• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מה ניתן לעשות כדי לגדר את עצמי מבחינה תעסוקתית

• פותח הנושא פותח הנושא Camel
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Camel

משתמש רגיל
דירוג
130
אז כולנו יודעים שכשמשקיעים אחד מאבני היסוד הוא פיזור על פני מספר מניות ולא השקעה במניה אחת.
אך כשזה מגיע לעתיד התעסוקתי שלנו רוב האנשים מתנהגים בדיוק הפוך: הם לומדים רק תחום אחד באקדמיה (לרוב) וצוברים ניסיון רק בתחום זה למהלך אורך הקריירה שלהם על מנת להתפתח וליצור הכנסה גבוהה תוך התמקדות באותו תחום (מתכנת, רואה חשבון, עו"ד, מהנדס וכן הלאה ..)
האם בעצם זהו מהלך לא חכם כמו השקעה במניה אחת לכל החיים?
מה אם הסקטור המסוים יחווה משבר? מה אם יפטרו אותך ותצטרך להתחיל בחברה חדשה?

האם לא יהיה חכם יותר להתמקצע בעוד תחום נוסף שיכול להכניס גם כסף בעיתות משבר?
הרי חברות תמיד מחפשות גיוון למוצרים שהם מוכרים על מנת לא ליפול במלכודת הזאת של משברים, חברה שמוכרת מטריות למשל תרוויח ממכירת בגדי שחייה בגלל העונתיות.

מהם תחומים האחרים שאפשר ללמוד תוך כדי עבודה ולעסוק בהם ושיש להם ביקוש כעת כך שמידה ומפטרים אותנו ממקום אחד יש לנו רשת ביטחון לעבור לתחום אחר? אז במקום שלבנאדם אחד יהיה קוח חיים חדש שמתמקד בתחום צר, יהיו לו מספר קורות חיים עם (בתקווה) ניסיון תעסוקתי אחר.
האם אנו לא חוטאים כשאנו מחנכים להתמקצעות בתחום אחד?

הי, ואם מדובר במשבר שפוגע בכל המשק ובתחומי תעסוקה שונים ?

לדעתי הגידור צריך לבוא ממקום של יצירת חוסר תלות בשכר העבודה באמצעות בניית מנגנון של הכנסות פסיביות משווקים שונים בנוסף לקופת חירום.

כמות הידע, בכל תחום כמעט, היא ענקית ומצטברת עוד ועוד ולכן היכולת להתמקצע בעוד תחום במקביל היא נמוכה מאד ויכולה לחבל גם בהתמקצעות הראשונה.
על מנת למקסם פרנסה ממקצוע כלשהו יש צורך, בנוסף להתעדכנות בידע המקצועי, גם בהתקדמות לתפקידים בכירים יותר (או לפחות תפקידים נדרשים מאד) וזה דורש זמן ותשומת לב לפוליטיקה פנימית, צרכי המערכת העסקית בכללותה, התעדכנות בשינויי חוק/תקנון בתחום, תובנות מועילות מהידע והניסיון הנרכש וכן הלאה.

מצד שני, אם המקצוע נעשה מאוס - תמיד אפשר להתחיל התמקצעות בתחום חדש. זה אולי פחות מוצלח מבחינת התקדמות הפרנסה, אבל יש עוד אספקטים חשובים בחיים כמו הנאה ומוטיבציה.

הי, ואם מדובר במשבר שפוגע בכל המשק ובתחומי תעסוקה שונים ?

לדעתי הגידור צריך לבוא ממקום של יצירת חוסר תלות בשכר העבודה באמצעות בניית מנגנון של הכנסות פסיביות משווקים שונים בנוסף לקופת חירום.
אמת. אך זה עדיין נחשב לגידור למקרים שהם לא משברים של כל הכלכלה, קח לדוגמא את אינטל.
כמות הידע, בכל תחום כמעט, היא ענקית ומצטברת עוד ועוד ולכן היכולת להתמקצע בעוד תחום במקביל היא נמוכה מאד ויכולה לחבל גם בהתמקצעות הראשונה.
על מנת למקסם פרנסה ממקצוע כלשהו יש צורך, בנוסף להתעדכנות בידע המקצועי, גם בהתקדמות לתפקידים בכירים יותר (או לפחות תפקידים נדרשים מאד) וזה דורש זמן ותשומת לב לפוליטיקה פנימית, צרכי המערכת העסקית בכללותה, התעדכנות בשינויי חוק/תקנון בתחום, תובנות מועילות מהידע והניסיון הנרכש וכן הלאה.

מצד שני, אם המקצוע נעשה מאוס - תמיד אפשר להתחיל התמקצעות בתחום חדש. זה אולי פחות מוצלח מבחינת התקדמות הפרנסה, אבל יש עוד אספקטים חשובים בחיים כמו הנאה ומוטיבציה.
נכון, אך תסכימי איתי שלא צריך להיות מומחה אקדמאי בתחום העבודה כדי לעבוד בתחום ולהרוויח טוב ממנו.

אפשר לנצל את הידע שצברת על מנת התפתח לתחומים נוספים ועדיף שזה יהיה משהו שאתה אוהב.
למשל מהנדס עם ידע בתחומו יכול גם ללמד במכללות שונות, השכר השעתי שם יפה מאוד והעבודה לא קשה , בפרט אחרי שנה שנתיים שאתה מעביר קורס.
אחרי שיש לך מוניטין מחפשים אותך
אבל צריך לאהוב את זה

למשל מהנדס עם ידע בתחומו יכול גם ללמד במכללות שונות
יש פה תלות חזקה מידי במצב השוק.
אם יהיו פחות משרות למהנדסים אז יהיו פחות סטודנטים להנדסה ולכן פחות משרות למרצים.

אבל אתה צריך לעבוד כדי לצבור את הנכסים שבאמצעותם תייצר את ההכנסות הפסיביות האלו. והעבודה, כדי שהיא תכניס מספיק כסף, דורשת ממך להתמקצע בתחום צר כדי להיות מספיק irreplaceable בשביל לדרוש שכר גבוה. ואז מנין לך שהסיכון לקריסה של הענף לא יתממש לפני שתספיק לצבור מספיק נכסים?

מהם תחומים האחרים שאפשר ללמוד תוך כדי עבודה ולעסוק בהם ושיש להם ביקוש כעת כך שמידה ומפטרים אותנו ממקום אחד יש לנו רשת ביטחון לעבור לתחום אחר?
ניראה לי מה שבת העמק אמרה:
תשומת לב לפוליטיקה פנימית, צרכי המערכת העסקית בכללותה, התעדכנות בשינויי חוק/תקנון בתחום
כלומר, להיות פוליטיקאי זאת לא תכונה מולדת. אפשר ללמוד את זה, ובעיניי משתלם להשקיע בזה הרבה משאבים.
וככל שעובר הזמן אני משתכנע יותר ויותר שזו יכולת קריטית להצלחה כלכלית בחברה המודרנית. זה כבר נהיה חשוב יותר שתדע איך למכור לאנשים שאתה טוב במה שאתה עושה, מאשר שאשכרה תהיה טוב במה שאתה עושה.
אף אחד לא יקדם אותך לתפקיד ניהולי "כי אתה טוב בעבודה שלך", יקדמו אותך כי אתה יודע "לשחק את המשחק" ולהרשים את מי שצריך להרשים.
אז תלמד איך להרשים.

אופציה נוספת היא לא לגדר בכלל.
במקום לחפש איך לשמור על השכר שלא יפגע לעולם, פשוט צמצם הוצאות כמה שתוכל, תגדע תלות כלכלית באחרים ככה שאתה יכול, כך שאם יסגרו לך את הברז מלמעלה אז יהיו לך חסכונות רבים ואת השקט הנפשי הנדרש כדי ללמוד מקצוע חדש.

ניראה לי מה שבת העמק אמרה:

כלומר, להיות פוליטיקאי זאת לא תכונה מולדת. אפשר ללמוד את זה, ובעיניי משתלם להשקיע בזה הרבה משאבים.
וככל שעובר הזמן אני משתכנע יותר ויותר שזו יכולת קריטית להצלחה כלכלית בחברה המודרנית. זה כבר נהיה חשוב יותר שתדע איך למכור לאנשים שאתה טוב במה שאתה עושה, מאשר שאשכרה תהיה טוב במה שאתה עושה.
אף אחד לא יקדם אותך לתפקיד ניהולי "כי אתה טוב בעבודה שלך", יקדמו אותך כי אתה יודע "לשחק את המשחק" ולהרשים את מי שצריך להרשים.
אז תלמד איך להרשים.

אופציה נוספת היא לא לגדר בכלל.
במקום לחפש איך לשמור על השכר שלא יפגע לעולם, פשוט צמצם הוצאות כמה שתוכל, תגדע תלות כלכלית באחרים ככה שאתה יכול, כך שאם יסגרו לך את הברז מלמעלה אז יהיו לך חסכונות רבים ואת השקט הנפשי הנדרש כדי ללמוד מקצוע חדש.
אכן למדתי על בשרי בתחילת הקריירה כמה חשוב למכור את עצמך, אחרי עשרות ראיונות עבודה.
הייתי מוסיף וטוען שיותר חשוב להיות טוב בלהתראיין מאשר להיות עובד טוב.
מסכים איתך כאן.

חסכון בהוצאות זה given, כמו גם השקעות לטווח ארוך וחיסכון, אני מדבר על מעטפת נוספת.
אני לא רוצה לפרט כאן יותר מידי אבל יש אנשים שמספיקים לעבוד בעבודה שלהם ונשאר מספיק זמן לנצל לעשות דברים אחרים (למשל ללמוד תחום נוסף) במיוחד כשעובדים מהבית.

אז כולנו יודעים שכשמשקיעים אחד מאבני היסוד הוא פיזור על פני מספר מניות ולא השקעה במניה אחת.
אך כשזה מגיע לעתיד התעסוקתי שלנו רוב האנשים מתנהגים בדיוק הפוך:
גם כשזה נוגע לבני/בנות זוג רובנו דוגלים הפוך ובוחרים באורח חיים מונוגמי. האם גם שם ראוי לפזר כמו שייח סעודי?

למה אנשים מחליטים שצריך לפזר הכל? אני חושב שזה מעיד או על חוסר הבנה בסיסי בסיבה שבגינה אנו מפזרים על פני מניות, או בגלל שלא מבינים את התחום שעליו משליכים את הפיזור (עבודה במקרה הזה) או שניהם.

לא, אין סיבה שכולנו צריכים לפזר ולעבוד בעשרות מקומות עבודה במקביל. או ללמוד מאות מקצועות. או לקנות אלפי טלוויזיות

אבל אתה צריך לעבוד כדי לצבור את הנכסים שבאמצעותם תייצר את ההכנסות הפסיביות האלו. והעבודה, כדי שהיא תכניס מספיק כסף, דורשת ממך להתמקצע בתחום צר כדי להיות מספיק irreplaceable בשביל לדרוש שכר גבוה. ואז מנין לך שהסיכון לקריסה של הענף לא יתממש לפני שתספיק לצבור מספיק נכסים?

אמת אין סוף לסיכונים, צריך לחתורליעד תוך ניהול סיכונים אלא החיים.

לא, זה במקביל. לא במקום.
זה הדבר הראשון והכי חשוב, כי זה מה שקובע אם תתקבלי למשרה או לא.
אחרי שאת מתקבלת לעבודה את פשוט צריכה לדאוג להישאר שם.

גם כשזה נוגע לבני/בנות זוג רובנו דוגלים הפוך ובוחרים באורח חיים מונוגמי. האם גם שם ראוי לפזר כמו שייח סעודי?

למה אנשים מחליטים שצריך לפזר הכל? אני חושב שזה מעיד או על חוסר הבנה בסיסי בסיבה שבגינה אנו מפזרים על פני מניות, או בגלל שלא מבינים את התחום שעליו משליכים את הפיזור (עבודה במקרה הזה) או שניהם.

לא, אין סיבה שכולנו צריכים לפזר ולעבוד בעשרות מקומות עבודה במקביל. או ללמוד מאות מקצועות. או לקנות אלפי טלוויזיות
זאת לא הסיבה, הסיבה היא הקטנת הסיכון, ממליץ לך להתעמק יותר בתחום אם זה לא לגמרי מובן, יש הרבה חומר באינטרנט.

גם לגבי זוגיות עדיף שתכיר כמה שיותר נשים ותבחר באחת שמתאימה לך הכי אם אתה מתעד זוגיות מונוגמית.

זאת לא הסיבה, הסיבה היא הקטנת הסיכון, ממליץ לך להתעמק יותר בתחום אם זה לא לגמרי מובן, יש הרבה חומר באינטרנט.
במקרה אני עובד בתחום של הערכת סיכונים פיננסיים, אז קראתי מעט מה"חומר באינטרנט". אם אתה מבין גדול בתחום אז אשמח אם תסביר איך בדיוק פיזור על פני מקומות עבודה בצורה רנדומלית מקטין את הסיכון שלך אל מול התמקצעות בתחום אחד שיש לך משיכה טבעית אליו.
רמז: זה לא!

ההנחות הבסיסיות של מודל פיזור המניות לא רלוונטית לשוק העבודה

פיזור על פני מקומות עבודה בצורה רנדומלית מקטין את הסיכון שלך אל מול התמקצעות בתחום אחד שיש לך משיכה טבעית אליו.

אתה מתכוון סוגי עבודה? או מקומות עבודה?
אם אני מעצב גרפי, ואני עובד רק עם לקוח אחד, אם הוא נופל, אני נופל. אם אני עובד עם 4 לקוחות, ואחד מהם נופל, עדיין יש 3 שמחזיקים אותי.

אם אתה מתכוון לסוגי עבודה, כלומר שאני גם מעצב גרפי וגם מורה לגיטרה, זה יכול לעזור אם אחד התחומים נופל, אבל אני מסכים שזו קצת התעסקות יתר.

אם אני מעצב גרפי, ואני עובד רק עם לקוח אחד, אם הוא נופל, אני נופל. אם אני עובד עם 4 לקוחות, ואחד מהם נופל, עדיין יש 3 שמחזיקים אותי.

אם אתה מתכוון לסוגי עבודה, כלומר שאני גם מעצב גרפי וגם מורה לגיטרה, זה יכול לעזור אם אחד התחומים נופל, אבל אני מסכים שזו קצת התעסקות יתר.
פותח השרשור התכוון לסוגי עבודה.

במקרה אני עובד בתחום של הערכת סיכונים פיננסיים, אז קראתי מעט מה"חומר באינטרנט". אם אתה מבין גדול בתחום אז אשמח אם תסביר איך בדיוק פיזור על פני מקומות עבודה בצורה רנדומלית מקטין את הסיכון שלך אל מול התמקצעות בתחום אחד שיש לך משיכה טבעית אליו.
רמז: זה לא!

ההנחות הבסיסיות של מודל פיזור המניות לא רלוונטית לשוק העבודה
איך לא? בעיתות של משבר בתחום אחד יש לך כרית ביטחון בדמות תחום שני.
לך ספר לחברים שלי באינטל שהתמקצעו רק בחברה אחת שכל הניסיון שיש להם שווה לתחת כי רק באינטל משתמשים בכישורים שלהם.

התעסקות יתר אולי, אבל יש הרבה אנשים שהיו שמחים לעשות כמה דברים ביחד.

במקרה הראשון יש גם את כל הנושא של הOE אך לא רציתי להזכיר אותו כאן, מסיבות כאלו ואחרות.

איך לא? בעיתות של משבר בתחום אחד יש לך כרית ביטחון בדמות תחום שני.
לך ספר לחברים שלי באינטל שהתמקצעו רק בחברה אחת שכל הניסיון שיש להם שווה לתחת כי רק באינטל משתמשים בכישורים שלהם.
אני מכיר המון מגייסים בגמפא אז אשמח למספרים שלהם אם הם מחפשים עבודה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T הרגלי גלישה - מה ניתן לעשות? התפתחות אישית 10
L מה ניתן לעשות במצב כזה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
T בונוס שנתי - האם אפליה ומה ניתן לעשות? אוף טופיק 31
M שאלה לגבי מה עוד ניתן לעשות על מנת להגיע לפרישה מוקדמת. פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 73
G הלמן אלדובי החליטו להעלות לי דמי ניהול בקופת גמל מה ניתן לעשות? צרכנות פיננסית 214
J האם ניתן לסמוך על יועצים פיננסיים לתכנון פיננסי או שחייבים לעשות את הכל לבד? צרכנות פיננסית 7
algo.il ניתן לכמת מספרית את חופש ההשקעה בIRA לעומת פקטורים אחרים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
F במידה והממשלה הנוכחית תחליט להלאים את הפנסיות שלנו כמו שקרה בהונגריה - האם ניתן יהיה לפדות אותם בזמן? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 128
L האם ניתן לקזז הפסד ריאלי למרות שיש רווח נומינלי? מיסים 8
נ באיזה מדדים ניתן לפזר שוק ההון 28
B האם ניתן לרכוש דירה בתמורה למניות בחברה פרטית נדל"ן 2
ש לא ניתן להציע מניות למכירה בעת סבב גיוס? שוק ההון 3
R היכן ניתן למצוא פסקי דין? מיסים 0
א איפה ניתן להשקיע בקרנות סל של ביטקוין? שוק ההון 12
ה באיזה חשבון מסחר ניתן להשקיע עם מינימום התחלתי הכי נמוך שיש ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
I איך ניתן למצוא דירה שיש לה ביקוש לשכירות? נדל"ן 5
G באיזה אופן ניתן להוציא כסף מישראל ועדיין לא לשלם מס בתור פנסיונרים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
מ האם ניתן לוותר על riseup? צרכנות פיננסית 6
ס האם ניתן לנייד תיק מבנק לבית השקעות בלי קנייה ומכירה? כמו ניוד בין בנקים? שוק ההון 4
ד שוברי שופרסל לא עובדים - איך ניתן לטפל אוף טופיק 10
S קבלת דירה ללא תמורה- האם ניתן למכור כמשפר דיור? נדל"ן 2
D האם ניתן להשאיר RSU ב-ESOP לאחר עזיבת מקום עבודה? שוק ההון 2
D האם ניתן להעביר תיק ניע לאינטרקטיב ולמכור בשכבות? שוק ההון 1
D האם ניתן להעביר תיק ניע לאינטרקטיב ולמכור בשכבות? מיסים 0
י כיצד ניתן לממש כספים בקרן פנסיה לא פעילה עם מיסוי גבוהה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
F האם ניתן לחזור מ-IRA לבית השקעות "רגיל"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S האם ניתן להוסיף נתונים לדו"ח לאחר קבלת שומה ? מיסים 16
Z האם ניתן לקבל הטבות מס בשל הפקדות לפנסיה מהמס ששולם על רווח הון בשוק ההון? מיסים 14
M משכנתא - האם ניתן להמיר ריבית ק״צ לקל״צ ללא קנס? נדל"ן 3
O קרן השתלמות IRA במגדל - לא ניתן להפקיד הפקדות חדשות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 57
R החזר הלוואה | סיוע בהבנה של ההלוואה והאם ניתן לשפר אותה שוק ההון 4
M האם ניתן למשוך תגמולים מקרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 28
ס עד כמה ניתן להבין התנהגויות של פורקס? שוק ההון 0
L האם ניתן להעביר פנסיה/קרן השתלמות ל-IB אמריקאי ולנהל זאת כ-IRA? פוסטים מאיכות נמוכה 1
A האם ניתן לקנות קרנות נאמנות של וואנגראד דרך ברוקר ישראלי? שוק ההון 4
כ קריפטו - האם ניתן לבצע פריסה? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
א האם ניתן להוציא כרטיס אשראי חוץ בנקאי כשאין ברשותי כרטיס בנקאי? צרכנות פיננסית 3
A ממתי לא ניתן לחזור מעסקת נדל"ן? נדל"ן 45
B האם ניתן להפסיק להגיש דוחות מס שנתיים במצב זה? מיסים 22
א האקסיומה של לא ניתן להכות את השוק - תופסת גם לאגח? פוסטים מאיכות נמוכה 7
4 האם ניתן לקזז הפסד שבח ממכירת דירה מול רווח כלשהו? נדל"ן 4
R כיצד ניתן לקזז הפסדים בשוק ההון, אל מול חישוב מס במימוש רווחים בשנים שאחרי? מיסים 2
A מישהו יודע כיצד ניתן להשיג מידע על כמה הרוויחו המדדים המובילים שוק ההון 1
ס בחירת מסלול מס להשכרה - 10% או פטור חלקי: האם ניתן לקזז הוצאות גדולות של התקנת המזגן / אי השכרה? מיסים 4
נ איפה ניתן לקנות פסטת קטניות בזול מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
א קופגלה ע"ש ילדים - האם ניתן להעביר לחשבון ממוסה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
F החזרי מס - מותר עד 6 שנים אחורה, אבל ברשות המיסים ניתן עד קדימה באפריל מיסים 11
S האם ניתן להמיר ב IBKR ישירות שקלים לפרנק שוויצרי ? צרכנות פיננסית 10
A האם ניתן לאחד קרנות השתלמות? שוק ההון 5
S איך ניתן לשלם עם כסף בWISE עבור טיסה עם RYANAIR? צרכנות פיננסית 0

נושאים דומים

Back
למעלה