בטח שכן. סוכר באריזת פלסטיק יעלה הרבה יותר מאריזת נייר – רק בגלל האריזה.
והחמאה בקופסאת פלסטיק זה לא אותו הדבר זה חמאה למריחה שלא מתקשה כי יש לה גם שומן צמחי ובכלל זה יקרה יותר (ובריאה פחות)
תלוי… יש חמאה רכה, אבל צריך שיהיה כתוב ״חמאה רכה״. לופראק איננה חמאה רכה לדעתי אלא פשוט באריזה יוקרתית.
שמנת מתוקה 38 אחוז הכפילה את הנפח והמחיר גם הוכפל וחא הוזל בגלל החיסכון באריזה
גם החמאה שהיום היא 200 גרם.
פעם היינו קונים את זה ב100 גרם והיה הרבה יותר נוח
הוא לא אמור לרדת, זה מחיר מפוקח.
שמו בתוך כד זכוכית
זה יותר נוח וכנראה גם בריא
לא חושב שיש הבדל בריאותי בין חלב בשקית לחלב בקרטון.
ובכלל לא מנסה לחסוך כסף על אוכל
אני חוסך על כל מוצר שאני צורך.
פשוט לשלם את המינימום שאפשר
האמת שזה יותר כמו אתגר מבחינתי מאשר חיסכון כספי
הסהכ סכומים בחודש לא משמעותים מול שאר ההוצאות
זה עדיין לחסוך. לבחור בטונה ״תומר״ ולא ״סטארקיסט״ זה לחסוך.
לא להמציא היסטוריה בבקשה.
ההמונים שיצאו להפגנות זה בגלל מחאת הדיור (מחאת האוהלים של דפני ליף) ולא בגלל הקוטג'.
בסוף באמת הקוטג' הוזל ומחירי הדיור קפצו (אבל אז גם התחילו עם כל הדירות בהנחה).
אני לא יודע… ראיתי המון כתבות לאחרונה שמדברות על מחירי הקוטג׳. סביר להניח שגם בגלל הדיור.
תנובה היתה קואופרטיב של הקיבוצים והמושבים וכלל גם שיווק ירקות ופירות וביצים. למעשה, המחירים החלו לזנק בכל המוצרים האלה (במיוחד אלה שלא בפיקוח) כשהוא התפרק ועבר לידיים פרטיות
אבל שוק חופשי אמור להוריד מחירים!
בצעירותי, כל המוצרים האלה היו זולים מאד בסל הקניות של משק הבית.
גם היום הם לא כאלה יקרים.
דעה לא פופולרית: אין יוקר מחיה, יש לא לדעת לקנות כמו שצריך. מחירי הפירות והירקות גבוהים בירקניות, אז כבר עדיף לקנות בסופר. אני זוכר שבירקנייה שאני הייתי קונה בה, עגבניות עלו ₪14.9. בסופר ליד הבית שלי הן עולות בין ₪6.9 ל־₪4.9. לפעמים יש מבצעים שהן עולות ₪1.9 בקנייה מעל ₪100, ובסופרים גדולים גם בלי קנייה.
אף פעם. זה היה טרנד של אנשים בדיאטה "בריאותית" בתקופה שכל שומן נחשב כאויב.
גם היום שומן נחשב כאויב בעיקרון. אני אישית מקפיד על צריכת חלב 1%. זול ובריא יותר, וגם הטעם הוא בסך הכול אותו טעם. דווקא אחרי שאוכלים הרבה זמן מוצרים דלי־שומן, ״לָרגילים״ יש טעם שומני מדי.
ברור. לא מדובר באיכות. פשוט הוא אומר שעדיין יש חמאה זולה, אבל לא מדובר בחמאה מיובאת אלא בחמאת תנובה הישנה והטובה שכולנו מכירים ואוהבים. זאת אומרת שפתיחת השוק לייבוא לא הורידה את מחירי החמאה. וגם כשיש חמאה זולה, מדובר בחמאת תנובה.
בדקתי וטעמתי כמה סוגי חמאה מיובאת מטיב טעם, צריך לשים לב שזה 100% חמאה כי לחלקן משתרבבים לשם רכיבים מיותרים. של תנובה זה רק שומן חלב.
בחמאה צריך להיות רכיב אחד – שמנת מפוסטרת. כשלא הייתה חמאת תנובה בסופר, אני רכשתי לראשונה בחיי מרגרינה רכה. גם זולה יותר וגם אפשר ישר להשתמש בלי להמתין חצי שעה. אבל להכין עליה חביתה פחות טעים, זה כן. בסנדוויץ׳ עם פסטרמה, ממש אחלה.
אגב, אצלנו במכולת במושב לא היה אף פעם מחסור בחמאת תנובה, אפילו לא ליום אחד. אולי מסתתר כאן איזה שטיק של תנובה לגרום למחסור מדי פעם או שהם לא מנהלים נכון את המלאי (כי בקיץ תפוקת החלב של הפרות יורדת בארץ).
סכסוך בין שופרסל לתנובה. בסניף ״ויקטורי״ דווקא הייתה חמאת תנובה, אך מחירה ₪10.9 ולא ₪9.9 כפי שהיה.