למדתי להכין חמאת בוטנים.
הערה: צריך בלנדר עוצמתי במיוחד כמו ויטמיקס.
שלב 1 - קולים את הבוטנים
קונים בוטנים טבעיים (לא קלויים).
מחממים תנור ל140 מעלות עם מאוורר מופעל.
משטחים את הבוטנים בתבנית (שכבה אחת)
כשהתנור חם, מכניסים את התבנית ל 35 דקות (עם טיימר). כשהטיימר נפסק והתנור נכבה אני נותנת להם עוד קצת זמן לשבת בתנור אבל לא חובה.
מוציאים את התבנית ומחכים שיתקרר.
מקלפים את הבוטנים (הקליפה הוורודה הדקה). אני יושבת עם שתי קערות עם ספר שמע או סדרת טלויזיה ומקלפת.
אפשר להקפיא את הבוטנים בשלב זה ולהמשיך לשלב הבא מתי שתרצו.
שלב 2 - טוחנים את הבוטנים
מכניסים ליטר בוטנים שקליתם בשלב הקודם לבלנדר עוצמתי כמו ויטמיקס. מעלים למהירות הכי גבוהה ומשתמשים במוט של הבלנדר כדי להוריד את הבוטנים למטה. נותנים לבלנדר הפסקות כי הוא עלול להתחמם. כשהמרקם חלק, חמאת הבוטנים מוכנה. מוזגים לקופסה עם מכסה ושמים במקרר.
הערות
- אפשר לקלות את הבוטנים פחות זמן או יותר זמן. זה עניין של טעם.
- אם שמים כמה תבניות בו-זמנית בתנור, יתכן שתצטרכו להחליף את הסדר שלהם באמצע הזמן כדי לקבל קלייה אחידה יחסית. לי יש רק תבנית אחת אז אני לא עושה את זה.