• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מה יקרה אם מחירי הדירות יקרסו?

• פותח הנושא פותח הנושא arn
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

arn

משתמש רגיל
דירוג
183
נניח שהם יקרסו ב-50% או 60%.
מבחינת אלו שאין להם דירות - זה נשמע נפלא. עכשיו יוכלו לרכוש דירות.
מבחינת אלו שיש להם דירה אחת - זה לא יזיק. הפונקציונליות של הדירה לא תשתנה. אולי אפילו זה יועיל להם כי יהיה להם יותר קל לעזור לצאצאיהם לרכוש דירה.
רק בעלי כמה דירות (שהם מיעוט באוכלוסיה) יכולים להינזק מכך.

אבל השאלה האם תהיה לקריסה כזו גם אפקטים שליליים אחרים? מה יקרה לקבלנים? האם הם יפשטו רגל? מה יקרה לעובדים בבנין? האם הם יפוטרו? מה יקרה למי שנתן הלוואות לקבלנים (הבנקים או חברות אחרות)? האם הם יכולים גם להגיע לחדלות פרעון? מה יקרה במקרה כזה לכספנו בבנק? האם במקרה כזה הממשלה צריכה להלאים את הבנקים כמו שעשתה לפני 40 שנה כאשר מניותיהם קרסו?

אם מחירי הדירות יירדו ב50%, כנראה שזה יקרה בגלל סביבה כלכלית קשה של מיתון ואבטלה גבוהה - כך שהבעיה תהיה הרבה יותר רחבה מאשר בקרב קבלנים ובעלי דירות, ותלווה כנראה גם במשבר משכנתאות.

יסדר אותי יפה אם זה יקרה

גם אם לקחת בחשבון פיטורים לזמן מה

זה כנראה יבוא גם עם עוד הורדות מחירים

רוב הקבלנים יקרסו,
הבנקים יחטפו מכה קשה, אבל לא בטוח שיקרסו לגמרי,
החוב של הקבלנים לבנקים הוא כ150 מיליארד, נניח נמחק שליש מזה (כי יש בטחונות), זה מכה אבל לא סופנית, ההון עצמי של הבנקים הוא כ150-200 מיליארד,
חובות המשכנתא הם יחסית בטוחות, כי החוב הוא על האנשים, ויש מרווח, הבעיה היא שהמשכנתאות יהפכו להיות בסיכון גבוה כי יעדר להם הבטוחות, ועל זה הבנקים יצטרכו להגדיל את ההפרשות לסיכון. מניח שאת זה בנק ישראל יפתור על ידי 'הקלה' לבנקים על כמות ההפרשות.

אם הבנקים לא יקרסו, נוכל לעבור את התהליך ב'נחיתה רכה'. מחירי הקרקעות ירדו למחיר מעודכן כלפי מטה. והשוק יחזור לעצמו במחיר הוגן. יבואו קבלנים חדשים.

פנטזיה יפה.
אבל הירידות לא יגיעו לשם, כי השוק פה לא משוכלל כמו בארהב + יש מספיק בעלי עניין כדי שזה יעצר.
דמיין לעצמך מצב שבו המחירים ירדו ב25 אחוז. נכון שזה כנראה קרה בגלל משבר ? אנשים מוכרים כי הם חייבים נכון? לא יכולים לשלם
אז בוא נחוקק חוק שאומר שאפשר לא לשלם משכנתא שנתיים.

אם הקבלנים מפסיקים לבנות ולא ניגשים למיכרזים,זה אומר שלטוח הארוך המחירים יזנקו ,[לא!?]

פנטזיה יפה.
אבל הירידות לא יגיעו לשם, כי השוק פה לא משוכלל כמו בארהב + יש מספיק בעלי עניין כדי שזה יעצר.
דמיין לעצמך מצב שבו המחירים ירדו ב25 אחוז. נכון שזה כנראה קרה בגלל משבר ? אנשים מוכרים כי הם חייבים נכון? לא יכולים לשלם
אז בוא נחוקק חוק שאומר שאפשר לא לשלם משכנתא שנתיים.
מה יעזור חוק כזה? אחרי שנתיים צריך לשלם את אותה משכנתא + ריבית (על התקופה שלא שולמה) + הצמדה. אחרי שנתיים שוב יקלעו האנשים לאותה בעיה (וכנראה חריפה עוד יותר).
נכון יש הרבה בעלי ענין שזה לא יקרה אבל הם לא שולטים בשוק. היו הרבה משברים בשווקים שונים בעולם ורוב המנהיגים היו מעוננים למנוע אותם אבל זה לא היה בשליטתם.

תלוי במימדים של הנפילה, הפוליטיקאים כנראה ימצאו דרך למזער משבר שיפגע בהם פוליטית, קרוב לוודאי על חשבון משלמי המיסים (כפי שאירע במשבר הבנקים של שנות ה-80).

יש מספיק בעלי עניין כדי שזה יעצר.
בתוחלת, הרבה מבעלי העניין העתידיים הללו (כרגע הם בערך בני 5) יסבלו ממערכת חינוך לא משהו בהשוואה ל-OECD, משוק עבודה ומשק שבחלקם אינם יעילים בגלל סקטור מדיני, וועדים, לוביזם, מתשתיות פחות יעילות ופקקים, ממזון סוג ב' כי את סוג א' מייצאים וכן הלאה. מקווה שבעלי העניין העתידיים הללו עומדים להשתכר יותר מאתנו באופן כפול או משולש כי אם לא, לא ברור לי מי יהיו הרוכשים הפוטנציאלים שיוכלו להרשות לעצמם לשלם יותר בעבור הדירות הנוכחיות שכבר נרכשו. ולמרות זאת אציין את הצד החיובי, יש במדינה הרבה היבטים שדיי ברור אפילו לצעירים בני 18 מה צריך לעשות על-מנת שישתפרו, כך שמשבר אולי יהווה הזדמנות כמו מה שקרה בשנות הייצוב. כמו כן, חלקם יהיו גדולים בתורה ומקווה שיביאו עלינו ניסים, כי זה מה שעבד לנו עד עכשיו, פחות או יותר :]

בל נשכח שמאזור 2008 הנדל"ן צמח, השכר צמח, האבטלה הייתה בירידה וגם הריבית הייתה איפשהו באיזור ה-0, מס רווחי הון עלה ל-25%. יכול להיות שאני לא מדייק אבל התמונה הגדולה היא בערך כזאת. לא יודע מה איתך, אבל לי זה נראה כמו יותר מידי כוכבים מסודרים, לא נראה לי הגיוני לצפות שזה יימשך לנצח. לעתים, כוכבים גם חווים סופרנובה..

נערך לאחרונה ב:
לא הבנתי איך מדברים על תרחישי קיצון כאלו [של ירידות מחירים חזקה כ״כ]
יש לזה היתכנות ?

יסדר אותי יפה אם זה יקרה
למה?
תלוי במימדים של הנפילה, הפוליטיקאים כנראה ימצאו דרך למזער משבר שיפגע בהם פוליטית, קרוב לוודאי על חשבון משלמי המיסים (כפי שאירע במשבר הבנקים של שנות ה-80).
במשבר מניות הבנקים הפוליטיקאים הצילו את ציבור משלמי המיסים. ציבור זה היה מושקע רובו בבנקים. אם מניות הבנקים היו קורסות הציבור הזה היה מאבד את כספו במקרה הטוב או שוקע בחובות (אם הוא לקח הלוואות כדי לקנות את מניות הבנקים). אחרי מפולת כזו הציבור היה נאלץ לקצץ בהוצאותיו ואז זה היה גורם לסגירת עסקים רבים נוספים ופטורי עובדים.
בכמה זמן?
קריסה של 50% בחצי שנה זה משבר
למה?
קריסה של 50% בעשר שנים, זה שגשוג.
למה?

כי נפילה בחצי שנה, כולם ירוצו למכור, ויהיה כדור מתגלגל.
ונפילה ב10 שנים, זה "שיפור טכנולוגי" ויהיה למערכות ולאנשים מספיק זמן להתרגל.

ירידה בשוק של 50 אחוז זה מכה קשה לכלכלה שיכולה גם לפרק את האמון בכלכלה המקומית, וממילא פשיטת רגל.

שהביטחונות הכי פופולריים יורדים בשיעור כזה, זה מקפיץ את הסיכון של המערכת הבנקאות, וממילא יש להם פחות כסף נזיל, (ואם המדינה תזרים כסף בלי חשבון, האמון יעלם ברגע) כי הם צריכים ביטחונות כדי לצבור אמון, ושיש פחות כסף נזיל הריבית עולה, וכשהריבית עולה זה מכביד על המשק, ואז לא רק שקשה ליזמים ליזום, אלא גם עסקים קיימים קורסים אחד אחרי השני...

ומהצד של האזרחים ברגע שהביטחונות יורדים לחצי, זה אומר שיזם שרוצה ליזום יש לו אפשרות לגייס רק חצי מהסכום... כי הביטחונות שלו ירדו לחצי, וממילא זה חונק את היזמות העסקית.

וחשוב לשים לב שגם אם המחירים ירדו לחצי, ממש לא יהיה קל לקנות דירה, בעיקר כי הריבית תזנק, וכמו תמיד במשברים, יהיו אנשים שירוויחו מזה הרבה, בעיקר חברות ואנשים עם נזילות גבוהה, ויהיו אנשים שיפסידו את המכנסיים, אבל רוב האנשים יעברו תקופה קשה, ובמידה ויגיעו תקופות טובות, הם יחזרו למצבם הקודם.

זה אומר שיזם שרוצה ליזום יש לו אפשרות לגייס רק חצי מהסכום...
בתנאים כאלו אפוקליפטיים, יש סיכוי שאני אציע את עצמי ליזם הזה בתור עובד בשכר של 5 סנט לשעה. כך שמצד אחד דברים מסוימים הופכים לקשים יותר, בעוד דברים אחרים שהיו קשים עד לאותה נקודה פתאום מתרככים מהר, העיקר לצאת מהבוץ.

שהביטחונות הכי פופולריים יורדים בשיעור כזה
נראה לי שבארה"ב כבר הבינו ממזמן שדירה זה ההיפך מביטחון. דירה זוהי עוד שורה בסעיף ההוצאות. בישראל תמיד מאחרים ב-20 שנה.

ממש לא יהיה קל לקנות דירה, בעיקר כי הריבית תזנק
אני לא בטוח שהנגיד מתמרן את הריבית רק בהתאם לשאלה האם אנשים יכולים או לא יכולים לרכוש דירות. ריבית משפיעה על כלל המשק.

אלא גם עסקים קיימים קורסים אחד אחרי השני...
לא זוכר היכן קראתי את זה ובאילו פודקאסטים דיברו על זה מפעם לפעם, אבל משברים שמייצרים "ניקוי אורוות" ומקריסים עסקים שלא באמת היו יצרניים, זה לא הדבר הכי גרוע שיש. נראה לי שחלק מהאנשים מחזיקים בראשם תפיסה החותרת למצב כזה לא רק בתרחישי קיצון.

ובמידה ויגיעו תקופות טובות, הם יחזרו למצבם הקודם.
חזרה לתקופה טובה ממש לא אומר בהכרח שנחזור לתקופה הנוכחית. תקופות טובות יכולות להיות שונות לגמרי האחת מהשנייה, ובכל אחת מהן אנשים שונים יכולים להתעשר ולהרוויח.

נערך לאחרונה ב:
בתוחלת, הרבה מבעלי העניין העתידיים הללו (כרגע הם בערך בני 5) יסבלו ממערכת חינוך לא משהו בהשוואה ל-OECD, משוק עבודה ומשק שבחלקם אינם יעילים בגלל סקטור מדיני, וועדים, לוביזם, מתשתיות פחות יעילות ופקקים, ממזון סוג ב' כי את סוג א' מייצאים וכן הלאה. מקווה שבעלי העניין העתידיים הללו עומדים להשתכר יותר מאתנו באופן כפול או משולש כי אם לא, לא ברור לי מי יהיו הרוכשים הפוטנציאלים שיוכלו להרשות לעצמם לשלם יותר בעבור הדירות הנוכחיות שכבר נרכשו. ולמרות זאת אציין את הצד החיובי, יש במדינה הרבה היבטים שדיי ברור אפילו לצעירים בני 18 מה צריך לעשות על-מנת שישתפרו, כך שמשבר אולי יהווה הזדמנות כמו מה שקרה בשנות הייצוב. כמו כן, חלקם יהיו גדולים בתורה ומקווה שיביאו עלינו ניסים, כי זה מה שעבד לנו עד עכשיו, פחות או יותר :]

בל נשכח שמאזור 2008 הנדל"ן צמח, השכר צמח, האבטלה הייתה בירידה וגם הריבית הייתה איפשהו באיזור ה-0, מס רווחי הון עלה ל-25%. יכול להיות שאני לא מדייק אבל התמונה הגדולה היא בערך כזאת. לא יודע מה איתך, אבל לי זה נראה כמו יותר מידי כוכבים מסודרים, לא נראה לי הגיוני לצפות שזה יימשך לנצח. לעתים, כוכבים גם חווים סופרנובה..
סביר להניח שבני ה5 כיום יירשו את בתיהם מהוריהם או מהוריי הוריהם, אנחנו בשלב כזה בהתבגרות שלנו כמדינה. לא כולם כמובן אבל הרבה יותר מאלו שהיו בני 5 בשנות ה80 90.

סביר להניח שבני ה5 כיום יירשו את בתיהם מהוריהם או מהוריי הוריהם, אנחנו בשלב כזה בהתבגרות שלנו כמדינה. לא כולם כמובן אבל הרבה יותר מאלו שהיו בני 5 בשנות ה80 90.
אני זורם איתך. בוא ננסה לחשב את זה רגע:

- לפי דוח הלמ"ס לשנת 2020 - מספר הילדים הממוצע לאישה = 2.9.

- "הלמ"ס: 66.5% מהישראלים גרים בדירה בבעלותם, 10% הם בעלי שתי דירות ומעלה".

בהנחה שעדיין יהיה אסור לחלק דירות או לבנות יחידות בחצר האחורית, כיצד הילד השני עומד לקבל דירה מההורים?

אולי הגיע הזמן לבקש מבאמבל להוסיף עוד שורה לפרופיל - "יש/אין דירה בבעלותי"?

נערך לאחרונה ב:
אולי הגיע הזמן לבקש מבאמבל להוסיף עוד שורה לפרופיל - "יש/אין דירה בבעלותי"?
ומה אם יש באפשרותי לקנות דירה (ואפילו יותר מאחת) אבל אני מעדיף שההון שלי יהיה בצורה של ניירות ערך, מסיבות שברורות לחלק ניכר מקוראי הפורום הזה אבל הרבה הרבה פחות מקובלות בציבור הרחב?

שואל בשיא הרצינות מפני שבהקשר שהעלת זה לא רק במישור התיאורטי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S אם אירלנד היא מקלט מס, ויום אחד המצב יתוקן, מה יקרה לקרנות המומלצות בבלוג? פוסטים מאיכות נמוכה 6
סול מה יקרה אם השקל ימחק? שוק ההון 26
Plato איך יודעים אם משכנתא היא "יקרה"? נדל"ן 3
J אם המשבר של שנת 2008 יקרה עכשיו, מה יקרה לקופות גמל להשקעה? שוק ההון 0
ח שיישרף השוק - סולידית יקרה, בפוליטיקה את לא מבינה כלום! דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 4
א דירה יחידה יקרה או 2 זולות? נדל"ן 0
Williamsburg ביטול שטר 200 שקלים - לדעתי לא יקרה. מה אומרים? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 279
C מכירת דירה ושכירת דירה יקרה יותר במקום נדל"ן 51
F מה אחוז הריבית שבו משכנתא היא יקרה מדי וצריך לצמצם אותה? נדל"ן 8
M מה יקרה לקרן כספית כשהריבית תתחיל לרדת? שוק ההון 21
ד דירה ראשונה זולה או יקרה נדל"ן 5
F מבחינת ניהול השקעות - האם כדאי לקנות דירה להשקעה כמה שיותר יקרה? נדל"ן 47
J לקנות דירה שניה, או למכור את הראשונה ולקנות דירה יקרה? נדל"ן 9
E מחפש שרשור על כדאיות רכישת דירה יקרה בתקופת הפנסיה נדל"ן 0
M החלום שלי לצאת לעצמאות כלכלית מתי זה יקרה?? יומני מסע אישיים 17
N כמה זמן יקח לקרן זרה זולה להיות משלמת יותר ממקומית יקרה יותר? שוק ההון 3
Liron2035 טוב זה כבר מסקרן: שגיאת חישוב, השוק עלה. הבורסה נסגרה ונמצאה השגיאה..מה יקרה ביום שני? שוק ההון 22
Liron2035 מה לדעתכם יקרה לריבית בארץ? יש עוד לאן לרדת? שוק ההון 6
נולי השכרת דירה יקרה נדל"ן 28
קפה שחור מה יקרה למדד המחירים בחודשים הקרובים? אוף טופיק 34
נ מה יקרה עכשו לכל הצרכנים שלוו כסף? איך זה ישפיע עלינו? אוף טופיק 79
naftali10 השקעה פסיבית יקרה יותר מאקטיבית שוק ההון 8
M כפר סבא עיר יקרה מה הקאץ'? נדל"ן 2
ב דיון תיאורטי: מה יקרה כשהבורסה לא תהיה רלוונטית יותר? שוק ההון 29
ג דיון תיאורטי: מה יקרה לשקל במקרה של משבר נדל"ן? שוק ההון 4
ב מה יקרה לבורסה כשדור הבייבי-בום יפרוש לפנסיה? אוף טופיק 24
מ כשהקופה הפסיבית יקרה יותר צרכנות פיננסית 13
G מה יקרה כתוצאה מהעלאת הריבית בארה"ב על שוק המניות והאג"ח ארה"ב? שוק ההון 26
Jane Doe למי יש הסבר למה עמלת המרת מטח כל כך יקרה? צרכנות פיננסית 6
adamshalev הזהרו ממלכודת מס יקרה שוק ההון 9
I בן 23 מתלבט אם להיכנס לתחום ההייטק אוף טופיק 8
M משכנתא - מה קורה אם הריבית שלילית? נדל"ן 1
H אם אני חושב שאנחנו לקראת ירידות, שווה למכור ולקנות? שוק ההון 15
ח אם המוסדיים לא מכים את השוק, למה אתה חושב שתצליח? שוק ההון 151
O הלוואה ללא ריבית האם כדאי גם אם אין צורך צרכנות פיננסית 8
N אם עשיתי dca על הnikkei מ1989 ועד היום שוק ההון 11
koko85 מתלבט אם לפתוח קרן השתלמות רק בשביל להשקיע דרך IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
E זה מסוכן אם מסרתי את מספר חשבון הבנק שלי? אוף טופיק 1
I כיצד מחירי הדיור יכולים לעלות אם היכולת הכלכלית לרכישת דירות כבר חורגת מהכנסות משקי הבית? נדל"ן 106
D אם אני רוכש דרך אינטרקטיב קרנות איריות כמו VUAA אני פטור ממס ירושה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
B האם לדעכתכם זה הזמן להכנס לשוק (נניח לסנופי) אם ההשקעה היא לחמש שנים? פוסטים מאיכות נמוכה 15
Fitch מה הרעיון בהבטחת קצבאות אם יש פנסיית אלמן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
Y האם צריך להגיש דו״ח מס אם רק קיבלתי דיבידנדים מETF אמריקאי? מיסים 2
T יש צורך בדיווח אם אני משקיע ב ibit מיסים 1
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 13
B מתלבט אם IB/IB Israel/בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 17
פשוט יותר אם הסולידית משנה אסטרטגיה, אז דיבידנדים זה טוב ? שוק ההון 157
וולפסון דירה בירושה של ההורים והתלבטות אם לרכוש חלק ממנה נדל"ן 6
א ההבדלים (אם בכלל) בין מותגי מזגנים שונים בקטגוריית מזגן עילי 1 כ"ס צרכנות פיננסית 28
N השקעה דרך IB - כשלוקחים בחשבון המרת מט"ח, איך אני יודע אם אני מורווח או מופסד (שקלית)? שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה