• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מחירי החמאה

אקראי

משתמש רגיל
דירוג
185
במשך חודשים ארוכים לא הייתה בסופר שאני עובד בו חמאה ישראלית, חמאת תנובה. יש גם חמאת טרה, אבל אני נתקלתי בה רק בשתי רשתות בחיי.
היו רק חמאות מיובאות מחו״ל, שהן יקרות הרבה יותר (המחיר ההתחלתי הוא ₪13.9 של רושן לעומת ₪9.9 של תנובה).
אז השאלה שלי היא איפה אותם קפיטליסטים שמסבירים את זה. פה כבר אין תירוצים של ״מכסות״ או ״חסמים״ – שוק החמאה פתוח לגמרי. ועדיין איכשהו אותו שוק חופשי מקודש לא הוריד אפילו בכמה אגורות את מחירי החמאה.
מצד שני, יש מקרים שבהם השוק החופשי כן עוזר, למשל באננס (עכשיו אצלנו מוכרים אותו ב־₪10).
למה אננס כן וחמאה לא? כי אננס קשה יותר לגידול פה לעומת החמאה (שאפשר לייצר בכל מקום בעולם)?

אז השאלה שלי היא איפה אותם קפיטליסטים שמסבירים את זה. פה כבר אין תירוצים של ״מכסות״ או ״חסמים״ – שוק החמאה פתוח לגמרי. ועדיין איכשהו אותו שוק חופשי מקודש לא הוריד אפילו בכמה אגורות את מחירי החמאה.
אם לא היה שוק חופשי או שלא הייתה לך חמאה בכלל או שהיא הייתה הרבה יותר יקרה...

ותודות לשוק החופשי הנחמד הזה הצלחתי לקנות חמאה מעולה של Le Gall ברק 20 ש"ח בשופרסל הקרוב לביתי. בלי פתיחה של השוק או שלא היה או שהייתי משלם כפול.
אגב הרושן הזה לא ממש טוב, הייתי נמנע.

למה שיורידו מחיר אם יש פחות מלאי ויותר ביקוש? לחפש בכוח על מה להלין... מעבר לכך תודות לשוק החופשי יש לך בכלל חמאה.

לגבי המחסור, לתנובה החל משבר לוגיסטי-מחשובי ביוני שדרש טכנאים מסין שלא הגיעו ארצה עקב המצב הביטחוני.

איני בטוח לגבי הדיווח ובעיקר לגבי הצורך בטכנאים סינים, זה מה שזכור לי מקריאה בזמן האירוע.

אני מניח שזה קשור לעלות הייבוא של חמאה.
חמאה דורשת קירור, גם יחס משקל למחיר מכירה (עלות הובלה) כנראה לא משאיר רווח שולי גבוה ליבואן.

מצד שני בארץ כפי שאמרת רק שני יצרנים משמעותיים לחמאה, זה אומר שיש דואפול.
במקרה כזה אם הם מבצעים התאמת מחירים הם ימכרו במחיר הכי משתלם להם וזה אומר שיכולים להווצר מחסורים
במידה ושם נקודת משקל הכי יעילה שלהם.

אם לא היה שוק חופשי או שלא הייתה לך חמאה בכלל או שהיא הייתה הרבה יותר יקרה...
אבל עובדה שהמחיר המפוקח היה זול יותר. אם לא תהיה חמאה זולה (רק החמאה של תנובה), אני פשוט לא אקנה חמאה כי אני לא אשלם מחירים מופקעים כאלה.
ותודות לשוק החופשי הנחמד הזה הצלחתי לקנות חמאה מעולה של Le Gall ברק 20 ש"ח בשופרסל הקרוב לביתי. בלי פתיחה של השוק או שלא היה או שהייתי משלם כפול.
אגב הרושן הזה לא ממש טוב, הייתי נמנע.
₪20 במקום ₪9.9? אוקיי. זה כבר לשלם כפול על אותו מוצר. אני לא מחפש מוצר ״איכותי״ אלא מוצר זול.

במשך חודשים ארוכים לא הייתה בסופר שאני עובד בו חמאה ישראלית, חמאת תנובה. י
אין חמאה מהסוג הזה כי יש מחסור בחלב ומאחר ושוק החמאה חופשי, אז מחיר החמאה הפשוטה (לרבות החמאות הישראליות הרגילות שאתה מתייחס אליהן) הוא נמוך (יש יבוא חופשי מחו״ל לחמאות ״פשוטות״ מטיב דומה לאלו שאתה מדבר עליהן ו״משובחות״ והתמחור בהתאם) ולכן היצרניות מעדיפות לנתב את החלב לייצור מוצרים יקרים ורווחיים יותר. יש מחסור בחלב, כי שוק החלב עדיין מפוקח ומנוהל ולכן גם לא מגיב ולא יכול להגיב לביקוש. לפני שפתחו את שוק החמאה, היה מחסור כללי בחמאה והרבה פעמים לא היו אלטרנטיבות זולות או יקרות מחו״ל או מישראל.

אבל עובדה שהמחיר המפוקח היה זול יותר. אם לא תהיה חמאה זולה (רק החמאה של תנובה), אני פשוט לא אקנה חמאה כי אני לא אשלם מחירים מופקעים כאלה.

₪20 במקום ₪9.9? אוקיי. זה כבר לשלם כפול על אותו מוצר. אני לא מחפש מוצר ״איכותי״ אלא מוצר זול.
כן המחיר המפוקח היה זול יותר רק שהיו חודשים שלמים שלא היה מוצר, כי אף יצרן שהוא חברה פרטית לא יכול למכור בהפסד.

אין חמאה מהסוג הזה כי יש מחסור בחלב ומאחר ושוק החמאה חופשי, אז מחיר החמאה הפשוטה (לרבות החמאות הישראליות הרגילות שאתה מתייחס אליהן) הוא נמוך (יש יבוא חופשי מחו״ל לחמאות ״פשוטות״ מטיב דומה לאלו שאתה מדבר עליהן ו״משובחות״ והתמחור בהתאם) ולכן היצרניות מעדיפות לנתב את החלב לייצור מוצרים יקרים ורווחיים יותר. יש מחסור בחלב, כי שוק החלב עדיין מפוקח ומנוהל ולכן גם לא מגיב ולא יכול להגיב לביקוש. לפני שפתחו את שוק החמאה, היה מחסור כללי בחמאה והרבה פעמים לא היו אלטרנטיבות זולות או יקרות מחו״ל או מישראל.
כשהמחלבות רוכשות את החלב מהרפתנים, הן בוחרות מה לעשות בו. אומנם הן היו צריכות לשלם על אותו חלב יותר בגלל מחיר המטרה, אבל מכאן זה שלהן.
חמאה תניב להן רווח משום שמדובר במוצר שאיננו מפוקח; דווקא רווחי יותר לייצר חמאה מאשר לעבד את החלב ולשווקו.
לכן הפיקוח איננו תירוץ פה לדעתי. זה לא שאחרי שהן רוכשות את החלב מהצרכנים, הם צריכים לעבד אותו ולקנות אותן מעצמן שוב. הן מנתבות אותן לאן שבא להן.

אגב המחסור הזה דווקא נבע מסכסוך של הרשת עם תנובה, אבל זה לא העניין פה. העניין הוא שהבטיחו לנו הורדת מחירים וזה התבדה.

כן המחיר המפוקח היה זול יותר רק שהיו חודשים שלמים שלא היה מוצר, כי אף יצרן שהוא חברה פרטית לא יכול למכור בהפסד.
אז כפי שאמרתי, מבחינתי אם אין חמאת תנובה, שהיא הזולה ביותר, חמאה ב־₪16.9 היא לא אופצייה. האמת שגם חמאה ב־₪13.9 או ב־₪14.9 איננה אופצייה.
זה ש״יש״ לא אומר שאני יכול להרשות לעצמי לקנות. פיזית יש אבל רק פיזית. מה עוזר לי שפע כשהוא יקר?

אגב המחסור הזה דווקא נבע מסכסוך של הרשת עם תנובה, אבל זה לא העניין פה. העניין הוא שהבטיחו לנו הורדת מחירים וזה התבדה.
להזכירך משק החלב עדיין מתוכנן...
זה ש״יש״ לא אומר שאני יכול להרשות לעצמי לקנות. פיזית יש אבל רק פיזית. מה עוזר לי שפע כשהוא יקר?
עדיף שאין כלום?

אז כפי שאמרתי, מבחינתי אם אין חמאת תנובה, שהיא הזולה ביותר, חמאה ב־₪16.9 היא לא אופצייה. האמת שגם חמאה ב־₪13.9 או ב־₪14.9 איננה אופצייה.
לתנובה או לצורך העניין כל חברה לא מעניין באיזה מחיר אקראי יקנה, מעניין אותם שורת הרווח הסופית שזה כלל הלקוחות הפוטנציאלים שיקנו פחות עלויות היצור.

להזכירך משק החלב עדיין מתוכנן...
אוקיי, אבל הסברתי למה כאן זה לא ממש רלוונטי. החמאה מושפעת רק ממחיר המטרה לרפתנים, אחר כך תנובה (ורשתות השיווק) קובעת את מחירה.
עדיף שאין כלום?
מבחינתי חמאה ב־₪14.9 זה כלום (ובאמת רכשתי מרגרינה במקום). אז זה לא באמת משנה.
ושוב, זה פשוט לא מה שהובטח לנו. הבטיחו הורדת מחירים. זה קרה? לא. הרי הפואנטה בשוק חופשי זה שמותגים שונים יתחרו ביניהן ויורידו מחירים. פה זה לא קרה. התאוריה פשוט נכשלה.

נערך לאחרונה ב:
ל
קראתי את התגובות והתרגשתי להיזכר שלא כל החברים בפורום אולטרה סוציאליסטים.
להצביע על כשלים בביצוע זה אולטרה־סוציאליזם? עובדתית הובטחו לנו מחירים זולים יותר.

ואולי המטרה באמת הייתה רק למנוע מחסור, כפי שנכתב במכתב ממשרד הכלכלה למשרד החקלאות מ־2019. בכל מקרה הובטחו גם הוזלות מחירים.

להצביע על כשלים בביצוע זה אולטרה־סוציאליזם?
מבין את הזעם לגבי הבטחות שלא קויימו. גם אני תוהה איפה הסופר טנקר של הנדל"ן מ-2011.. אבל כאשר גם הדברים הטובים שקיבלתי במדינה הזאת הינם תוצר של בלאגן היסטורי לא יעיל, אני לא אמור לצפות ליותר מידי הבטחות שישפרו את מצבי.

מה שמגיע מהמדינה, בדר"כ לא יעיל.

פעם גם שווארמה עלתה 20 שקלים. בדיוק כמו שאומר הפתגם הסיני העתיק
什麼都漲只有薪水沒漲

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
במשך חודשים ארוכים לא הייתה בסופר שאני עובד בו חמאה ישראלית, חמאת תנובה. יש גם חמאת טרה, אבל אני נתקלתי בה רק בשתי רשתות בחיי.
היו רק חמאות מיובאות מחו״ל, שהן יקרות הרבה יותר (המחיר ההתחלתי הוא ₪13.9 של רושן לעומת ₪9.9 של תנובה).
מצד שני, יש מקרים שבהם השוק החופשי כן עוזר, למשל באננס (עכשיו אצלנו מוכרים אותו ב־₪10).
למה אננס כן וחמאה לא? כי אננס קשה יותר לגידול פה לעומת החמאה (שאפשר לייצר בכל מקום בעולם)?
אין פה שוק חופשי בכלום.

יש את סופרמרט FAIR שעובד על פתיחה עכשיו. של גל שולמן וחבריו.
הטריק פשוט - לקנות מוצרים מחברות קטנות, לא ממותגים גדולים, בזול, ולמכור בזול.
זה טריק מוכח שעובד באירופה לרשתות ענק כמו LIDL.

לנו אין. במקום זה גל שולמן מראה באינסטגרם שלו, דוגמאות למוצרים שלמשל עלית קונה בחו"ל(רשום על האריזה מאחורה) בגרוש וחצי ומוכרת פי 3-4 יותר. סתם.
או במבה בולי, שעולה חצי או פחות מבמבה רגילה.מיוצר בארץ לדעתי. אבל לא תמצא אותה על המדפים של רמי לוי, מלך "הזול" עלק. אפילו לא על המדפים של האוןליין, החנות עם המדף האינסופי.

בקיצור, צריך לפרק פה הכל ולבנות מהתחלה.
ההתחלה היתה רפורמת היבוא מאירופה.
אבל זה רק ההתחלה. צריך:
לבנות רשת הפצה לחנויות ניטרלית שלא שייכת לאף אחד מהספקים, כמו שבנט מציע.
ולבנות מעין מחסן MARKETPLACE בסגנון אמזון, פתוח לכל יבואן מזון, שכל אדם פרטי יוכל להזמין ממנו ONLINE, וכל סופר או מכולת יוכל להזמין ממנו הזמנה בכמות.
ואולי גם לעודד באמצעות מדינה, ככה שבאיזורי תעשייה איפה שיש סופרים יכנסו עוד רשתות הפצת מזון. בתור תקנה חצי מהקנייה אצל רמי לוי, וחצי מהקניה בחנות הקטנה ממש ליד שמתחרה בו במוצרים שהיא יכולה. עד שרמי לוי ילמד.
רק אז אולי נראה פה שוק חופשי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
K מחירי אוכמניות בארץ צרכנות פיננסית 13
L מה לדעתכם יהיו מחירי הדירות בדרום בעתיד? נדל"ן 37
L האם ההחלטה הזאת תשפיע על מחירי הנדל"ן באשקלון? נדל"ן 7
D שאלה על מחירי הדיור שוק ההון 58
S מחירי דירות שנות השמונים נדל"ן 4
I האם מחירי הדירות באמת בירידה מה 9.22? נדל"ן 572
I הוזלת מחירי האינטרנט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 32
I כיצד מחירי הדיור יכולים לעלות אם היכולת הכלכלית לרכישת דירות כבר חורגת מהכנסות משקי הבית? נדל"ן 128
בן מלך בכמה עלו מחירי הדיור נדל"ן 8
ד השפעת המערכה מול איראן על מחירי הנדלן באיזורי ביקוש אוף טופיק 14
I למה מחירי הדיור בישראל הם בועה? נדל"ן 145
I מחירי דירות שנמכרו - קבלת מידע נדל"ן 7
M האינפלציה השנתית ירדה ל-2.6%, מחירי הדירות חזרו לעלות פוסטים מאיכות נמוכה 47
R ת"א נדל"ן לעומת מחירי הדירות נדל"ן 5
בובין חוט-השני האם שינוי אופי אוכלוסיה יכול לתרום לירידת מחירי נד"לן? נדל"ן 29
R פיקוח ממשלתי על מחירי הדיור בעת רכישת דירה נדל"ן 43
I אתר שמשווה מחירי מחיה בין ערים בעולם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
S שאלה: מגמות מחירי דירות לפי מודעות נדל"ן 6
A מה יקרה אם מחירי הדירות יקרסו? שוק ההון 44
M מדוע מחירי הדירות לא משוקלל במדד המחירים לצרכן ? נדל"ן 77
ה מחירי דירות- רשות המיסים נדל"ן 1
מ איך רפורמת המשפט תשפיע על מחירי הנדל"ן בישראל? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 37
F מחירי הדיור - האם הם יירדו? אם כן מתי? נדל"ן 2
F אתר/גרף שמאפשר לראות את ירידת מחירי הדיור נדל"ן 12
L מחירי הדיור מסוכנים כרגע? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ד בזמן אינפלציה מחירי השכירות עולים או יורדים.? נדל"ן 1
oferM סקר: האם הריבית העולה תוריד את מחירי הדירות מחוץ לאיזור הפריפריה ? פוסטים מאיכות נמוכה 7
I מחירי השכירות vs הריבית במשק? נדל"ן 13
F האם מחירי דירות 3 חדרים עולים מהר יותר מ-4 או 5? נדל"ן 24
L איך העלאת הריבית תוריד את מחירי הדיור- אם כבר תעלה אותם בסופו של דבר נדל"ן 610
א מחירי אגחים צמודי מדד שוק ההון 3
מכל מלמדי השכלתי קונספירציה על מחירי הדיור נדל"ן 121
Y גישה לפתרון עליית מחירי הדיור נדל"ן 13
A השפעת הריבית העולה והאינפלציה על מחירי הנדל״ן נדל"ן 109
I עד כמה תשואות האג"ח לטווח ארוך משפיעות על מחירי הדירות? שוק ההון 21
נ אג"ח צמוד מדד מחירי דיור , מחירי שכירות האם זה הפתרון? נדל"ן 2
D כמות הכסף שצריך לחסוך בשנה בשביל "להשיג" את עליית מחירי הנדלן נדל"ן 93
A בעיה עם דו"ח שנתי בIB עקב מחירי קנייה לא נכונים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
מ עליית מחירי הדירות החדשות יותר לעומת דירות ישנות - תוכנית פעולה נדל"ן 23
A בירור מחירי נכסים שנמכרו -- לצורך הצעה ומו״מ נדל"ן 60
צ מחירי נדל"ן לתעשייה נדל"ן 4
קוף שמבין עליית מחירי הנדלן נדל"ן 15
P יש מחירי ברירת מחדל בקרן פנסיה כללית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א מתי למעשה מחירי הדירות יירדו? האם יש בועת נדל"ן? נדל"ן 1035
oferM נתונים על עליות מחירי דירות ושכירות ? נדל"ן 6
unrealx ייבוא מחירי מניות של בורסות הארץ לאקסל - הפסיק לעבוד? אוף טופיק 1
L פער מחירי דירות באריאל - מישהו יודע להסביר בבקשה נדל"ן 3
R עליות מחירי הנדלן בעולם - דיון נדל"ן 37
aminadav האם נכון להסיק שגם אם מחירי הנדל"ן ירדו או יעלו אז ת"א בניה לא יושפע מזה ישירות? שוק ההון 1
1337justme מידע היסטורי של מחירי מדד אג"ח ממשלתי כללי שוק ההון 13

נושאים דומים

Back
למעלה