• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מחירי החמאה

• פותח הנושא פותח הנושא אקראי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
היא מזמן לא. זו בדיוק הפואנטה.

כשרות זו סיבה טובה, קיבלתי.
יש גם יהודים בעולם. בארצות הברית יש כשרות ויש אלפי מוצרים כשרים בסופרים, לפי גוגל. באירופה לא.
אולי בגלל זה החוק הישראלי פתח יבוא מאירופה ולא מארצות הברית.
ונעזוב את זה שהרבנות מכירה רק בכשרות שלה ולא בכשרות רבנויות אחרות, שאפילו חרדים בניו יורק סומכים עליהים. אבל את זה בנט אומר שהוא יתקן. נקווה.

ועוד דבר: הייתי רוצה לראות בכל סופר גם מחלקה נפרדת לחלוטין, שמוכרת מוצרים לא כשרים. לא צריכה להיות שום מניעה הלכתית. זה פשוט כפייה דתית .

נערך לאחרונה ב:
אין פה שוק חופשי בכלום.

יש את סופרמרט FAIR שעובד על פתיחה עכשיו. של גל שולמן וחבריו.
הטריק פשוט - לקנות מוצרים מחברות קטנות, לא ממותגים גדולים, בזול, ולמכור בזול.
זה טריק מוכח שעובד באירופה לרשתות ענק כמו LIDL.
ומצד שני יש לך הטריק של ״אושר עד״ – קנייה מסיבית מרשת אחת, מתן שטח מדף רב ובתמורה קבלת מחיר זול.
אבל אני בעיקרון מסכים שרשתות השיווק צריכות לקנות גם מחברות קטנות וזולות (למשל ״תומר״, חברה מתחרה ו״ויליפוד״, אפשר לומר).
בקיצור, צריך לפרק פה הכל ולבנות מהתחלה.
ההתחלה היתה רפורמת היבוא מאירופה.
אבל זה רק ההתחלה. צריך:
לבנות רשת הפצה לחנויות ניטרלית שלא שייכת לאף אחד מהספקים, כמו שבנט מציע.
מי יבנה אותה?
ולבנות מעין מחסן MARKETPLACE בסגנון אמזון, פתוח לכל יבואן מזון, שכל אדם פרטי יוכל להזמין ממנו ONLINE, וכל סופר או מכולת יוכל להזמין ממנו הזמנה בכמות.
קצת כמו KSP אבל למזון.
ואולי גם לעודד באמצעות מדינה, ככה שבאיזורי תעשייה איפה שיש סופרים יכנסו עוד רשתות הפצת מזון. בתור תקנה חצי מהקנייה אצל רמי לוי, וחצי מהקניה בחנות הקטנה ממש ליד שמתחרה בו במוצרים שהיא יכולה. עד שרמי לוי ילמד.
רק אז אולי נראה פה שוק חופשי.
האמת שחנויות קטנות הרבה פעמים יקרות יותר מהסופרים הגדולים. אני אישית אומר מניסיון עם פירות וירקות. עגבנייה בירקנייה עלתה ₪14.9 ובסופר ₪5.9.

בכללי אני בעד ביטול מוחלט של מכסים וחסמים ממדינות אירופה, ארה״ב, קנדה, מדינות אסיה (קוראה הדרומית ויפן בעיקר) ואוסטרליה. זה יכול להכניס המון שפע אלינו. מבחינתי לנו כמדינה קטנה אין בכלל זכות להטיל מכסים. מי אנחנו שנבוא ונדרוש שחברות זרות יעמדו בתקנים ייחודיים לנו? וכי המעי האירופי שונה משלנו?
אומנם זה יקריס את השוק המקומי, אבל לדעתי לרוב הציבור אכפת יותר לקנות בזול.

יש גם יהודים בעולם. בארצות הברית יש כשרות ויש אלפי מוצרים כשרים בסופרים, לפי גוגל. באירופה לא.
אולי בגלל זה החוק הישראלי פתח יבוא מאירופה ולא מארצות הברית.
ונעזוב את זה שהרבנות מכירה רק בכשרות שלה ולא בכשרות רבנויות אחרות, שאפילו חרדים בניו יורק סומכים עליהים. אבל את זה בנט אומר שהוא יתקן. נקווה.

ועוד דבר: הייתי רוצה לראות בכל סופר גם מחלקה נפרדת לחלוטין, שמוכרת מוצרים לא כשרים. לא צריכה להיות שום מניעה הלכתית. זה פשוט כפייה דתית .
קצת מזכיר לי את הדיון על השבת. הרבה מתלוננים שעסקים אינם פתוחים בשבת, אבל זה לא שיש להם ברירה. כדי להיחשב לעסק כשר ולקבל תעודה בהתאם, אסור לעבוד בשבת. גם אם תביא עובדים זרים, עדיין אי אפשר לעבוד בשבת משום שהבעלים יהודים.
אני מסופק ש״רמי לוי השקמה״ או ״שופרסל״ מעוניינים להפסיק להיות כשרים. פשוט לא רווחי לך להיות עסק לא כשר, ועם הדת כמובן תבוא ״כפייה״ מסוימת (שהחברה מוכנה לספוג למען אותה תעודה נחשקת).
לכן, כפי שאי אפשר לעבוד בשבת עם תעודת כשרות, אי אפשר גם להקים מחלקה לא כשרה בסופר כשר. מה שכן אפשר לעשות זה ששופרסל תפתח רשת נוספת לא כשרה, כפי שיש לה רשת חרדית בשם ״יש חסד״.

ומצד שני יש לך הטריק של ״אושר עד״ – קנייה מסיבית מרשת אחת, מתן שטח מדף רב ובתמורה קבלת מחיר זול.
אבל אני בעיקרון מסכים שרשתות השיווק צריכות לקנות גם מחברות קטנות וזולות (למשל ״תומר״, חברה מתחרה ו״ויליפוד״, אפשר לומר).

מי יבנה אותה?
לבנות זה לא בעייה, יש חברות הפצה, אפשר גם לארגן נהגי משאית פרילנסרים לרשת הפצה אחת.
כנראה מה שיעשו זה חוק שאוסר על יצרן מזון להחזיק חברת הפצה.
קצת כמו KSP אבל למזון.
נכון
האמת שחנויות קטנות הרבה פעמים יקרות יותר מהסופרים הגדולים. אני אישית אומר מניסיון עם פירות וירקות. עגבנייה בירקנייה עלתה ₪14.9 ובסופר ₪5.9.
יש מצב, מצד שני יש את סופר הצינור. חנות קטנה. מחירים זולים.
בכללי אני בעד ביטול מוחלט של מכסים וחסמים ממדינות אירופה, ארה״ב, קנדה, מדינות אסיה (קוראה הדרומית ויפן בעיקר) ואוסטרליה. זה יכול להכניס המון שפע אלינו. מבחינתי לנו כמדינה קטנה אין בכלל זכות להטיל מכסים. מי אנחנו שנבוא ונדרוש שחברות זרות יעמדו בתקנים ייחודיים לנו? וכי המעי האירופי שונה משלנו?
אומנם זה יקריס את השוק המקומי, אבל לדעתי לרוב הציבור אכפת יותר לקנות בזול.
תשמע אם רוצים ליעל את המשק הישראלי, אפשר לבטל את כל החסמים ולהכניס אינספור טכנולוגיות ולהוזיל מלא דברים.
מצד שני יהיו מלא מובטלים, ומובטלים או אנשים במצב כלכלי לא טוב בד"כ בוחרים מנהיגים פופוליסטים, אנשים כמו ביבי, וזה רע מאוד, ויוצרים עוד בעיות נוספות.

אז צריך למצוא איזה פתרון שיהיה טוב לכולם .
ואני בטוח שיש. הרי, למשל, לייצר במבה בולי אצל יצרן קטן לוקח בדיוק אותו כוח אדם שלוקח לאוסם ליצר את הבמבה שלה, אבל המחיר הוא חצי.

קצת מזכיר לי את הדיון על השבת. הרבה מתלוננים שעסקים אינם פתוחים בשבת, אבל זה לא שיש להם ברירה. כדי להיחשב לעסק כשר ולקבל תעודה בהתאם, אסור לעבוד בשבת. גם אם תביא עובדים זרים, עדיין אי אפשר לעבוד בשבת משום שהבעלים יהודים.
אני מסופק ש״רמי לוי השקמה״ או ״שופרסל״ מעוניינים להפסיק להיות כשרים. פשוט לא רווחי לך להיות עסק לא כשר, ועם הדת כמובן תבוא ״כפייה״ מסוימת (שהחברה מוכנה לספוג למען אותה תעודה נחשקת).
לכן, כפי שאי אפשר לעבוד בשבת עם תעודת כשרות, אי אפשר גם להקים מחלקה לא כשרה בסופר כשר. מה שכן אפשר לעשות זה ששופרסל תפתח רשת נוספת לא כשרה, כפי שיש לה רשת חרדית בשם ״יש חסד״.
נכון, אם שופרסל תפתח נוספה לא כשרה, שתהיה ממוקמת ליד הסניפים הכשרים, זה יתן פתרון טוב.

לבנות זה לא בעייה, יש חברות הפצה, אפשר גם לארגן נהגי משאית פרילנסרים לרשת הפצה אחת.
כנראה מה שיעשו זה חוק שאוסר על יצרן מזון להחזיק חברת הפצה.
לדעתי כן צריך רגולציה שמונעת ריכוז יתר של חברות. כיום יש 12 חברות ששולטות בכל העולם. חייב לפרק את זה איכשהו לדעתי.
האמת שאני ממש מקנא באמזון האמריקאי (והבריטי? כמדומני גם בממלכה המאוחדת "אמזון" חזקים). אומנם יש לנו וולט, אבל אני חושב שזה לא בדיוק אותו דבר.
יש מצב, מצד שני יש את סופר הצינור. חנות קטנה. מחירים זולים.
עדיין סופר ולא הפיצוצייה ליד הבית שלך שפתוחה בחצות.
תשמע אם רוצים ליעל את המשק הישראלי, אפשר לבטל את כל החסמים ולהכניס אינספור טכנולוגיות ולהוזיל מלא דברים.
מצד שני יהיו מלא מובטלים, ומובטלים או אנשים במצב כלכלי לא טוב בד"כ בוחרים מנהיגים פופוליסטים, אנשים כמו ביבי, וזה רע מאוד, ויוצרים עוד בעיות נוספות.
קודם כול בנימין נתניהו בן צילה הוא המנהיג היהודי הטוב ביותר שהיה מאז משה רבנו (וגם זה רק בגלל קריעת ים סוף. בלעדיה נתניהו בהחלט עוקף את מושון). שנית דווקא הכנסת חברות נוספות למשק הישראלי תיצור יותר תעסוקה (אם לא יחליפו את כל צוותי הסופרים ב־AI).
מה מפריע לך לקנות ברשתות לא כשרות? יש לך טיב טעם, קשת טעמים ועוד.
מעט סניפים, רחוק, עדיין יש הגבלות (אשר מעלות את המחירים. לא בכדי הרשתות האלה נחשבות ליקרות ביותר).

מה מפריע לך לקנות ברשתות לא כשרות? יש לך טיב טעם, קשת טעמים ועוד.
טיב טעם יקרים. לפעמים אני קונה שם, יש באיזור.

אם רמי לוי או שופרסל היו קונים גם לא כשר המחיר היה מוזל משמעותית.

לדעתי כן צריך רגולציה שמונעת ריכוז יתר של חברות. כיום יש 12 חברות ששולטות בכל העולם. חייב לפרק את זה איכשהו לדעתי.
מסכים.
האמת שאני ממש מקנא באמזון האמריקאי (והבריטי? כמדומני גם בממלכה המאוחדת "אמזון" חזקים). אומנם יש לנו וולט, אבל אני חושב שזה לא בדיוק אותו דבר.
הלוואי היה לנו אמזון.
עדיין סופר ולא הפיצוצייה ליד הבית שלך שפתוחה בחצות.

קודם כול בנימין נתניהו בן צילה הוא המנהיג היהודי הטוב ביותר שהיה מאז משה רבנו (וגם זה רק בגלל קריעת ים סוף. בלעדיה נתניהו בהחלט עוקף את מושון)
חחחחחחחח

. שנית דווקא הכנסת חברות נוספות למשק הישראלי תיצור יותר תעסוקה (אם לא יחליפו את כל צוותי הסופרים ב־AI).
מעט סניפים, רחוק, עדיין יש הגבלות (אשר מעלות את המחירים. לא בכדי הרשתות האלה נחשבות ליקרות ביותר).

ל

להצביע על כשלים בביצוע זה אולטרה־סוציאליזם? עובדתית הובטחו לנו מחירים זולים יותר.

ואולי המטרה באמת הייתה רק למנוע מחסור, כפי שנכתב במכתב ממשרד הכלכלה למשרד החקלאות מ־2019. בכל מקרה הובטחו גם הוזלות מחירים.
נשים לרגע בצד את זה שה"סקירה" הגיעה ממשרד החקלאות, כלומר הלובי של החקלאים אבל לענייננו, שני פוסטים של פרופסור לכלכלה שמתייחסים לנושא

נערך לאחרונה ב:
טיב טעם יקרים. לפעמים אני קונה שם, יש באיזור.

אם רמי לוי או שופרסל היו קונים גם לא כשר המחיר היה מוזל משמעותית.
כמובן שהם יקרים, יש רק פלח שוק קטן שמעוניין במוצרים לא כשרים, וכתוצאה מכך הן יקרות יותר.
רוב השוק היהודי, וכמעט כל השוק הערבי כן מעוניינים במוצרים כשרים.

אבל אם המטרה שלך היא מזון לא כשר ביבוא מקביל, אתה יכול לקנות שם.

כמובן שהם יקרים, יש רק פלח שוק קטן שמעוניין במוצרים לא כשרים, וכתוצאה מכך הן יקרות יותר.

40% מהיהודים הם חילונים ויש לך עוד מסורתיים שלא בהכרח שומרים כשרות (או כשרות חלקית, כמו רק הפרדה בין בשר לחלב). ולמה שלערבים יהיה אכפת?

40% מהיהודים הם חילונים ויש לך עוד מסורתיים שלא בהכרח שומרים כשרות (או כשרות חלקית, כמו רק הפרדה בין בשר לחלב). ולמה שלערבים יהיה אכפת?
נו ו? רוב החילונים שומרים כשרות
בתור חילוני גמור אני שומר כשרות.

ערבים לא יכניסו מוצר שהוא לא חלאל או לפחות כשר, אצלם ההקפדה יותר גדולה מאצלנו בנושא בשר ואם יש חשש שבמפעל המייצר אין הפרדה בין בשר חזיר או נבלה למוצרים אחרים (אפילו מוצרי חלב ודגים) הם לא יתקרבו אליו.

31% אחוז מהאוכלוסיה היהודית לא מקפידים על כשר בכלל, ו23% מקפידים על כך באופן חלקי. זה אחוז גדול.

31% אחוז מהאוכלוסיה היהודית לא מקפידים על כשר בכלל, ו23% מקפידים על כך באופן חלקי. זה אחוז גדול.
אז תכין תוכנית עיסקית ולך על זה. כנראה עלית על משהו שאף אחד לא חשב עליו.

נו ו? רוב החילונים שומרים כשרות.
מאיפה הנתונים?
מה גם ההגדרה של שומר כשרות? לדתיים אם אין חותמת של רב אז האוכל לא כשר. מצד שני, לא שמעתי על אף אחד שמגדיר את עצמו חילוני ולא אוכל בשר במסעדה בחו"ל כי היא לא כשרה...

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
K מחירי אוכמניות בארץ צרכנות פיננסית 13
L מה לדעתכם יהיו מחירי הדירות בדרום בעתיד? נדל"ן 37
L האם ההחלטה הזאת תשפיע על מחירי הנדל"ן באשקלון? נדל"ן 7
D שאלה על מחירי הדיור שוק ההון 58
S מחירי דירות שנות השמונים נדל"ן 4
I האם מחירי הדירות באמת בירידה מה 9.22? נדל"ן 572
I הוזלת מחירי האינטרנט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 32
I כיצד מחירי הדיור יכולים לעלות אם היכולת הכלכלית לרכישת דירות כבר חורגת מהכנסות משקי הבית? נדל"ן 128
בן מלך בכמה עלו מחירי הדיור נדל"ן 8
ד השפעת המערכה מול איראן על מחירי הנדלן באיזורי ביקוש אוף טופיק 14
I למה מחירי הדיור בישראל הם בועה? נדל"ן 145
I מחירי דירות שנמכרו - קבלת מידע נדל"ן 7
M האינפלציה השנתית ירדה ל-2.6%, מחירי הדירות חזרו לעלות פוסטים מאיכות נמוכה 47
R ת"א נדל"ן לעומת מחירי הדירות נדל"ן 5
בובין חוט-השני האם שינוי אופי אוכלוסיה יכול לתרום לירידת מחירי נד"לן? נדל"ן 29
R פיקוח ממשלתי על מחירי הדיור בעת רכישת דירה נדל"ן 43
I אתר שמשווה מחירי מחיה בין ערים בעולם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
S שאלה: מגמות מחירי דירות לפי מודעות נדל"ן 6
A מה יקרה אם מחירי הדירות יקרסו? שוק ההון 44
M מדוע מחירי הדירות לא משוקלל במדד המחירים לצרכן ? נדל"ן 77
ה מחירי דירות- רשות המיסים נדל"ן 1
מ איך רפורמת המשפט תשפיע על מחירי הנדל"ן בישראל? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 37
F מחירי הדיור - האם הם יירדו? אם כן מתי? נדל"ן 2
F אתר/גרף שמאפשר לראות את ירידת מחירי הדיור נדל"ן 12
L מחירי הדיור מסוכנים כרגע? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ד בזמן אינפלציה מחירי השכירות עולים או יורדים.? נדל"ן 1
oferM סקר: האם הריבית העולה תוריד את מחירי הדירות מחוץ לאיזור הפריפריה ? פוסטים מאיכות נמוכה 7
I מחירי השכירות vs הריבית במשק? נדל"ן 13
F האם מחירי דירות 3 חדרים עולים מהר יותר מ-4 או 5? נדל"ן 24
L איך העלאת הריבית תוריד את מחירי הדיור- אם כבר תעלה אותם בסופו של דבר נדל"ן 610
א מחירי אגחים צמודי מדד שוק ההון 3
מכל מלמדי השכלתי קונספירציה על מחירי הדיור נדל"ן 121
Y גישה לפתרון עליית מחירי הדיור נדל"ן 13
A השפעת הריבית העולה והאינפלציה על מחירי הנדל״ן נדל"ן 109
I עד כמה תשואות האג"ח לטווח ארוך משפיעות על מחירי הדירות? שוק ההון 21
נ אג"ח צמוד מדד מחירי דיור , מחירי שכירות האם זה הפתרון? נדל"ן 2
D כמות הכסף שצריך לחסוך בשנה בשביל "להשיג" את עליית מחירי הנדלן נדל"ן 93
A בעיה עם דו"ח שנתי בIB עקב מחירי קנייה לא נכונים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
מ עליית מחירי הדירות החדשות יותר לעומת דירות ישנות - תוכנית פעולה נדל"ן 23
A בירור מחירי נכסים שנמכרו -- לצורך הצעה ומו״מ נדל"ן 60
צ מחירי נדל"ן לתעשייה נדל"ן 4
קוף שמבין עליית מחירי הנדלן נדל"ן 15
P יש מחירי ברירת מחדל בקרן פנסיה כללית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א מתי למעשה מחירי הדירות יירדו? האם יש בועת נדל"ן? נדל"ן 1035
oferM נתונים על עליות מחירי דירות ושכירות ? נדל"ן 6
unrealx ייבוא מחירי מניות של בורסות הארץ לאקסל - הפסיק לעבוד? אוף טופיק 1
L פער מחירי דירות באריאל - מישהו יודע להסביר בבקשה נדל"ן 3
R עליות מחירי הנדלן בעולם - דיון נדל"ן 37
aminadav האם נכון להסיק שגם אם מחירי הנדל"ן ירדו או יעלו אז ת"א בניה לא יושפע מזה ישירות? שוק ההון 1
1337justme מידע היסטורי של מחירי מדד אג"ח ממשלתי כללי שוק ההון 13

נושאים דומים

Back
למעלה