• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

רעיונות מה לעשות מכאן

• פותח הנושא פותח הנושא Vit7
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Vit7

משתמש סולידי
דירוג
5
קצת פירוט עליי, אני בן 21 עוד מעט, סיימתי צבא ועם הון עצמי נזיל של 260,000 שח (+ הון עצמי לא נזיל של פיקדון צבאי ופנסיה באיזור ה40,000 ש"ח ביחד),
החלוקה של ההון לא אמורה להיות כל כך משנה כי נוח לי איתה אבל לפרוטוקול כמעט הכל מושקע במחקה מדד s&p 500, במחקה מדד עולמי, באיתריום ובקרן כספית (שנועדה בעיקר להוריד קצת את התנודתיות בתיק ורק לשמר את ערך הכסף). את כל הכסף של ההפקדות לתיק ההשקעות עשיתי רק בעזרת עבודה קשה מגיל 16 בערך. כרגע מרוויח באיזור ה9,000 ש"ח בחודש (לאחר מס) בעבודה נוחה וחי עם ההורים.

- חשוב לציין שלא חסכתי מעצמי אף פעם בכל מה שקשור בחוויות, טיסות לחול ונופשים עם הבת זוג, עם חברים וכו' והתנהלתי ומתנהל רק מהכסף שיש לי מהמשכורת החודשית.

כרגע אני מפריש בממוצע כל חודש בערך 60% מהשכר (כמובן שיש חודשים עם הוצאות יותר גבוהות כדוגמת טיסה לחול בהם אני מפריש פחות לתיק השקעות ואז זה מתקזז עם חודשים אחרים שבהם יש פחות הוצאות ומפריש יותר) .
רציתי להתייעץ פה כי אני דיי אבוד בכל הקטע של מה לעשות מכאן הלאה. יש לי המון תחומי עניין שונים: בין אם זה מסחר בשוק ההון, פיתוח אפליקציות, איקומרס וכו. בכל תחום כזה יש לי הרבה ידע אבל אני כבר הולך לאיבוד מרוב המגוון של האופציות שיש בכל אחד מהתחומים האלה ויש לי איזשהו מחסום שלמרות שאני חושב שזה הגיל לקחת בו את הסיכונים ולצמוח אני מפחד לעשות את הקפיצה הזו למים של פתיחת עסק ונוסף על זה שכרגע עם העבודה הנוכחית יש לי המון זמן שאני יכול בו לפתח את עצמי, כל יום שעובר שאני מרגיש שאני מבזבז את הזמן שלי כשאני לא עושה משהו שמפתח אותי אחרי שעות העבודה זה מתסכל אותי יותר.

אם אני מסתכל בראייה על העתיד אני חושב שהחלום זה כמובן להקים משפחה ולעסוק במשהו שממלא אותי בו בזמן שיש לי מספיק נכסים והשקעות שיכולות לגרום לי ולמשפחה שלי להיות בראש שקט גם אם לא ארצה לעבוד חודשיים, שנה או שנתיים קדימה.

אשמח לשמוע מכם מה דעתכם על המצב הנוכחי שלי ועצות מה הייתם עושים מכאן אם הייתם במקומי/ אם הייתם בסיטואציה דומה בעבר לשלי

רציתי להתייעץ פה כי אני דיי אבוד בכל הקטע של מה לעשות מכאן הלאה
ברוך הבא לפורום!
אתה מאד מאד צעיר וזה מצויין לא לדעת בשלב הזה במה תרצה לעסוק (ולהתפרנס תוך כדי הבלגן בראש).
אתה יכול להתייעץ עם ההורים, עם בת הזוג, עם החברים.
לשאול מכרים שעוסקים בתחומים שציינת שאלות שיעזרו לך לשלול (או הפוך).
להתחיל להתנסות ולטעום מהתחומים האלה.
לבדוק מה מהם דורש גם לימודים מסודרים ולהתארגן.
ולפני כן, אולי לנסוע להכיר עולם ולפתוח את הראש לרעיונות ותובנות שיצוצו לך שם. אני אישית ממליצה על עולמות זרים יחסית כמו הודו, אבל לא לבזבז זמן וכסף על אטרקציות, מסיבות וסמים. לנו זה עזר מאד בשלב שלפני הקמת המשפחה.

אשמח לשמוע מכם מה דעתכם על המצב הנוכחי שלי ועצות מה הייתם עושים מכאן אם הייתם במקומי/ אם הייתם בסיטואציה דומה בעבר לשלי
יישר כוח, אתה בדרך הנכונה.
המספרים אולי טיפלה לא מסתדרים אך קטונתי.
סך הכל מרשים!
הסנט שלי - אם יש לך גישה, הבנה וחיבה לפיתוח ככל הנראה עדיף לך להיצמד למסלול זה.
שמור את שוק ההון כתחביב. תיצמד למסלול בו תוכל להנות ולהרוויח יותר. את הידע בהשקעות ושוק ההון תוכל לנצל בהשקעת ההון שתצבור ממשכורת/עסק.

בהצלחה וברוך הבא לפורום!

קח את הזמן, אתה צעיר.

ולפני כן, אולי לנסוע להכיר עולם ולפתוח את הראש לרעיונות ותובנות שיצוצו לך שם. אני אישית ממליצה על עולמות זרים יחסית כמו הודו, אבל לא לבזבז זמן וכסף על אטרקציות, מסיבות וסמים. לנו זה עזר מאד בשלב שלפני הקמת המשפחה.
תודה על התשובה, לקחתי לתשומת ליבי

יישר כוח, אתה בדרך הנכונה.
המספרים אולי טיפלה לא מסתדרים אך קטונתי.
סך הכל מרשים!
הסנט שלי - אם יש לך גישה, הבנה וחיבה לפיתוח ככל הנראה עדיף לך להיצמד למסלול זה.
שמור את שוק ההון כתחביב. תיצמד למסלול בו תוכל להנות ולהרוויח יותר. את הידע בהשקעות ושוק ההון תוכל לנצל בהשקעת ההון שתצבור ממשכורת/עסק.

בהצלחה וברוך הבא לפורום!
תודה, אשמח שתגיד מה לא מסתדר לך במספרים ואנסה לשפוך אור

אשמח לשמוע עוד רעיונות/דעות מאנשים נוספים אם יש

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y רעיונות מה לעשות עם זכויות של ישראכרט? צרכנות פיננסית 3
א לעשות פרויקטיים רק בשביל להשתפשף או שיש רעיונות טובים יותר התפתחות אישית 20
S רעיונות להגברת שימוש באשראי למטרת הטבות צרכנות פיננסית 9
Y רעיונות למכשירים פיננסים בבתי השקעות מקביל לחסכונות צמודות מדד בבנקים שוק ההון 5
S מחפש בנרות רעיונות לעבודה כסטודנט התפתחות אישית 4
N רעיונות לתוכניות לטובת הציבור פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 59
ר התייעצות לגבי מיקסום השקעות עם הכנסה חודשית נמוכה - יש רעיונות? שוק ההון 1
L הורדה בשכר - רעיונות אוף טופיק 36
ג רעיונות להעביר 6 שעות בתל אביב אוף טופיק 31
Echelon רעיונות לשמירת ערך של מזומן דולרי שוק ההון 7
G מקומות 'להחנות' כסף - רעיונות? שוק ההון 61
ש רעיונות להכנסה נוספת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
ד רעיונות להשקעה ראשונה נדל"ן 9
S רעיונות לתיק השקעות (150K שקל ) שוק ההון 2
א נדל"ן בסכומים קטנים - סינדקציה, חו"ל ועוד רעיונות? נדל"ן 12
E רעיונות ליום צוות בעבודה? אוף טופיק 4
M רעיונות לארוחת בוקר וערב. אוף טופיק 12
ש רעיונות להכנסה קטנה נוספת פוסטים מאיכות נמוכה 3
נ רעיונות להכנסה צדדית התפתחות אישית 2
ש רעיונות להתנדבות אוף טופיק 18
י הרגל למידה לפים בשבוע- רעיונות לנושאים? התפתחות אישית 5
J רעיונות לשיפור מצבה הכלכלי של אימי אוף טופיק 34
L רעיונות להשקעה בבורסה בתחומים שאתם מבינים בהם שוק ההון 23
S רעיונות מאיזו סיבה תבוא הקריסה הבאה שוק ההון 46
F רעיונות לאיזון החלק המנייתי בתיק פטור שוק ההון 13
G רעיונות לאיזון החלק המנייתי בתיק שוק ההון 7
liranviper רעיונות למהנדס בן 60 שדובר רוסית בלבד אוף טופיק 11
E רעיונות להכנסה נוספת בשביל להגדיל את שיעור החיסכון התפתחות אישית 27
י רעיונות להשקעה אפריל 2019 ? שוק ההון 43
M הכנסה נוספת לסגירת חובות - רעיונות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
S רעיונות לקרנות של אגחים שוק ההון 19
S רעיונות להשקעה סולידית ללא סיכון שוק ההון 11
ח מבקש רעיונות לקורס שיכול לקדם מקצועית בתחום מערכות המידע התפתחות אישית 3
מ אבן בטוחה - רעיונות מישהו? שוק ההון 12
N רעיונות לחצר וגינה סולידית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
L תקוע עם צ'ק LLC רעיונות? צרכנות פיננסית 39
L רעיונות לתיק סופר סולידי שוק ההון 10
מ רעיונות להשקעה טובה בתשואה של 8% - 12% שוק ההון 30
J רעיונות להרחבת הכנסה כעצמאי התפתחות אישית 28
liranviper רעיונות למקצועות לא ריאליים התפתחות אישית 27
א רעיונות להכנסה נוספת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 23
H קניית מוצרים יד שנייה - רעיונות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 33
M עמלה גבוהה ברכישת מט"ח - רעיונות? שוק ההון 4
Yesmad משיכת קרנות\קופות ללא חשבון בנק ישראלי - מצב ביש, רעיונות? צרכנות פיננסית 13
י רעיונות להשקעת 15000 ש"ח מבת מצוה שוק ההון 22
Jane Doe רעיונות. איך עושים כסף מכשרון ציור? התפתחות אישית 21
ק מחפשת רעיונות למתנות זולות, שיתפסו ע'י המקבלים כלא זולות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
D כתבה ממומנת עם הרבה רעיונות "טובים" אוף טופיק 2
אנא-אל רעיונות לעסקים מינימלים לפתיחת IRA פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 11
G מחפש רעיונות לאיפו אפשר להתנדב התפתחות אישית 17

נושאים דומים

Back
למעלה