• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מחירי החמאה

• פותח הנושא פותח הנושא אקראי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
יש חמאה רכה, אבל צריך שיהיה כתוב ״חמאה רכה״. לופראק איננה חמאה רכה לדעתי אלא פשוט באריזה יוקרתית.
הצחקת אותי עם היוקרתית, אבל לעצם העניין - יש חמאת לורפק רגילה באריזה כמו תנובה והיא באמת עשויה שמנת מפוסטרת, ויש חמאת לורפק למריחה שיש בה תוספת של שמן קנולה, מים ומלח. תבדוק בעצמך בפעם הבאה שאתה בקניות.
אני רכשתי לראשונה בחיי מרגרינה רכה.
רק מחיר וטעם מעניין אותך? מזון בריא יותר (או מזיק פחות) זה משעמם?
האמת היא שאני התחלתי להקפיד יותר כשנולדו הילדים, אבל גם כצעירה העדפתי חלופות בריאות יותר אם עמדו גם בסטנדרט המחירים שיכולתי/רציתי לשלם. בקיבוץ גדלתי על ברכי המרגרינה בלבד (האוכל היה בשליטת הקיבוץ), וכשעזבתי את הקיבוץ, לא הכנסתי מעולם מרגרינה לבית שלי.

הצחקת אותי עם היוקרתית, אבל לעצם העניין - יש חמאת לורפק רגילה באריזה כמו תנובה והיא באמת עשויה שמנת מפוסטרת, ויש חמאת לורפק למריחה שיש בה תוספת של שמן קנולה, מים ומלח. תבדוק בעצמך בפעם הבאה שאתה בקניות.
מעולם לא ראיתי לופראק באריזה מנייר, תמיד מפלסטיק. יש אחת בתוספת מלח ואחת בלי.
רק מחיר וטעם מעניין אותך?
כן. המחיר אפילו חשוב יותר מהטעם.
מזון בריא יותר (או מזיק פחות) זה משעמם?
תלוי. אם יש מוצר בפיקוח, אעדיף אותו. נניח כשאני קונה חלב וגבינה, אני אקנה גבינת 22% במקום 28%. כמה פעמים באמת קניתי גם 9%, אבל המחיר היה כפול ומבחינתי זה לא שווה.
פעם גם הייתי מקפיד על לחם כוסמין, אבל גם הוא יקר מדי לדעתי. מה שחשוב זה מה שאתה מורח על הכריך. כריך מלחם כוסמין ושוקולד בריא פחות מאשר לחם כהה אחיד עם גבינה לבנה וביצה.
אה, אני גם מעדיף לקנות גיל מאשר אשל (לגיל אחוז שומן נמוך יותר, לדעתי פער של 1.5%). כנ״ל לגבי חלב 1%.
לפעמים אני דווקא כן בוחר לשלם יותר. התחלתי לאחרונה לאכול חטיפי חלבון; אף שיש בהם אותה כמות קלוריות כמו בשוקולד רגיל, יש פה ״פיצוי״ של חלבון.
האמת היא שאני התחלתי להקפיד יותר כשנולדו הילדים, אבל גם כצעירה העדפתי חלופות בריאות יותר אם עמדו גם בסטנדרט המחירים שיכולתי/רציתי לשלם. בקיבוץ גדלתי על ברכי המרגרינה בלבד (האוכל היה בשליטת הקיבוץ), וכשעזבתי את הקיבוץ, לא הכנסתי מעולם מרגרינה לבית שלי.
מרגרינה דווקא בריאה יותר מחמאה. פחות קלוריות ופחות שומן טרנס (שפעם היה להפך). נכון שזה מעובד הרבה יותר, אבל גם התרופות שלנו מעובדות. עיבוד זה לא משהו רע.

מרגרינה דווקא בריאה יותר מחמאה
תביא לינק לכך?
מעולם לא ראיתי לופראק באריזה מנייר, תמיד מפלסטיק.
באריזת אלומיניום, כמו תנובה. בוודאי שיש.
אם יש מוצר בפיקוח, אעדיף אותו
גם אני, במיוחד שהשימוש הכמעט יחיד שלי זה מאפים ופשטידות, אבל נראה לי שיש לך הרבה מה לחקור על שומן, חלבון ובריאות בכלל.

לא להמציא היסטוריה בבקשה.
ההמונים שיצאו להפגנות זה בגלל מחאת הדיור (מחאת האוהלים של דפני ליף) ולא בגלל הקוטג'.
יוני 2011 מחאת הקוטג פורצת (מתחיל מקבוצת פייסבוק על חרם לקוטג) זה מה שמניע את כל מחאת ענק
באמצע יולי 2011 דפני לייף מקימה את האוהל הראשון בשד רוטשילד ובעצם מחאת הקוטג הופכת למחאת הצדק החברתי הגדולה.... (בשולים היה גם מחאת העגלות אבל לדעתי זה היה אחרי)

קיצר דווקא מחיר הקוטג היה הקש ששבת את גב הגמל...

בטח שכן. סוכר באריזת פלסטיק יעלה הרבה יותר מאריזת נייר – רק בגלל האריזה
לא בגלל האריזה הוא יקר אלה בגלל שהוא לא בפיקוח. והארייזת נייר בפיקוח (מניח שהוא לא סןכר 100 אחוז והוסיפו לא משהו שהוא לא יפול בהגדרת הפיקוח)
מלח אותו הדבר

לופראק איננה חמאה רכה לדעתי אלא פשוט באריזה יוקרתית.
לופראק באריזת פלסיק היא מעושרתת בשומן צמחי ובגלל רכה יותר...
שאתה מגיע לעבודה תבדוק בדיוק באיזה אחוז
אם זוכר נכון זה 85 אחוז שמנת חלב ו15 אחוז שומן צמחי

הוא לא אמור לרדת, זה מחיר מפוקח.
הם חןסכים כסף ולוגיסטיקה על האריזה הזאת
פחות פקק פחות שורות וכו וכו
ו500 מל גם ככה לא מפוקח

לא חושב שיש הבדל בריאותי בין חלב בשקית לחלב בקרטון.
התכוונתי לשמור את החלב מהשקית בכלי זכוכית
יהיה לך פחות חימצון ומיקרו פלסטיק

היתרון הבריאותי הקטן של קרטון על שקית הןא שמירה על קור. בעיקר בדרך הביתה

זה עדיין לחסוך. לבחור בטונה ״תומר״ ולא ״סטארקיסט״ זה לחסוך.
כן אבל הרבה יותר יהנה לקנות טונה סטארקיסט במחיר יותר זול מתונה תומר עפ קופון אן משהו
שוב לא בגלל הגיון כלכלי סתם כאתגר

דעה לא פופולרית: אין יוקר מחיה, יש לא לדעת לקנות כמו שצריך. מחירי הפירות והירקות גבוהים בירקניות, אז כבר עדיף לקנות בסופר. אני זוכר שבירקנייה שאני הייתי קונה בה, עגבניות עלו ₪14.9. בסופר ליד הבית שלי הן עולות בין ₪6.9 ל־₪4.9. לפעמים יש מבצעים שהן עולות ₪1.9 בקנייה מעל ₪100, ובסופרים גדולים גם בלי קנייה.
יש יוקר מחיה.
אותה עגלת קניות תעלה כמעט (תכלס אפשר גם להוריד את המילה כמעט) בכל מדינה בעולם פשוט יותר זול

נכון שאני אישית יודע להוריד מחיר סל קניות ממוצע בישראל מ4 אלף לחודש ל2 אלף לחודש
כי אני מפצל קניות, קונ. במבצעים עם חברויות מועדון קופונים והנחות אשראי
אבל אני המיעוט
בחול אתה קונה ב2 בכל סופר בכל מקום
ובטוח שגם שם עם קצת מאמץ אפשר להוריד יותר (למרות בדרכ פחות ראיתי קומבינות כמו בהיקף שיש בארץ)

סימה מחדרה לצורך העניין היא ללא רכב אז לא באמת יכולה לבחור איפה לקנות
וכנראה עם הרבה פחות זמן פנוי לכך המניפולציות
אז היא תשלם 4 אלף על הסל...

ואתה בטח הדוגמא הכי טובה
תראה כמה חברים שלך לעבודה שעובדים בזה ומכירים הכל משלמים הרבה יותר ממה שאפשר...

תביא לינק לכך?
די להסתכל על הקלוריות כדי לראות את זה. אבל בשמחה. :)

אפשר גם פשוט להסתכל על הערכים:

הפערים די גדולים!

אגב מה שאת אומרת ״שימוש״? לא הבנתי מה הקשר בין פיקוח מחירים לפשטידות ולמאפים.

נערך לאחרונה ב:
לא בגלל האריזה הוא יקר אלה בגלל שהוא לא בפיקוח. והארייזת נייר בפיקוח (מניח שהוא לא סןכר 100 אחוז והוסיפו לא משהו שהוא לא יפול בהגדרת הפיקוח)
סוכר לא בפיקוח.
הם חןסכים כסף ולוגיסטיקה על האריזה הזאת
פחות פקק פחות שורות וכו וכו
ו500 מל גם ככה לא מפוקח
כמות גדולה יותר מ־250 גרם מפוקחת. לדעתי הכלל הוא שאם היא קטנה מחצי הכמות בצו, אין פיקוח.
כן אבל הרבה יותר יהנה לקנות טונה סטארקיסט במחיר יותר זול מתונה תומר עפ קופון אן משהו
שוב לא בגלל הגיון כלכלי סתם כאתגר
אז תהיה אחת זולה עוד יותר. :)
יש יוקר מחיה.

אותה עגלת קניות תעלה כמעט (תכלס אפשר גם להוריד את המילה כמעט) בכל מדינה בעולם פשוט יותר זול

נכון שאני אישית יודע להוריד מחיר סל קניות ממוצע בישראל מ4 אלף לחודש ל2 אלף לחודש
כי אני מפצל קניות, קונ. במבצעים עם חברויות מועדון קופונים והנחות אשראי
אבל אני המיעוט
בחול אתה קונה ב2 בכל סופר בכל מקום
ובטוח שגם שם עם קצת מאמץ אפשר להוריד יותר (למרות בדרכ פחות ראיתי קומבינות כמו בהיקף שיש בארץ)
חחחחח קומבינות.
סימה מחדרה לצורך העניין היא ללא רכב אז לא באמת יכולה לבחור איפה לקנות
וכנראה עם הרבה פחות זמן פנוי לכך המניפולציות
אז היא תשלם 4 אלף על הסל...

ואתה בטח הדוגמא הכי טובה
תראה כמה חברים שלך לעבודה שעובדים בזה ומכירים הכל משלמים הרבה יותר ממה שאפשר...
נסכים שלא להסכים. :)
אני גם רואה כמה זבל אנשים קונים; מגיעים ל־₪100 בלי ירק אחד! לא נורמלי! מוציאים עשרות שקלים על ממתקים וחטיפים.
לגבי העבודה: רוב העובדים גם לא מודעים לזכויות שלהם בכלל (מתקשר לדיון הקודם שלנו). אני בא ומפיץ את הבשורה. אז אם מהזכויות שלהם לא אכפת, סביר להניח שגם מהשוואת מחירים לא כל כך.
אני בכל מקרה דואג לתחת של עצמי בפן הזה. אני פשוט חושב שרוב הציבור מתבכיין סתם. אם תקנו פחות אסם ותסתכלו טוב טוב על המדף, פתאום תראו שאתם משלמים ₪800 במקום ₪1000.
האמת שאני בכלל לא מבין איך אנשים מלכתחילה מגיעים לסכומים מטורפים כאלה, אבל בטח בעתיד אבין. המון זבל, אנשים קונים המון המון זבל.

הייתה תקופה שלא הייתה חמאה בכלל בכלל, ומאז שפתחו את זה ליבוא יש חמאה, לא זולה כמו המחיר המפוקח שבו לא רוצים למכור כמובן, אבל יש

אתה מודד בריאות לפי קלוריות? חוזרת על הצעתי - תקרא ותלמד (ממקורות מהימנים).
קראת את כל התגובה או רק את השורה הזאת?
במרגרינה אין בכלל שומן טרנס (שהוא המזיק ביותר); בחמאה יש (גם אם מעט – זה עדיין קיים שם). גם אחוז השומן הרווי גבוה יותר בחמאה.
מה לא ״מהימן״ במקורות ששלחתי לך? קראת אותם בכלל? הסתכלת בערכים התזונתיים? אם לא, למה בכלל ביקשת ממני מקור?

@בת העמק @A42 האמת שאני רוצה להוסיף הערה קטנה. מקודם אמרתי שהמחיר חשוב לי יותר מהטעם, אבל טעיתי.
לא פעם יצא לי להיתקל במותג שנקרא ״צהובה של פעם״. התברר לי שזה מותג של שופרסל ולא של תנובה. מדובר בגבינת גאודה, והיו אריזות של משקלים שונים ובמחירים שווים לכל נפש (₪35.9 ל־800 גרם! גם היו כל מיני מבצעים והיא קיימת גם במעדנייה). ביקשתי לטעום פרוסה והיא הייתה פשוט דוחה.
אני לא כזה צרכן גבינה, אבל אני קונה מדי פעם כדי להכין פיצה מקוטג׳ מקולקל. אולי כדאי לי לנסות פעם אחת להכין מזה פיצות באמת… גבינה נמסה תמיד טעימה יותר מגבינה מוצקה.

קראת את כל התגובה או רק את השורה הזאת?
מתנצלת, חשבתי שהבאת מחקרים על הקלוריות (בעקבות משפט הפתיחה של התגובה שלך) אז לא טרחתי ועכשיו כן.
אתה לגמרי צודק שהמרגרינה של היום (זאת שנקראת משודרגת, לא כל אחת) עברה דרך ארוכה מאז זאת של צעירותי.
המסקנה האישית שלי היא מפוצלת:
מי שיש לו בעיית כולסטרול גבוה או אפילו גנטיקה גרועה מהכיוון הזה - עדיף לו מרגרינה מהדור החדש.
מי שיש לו בעיית כשרות או שהוא טבעוני, זאת גם האפשרות הטובה.
מי שמעדיף מבחינה תזונתית כמה שפחות עיבוד וכמה שפחות מניפולציות על חומר הגלם, ואין לו בעיות, עדיף חמאה.
ובדרך אגב, כדאי גם לברר מי מימן כל מחקר ומה הן ההמלצות העדכניות של גופי הבריאות הממשלתיים (אם כי גם הם נוטים לטעות לא מעט, או להתיישר להנהגה הנוכחית במדינה כמו למשל בארה"ב נכון להיום).

לא היתה תקופה כזאת, היה מחסור בחלק מהאזורים והחנויות.

אתה מודד בריאות לפי קלוריות? חוזרת על הצעתי - תקרא ותלמד (ממקורות מהימנים).
בחלק=בערך כל החנויות בכל האזורים לא משנה מרכז או פריפקיה

סוכר לא בפיקוח
היה בפיקוח. והוצאב לאחרונה
המחיר שלו נשאר באותם רמות
כי אם הוא יעלה יחזירו אותו כנראה לפיקוח
אני קונה 1 קג סוכר ב2 שקל
כך או כך קופסאת פלסטיק לא עולה 8 שקל...

נסכים שלא להסכים. :)
אני גם רואה כמה זבל אנשים קונים; מגיעים ל־₪100 בלי ירק אחד! לא נורמלי! מוציאים עשרות שקלים על ממתקים וחטיפים.
אתה מפספס את העיקר
זה זכות של כל אזרח לקנות במחיר הוגן מה שהוא רוצה...

בסוף יופי שאפשא לקנות ברשת א בעיר ב בחצי מחיר
אם בסוף אותה סימה מחדרה מוציא בחודש 4 אלף שקל כי הרשת סופרים הגדולה בארץ ששולטת ב70 אחוז מהשוק מחזיקה בבלעדיות בסניף היחיד שבמרחק הליכה ממנה
ומכפילה לה מחירים יש לנו בעיה כמדינה

ווואלה זכות כל אחד לקנות חטיפים אוסם או כל מה שהוא רוצה

אתה גם צריך להבין שהרבה פה הוא פסיכולוגי
לי אין בעיה לקנות מותג הבית או טונה תומר
או לקנות בגדים בשוק...

דווקא למי שנמצא בעשירונים התחתונים (ולא אתב דוגמא נקודתית כי אתב סטודנט) זה. אוד חשוב כי זה מתקשר לערך העצמי שלהם ושל הסביבה הקרובה שלהם....

צהובה של פעם
זה לא גבינה!!
בגלל זה המדינה התערבה וחייבה אותם להןריד את השם גבינה מהאריזה
זה בעיקר שומן צמחי עם אולי קצת אבקת חלב...

היה בפיקוח. והוצאב לאחרונה
המחיר שלו נשאר באותם רמות
כי אם הוא יעלה יחזירו אותו כנראה לפיקוח
אני קונה 1 קג סוכר ב2 שקל
יש לך מקור? הבינה המלאכותית כותבת שהוא הוצא מפיקוח בשנות התשעים. כתוב שזה היה ככה בתקופת המנדט וחוק הפיקוח על המחירים הוציא הרבה מוצרים מאותו פיקוח.
כך או כך קופסאת פלסטיק לא עולה 8 שקל...
סוכר של ״סוגת״ בקופסת פלסטיק עולה ₪12.9 בשופרסל אונליין.
אתה מפספס את העיקר
זה זכות של כל אזרח לקנות במחיר הוגן מה שהוא רוצה...
עם כמה שאני סוציאליסט, אין לך זכות ל״מחיר הוגן״. אתה צריך לבחור בין מחיר למותג (לא בין מחיר לאיכות – משום שהמוצרים של החברות הקטנות איכותיים כמו של המותגים הגדולים, לרוב).
בסוף יופי שאפשא לקנות ברשת א בעיר ב בחצי מחיר
אם בסוף אותה סימה מחדרה מוציא בחודש 4 אלף שקל כי הרשת סופרים הגדולה בארץ ששולטת ב70 אחוז מהשוק מחזיקה בבלעדיות בסניף היחיד שבמרחק הליכה ממנה
ומכפילה לה מחירים יש לנו בעיה כמדינה
זה לא קשור רק לעיר. אם תקנה פתיתים של אסם או טונה של סטרקיסט אלא פתיתים של אינטריה או של האופה וטונה של תומר. גם בתוך רשתות ״יקרות״ אפשר למצוא מוצרים זולים. רק צריך לדעת לבחור אותם.
ווואלה זכות כל אחד לקנות חטיפים אוסם או כל מה שהוא רוצה
לחלוטין – והוא ישלם בהתאם.
דווקא למי שנמצא בעשירונים התחתונים (ולא אתב דוגמא נקודתית כי אתב סטודנט) זה.
חחחחחח למה החלטת שאני בעשירון התחתון? אני גם עדיין לא סטודנט. אילו באמת הייתי חי על המשכורת שאני מרוויח, בהחלט הייתי עשירון תחתון.
זה לא גבינה!!
בגלל זה המדינה התערבה וחייבה אותם להןריד את השם גבינה מהאריזה
זה בעיקר שומן צמחי עם אולי קצת אבקת חלב...
מעניין. תודה!
אילו זה היה אכיל, עוד בסדר. אבל זה באמת דוחה.

1 קג סוכר ב2 שקל
דרך אגב מחיר הסוכר בעולם ירד בגלל ירידה בביקוש. יש סברה שזה בגלל זריקות ההרזיה.

אני מסכים שקשה יותר לקנות זול בסופר של רשת יקרה. אבל גם בשופרסל לדוגמה אפשר למצוא מבצעים טובים ומוצרים של מותג הבית במחירים סבירים. יותר זול לא להחזיק רכב שעולה כ2000 שקל בחודש ולשלם עוד 500 שקל בחודש לסופר יותר נגיש. למשפחות גדולות ההבדל יכול להגיע למעל אלף שקל.

אני חושב שלמשק בית קטן עדיף לגור קרוב לעבודה/לימודים כך שהוא לא צריך רכב גם אם הקניות יקרות יותר מבאיזורים אחרים. כמובן הכי זול זה גם מקום זול וגם בלי רכב.

פעם גם הייתי מקפיד על לחם כוסמין, אבל גם הוא יקר מדי לדעתי. מה שחשוב זה מה שאתה מורח על הכריך
יש לחם כוסמין בזול בקרפור בזמן האחרון.

לחם וכל מוצר על בסיס חיטה בכל מקרה זה מזון שכדאי לא לצרוך בכמות גדולה. למרות שזה נוח וזול וגם טעים. זה לא בריא בכמות גדולה בעיקר בגלל כמות הקלוריות הגדולה.

יש לך מקור? הבינה המלאכותית כותבת שהוא הוצא מפיקוח בשנות התשעים. כתוב שזה היה ככה בתקופת המנדט וחוק הפיקוח על המחירים הוציא הרבה מוצרים מאותו פיקוח.

סוכר של ״סוגת״ בקופסת פלסטיק עולה ₪12.9 בשופרסל אונליין.

עם כמה שאני סוציאליסט, אין לך זכות ל״מחיר הוגן״. אתה צריך לבחור בין מחיר למותג (לא בין מחיר לאיכות – משום שהמוצרים של החברות הקטנות איכותיים כמו של המותגים הגדולים, לרוב).

זה לא קשור רק לעיר. אם תקנה פתיתים של אסם או טונה של סטרקיסט אלא פתיתים של אינטריה או של האופה וטונה של תומר. גם בתוך רשתות ״יקרות״ אפשר למצוא מוצרים זולים. רק צריך לדעת לבחור אותם.
בזה אני ממש לא בטוח. אין במבה בולי ברמי לוי. בטיב טעם שקרוב אלי יש מלא מדפי טונה. אין טונה תומר.

בסוף, הרשת רוצה להרוויח כמה שיותר לכל שטח מדף.

כנראה הפתרון יבוא מהאוןליין. זה המקום היחידי שבו באמת אפשר לייצר תחרות מסיבית בזמן סביר.לדוגמה, החישוק, עסק קטן, שמגיע להרבה איזורים בארץ.

לחלוטין – והוא ישלם בהתאם.

חחחחחח למה החלטת שאני בעשירון התחתון? אני גם עדיין לא סטודנט. אילו באמת הייתי חי על המשכורת שאני מרוויח, בהחלט הייתי עשירון תחתון.

מעניין. תודה!
אילו זה היה אכיל, עוד בסדר. אבל זה באמת דוחה.

נערך לאחרונה ב:
  • אהבתי
Reactions: A42
בזה אני ממש לא בטוח. אין במבה בולי ברמי לוי. בטיב טעם שקרוב אלי יש מלא מדפי טונה. אין טונה תומר.

בסוף, הרשת רוצה להרוויח כמה שיותר לכל שטח מדף.

כנראה הפתרון יבוא מהאוןליין. זה המקום היחידי שבו באמת אפשר לייצר תחרות מסיבית בזמן סביר.לדוגמה, החישוק, עסק קטן, שמגיע להרבה איזורים בארץ.
אם אנשים יקנו פחות מותגים יקרים אז יקדישו להם פחות מקום במדף. כיום המותגים היקרים מאפשרים גם ליצרנים הגדולים והרשתות להרוויח יותר על חשבון הצרכן. הרווח של הרשתות הוא באחוזים לכן עדיף שהמוצר יהיה יקר, וגם אם המוצר יקר אז יש יותר אפשרויות לשחק עם המחיר שלו במבצעים או לקבע את המחיר שלו גם כשיש התייקרויות בעלויות ייצור.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
עד 2001 היה (ותחליף בינה מלאכותית היא עושה עליך סיבוב... או תתחיל לשאול אותה בשלילה)

סוכר של ״סוגת״ בקופסת פלסטיק עולה ₪12.9 בשופרסל אונליין
עוד יותר חמור. מי משלם 11 שקל על קופסאת פלסטיק.... ועדין הרבה כנראה שבכלל לא מודעים להבדל

אם אנשים יקנו פחות מותגים יקרים אז יקדישו להם פחות מקום במדף. כיום המותגים היקרים מאפשרים גם ליצרנים הגדולים והרשתות להרוויח יותר על חשבון הצרכן. הרווח של הרשתות הוא באחוזים לכן עדיף שהמוצר יהיה יקר, וגם אם המוצר יקר אז יש יותר אפשרויות לשחק עם המחיר שלו במבצעים או לקבע את המחיר שלו גם כשיש התייקרויות בעלויות ייצור.
אני לא סוציליסט, אבל שימו לב שדיברתי כל מחיר הוגן. משמע מחיר שוק
הבעיה היא לא שחברה רוצה להיות רווחית אלה המודלי תמחור המשתנים
שבסופר חרדי או סופר ערבי ימכר אותה מותג ומוצר בחצי מהמחיר מול סופר בעיר סוציו אקונומי גבוהה ולא תמיד בגלל הקמעוני לפעמים הייצרן מתמחר את זה אחרת לגמרי
למה כי אפשר

ויש מונופול מאוד מאוד חזק על שטחי מדף בסופר
יש כמה יבואנים גדולים שמעבר לזה ששולטים בשוק הם שולטים מה יהיה על המדף בסופר
בסוף עם קוקה קולה אומר לסופר או שאני היחידי או שלא יהיה לכם קוקה קולה אז אין פשוט מתחרים...

וויסוצקי זה דוגמא מעולה, כמעט כל התה שאתם רואים בסופר שלהם כי הם לא מרשים לאף אחד אחר למכור מתחרה שלהם
ובפועל הם לוקחים מחירים פי 3 על אותו מוצר

בקארפור חבילה של 25 שקיות תה ירוק/ חליטה / תה שחור עולים 7.9 לא במבצע ובמבצע לפעמים 2 ב12....

בסוף שאתה בא לשופרסל זה נראה כאילו יש מבחר
אבל זה מצג שווא והרבה פסיכולוגים מועסקים בזה
איך לתת לך תחושה של מבחר מבלי לפגוע ברווחיות....

עשירון נקבע לפי רמת ההכנסה
וכתבת איפה אתה עובד וכמה בערך מרוווח

זה לא משהו רע אני הייתי עד לפני חודשיים בעשירון 1 הכי נמוך כי לא עבדתי בכלל...
זה לא באמת אומר שום דבר אבל זה הכלי של המדינה למדוד
לרוב שאןמרים עשירונים תחתונים הכוונה לעובדי כפיים (מאבטחים, עובדי ניקיון, עובדי סופר וכדומה)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
K מחירי אוכמניות בארץ צרכנות פיננסית 13
L מה לדעתכם יהיו מחירי הדירות בדרום בעתיד? נדל"ן 37
L האם ההחלטה הזאת תשפיע על מחירי הנדל"ן באשקלון? נדל"ן 7
D שאלה על מחירי הדיור שוק ההון 58
S מחירי דירות שנות השמונים נדל"ן 4
I האם מחירי הדירות באמת בירידה מה 9.22? נדל"ן 572
I הוזלת מחירי האינטרנט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 32
I כיצד מחירי הדיור יכולים לעלות אם היכולת הכלכלית לרכישת דירות כבר חורגת מהכנסות משקי הבית? נדל"ן 128
בן מלך בכמה עלו מחירי הדיור נדל"ן 8
ד השפעת המערכה מול איראן על מחירי הנדלן באיזורי ביקוש אוף טופיק 14
I למה מחירי הדיור בישראל הם בועה? נדל"ן 145
I מחירי דירות שנמכרו - קבלת מידע נדל"ן 7
M האינפלציה השנתית ירדה ל-2.6%, מחירי הדירות חזרו לעלות פוסטים מאיכות נמוכה 47
R ת"א נדל"ן לעומת מחירי הדירות נדל"ן 5
בובין חוט-השני האם שינוי אופי אוכלוסיה יכול לתרום לירידת מחירי נד"לן? נדל"ן 29
R פיקוח ממשלתי על מחירי הדיור בעת רכישת דירה נדל"ן 43
I אתר שמשווה מחירי מחיה בין ערים בעולם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
S שאלה: מגמות מחירי דירות לפי מודעות נדל"ן 6
A מה יקרה אם מחירי הדירות יקרסו? שוק ההון 44
M מדוע מחירי הדירות לא משוקלל במדד המחירים לצרכן ? נדל"ן 77
ה מחירי דירות- רשות המיסים נדל"ן 1
מ איך רפורמת המשפט תשפיע על מחירי הנדל"ן בישראל? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 37
F מחירי הדיור - האם הם יירדו? אם כן מתי? נדל"ן 2
F אתר/גרף שמאפשר לראות את ירידת מחירי הדיור נדל"ן 12
L מחירי הדיור מסוכנים כרגע? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ד בזמן אינפלציה מחירי השכירות עולים או יורדים.? נדל"ן 1
oferM סקר: האם הריבית העולה תוריד את מחירי הדירות מחוץ לאיזור הפריפריה ? פוסטים מאיכות נמוכה 7
I מחירי השכירות vs הריבית במשק? נדל"ן 13
F האם מחירי דירות 3 חדרים עולים מהר יותר מ-4 או 5? נדל"ן 24
L איך העלאת הריבית תוריד את מחירי הדיור- אם כבר תעלה אותם בסופו של דבר נדל"ן 610
א מחירי אגחים צמודי מדד שוק ההון 3
מכל מלמדי השכלתי קונספירציה על מחירי הדיור נדל"ן 121
Y גישה לפתרון עליית מחירי הדיור נדל"ן 13
A השפעת הריבית העולה והאינפלציה על מחירי הנדל״ן נדל"ן 109
I עד כמה תשואות האג"ח לטווח ארוך משפיעות על מחירי הדירות? שוק ההון 21
נ אג"ח צמוד מדד מחירי דיור , מחירי שכירות האם זה הפתרון? נדל"ן 2
D כמות הכסף שצריך לחסוך בשנה בשביל "להשיג" את עליית מחירי הנדלן נדל"ן 93
A בעיה עם דו"ח שנתי בIB עקב מחירי קנייה לא נכונים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
מ עליית מחירי הדירות החדשות יותר לעומת דירות ישנות - תוכנית פעולה נדל"ן 23
A בירור מחירי נכסים שנמכרו -- לצורך הצעה ומו״מ נדל"ן 60
צ מחירי נדל"ן לתעשייה נדל"ן 4
קוף שמבין עליית מחירי הנדלן נדל"ן 15
P יש מחירי ברירת מחדל בקרן פנסיה כללית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א מתי למעשה מחירי הדירות יירדו? האם יש בועת נדל"ן? נדל"ן 1035
oferM נתונים על עליות מחירי דירות ושכירות ? נדל"ן 6
unrealx ייבוא מחירי מניות של בורסות הארץ לאקסל - הפסיק לעבוד? אוף טופיק 1
L פער מחירי דירות באריאל - מישהו יודע להסביר בבקשה נדל"ן 3
R עליות מחירי הנדלן בעולם - דיון נדל"ן 37
aminadav האם נכון להסיק שגם אם מחירי הנדל"ן ירדו או יעלו אז ת"א בניה לא יושפע מזה ישירות? שוק ההון 1
1337justme מידע היסטורי של מחירי מדד אג"ח ממשלתי כללי שוק ההון 13

נושאים דומים

Back
למעלה