• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קריירה - מה לעזאזל לעשות

אוכמנית

משתמש רגיל
דירוג
107
היי
אני מניחה שנפתחו לא מעט דיונים כאלה באתר של הסולידית ובאינטרנט בכלל.
גישות שונות, כולן נכונות - איך לבחור ולתכנן את הקריירה
למשל, לא ללכת "אחרי הלב" בבחירת התואר, וללמוד אומנות קלאסית כי זה מעניין, אלא להסתכל על זה בצורה יותר פרגמטית ופרקטית, וללמוד מקצוע מכניס (ובעדיפות כזה שישלב אמנות באופן כזה או אחר).

זה אולי בכלל פוסט פריקה או שיתוף...
ובכל זאת, אשמח לנצל את חוכמת המוני המשתמשים באתר הזה, על מנת לקבל את ה-50 סנט שלהם:

אני מרגישה שהגעתי לתקרת זכוכית מסוימת במקום העבודה שלי, במגזר הציבורי. מכל מיני סיבות, הן רבות.
אני מרגישה משמעותית שם. לא עבודה קלאסית של מגזר ציבורי שהעט נופל כשמגיעה "השעה", אלא עבודה משמעותית ומעניינת.
אבל אני מרגישה שהגיע העת שלי להתקדם בחיים, בטח ובטח כשהקמת משפחה על הפרק ובעתיד הקרוב (לא מחר בבוקר, אבל בקרוב).
מנגד, יש אפשרויות במגזר הפרטי, שהן כנראה יכניסו לי יותר לחשבון הבנק אבל... מרגישות לי... איך נגיד... "ליד".
אני לא אתבייש בעבודה שלי, אבל אני ארגיש קצת... NPC (?). "עוד מישהי" שעובדת בחברת הייטק כזו או אחרת. קמה בבוקר, מגיעה למשרד, מכרטסת, מתקתקת שורות על גבי שורות, מכרטסת ויוצאת מהמשרד. עובדת עבור מישהו ישראלי במקרה הטוב, עובדת עבור חבר'ה מסודרים היטב בהנהלה של תאגיד גלובאלי במגדלים היפים של NYC.

אני כנראה מקצינה את המציאות יותר ממה שהיא אבל אני מרגישה שבעצם הדילמה שאני צריכה להכריע בה -
האם אני רוצה שהעבודה שלי תהיה עבודה נטו. מקום עבודה נוח, שלא אסבול בו, אבל גם לא משוש חיי, כזה שאני הולכת לעבוד בשביל שאני אקבל סכום נאה לחשבון הבנק ומשם לתיק ההשקעות או להנאות החיים שלי בהווה. להתלונן על החיים, אבל לפחות עם כוס קאווה ביד ישובה על ערימות של כסף.
או האם אני רוצה שהעבודה שלי תהיה ממש חלק מהותי מחיי, חלק מהגדרת הזהות שלי, גם עם תחושת סיפוק ברגעים שמחים אבל גם עצבים ורגשות מעורבים ממש ברגעים עצובים, וגם במחיר של שכר יותר נמוך (ולא, לא מדובר באלף-אלפיים שקל בנטו...).

התשובה המדוייקת תהיה, אולי, לבחור את מה שיאפשר לי את קפיצת המדרגה הבאה ויקדם אותי אל עבר היעד הנכסף (בשכר, בתנאים, בעניין) אבל לא תמיד קל לנבא את זה, והחיים מביאים איתם הפתעות (חיובית ושליליות), וגם היעד לפעמים משתנה תוך כדי תנועה...
בקיצור, אני מרגישה מבולבלת.
איך אתם בחרתם את מסלול הקריירה שלכם?
:(

את יכולה לנסות למצוא משהו שעונה לך על כל ההיבטים שהעלית בצורה יותר טובה מהעבודה שלך כיום.

את אולי יכולה להתייעץ עם מנהלים שונים ועם כח אדם בארגון שלך על אפשרויות.

את גם יכולה לחפש נישה שתתאים יותר למה שאת רוצה. יש כל מיני חברות סטארטאפ מעניינות וקבוצות ייחודיות בחברות גדולות. לא שומעים עליהם כמו שמכירים מקומות עבודה יותר סטנדרטיים. את יכולה אולי גם להתייעץ בלהגדיר מה את מחפשת ומה קיים.

את יכולה לנסות למצוא משהו שעונה לך על כל ההיבטים שהעלית בצורה יותר טובה מהעבודה שלך כיום.
איך?

את גם יכולה לחפש נישה שתתאים יותר למה שאת רוצה.
איך? אני באמת שואלת

את אולי יכולה להתייעץ עם מנהלים שונים ועם כח אדם בארגון שלך על אפשרויות.
בדקתי והגעתי למסקנה שאני באמת הגעתי לתקרה.

את יכולה אולי גם להתייעץ בלהגדיר מה את מחפשת ומה קיים.
אני מרגישה די אבודה ומבולבלת. זה מתסכל.

חבל לעזוב משרה במגזר הציבורי, מכיר אנשים שבמקביל לוקחים עבודות פרטיות כעצמאים ועושים יפה מאד לביתם, השאלה אם זו אופציה בתחום שלך. אם כן אז זו דרך להפתח להזדמנויות חדשות שיכולות להשלים כספית ומקצועית את מה שכבר קיים. כשיהיה לך בסיס לקוחות מספיק רחב אז תוכלי לקבל החלטה מושכלת להקדיש את כל זמנך לעסק. ואולי בדרך גם תגיע הזדמנות החלומות שאת מקווה לה.

בד"כ צעד כזה דורש הורדת מחוייבות מסויימת כלפי המעסיק, מה שיכול להיות קשה במשרות קריטיות, ובעיקר מבחינה פסיכולוגית אם את מרגישה מחוייבות, שבונים עליך, ועוד יותר מזה תחושת סיפוק מכך שאת נחוצה (כך עולה מהקריאה בין השורות בפוסט שלך). במקרה כזה החסם העיקרי הוא אולי לא חוסר הידיעה מה נכון לך לעשות, אלא החיפוש אחרי סיבות למה לא לעשות שינוי?

@אוכמנית אני תוהה אם את לא מציגה כאן דיכוטומיה שגויה של עבודה מהלב או שכר בלי אפשרויות ביניים. אני מאמין שאפשר למצוא גם וגם. עם זאת גם אני מרגיש כמוך לעיתים.

ממליץ על הספר הזה וגם זה

איך?

איך? אני באמת שואלת

בדקתי והגעתי למסקנה שאני באמת הגעתי לתקרה.

אני מרגישה די אבודה ומבולבלת. זה מתסכל.

את יכולה לנסות לדייק מה המאפיינים של מה שאת רוצה. להעזר בai למצוא סוגי עבודה שמתאימים לזה. לחפש מקומות ספציפיים שעוסקים בזה. כמובן שאת יכולה לנסות את מזלך גם כאן. אבל תצטרכי לפרט הרבה יותר.
יש לי לא מעט חברים שעובדים בנישה שיש בה פחות מ100 אנשים בארץ.

אני מזדהה, אני מתקרב ל50 ומרגיש אותו דבר. טוב לי בעבודה שלי היא מעניינת מתגמלת ואני מחבב את האנשים וגם מרגיש מוערך. אבל, האש כבתה... חשבתי לעבור למקום אחר אבל למען האמת זה רק יהיה אותו דבר, אותו סוג עבודה, אותם ריבים, אותם יעדים, רק כרטיס ביקור שונה...
אם טוב לך ואת מרגישה משמעותית, אל תעזבי כל כך מהר.
אם בכל זאת את רוצה לעבור צריך למצוא מה יתן לך את התשוקה להתחיל הכל מחדש.

אתם בחרתם את מסלול הקריירה שלכם
באוניברסיטה הלכתי אחרי הלב, זה היה מאוד מעניין, אבל לא פרקטי לשוק העבודה, לשמחתי מצאתי עבודה דרך המלצה של חבר מהצבא, משם המשכתי לתואר שני בחול, פתחתי עסק קטן משלי, 3 שנים של רכבת הרים, למדתי המון, אבל חוסר הוודאות בהכנסות לא התאים לי, היו לי 2 ילדים במסגרות פרטיות, ההוצאות היו קבועות אבל ההכנסה מהעסק לא... אחת המנהלות בחברה שהייתי פרילנסר שלה התפטרה, המנכל הציע לי להצטרף ומאז אני איתם.

@אוכמנית -
מזדהה, ואין לי ממש עצה לתת לך (גם כי אין ממש פרטים על המקצוע המדובר וגם כי לא מכיר אותך אישית),
רק הארה קטנה לגבי זה:

אני מרגישה משמעותית שם. לא עבודה קלאסית של מגזר ציבורי שהעט נופל כשמגיעה "השעה", אלא עבודה משמעותית ומעניינת.
אבל אני מרגישה שהגיע העת שלי להתקדם בחיים, בטח ובטח כשהקמת משפחה על הפרק ובעתיד הקרוב (לא מחר בבוקר, אבל בקרוב).
מנגד, יש אפשרויות במגזר הפרטי, שהן כנראה יכניסו לי יותר לחשבון הבנק אבל... מרגישות לי... איך נגיד... "ליד".
אני לא אתבייש בעבודה שלי, אבל אני ארגיש קצת... NPC (?). "עוד מישהי" שעובדת בחברת הייטק כזו או אחרת. קמה בבוקר, מגיעה למשרד, מכרטסת, מתקתקת שורות על גבי שורות, מכרטסת ויוצאת מהמשרד. עובדת עבור מישהו ישראלי במקרה הטוב, עובדת עבור חבר'ה מסודרים היטב בהנהלה של תאגיד גלובאלי במגדלים היפים של NYC.
לדעתי אפשר למצוא משמעות כמעט בכל מקום.

למשל בדוגמא שלך, אני עובד בתאגיד הייטק גדול,
אבל בחרתי לא לעבוד בחברת הימורים / חברה שמעודדת התמכרות בדרכים נכלוליות,
אלא בחברה שאני בסך הכל גאה בתוצרים שלה, שאני תורם להם (ביחד עם רבים אחרים).

אני לא "עובד עבור חבר'ה מסודרים היטב בהנהלה של תאגיד גלובאלי" (או עבור בעלי המניות),
אלא עבור משתמשי הקצה, שלדעתי מרוויחים מהתוצרים של העבודה שלי.

וזו כמובן רק אפשרות אחת למשמעות.
אפשר (וכדאי) גם לתת משמעות לאינטרקציות עם אלו שבאים איתם במגע (קולגות/לקוחות כתלות בעבודה) -
יש ספר קצר בשם "למלא את הדלי" שאני חוזר אליו מדי פעם, ומדבר על זה שכל אחד מאיתנו יכול "למלא את הדלי" של אחרים בטיפות חיוביות (דרך הקשבה, חיוך, וכדומה).
אפשר גם לתת משמעות לחדווה שבלימוד ובצמיחה, לזה שאני עובד למען המשפחה, ועוד ועוד.

בקיצור, לדעתי משמעות לא קיימת רק בעבודה שכולם מכיר כ"משמעותית" (נניח מורים, מטפלים וכדומה, או עבודה באיזו עמותה ללא כוונת רווח), אלא יותר באדם עצמו.

יכול להיות רופא שיעבור את רוב הקריירה בלי תחושת משמעות,
ובאותה מידה יכול להיות מישהו שעובד בתפקיד שגרתי בתאגיד גנרי שהיום שלו מלא במשמעות.

מצטרף לזה. באחד ממקומות העבודה הקודמים שלי הקדשתי הרבה זמן כדי לחנוך את העובדים החדשים ולכתוב מדריך לתפקיד. זו הייתה דרך להכניס משמעות וסיפוק לתפקיד שבפני עצמו לא הרגיש משמעותי במיוחד.

ממליץ לקרוא על עיצוב תפקיד (Job Crafting).
זה תהליך שבו עובדים משנים ומעצבים מחדש אלמנטים שונים בעבודה שלהם כדי להפוך אותה למשמעותית, מניעה ומספקת יותר, מבלי להחליף את מקום העבודה.

נערך לאחרונה ב:
איך אתם בחרתם את מסלול הקריירה שלכם?
:(
נטו לפי הלב :) עובדת במקצוע הכי טוב בעולם, מכניסה כמה שמכניסה וחיה בהתאם. לא מתחרטת לרגע על הבחירות שלי, "רמת החיים" לא משתווה בשום צורה לאיכות החיים ולכמה אני שמחה לקום כל בוקר למה שאני עושה.

אם ככה את מתארת את זה עכשיו, יש מצב שככה תרגישי כשזה באמת יהיה.
אני גם מרגיש ככה, ואולי זה עניין של להתבגר, לקום בבוקר ולפרנס משפחה, ולבחור במשעמם כי צריך, תלוי גיל. בת כמה את?
ואולי, זה עניין של אופי, ואז בעבודת הNPC את תרקבי, ובעבודה שלך כעת תפרחי.
כל חיי נעים סביב ההתלבטות הזאת, וככל שעובר הזמן, אני חושב שיש פשוט אנשים שאופיית, מסוגלים לוותר, ללכת במסלול הרווחי המשעמם, ויש כאלה שלא.
ואולי זאת סתם פריבילגיה, ואם הייתי גר בבנגלדש הייתי פשוט עובד בשדות כמו כולם, או משהו.

מזדהה עם האמירה הזאת. אני עובדת הייטק, אבל בחרתי במקצוע הזה שנים רבות לפניי שזה נחשב למקצוע מגניב או רווחי. אני אישית מוצאת משמעות וסיפוק ב craft של תכנות ופתרון בעיות, ובשבילי זאת *הדרך* ליצירתיות וביטוי עצמי. אלמנט משמעותי אחר שמביא סיפוק הוא האנשים שעובדים איתי באותו המקום וחלקם הפכו לחברי אמת. נעים לי לדעת כשאני עושה משהו מוצלח אני גם תורמת בעקיפין לחברים שלי (מורידה מעליהם אחריות, מציגה דוגמאות ללמוד מהם וכו').

אני מרגישה שהגעתי לתקרת זכוכית מסוימת במקום העבודה שלי, במגזר הציבורי. מכל מיני סיבות, הן רבות.
את יכולה לפרט קצת יותר? האם תקרות הזכוכית האלו הם סטטיות (שכר, עמדה, דרגה וכו') או דינמיות (סוג והיקף פרויקטים)?

אני לא אתבייש בעבודה שלי, אבל אני ארגיש קצת... NPC (?). "עוד מישהי" שעובדת בחברת הייטק כזו או אחרת.
את לא תדעי עד שתנסי. יש המוני חברות וחלקם מתמודדות עם אתגרים פסיכיים, בין אם סטארטאפים בתחומי רפואה, חלל, חקלאות וחינוך, בין אם חברות עצומות כמו גוגל ומטא שמשפיעות על מיליונים בעולם ויש אתגרים בכל אספקט אפשרי (לא רק תוכנה, אלא גם חומרה, רגולציה, חשבונאות ואופרציה). יש גם ארגונים ללא מטרות רווח שמשוועים לעובדים מצוינים וכנראה יתיו לך המון משמעות. השאלה היא שוב מה בדיוק מפריע לך במקום העבודה הנוכחי.

למשל בדוגמא שלך, אני עובד בתאגיד הייטק גדול,
אבל בחרתי לא לעבוד בחברת הימורים / חברה שמעודדת התמכרות בדרכים נכלוליות,
אלא בחברה שאני בסך הכל גאה בתוצרים שלה, שאני תורם להם (ביחד עם רבים אחרים).
זה נכון, אבל גם זה פונקציה של כמה אופי קונפורמיסטי אתה על סקאלה,
זאת אומרת, אם היית יותר מתעניין דווקא בתחום מחקר ספציפי ואין בלתו, האם היית יכול להמשיך שם, למרות שבסך הכל אתה גאה בתוצר,
וכמה התחום שאתה עוסק בו מתאים באופן כללי לאופי,
זאת אומרת, אם העבודה המרוויחה של היום הייתה לעבוד בשדות כותנה, האם גם היית יכול לעסוק בזה ולהגיד, "אני עובד בשדה שאני מאמין בו יותר".
לא בטוח.

אני למשל עבדתי בתחום שלי, ועסקתי בדברים שבסך הכל שמחתי עליהם, אבל זה היה בתחום שלי, זאת אומרת מחוץ לתחום שלי הייתי סובל. יש בעצם סקאלה:
לעבוד בתחום שלך במוקד העניין שלך (אין עבודות) > לעבוד בתחום הכללי שלך (סיפוק ממוצע, שכר ממוצע) > לעבוד בתחום הרווחי במוקד עניין סביר לך (סיפוק נמוך, שכר גבוה) >
לעבוד בתחום הרווחי במוקד הרווחי ביותר (למכור את הנשמה, שכר "מטונף").

זה נכון, אבל גם זה פונקציה של כמה אופי קונפורמיסטי אתה על סקאלה,
זאת אומרת, אם היית יותר מתעניין דווקא בתחום מחקר ספציפי ואין בלתו, האם היית יכול להמשיך שם, למרות שבסך הכל אתה גאה בתוצר,
וכמה התחום שאתה עוסק בו מתאים באופן כללי לאופי,
זאת אומרת, אם העבודה המרוויחה של היום הייתה לעבוד בשדות כותנה, האם גם היית יכול לעסוק בזה ולהגיד, "אני עובד בשדה שאני מאמין בו יותר".
לא בטוח.
אולי צריך לשנות את המשפט ל"אפשר למצוא משמעות כמעט בכל מקום *שבחרת*". אם המשמעות מגיעה מתחום מחקר ספציפי אז בוחרים מקום שמתעדף מחקר גם אם המשכורת פחות טובה. בסופו של דבר אנחנו נוטים להצטיין בתחום שמעניין אותנו ולכן נגיע לרף משכורות גבוה בתחום שבחרנו. לגביי שדות כותנה, יש אנשים שבוחרים בחקלאות. מכירה אישית אנשים שמוצאים סיפוק בלגדל אבוקדו בדרום או שקדים/ענבים בצפון, גם אם זה לא עבודה רווחית במיוחד.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
היי @אוכמנית , אין לי את הניסיון המעשי אך כן יש לי כמה הצעות שאולי יש בהן טעם ואולי לא.
אני אגיד משהו שאולי הוא לא נעים ולא פוליטיקלי קורקט - וגם איני יודע אם הוא נכון או לא. אבל העולם הוא לפעמים אכזרי קצת.
איני זוכר במדויק מיומן המסע שלך שקראתי בעבר, אך למיטב זכרוני את בזוגיות ובערך בתחילת שנות ה30 לחייך.
אין לי מספיק ניסיון בראיונות (בטח לא כאשה!), אבל אני מניח שנושא המשפחה והילדים עלול לעלות - צפי לעתיד, הריונות וכד'.
העולם העסקי ותעשייתי עלול להיות קר ומנוקר, כל אחד דואג לאינטרסים שלו, רוצה להצדיק את משכורתו, להתקדם וכן הלאה.

לדעתי, עלול בהחלט להיות מצבים לא נעימים שבהם ידחו אותך מעבודה (או חלילה יירצו "להיפטר" ממך [סליחה על הביטוי האיום]).

שאלות (אם תסכימי לפרט):
1) באיזה אזור בארץ אתם גרים והאם אתם קרובים להורים שלך או של בן זוגך? ציינת רצון להרחיב את המשפחה - קחי בחשבון שעלויות המחייה יעלו באופן מאוד משמעותי.
אם אינכם קרובים למשפחות ולא תוכלו לקבל סיוע (או קרובים ולא תוכלו לקבל סיוע) - היציבות של מקום עבודה בו את באמת מוערכת ומוגנת היא קריטית וחשוב לקחת אותה בחשבון.
2) מה התפקיד שלך בעבודה? באיזה סקטור והאם ניתן לעבור סקטור ועדיין לעבוד במה שאת טובה בו?
3) האם את נחשבת עובדת מדינה או יש לך תנאים של עובד ציבורי שיכולים להטיב איתך בשנים הקרובות של הרחבת המשפחה?

הצעות:
1) לשקול לעבור סקטור. אותה גברת בשינוי אדרת, שכר גבוהה יותר.
אם למשל את עובדת במשרה בתחום החלקאות (לדוגמה), אולי אפשר למצוא את אותה עבודה בתחום הביטחוני.
אני לא אומר מניסיון או ידע, אבל אני די בטוח שבסקטור הבטחון שגם בו יש משרות ציבוריות ומלאות משמעות (במיוחד מאז ה07/10) - השכר גבוהה יותר לעומת סקטורים בעלי משמעות וחשיבות לאומית נמוכים יותר.
2) מה שאני כן זוכר מיומן המסע שלך שקראתי, שהעלאת לא מעט תהיות, סוגיות לא פטורות, בינהן גם נושא הקריירה ולאן לנווט אותה. נראה שסוגיות אלה עדיין לא פטורות, האם שקלת סיוע מקצועי כלשהו? (אין לי מושג מה ואיני מתיימר להבין).
זה יכול להיות בכל קצוות הקשת, מטיפול פסיכולוגי, פסיכיאטרי, התמודדות עם חרדות (זכור לי שהשכר שלך נמוך לעומת אחרים במצבך, אולי חרדות מונעות ממך לבקש העלאת שכר או להתמקח בהתאם על שכר?)
זה יכול להיות גם ייעוץ תעסוקתי והכוונה כלשהי, בהתאם למה שאת מרגישה בו צורך.
3) לשכלל את כל מכלול ההטבות - לא רק את התלוש משכורת. כלומר יציבות תעסוקתית, תנאים כאלה ואחרים שעובדים ציבוריים מקבלים.
אל תיהי פזיזה במיוחד אם את לקראת שינויים משמעותיים, אך גם אל תוותרי לעצמך או על עצמך חלילה.
4) אין לכם משכנתא (לפי השרשור האחרון שפתחת בו שללתם נדל"ן לפחות).
אם אין הלוואות כאלה ואחרות - יש קצת יותר גמישות. נצלי מצב כלכלי טוב כמינוף בהתמקחות על שכר.

בהצלחה! תעדכני ביומן

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עידו ג מה אתם הייתם עושים? קריירה ושונות יזמות והגדלת הכנסות 31
S אופטימיזציית קריירה: תואר וניסיון בדרך לייעוץ אסטרטגי התפתחות אישית 12
D תחילת קריירה, אסטרטגיה ותיק השקעות נוכחי יומני מסע אישיים 14
I קריירה, חופש ופרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 15
S התלבטות קריירה 23 התפתחות אישית 14
א התלבטות קריירה - להישאר בעבודה או לעזוב התפתחות אישית 15
E הנדסת מכונות - התלבטות קריירה התפתחות אישית 0
Moses68 חכמת ההמונים - קריירה בראיית חשבון התפתחות אישית 15
Y בחירת קריירה - מדעי המחשב / הנדסת חשמל / אחר התפתחות אישית 14
A התלבטות עקב שינוי קריירה התפתחות אישית 4
C בניית קריירה בפיתוח שמתחילה בתעשייה בטחונית התפתחות אישית 24
B פריקה + שינוי קריירה התפתחות אישית 79
Sesquiterpene שינוי קריירה ל-data science התפתחות אישית 10
T שינוי כיוון קריירה אוף טופיק 0
ה שוקל לעשות הסבת קריירה למתכנן פיננסי + סוכן ביטוח פנסיוני, כמה רווחית יכולה להיות קריירה כזו? יזמות והגדלת הכנסות 83
B לבטים בנוגע לבחירת מסלול קריירה התפתחות אישית 9
N קריירה בפיננסים התפתחות אישית 25
ס פיבוט קריירה - תפקידי ביזנס מתפקיד טכני בהייטק התפתחות אישית 8
ק התייעצות חשובה לכיוון קריירה בתחום הכלכלי/פיננסי התפתחות אישית 3
ק התייעצות חשובה לכיוון קריירה בתחום הכלכלי/פיננסי התפתחות אישית 1
ע לימודים / שינוי קריירה התפתחות אישית 3
R מחשבות על קריירה פחות שגרתית התפתחות אישית 4
E יש לי עסק עונתי. בזמן שאין עבודה תמיד עולה לי לשלב בעוד קריירה. מה אומרים? אוף טופיק 5
V התלבטות קריירה קשה - קידום או עזיבה התפתחות אישית 17
ל התלבטות בין שני כיווני קריירה התפתחות אישית 6
Lag בחירה בין 2 כיווני קריירה התפתחות אישית 4
T התלבטות בין 2 מסלולי קריירה בראיית חשבון התפתחות אישית 1
GeraltOfHaifa יש קריירה, יש כסף. אבל מרגיש ריקנות. מה עכשיו? התפתחות אישית 83
T קריירה כרואה חשבון אוף טופיק 2
T ראיית חשבון - מסלולי קריירה התפתחות אישית 133
A קריירה מאוחרת למתכנת לשעבר התפתחות אישית 3
M התמודדות עם אבא חולה נפש ותהיות קריירה.. התפתחות אישית 31
L מסע תכנון קריירה וצבירת נכסים לחופש כלכלי יומני מסע אישיים 44
י שלום אנשים. לימודים. קריירה. צומת דרכים. הייטק. לאן? התפתחות אישית 18
T יש קריירה, מה עכשיו? התפתחות אישית 13
W האם ניסיון במנכ"לות בארה"ב יספיק בכדי לפתח קריירה דומה בישראל? התפתחות אישית 9
W האם רק ניסיון במנכ"לות בארה"ב יקנה לי קריירה בארץ? התפתחות אישית 2
H התלבטות - המשך קריירה בעולם הדאטא התפתחות אישית 1
B קריירה כארכיטקט תוכנה התפתחות אישית 3
A האם יש מלאכות כפיים עם אפשרויות קריירה סבירות? התפתחות אישית 20
F התלבטות - תואר ראשון להעשרה למרות שיש כבר קריירה התפתחות אישית 10
Ron.B קריירה כשכיר בעולם הנדלן התפתחות אישית 15
A התחלה חדשה - קריירה יומני מסע אישיים 10
K קריירה בהייטק - צומת דרכים התפתחות אישית 17
G קריירה בריפוי בעיסוק אוף טופיק 14
ה התלבטות בבחירת קריירה ותואר התפתחות אישית 9
unrealx התלבטות קריירה קשה - מעבר עבודה בהייטק התפתחות אישית 77
F שינוי קריירה להנדסת תוכנה-בוטקאמפ, לימודי תעודה או תואר נוסף? התפתחות אישית 11
נ עבודה ראשונה בהייטק ותכנון קריירה התפתחות אישית 2
T קריירה התפתחות אישית 25

נושאים דומים

Back
למעלה