• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

מתקשה במציאת זוגיות רצינית עקב מצב כלכלי של הוריי, מה כדאי לעשות ?

• פותח הנושא פותח הנושא רוני123
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

רוני123

משתמש סולידי
דירוג
22
שלום לכולם,
קודם כל אם הדיון הזה לא מתאים לנושא אוף טופיק אשמח שתגידו לי כדי שאכתוב במקום אחר, אני חדשה פה.
אני בת 26, אחרי שנה א' של תואר ריאלי באונ'.
עליתי בגיל 9 לארץ עם אמא אבא ואח וסבתא ז"ל.
ההורים שלי שניהם מרוויחים שכר מינימום בעבודות נקיון, אשמח בלי תגובות של לשנות עבודה כי בגילם לא אפשרי.. יש להם רק דירה קטנה במקום מאוד ישן ובלי מעלית ובלי מרפסת
תחפשו בגוגל בניין רכבת ותראו איך הם חיים. אין להם רכב ולא היו בבית מלון מעולם.. הפרטים חשובים להמשך.
אין להם קרן השתלמות, מעולם לא היה להם גיפט קארדים מהעבודה וכאלה ולא ימי גיבוש, ובטח לא חופשות באילת כמו שיש לעובדים של חברות גדולות כמו ביטוח ישיר, כללית, בנק לאומי וכל חברה בעצם שיש לה משאבי אנוש.. גם לא תן ביס או תשלום על ארוחות או מתנות לחג. רק מרוויחים שכר מינימום וזהו.
אז גדלתי ככה עם ההורים שלי במצב כלכלי לא טוב, ולצערי גם ההורים שלי לא מחזיקים רכב שזה דבר שירדו לי עליו הרבה בתיכון, גם העובדה שלא לקחו אותי לחופשה בחול היא כמו כתם בעבר שלי, אבל אני בחורה צנועה עבדתי קשה ב2 עבודות מגיל 16 והצלחתי להגיע להון מכובד שלא רלוונטי לדיון.
אפשר להגיד שאני בחורה נחמדה וממוצעת מבחינת הנראות(לא יפה ולא מכוערת ממש בחורה עם עינים חומות ושיער חום ככה שהיופי שלי לא יכול לפצות על מה שאפרט פה)
אז אני רוצה אחרי שהבאתי רקע קטן להסביר את הסיטואציה שאני נמצאת בה ואשמח גם לדיון שלכם בלי שום היסוס להגיב בדיוק מה אתם הייתם עושים במקרה שהייתם נתקלים בי
אני כן רוצה להיות בזוגיות ולהתחתן בעתיד.

אגיד בקצרה ואז אפרט: לא מצליחה למצוא גבר צבר שיסכים לצאת לקשר רציני עם מישהי שההורים שלה לא בעלי דירה ששווה מעל 2 מיליון לפחות+היו באילת לפחות פעם אחת + מחזיקים רכב אחד לפחות + הפנסיה שלהם תהיה מעל 5000 שקלים בחודש+ ידברו איתם על הא ודא ועל חוויות מאירופה הקלאסית.
אלו כל החוויות שלי :
היה לי בן זוג במשך חצי שנה לפני 3 שנים,אהבה גדולה, שההורים שלו לא קיבלו אותי ונאלצנו להפרד
ההורים שלו עובדי הוראה בני 50 ויש להם קרנות השתלמות והפנסיה שלהם תהיה גבוהה,הם מקבלים כל שנה חופשה בחינם וכל ההטבות בחגים מתנות לחג וכל ההטבות שיש לעובדי הוראה בכרטיסים שלהם, הם לא רצו בת של מנקים ללא תנאים טובים בעבודה ללא נכסים יקרים חוץ מהבית ששוה פחות ממיליון, בנוסף העובדה שההורים שלי חיים בבית ישן משנות ה50 בלי מרפסת שלדעתם מרפסת בכל בית זה חובה אלא אם גרים במרכז אז אפשר להסתפק בפחות, גם הרתיעה אותם כי מבחינתם זאת שכונה לא טובה והם לא רוצים בת של עניים ולספר לשכנים שהבן שלהם יוצא עם בת של מנקים שלא יודעים עברית. הדירה שלהם שווה בערך 2.3 מיליון שח ובנוסף יש בידהם חסכונות רבים ויקבלו פנסיה טובה של עובדי הוראה וגם היו באירופה הרבה פעמים וגם מחזיקים רכב, בקיצור כל מה שאנחנו לא. אז נפרדנו עקב האי התאמה הזו מצידו לא מצידי... לא יכלתי להיות עם מישהו שההורים שלו אומרים לי בפרוש שאני לא מספיקה טובה למשפחה
כל מי שאני יוצאת איתו קשה לי להביא אותם לשכונה שאני גרה בה כי הם גרים בבתים עם מרפסת ולא גרים בבנייני רכבת, ושההורים שלהם לא מנקים והיו באילת לפחות פעם אחת וגם בחול, סתם לדוגמא,אם נסתכל על גבר ממוצע הממוצע שכר של ההורים שלו כל אחד בנפרד ברוטו הוא נניח 12-14 אלף, לא אלפיון עליון או סביון..משפחה ממוצעת בישראל בפריפריה.(זה גם ממי שהכרתי בחיים גם גברים וגם נשים וגם לפי הלמס).

הבעיה שההורים שלי עם ממוצע שכר של 6-5 אלף כל אחד.אין להם פנסיה סבירה או מענקים מהעבודה או גיפט קארד בחגים או דייסון כזה שמקבלים בחג, והם לא היו באף מדינה באירופה ולא בבית מלון מעולם ולא אכלו במסעדה.בעוד שמשפחה ממוצעת כן יוצאת למסעדה לפחות מספר פעמים בשנה.
שווי הדירה הממוצעת של 4 חדרים למשפחה ממוצעת של אנשים בצפון הפריפריה אני מדברת על אזור - עכו - חיפה - קריות כי כאן גדלתי, זה 2 מיליון לפחות. אז הם כבר בעמדת נחיתות מולם, וגם אין להם רכב ולא טסו לחול אז אין חוויות לספר עליהם כשמדברים למשל אם ההורים שלו ושלי יפגשו וההורים שלו ירצו לספר "היינו בצרפת בארמון ורסאי והיה ככה וככה" ההורים שלי לא יוכלו להשתתף בשיחה פשוט כי לא טסו לחופשה אף פעם מפאת חוסר כסף.. ההורים שלי הם עם"בורות" של מקומות בעולם וחוויות כספיות.. בנוסף יש את מחסום השפה ההורים שלי לא יודעים טוב עברית..
כל מי שאני מכירה אותו בדרך כלל מפריע לו העובדה שההורים שלי מנקים וגם שהם לא מחזיקים רכב, כבר אמרו לי בעבר שהם רוצים מישהי שההורים שלה מרוויחים בערך כמו ההורים שלהם כדי שיוכלו לתת גם ירושה בעתיד ושזה מבחינתם להתפשר, ולי אין ירושה משמעותית בעתיד. גם גברים שיש להם ירושה מסבתא רוצים מישהי כמוהם..
הבחור האחרון שיצאתי איתו אמא שלו עובדת עירייה ואבא שלו עובד במשטרה לכן תזכה לפנסיה טובה וגם יש להם דירה ששווה 2.5 מיליון ושני רכבים והיו גם בתאילנד גם אכלו במסעדות, הוא אמר לי שמבחינת הרמה אני לא באותה רמה שלו ושקשה לו לצאת עם מישהי שההורים שלה עובדים בעבודה לא מכובדת, ולא יתנו לפחות כמה מאות אלפים מתנה לחתונה לרכישת דירה(הוא אמר שההורים שלו מתכננים לתת חצי מיליון במתנה ליום שיתחתן) ודורש גם מהבת זוג העתידית שתבוא עם גב כלכלי דומה ,כמו כן הם מתביישים להגיד שהם יוצאים עם מישהי תת רמה כמוני (מה לעשות בת של מנקה) למרות שהם יודעים שלא בחרתי להיוולד להורים כאלה לצערי. ושההורים שלו עובדים קשה ולמדו ולא מתרועעים עם מנקים.

יש לציין שאני חוויתי עשרות דחיות כאלה וגם יש לי חברה שבמצב דומה היא בת לאמא חד הורית שחיה בדירת עמידר שחוותה אותו דבר..נפסלת לחלוטין עקב מחסור בגב כלכלי וחוויות כלכליות שלא חוותה בילדות. טיסות וכו'.
עשיתי גם סקר שוק להבין אםהבעיה היא בי ספציפית, ושאלתי גברים מהסביבה שלי וגם גברים בכל מיני גילאים שהיו לי איתם שיחות בפייסבוק אם היו יוצאים לקשר רציני עם מישהי שהיא לטעמם ובחורה מאוד טובה שההורים שלה לא בסטטוס של ההורים שלהם ואין לה גב כלכלי או ירושה עתידית, וכולם אמרו שהם לא יכולים להבית בת של מנקים הביתה..ושלדעתם ההורים צריכים לעזור לילדים ולהעביר כל חודש סכום מסוים לזוג. וגם בקבוצה בפייסבוק שהעלתי פוסט אנונימי כולם אמרו שרק גבר או נרקומן או שהוא בחובות יצא איתי, כלומר אין סיכוי שגבר ממוצע ישראלי צבר ירצה למטרת קשר רציני איתי. נטו להעביר את הזמן ולהתחתן יתחתנו רק עם מישהי שההורים שלה ברמה יותר גבוהה, כך קורה להמון נשים ממצב סוציואקנומי נמוך שמבזבזים להן זמן יקר.
אז יש לי שאלה למי שנמצא בסיטואציה כמוני או שאם הייתם בסיטואציה כמוני מה הייתם עושים בהנחה ואתם רוצים כן בעתיד למצוא אהבה ולהתחתן ולהקים בית?
האם כדאי אחרי התואר להגר למדינה בחול כדי למצוא שם גבר ? אני אסיים תואר במדעי המחשב עוד שנתיים, אני אוהבת את המדינה אבל לא יודעת אם אני מוכנה לוותר על חלום האהבה והחתונה שחשובה לי לא מעט מהתואר. וגם אם בכלל אמצא עבודה בחול ובאיזו מדינה.. הבנתי שבאירופה למשל יש פחות דגש על העניין של מה יש לך מבחינה כלכלית ולא מחפשים ירושות..
או שעדיף לרדת מהרעיון של זוגיות כי זה המצב ועדיף להישאר לבד מאשר להרגיש בתחושה שאת "תת אדם" כפי שגברי ישראל שנולדו פה ויש להם הורים שלא מרוויחים מינימום מכנים אותי.
אני לא מעוניינת לצאת עם מישהו שהוא בחובות או נרקומן או גבר מכה חלילה, אבל אני מבינה שאלו האופציות שיש לי בהתחשב בעובדה שההורים שלי מנקים וללא ירושה משמעותית וגם אצטרך לעזור להם בעתיד מהמשכורת שלי.
יש לציין שאני ספציפית לא מרגישה ענייה, אני בחורה צנועה, פשוט אני יודעת שאני פחות מממוצע כי האדם הממוצע יקבל ירושה וההורים שלו לא יצטרכו עזרה כלכלית ממנו בעתיד כי הרוב בישראל צברים בעלי דירות ופנסיה נורמאלית וגם די נמאס לי מהעובדה שאם אני יוצאת עם מישהו אחרי שתי דייטים מגיעה שאלה של"במה ההורים עוסקים" ואני צריכה לקבל דפיקות לב ולהבין שזהו אחרי התשובה שלי הדייט יסתיים מצדו.וההרמת גבה כל פעם שהם רואים באיזה שכונה של עניים אני גרה ושלהוריי אין רכב ואין רשיון ולא היו בטיול מעולם.(חיה עם ההורים)

נערך לאחרונה ב:
קראתי ברפרוף, כמה דברים:
1. את עושה יותר מדי ענין מכסף
2. אם גבר זרק אותך בגלל זה הוא עשה לך טובה ומזל שאתם לא ביחד
3. את עושה יותר מדי עניין מכסף

ההורים של אשתי גם חסרי דירה ופנסיה והם אנשים מדהימים, את חושבת שזה הפריע לי להתחתן איתה? Who cares
האהבה שלך תגיע ברגע שתהי שלמה עם עצמך ועם המשפחה שלך

שלום רוני וברוכה הבאה לפורום.
בהודעה שלך חזרת המון פעמים על עניין הכסף, מקום עבודה, תנאים, חופשות ועוד, של הורייך. לדעתי הוצאת את עניין הכסף מכול פרופורציה אפשרית.
את בן אדם בפני עצמך !. את מי זה מעניין כמה ההורים שלך מכניסים בחודש?!?.
כדי להכניס אותך לפרופורציה גירושים הם לא דבר נדיר היום. כתוצאה מכך הורים רבים דורשים מהילדים שלהם לעשות הסכמי ממון כדי להבטיח עד כמה שניתן שהכסף שהם עבדו עליו שנים רבות יישאר אצל הילד שלהם ולא יתחלק עם בן/בת הזוג. גם בצוואות מכניסים את הנושא. המודעות עלתה.
יש הורים שיעזרו עם כסף, יש הורים שיעזרו עם גידול הילדים ויש הורים שהם יכולים ובכול זאת מחליטים לא לעזור בכלל.
בנושא המגורים עם ההורים, המטרה לעבור ולגור יחד עם בן הזוג ולהקים בית. אז מה זה משנה הדירה של ההורים. זה שלהם. ואם זה מה שהם יכולים להרשות לעצמם, אז זה מה שהם יכולים.
את בן אדם בפני עצמך. תשקיעי בלימודים, תמצאי עבודה בתחום ובסוף הכול הסתדר. יש לך הזדמנות להיחשף למעגל אנשים חדש בלימודים ובעבודה. תנצלי את זה כדי להכיר אנשים חדשים ואולי גם זוגיות אמתית.
מאחל לך שתמצאי זוגיות אמתית, מכבדת, שרואה אותך כבן אדם ולא בודקת מה יש לך בכיסים.
מהקריאה של מה שרשמת, אפשר להבין שאת בן אדם טוב, עם ערכים טובים. בן אדם לפני הכול. !

כמו שכתבו לך את עושה יותר מדי עניין מכסף. את נכנסת לפירוט של דברים לא רלוונטיים כמו מרפסת או נסיעה לבית מלון או קרן השתלמות באופן כמעט אובססיבי, לרגע חשבתי שהפוסט הוא בדיחה.
כשהכרתי את אישתי היא היתה מעיירת פיתוח עם אבא מובטל ונכה ועוד כמה אחים ואחיות. אמנם אמא שלה עבדה אבל היתה מפרנסת יחידה. מעבר לכך היה ההלם התרבותי (שלי) מההורים שלה, בואי נגיד שהאבא לא סיים בית ספר יסודי.
אבל אהבתי מאד את חברה שלי (ואני עדיין אוהב מאד את אישתי), ולא עניין אותי כמה כסף יש להורים שלה או אם יש להם מרפסת בבית.
אגב, ההורים שלי היו במעמד כלכלי הרבה יותר טוב משלהם ועדיין כמעט ולא הלכנו בחיים למסעדה.כשנדנדתי להורים שלי שאני רוצה פלאפל הם קנו פיתות בסופר, שמו בהן קציצות ואמרו לי שזה דומה.
נשמע שיצא לך להיתקל באנשים מאד מאד שיטחיים עד עכשיו. כשמישהו באמת יאהב אותך לא יהיה איכפת לו מכלום כי הוא לא יראה כלום חוץ ממך.

קראתי ברפרוף, כמה דברים:
1. את עושה יותר מדי ענין מכסף
2. אם גבר זרק אותך בגלל זה הוא עשה לך טובה ומזל שאתם לא ביחד
3. את עושה יותר מדי עניין מכסף

ההורים של אשתי גם חסרי דירה ופנסיה והם אנשים מדהימים, את חושבת שזה הפריע לי להתחתן איתה? Who cares
האהבה שלך תגיע ברגע שתהי שלמה עם עצמך ועם המשפחה שלך
האמת שאני לא עושה עניין מכסף כלל, זה אלו הגברים שעושים עניין מכסף, לראיה הבן זוג לשעבר שהפריע לו נורא שאין לי את התנאים הפנסיונים שיש להורים שלו.ושלהורים שלו יש רשיון ולהורים שלי אין
ואני מצטטת משפט שלו "זה לא תקין שאנשים בני 40 פלוס נוסעים באוטובוס כמו ילדים בני 17" זה בושה שההורים שלי נוסעים באוטובוס ולא יוכלו גם לבקר את ההורים שלו כי מה הם יגידו ? הקו לא מגיע אליכם.. זה מביך
הייתי שמחה אם היית קורא הכל ומבין שאני לא העניין כאן.
ואני לא יודעת בן כמה אתה אבל פעם זה לא כמו היום.. היום אנשים טסים כמה פעמים בשנה לחול ומחזיקים רכב. היום אם למשפחה אין רכב או לא היו באילת זה עוף מוזר..
שלום רוני וברוכה הבאה לפורום.
בהודעה שלך חזרת המון פעמים על עניין הכסף, מקום עבודה, תנאים, חופשות ועוד, של הורייך. לדעתי הוצאת את עניין הכסף מכול פרופורציה אפשרית.
את בן אדם בפני עצמך !. את מי זה מעניין כמה ההורים שלך מכניסים בחודש?!?.
כדי להכניס אותך לפרופורציה גירושים הם לא דבר נדיר היום. כתוצאה מכך הורים רבים דורשים מהילדים שלהם לעשות הסכמי ממון כדי להבטיח עד כמה שניתן שהכסף שהם עבדו עליו שנים רבות יישאר אצל הילד שלהם ולא יתחלק עם בן/בת הזוג. גם בצוואות מכניסים את הנושא. המודעות עלתה.
יש הורים שיעזרו עם כסף, יש הורים שיעזרו עם גידול הילדים ויש הורים שהם יכולים ובכול זאת מחליטים לא לעזור בכלל.
בנושא המגורים עם ההורים, המטרה לעבור ולגור יחד עם בן הזוג ולהקים בית. אז מה זה משנה הדירה של ההורים. זה שלהם. ואם זה מה שהם יכולים להרשות לעצמם, אז זה מה שהם יכולים.
את בן אדם בפני עצמך. תשקיעי בלימודים, תמצאי עבודה בתחום ובסוף הכול הסתדר. יש לך הזדמנות להיחשף למעגל אנשים חדש בלימודים ובעבודה. תנצלי את זה כדי להכיר אנשים חדשים ואולי גם זוגיות אמתית.
מאחל לך שתמצאי זוגיות אמתית, מכבדת, שרואה אותך כבן אדם ולא בודקת מה יש לך בכיסים.
מהקריאה של מה שרשמת, אפשר להבין שאת בן אדם טוב, עם ערכים טובים. בן אדם לפני הכול. !
שלום ותודה על התגובה, לצערי כן זה מעסיק אותי עקב זה שבילדות חוויתי חרמות על רקע כלכלי (להורים שלי היחידים שלא היה רכב ומעולם לא הייתי בפסטיגל כמו כולם, בנוסף צחקו על זה שההורים שלי מנקים)
בנוסף לזה, הייתה לי ציפייה בתור ילדה שבעתיד באמת זה ישתנה ואתקבל לפי מי שאני ולא לפי מה שלא בשליטתי שזה כאמור מצב הכלכלי של ההורים, נחשפתי לעולם התנאים והחופשות של המורים ,שוטרים, רופאים, עובדי משרד וכיוב' מזוגיות קודמת ומאנשים סביבי, לא ידעתי עד כמה ההורים שלי מאחור בנושא הזה.
אני בגיל שאני יוצאת עם גברים כפי שאמרת בני 30 עם ערכים והכל, ולצערי אני נפסלת בגלל הנושא הכלכלי והעניין שאני לא יכולה להביא אותם הביתה כי הם ירתעו מהבניין שאני גרה בו או שגם אם הייתי גרה לבד בסוף הייתי רוצה שהבן זוג שלי יפגוש את ההורי. מרגישה שאין לי שום שליטה על זה שכל הגברים בישראל רוצים מישהי ברמתם ולכן כתבתי את הפוסט מתוך כוונה לקבל עצות של איך לפתור את הבעיה שגברים פוסלים אותי על זה שההורים שלי מנקים ללא קרן השתלמות וללא פנסיה ולא היו באילת.

אולי זה איך שאת מציגה את זה?

או איך שאת בוחרת את הגברים שאת יוצאת איתם?
נשמע לי מוזר מאוד שנכנסים למצב הכלכלי של הורייך בדייט שני.

ולא יודע מי קרא לך "תת אדם", את מוזמנת לקרוא לו יצור בחזרה.

גם סיפרת שיש לך אח, איך הולך לו בדייטים?

נערך לאחרונה ב:
רוני, תגובות כאן כותבות לך שאת מוציאה מפורפורציה, ושזה לא כזה חשוב. אני לא יכול להסכים עם זה, אני חושב שמי ששבע אף פעם לא יבין את הרעב.
עצוב לי מאוד לקרוא את מה שכתבת, ואני כואב את כאבך. בקרב דור ה- 1.5, יש המון אנשים במצבך.
דבר ראשון - לא להתפשר, לא להיות עם גבר ש"עושה לך טובה" שהוא איתך למרות הרקע שלך, וחס וחלילה לא ללכת על ערס, או על עבריין, או מישהו כלומניק. יש אנשים טובים שפחות יסתכלו על הכסף שאין להורים שלך.
דבר שני - את בדרך להוציא את עצמך מהמצב הזה, את עוד צעירה, את באוניברסיטה, לומדת תואר ריאלי, הדרך סלולה בפנייך למצוא עבודה טובה ומכניסה, תמשיכי במסלול הזה ויהיה טוב. אולי לא תהיה זוגיות בגיל 26, אבל אפשר למצוא אותה גם בגיל 28, או 29, את אישתי הכרתי בגיל 30...
בסופו של יום, גבר בוגר ובשל לזוגיות, יחפש אישה שעומדת בזכות עצמה, לא את ההורים שלה.

לקבל עצות של איך לפתור את הבעיה שגברים פוסלים אותי
תמצאי גברים אחרים

אף אחד מהחברים שלי (גברים בני גילך ממשפחות יחסית עמידות) לא יפסול אותך על דבר כזה, ואני בטוח שהרוב לא יפסלו אותך על דבר כזה.
לא יודע איפה מצאת את ההזויים האלה שחושבים שזה לא בסדר לנסוע באוטובוס, בטח כאלה שטיילו באירופה ששם זה ליטרלי הנורמה.

האמת שלא התכוונתי לגברים שלא רוצים לצאת עם מישהי ממעמד נמוך יותר, התכוונתי לתגובות בפורום שאומרות לה שהיא מוציאה מפרופורציה.
כשאתה אומר למישהו "זה רק כסף" זה לא מראה אמפתיה, זה מראה או שאתה עשיר, או שאתה לא מבין מה הערך של הכסף.
אני חושב שהיה לה מזל נאחס עם גברים, ואין לי ספק שיש גברים טובים בעולם, ובכל מקרה אני מאחל לה הצלחה, אני חושב שהיא בדרך הנכונה ושהתמדה בהשכלה גבוהה במדעי המחשב תאפשר לה לשפר את המצב שלה ושל הוריה.

רוני, תגובות כאן כותבות לך שאת מוציאה מפורפורציה, ושזה לא כזה חשוב. אני לא יכול להסכים עם זה, אני חושב שמי ששבע אף פעם לא יבין את הרעב.
עצוב לי מאוד לקרוא את מה שכתבת, ואני כואב את כאבך. בקרב דור ה- 1.5, יש המון אנשים במצבך.
דבר ראשון - לא להתפשר, לא להיות עם גבר ש"עושה לך טובה" שהוא איתך למרות הרקע שלך, וחס וחלילה לא ללכת על ערס, או על עבריין, או מישהו כלומניק. יש אנשים טובים שפחות יסתכלו על הכסף שאין להורים שלך.
דבר שני - את בדרך להוציא את עצמך מהמצב הזה, את עוד צעירה, את באוניברסיטה, לומדת תואר ריאלי, הדרך סלולה בפנייך למצוא עבודה טובה ומכניסה, תמשיכי במסלול הזה ויהיה טוב. אולי לא תהיה זוגיות בגיל 26, אבל אפשר למצוא אותה גם בגיל 28, או 29, את אישתי הכרתי בגיל 30...
בסופו של יום, גבר בוגר ובשל לזוגיות, יחפש אישה שעומדת בזכות עצמה, לא את ההורים שלה.
"חושב שמי ששבע אף פעם לא יבין את הרעב.", לא תגובה עניינית.
לא נולדנו עם כסף בכיסים. לומדים, עובדים קשה וחוסכים שקל לשקל.
לדעתי לא הבנת נכון. הכוונה הייתה שכסף של ההורים, בהקשר של זוגיות, הוא לא רלוונטי. (לא כסף בפני עצמו. שיש לו חשיבות כזו או אחרת אך גם היא בסופו של דבר מוגבלת).
אני מאוד מקווה שהשיקולים לזוגיות הם עדיין אהבה, ערכים משותפים, רצון להקים משפחה וילדים. זה מה שחשוב באמת.

נתחיל בגילוי נאות: ההורים של אשתי גם עניים וזה מעולם לא עניין אותי יותר מידי, אם כבר זה יתרון בעיני כי אשתי היא אדם שיש לו ערך לכסף יותר מלהרבה אנשים שאני מכיר והיא גם hard worker ולדעתי הילדות שלה תרמה לזה.
פרקטית, היות וניכר שהנושא מטריד אותך, מה שהייתי מציע לך לעשות זה להתחיל לעבוד במשרת סטודנט בהקדם האפשרי ואז, כשתהיה עבודה, לשכור חדר בדירת שותפים.
בגדול, המצב הזה יוציא את ההורים שלך מהמשוואה של ההיכרות הראשונית עם בני זוג.
אם תרצי, אחרי תקופת מה שיוצאים אפשר להביא את הבחור לפגוש את ההורים, אם הוא בחור נורמלי כל הנושא יעניין אותו כקליפת השום, אם זה יפריע לו, שילך לדרכו, הרווח כולו שלך.

נ.ב
הייתי מנסה להכיר אנשים באוניברסיטה ולא בעיר שבה גדלת, לתחושתי מדובר בפרופיל שונה של אנשים.

נערך לאחרונה ב:
היי רוני,
רוב האנשים מטומטמים. את לא צריכה את רוב האנשים, מספיק אחד בעל עמוד שדרה שיסתכל עליך ולא על ההורים שלך.
מאחל לך שתמצאי אותו.

זו תחושתך וזו זכותך להרגיש ככה, אני לא חושב שאת מוציאה מפרופורציות.
אני כן חושב שאת נותנת יותר מדי משקל, תשומת לב וחשיבות לאנשים שטחיים, מטומטמים שדעתם לא רלוונטית.

אל תתעסקי בכספי הוריהם, אל תעריכי את עלות הדירות והפנסיות שלהם. שהחבר העתידי לא יתעסק בשלך.

מאוד מזדהה עם דפיקות הלב כשצריך לשתף במה ההורים עובדים. לדעתי אין לך במה להתבייש בכל אופן.

ממש לא חושב שיש סיבה שתעזבי את ישראל ועצוב שאת שוקלת. אין לי ספק שאם תמשיכי להתפתח ולהתקדם בדרך שאת מתארת תצליחי בקריירה ובחיים. בהצלחה!

את נשמעת כמו בן אדם טוב. אני ועוד הרבה אחרים לא היינו פוסלים על דבר כזה. זה די נפוץ שקשרים לא נבנים למשהו רציני, זה מאוד לא נעים אבל צריך להמשיך הלאה. אני נוטה לחשוב שההכנסה של ההורים שלך הייתה רק עוד סיבה ולא מכרעת. ואם היא הייתה סיבה באמת חשובה עבורו אז אין מה לעשות הבנאדם לא מתאים. לדעתי בחורים שיודעים לחיות בצניעות בכוחות עצמם (יש לא מעט כאלה, גם למשל סטודנטים באוניברסיטה) בדרך כלל לא יעשו עניין מההכנסה של הורים שלך, ולא יתנשאו עלייך. במדינת ישראל יש הרבה משפחות שחיות בצניעות, בטח משפחות עולות. וגם לא נדיר שהילדים של משפחות כאלה מצליחים כלכלית יותר מההורים שלהם. את לא חריגה. וגם זה לא כתם שחור בעיניי. 99% אחוז מהאנשים בארץ באו ממשפחות שפעם היו עניות אם זה לפני 20 או 50 או 100 שנה.

אני חושב שאת יכולה לצאת עם מישהו בלי שהוא יכיר את ההורים שלך עד שלב די מתקדם. וגם את ההיכרות הזאת לא צריך לעשות בבית של הורים שלך, והוא לא צריך לדעת על כמה הם מכניסים. אני הכרתי את ההורים של אשתי בבית קפה חודש לפני שהתארסנו. ולפני החתונה לא היה לי מושג כמה הם מכניסים וכמה הון יש להם.

היי,
מסכימה מאוד עם התגובות שהועלו פה.
נקודה למחשבה: ונניח וההורים שלך היו במצב כלכלי סביר פלוס, ואיכשהו נקלעו לצרה וירדו מכל נכסיהם כאשר את כבר נשואה. האם תצפי מהבחור להתגרש ממך בגלל שההורים שלך בפשיטת רגל? נראה לי התשובה ברורה. אז כך גם אם ההורים במצב כלכלי קשה.

בלת"ק
לעובדי ניקיון בחברות קבלן יש קרנות השתלמות לפי חוק מאז 2014, תבדקי בבקשה שהמעסיקים לא מקפחים את ההורים שלך.

כמובן כדאי גם שתבדקי שההפרשות לפנסיה היו תקינות, זו עבירה על החוק במידה ולא וניתן לקבל פיצוי מאוד גדול על הלנת שכר מהסוג הזה

ושאלתי גברים מהסביבה שלי וגם גברים בכל מיני גילאים שהיו לי איתם שיחות בפייסבוק אם היו יוצאים לקשר רציני עם מישהי שהיא לטעמם ובחורה מאוד טובה שההורים שלה לא בסטטוס של ההורים שלהם ואין לה גב כלכלי או ירושה עתידית, וכולם אמרו שהם לא יכולים להבית בת של מנקים הביתה..ושלדעתם ההורים צריכים לעזור לילדים ולהעביר כל חודש סכום מסוים לזוג. וגם בקבוצה בפייסבוק שהעלתי פוסט אנונימי כולם אמרו שרק גבר או נרקומן או שהוא בחובות יצא איתי, כלומר אין סיכוי שגבר ממוצע ישראלי צבר ירצה למטרת קשר רציני איתי. נטו להעביר את הזמן ולהתחתן יתחתנו רק עם מישהי שההורים שלה ברמה יותר גבוהה, כך קורה להמון נשים ממצב סוציואקנומי נמוך שמבזבזים להן זמן יקר.
אז יש לי שאלה למי שנמצא בסיטואציה כמוני או שאם הייתם בסיטואציה כמוני מה הייתם עושים בהנחה ואתם רוצים כן בעתיד למצוא אהבה ולהתחתן ולהקים בית?
האם כדאי אחרי התואר להגר למדינה בחול כדי למצוא שם גבר ? אני אסיים תואר במדעי המחשב עוד שנתיים, אני אוהבת את המדינה אבל לא יודעת אם אני מוכנה לוותר על חלום האהבה והחתונה שחשובה לי לא מעט מהתואר. וגם אם בכלל אמצא עבודה בחול ובאיזו מדינה.. הבנתי שבאירופה למשל יש פחות דגש על העניין של מה יש לך מבחינה כלכלית ולא מחפשים ירושות..
קודם כל חיבוק ואני לגמרי לא מזלזל בחוויות הקשות שחווית בהקשר הזה. יתרה מכך, אין ספק שאנשים מעדיפים לצאת ונמשכים יותר לאנשים מרקע דומה לשלהם ויש גם עניין חברתי של סטטוס בהקשר של המשפחה של בן/בת הזוג - אין ספק בכלל.

יחד עם זאת, קשה לי להתנער מההרגשה שאת לא מחפשת במקומות הנכונים. גברים מסוג מסוים הם עם מאד פשוט, אם מישהי היא חמודה, חכמה, טובת לב וחרוצה - ושמה עליהם - הם יורידו את הירח עבורה, גם אם היו מעדיפים שתהייה ממשפחה במצב כלכלי טוב יותר.

תעזבי את אלו שמשוכנעים שהשמש זורחת מהישבן שלהם. את הפסדו גברי האלפא המסוקסים. אני לא אומר או רומז חלילה שאת בררנית, או צריכה לצאת עם אנשים שאת לא נמשכת אליהם בכלל, אני אומר שיש מאגר עצום של גברים טובי לב, מוכשרים, נורמטיביים עם מראה בסדר גמור שרק מחכים שמישהי תשים עליהם ואם לא נתקלת בהם, אולי את צריכה לחשוב איך לשנות מסלול, להסיר חסמים פנימיים, בכדי שזה יקרה.

בניגוד למירי מזגורי, אני בטוח שאת לא חושבת על עצמך ש״את מי יודע מה״, אבל עדיין תמיד יש עניין מנטלי של לבחור להסתכל על העיקר והטוב בבן זוג פוטנציאלי ולפעמים מגלים שמה שהפריע בהתחלה, כבר לא מפריע

דעתי:
את לא רוצה בן זוג שישפוט אותך על סמך ההורים שלך.
את לא רוצה בן זוג שישפוט אותך על סמך מה שההורים שלו חושבים עליך (אני יודע שלהרבה מאוד זה חשוב, ואני מאוד לא מסכים עם הגישה הזו).
על כן, במקרה הזה הורים שעובדים בניקיון הם פילטר די טוב לקבוצה של אנשים שלא אמור להיות לך עניין בזוגיות איתם.
אגב, מכיר מישהי גם שעלתה לארץ, הורים שעבדו כל החיים בניקיון, וזה כמובן לא מנע ממנה להכיר בן זוג ממעמד אחר.

עם זאת:
אגיד בקצרה ואז אפרט: לא מצליחה למצוא גבר צבר שיסכים לצאת לקשר רציני עם מישהי שההורים שלה לא בעלי דירה ששווה מעל 2 מיליון לפחות+היו באילת לפחות פעם אחת + מחזיקים רכב אחד לפחות + הפנסיה שלהם תהיה מעל 5000 שקלים בחודש+ ידברו איתם על הא ודא ועל חוויות מאירופה הקלאסית.
אלו כל החוויות שלי :
היה לי בן זוג במשך חצי שנה לפני 3 שנים,אהבה גדולה, שההורים שלו לא קיבלו אותי ונאלצנו להפרד
ההורים שלו עובדי הוראה בני 50 ויש להם קרנות השתלמות והפנסיה שלהם תהיה גבוהה,הם מקבלים כל שנה חופשה בחינם וכל ההטבות בחגים מתנות לחג וכל ההטבות שיש לעובדי הוראה בכרטיסים שלהם, הם לא רצו בת של מנקים ללא תנאים טובים בעבודה ללא נכסים יקרים חוץ מהבית ששוה פחות ממיליון, בנוסף העובדה שההורים שלי חיים בבית ישן משנות ה50 בלי מרפסת שלדעתם מרפסת בכל בית זה חובה אלא אם גרים במרכז אז אפשר להסתפק בפחות, גם הרתיעה אותם כי מבחינתם זאת שכונה לא טובה והם לא רוצים בת של עניים ולספר לשכנים שהבן שלהם יוצא עם בת של מנקים שלא יודעים עברית. הדירה שלהם שווה בערך 2.3 מיליון שח ובנוסף יש בידהם חסכונות רבים ויקבלו פנסיה טובה של עובדי הוראה וגם היו באירופה הרבה פעמים וגם מחזיקים רכב, בקיצור כל מה שאנחנו לא. אז נפרדנו עקב האי התאמה הזו מצידו לא מצידי... לא יכלתי להיות עם מישהו שההורים שלו אומרים לי בפרוש שאני לא מספיקה טובה למשפחה
\
מקריאת התוכן, מבלי להכירך, הרושם הוא שאת זו שאובססיבית לשווי של נכסים והטבות. אתפלא מאוד שאוסף הדרישות המאוד קונקרטי פה הועלה ע"י בן הזוג -- כמובן שרבים רוצים בת זוג ממשפחה מבוססת, אבל אם למישהו אכפת אם ההורים שלו היו באילת או לא - אז הוא דביל מוחלט.

למרות שרבים כתבו לך דברים דומים, עדיין נראה שאת לא מודעת לכך:
האמת שאני לא עושה עניין מכסף כלל, זה אלו הגברים שעושים עניין מכסף, לראיה הבן זוג לשעבר שהפריע לו נורא שאין לי את התנאים הפנסיונים שיש להורים שלו.ושלהורים שלו יש רשיון ולהורים שלי אין
ואני מצטטת משפט שלו "זה לא תקין שאנשים בני 40 פלוס נוסעים באוטובוס כמו ילדים בני 17" זה בושה שההורים שלי נוסעים באוטובוס ולא יוכלו גם לבקר את ההורים שלו כי מה הם יגידו ? הקו לא מגיע אליכם.. זה מביך
הייתי שמחה אם היית קורא הכל ומבין שאני לא העניין כאן.
כאמור, בן הזוג המדובר כמובן שאינו ראוי, אך המסקנות שלך אודות הקריטריונים המאוד ספציפיים שלדעתך בני הזוג מחפשים - מרמזים שיש לך גישה לא הכי נכונה בעניין.

ממש מוזר לי לקרוא את זה, סתם לסבר את האוזן אשתי באה מבית הרבה יותר עני משלך (היום קצת פחות, בכל זאת אני מייעץ להם) וזה בחיים לא עניין אותי כלל, אולי אני מדור שבאחריות הגברים לספק את הפרנסה.
הטיפים היחידים שאני יכול לתת לך זה אולי לצאת עם גברים בוגרים/מבוגרים יותר ו/או עשירים יותר.

נערך לאחרונה ב:
מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I מתקשה לעשות סדר וליישם - צריך עזרה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 38
י מתקשה לעשות את הצעד - דירה להשקעה נדל"ן 16
S מתקשה לקפוץ למים (יש הון נזיל) שוק ההון 24
G MSCI World מול NASDAQ - מתקשה להשתכנע שוק ההון 100
C 340K בעו"ש מתקשה לגבש החלטה שוק ההון 21
T פתחתי תיק השקעות אך מתקשה בבחירת קרנות הסל שוק ההון 10
deussex מסתבר שעדיין מתקשה להגדיר אחוז סולידי בחלק הנזיל, מלבד נדל"ן שוק ההון 29
deussex מתקשה ללמוד לראיונות בתוכנה אוף טופיק 23
M מסודר כלכלית ואלהורי - מתקשה למצוא משמעות בחיים התפתחות אישית 86
I מתקשה לאתר תב״ע לפרויקט נדל"ן 4
ה מתקשה להחליט מה ללמוד התפתחות אישית 7
C מתקשה להיסגר על נתיב מסוים נדל"ן 10
E VT או בלאקרוק - מתקשה להחליט שוק ההון 111
sharon מתקשה לשמר זוגיות עם המינימליזם שלי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 199
P מתקשה לבחור מטרה מוגדרת להשקעה שוק ההון 7
liranviper מתקשה בהגדרת התיק שוק ההון 8
ת עזרה במציאת תרשים ביצועי עבר של חברות השקעות שוק ההון 2
T בעיה במציאת עבודה - הנדסת חשמל התפתחות אישית 13
R עזרה במציאת קרנות מתאימות המחקות תא 125 שוק ההון 3
R עזרה במציאת קרנות מתאימות המחקות SP500 ונסדאק שוק ההון 10
H עזרה במציאת קרן השתלמות פאסיבית מדדי חו"ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E עזרה במציאת תבע באלפי מנשה נדל"ן 4
F רואה חשבון עצמאי - קושי במציאת לקוחות אוף טופיק 15
ה עזרה במציאת תעודת סל פוסטים מאיכות נמוכה 3
ל עזרה במציאת ברוקר לקניית IPO ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
Oracle קושי במציאת שוכרים לנדל"ן מסחרי נדל"ן 5
א עזרה במציאת קרנות איריות (להשקעה בדולרים) דרך פסגות טרייד שוק ההון 8
ד עזרה במציאת etf מתאים שוק ההון 12
G קושי רב במציאת עבודה אוף טופיק 17
R קושי במציאת עבודה? השוק משתנה? התפתחות אישית 22
נ עזרה במציאת נתונים הסטוריים של מדד מסוים שוק ההון 11
מ עזרה במציאת נתונים פיננסים על מדדי חו''ל שוק ההון 7
א עזרה במציאת תעודה / קרן מחקה ישראלית אג"ח ממשלתי ארה"ב שוק ההון 7
שני ביטי עזרה במציאת קורס לניהול תיקי השקעות אוף טופיק 7
S סיוע במציאת עבודה לאמי הקשישה אוף טופיק 12
Y אשמח לעזרתכם במציאת עבודה אוף טופיק 3
ImaShelFibon זוגיות, נישואין והקמת משפחה התפתחות אישית 31
V פרשת דרכים כלכלית בעקבות זוגיות והקמת משפחה (אשמח להתייחסויות) יומני מסע אישיים 41
P איך אתם מכירים או הכרתם למטרת זוגיות ? פוסטים מאיכות נמוכה 163
unrealx דילמה בנושא זוגיות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 59
I זוגיות עם פרטנר לא סולידי אוף טופיק 41
S פרישה מוקדמת Vs. זוגיות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 54
Cleo מה לדעתכם הכי חשוב בבחירת זוגיות? אוף טופיק 34
אנא-אל השפעת פ"מ על זוגיות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 25
לא חשוב שמות דיון| רווקות, זוגיות, אלהורות, ולגור אצל ההורים. התפתחות אישית 152
amidar משפחה חדשה \ תעודת זוגיות אוף טופיק 9

נושאים דומים

Back
למעלה