• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

ביטוח דירה - מה לעשות כשהביטוח שולח אנשים לא מקצועיים

• פותח הנושא פותח הנושא דוב לבן
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

דוב לבן

משתמש רגיל
דירוג
33
מחפש ייעוץ בקשר לביטוח בית.
מדובר על דירת חדר בבית פרטי בקומת הגג (קומה אחרונה, מעל חש גג רעפים), יש רטיבות בקירות הפנימיים (כלומר בתוך החדר, הצד השני של הקירות הוא חיצוני).
הקיר החיצוני הוא טיח שפריץ, הגג גג רעפים, בזווית הגג יש קורת בטון שלא מחופה באבן או פח (בה אני חושד אבל זה ניחוש).
הביטוח הופעל בקיץ הקודם, הגיע בעל מקצוע, מטעם הביטוח, לאבחן את הבעיה, הוא טען שמקור הבעיה היא בפתח ניקוז במקלחת.
החדר שופץ ולא היה בשימוש, בחורף הראשון לאחר התיקון הפנימי, הבעיה חזרה, כלומר האיבחון היה שגוי.
לאחר פניה לביטוח, הביטוח מבקש עוד 200 ש"ח על מנת שישלח מישהו נוסף לבדוק ואולי אף להוסיף כסף, אם יבצע תיקון כלשהו (השתתפות עצמית).

מה ההמלצה בענין? מרגיש לי שסתם שולחים חאפרים כדי להוציא עוד כסף בלי לפתור את הבעיה.
בגלל שזו אותה בעיה כמו קודם, אני מצפה שהביטוח יספוג את האבחון והפעם ישלח מישהו מקצועי עם כלים מתאימים.
משיחה עם הביטוח, מרגיש שזה לא יקרה, הם רוצים כסף בלי ערבות שיפתרו או יאבחנו נכון, אז כנראה אצטרך לבחור בעל מקצוע טוב לפי המלצות במקום לשלם לביטוח ולא לקבל כלום.

אם אתה לא סומך על בעל מקצוע של חברת הביטוח יש לך אפשרות להביא מומחה מטעמך ועל בסיס הדוח שלו לבקש החזר מחברת הביטוח. אם יש פער גדול בין בעל המקצוע שלך לבין בעל המקצוע של חברת הביטוח קח בחשבון שחברת הביטוח יכולה לסרב לשלם ואז תצטרך ללכת לתביעה משפטית נגדם

אם אתה לא סומך על בעל מקצוע של חברת הביטוח יש לך אפשרות להביא מומחה מטעמך ועל בסיס הדוח שלו לבקש החזר מחברת הביטוח. אם יש פער גדול בין בעל המקצוע שלך לבין בעל המקצוע של חברת הביטוח קח בחשבון שחברת הביטוח יכולה לסרב לשלם ואז תצטרך ללכת לתביעה משפטית נגדם
יש שני שלבים לבעיה, אבחון ותיקון.
נראה שהביטוח אפילו לא יסכים שאביא מישהו מטעמי לאבחן את התקלה (זה מה שנאמר לי היום בשיחת טלפון, צריך לוודא מול עוד נציג).
בנוסף, אמרו שאם מקור הנזילה/רטיבות הוא מהגג, אין כיסוי בפוליסה, רק לנזקי צנרת.
בקיצור, אתה משלם לביטוח סכומים נכבדים וכשאתה צריך אותם, אתה בבעיה.

יש שני שלבים לבעיה, אבחון ותיקון.
נראה שהביטוח אפילו לא יסכים שאביא מישהו מטעמי לאבחן את התקלה (זה מה שנאמר לי היום בשיחת טלפון, צריך לוודא מול עוד נציג).
בנוסף, אמרו שאם מקור הנזילה/רטיבות הוא מהגג, אין כיסוי בפוליסה, רק לנזקי צנרת.
בקיצור, אתה משלם לביטוח סכומים נכבדים וכשאתה צריך אותם, אתה בבעיה.
אם הביטוח שלך לא מכסה נזקי איטום אלא רק צנרת, הגיוני שאם הבעיה היא באיטום הוא לא יכסה...
מה הפוליסה שלך אומרת? עברת עליה?

אני שמעתי שיש חברות מסוימות שהן סוג של מונופול בתחום ביטוחי נזקי מים מהסיבה שהם מכרו את עצמם דרך הקבלנים או משהו כזה בקניית הדירה ולכן יש להם מלא לקוחות ולא מעניין אותם הלקוח הבודד או לשלם לו והאסטרטגיה היא התשה, ואולי אפילו מרוויחות מ"הכשרת אינסטלטורים" דרכם ומי יודע מה עוד. שווה לבדוק ספציפית כמה תביעות ואנשים לא מרוצים יש נגד החברה.

אם הביטוח שלך לא מכסה נזקי איטום אלא רק צנרת, הגיוני שאם הבעיה היא באיטום הוא לא יכסה...
מה הפוליסה שלך אומרת? עברת עליה?
מהפוליסה:
רוח שמהירותה עולה על 30 קשר לרבות גשם שירד באותה עת, שלג או ברד, למעטדליפת מי גשם מבעד לקירות או לתקרה או ספיגתם בהם
אכן יש החרגה לענין נזילות מהגג/קירות.
הענין שאני לא בטוח מה מקור הבעיה (הביטוח טוען שצנרת), הייתי רוצה חוות דעת נוספת מאיש מקצוע מטעמי.
לא מצאתי בפוליסה האם קיימת אפשרות שאני אביא בעל מקצוע לאיבחון התקלה, אתקשר אליהם לברר אם אפשרי (משיחה קודמת נאמר שלא יכוסה על ידם).

נערך לאחרונה ב:
אני שמעתי שיש חברות מסוימות שהן סוג של מונופול בתחום ביטוחי נזקי מים מהסיבה שהם מכרו את עצמם דרך הקבלנים או משהו כזה בקניית הדירה ולכן יש להם מלא לקוחות ולא מעניין אותם הלקוח הבודד או לשלם לו והאסטרטגיה היא התשה, ואולי אפילו מרוויחות מ"הכשרת אינסטלטורים" דרכם ומי יודע מה עוד. שווה לבדוק ספציפית כמה תביעות ואנשים לא מרוצים יש נגד החברה.
כן, נשמע שהם ישר טענו שמקור הנזילה הוא בצנרת, שהתברר כאבחון לא נכון.

מהפוליסה:

אכן יש החרגה לענין נזילות מהגג/קירות.
הענין שאני לא בטוח מה מקור הבעיה (הביטוח טוען שצנרת), הייתי רוצה חוות דעת נוספת מאיש מקצוע מטעמי.
לא מצאתי בפוליסה האם קיימת אפשרות שאני אביא בעל מקצוע לאיבחון התקלה, אתקשר אליהם לברר אם אפשרי (משיחה קודמת נאמר שלא יכוסה על ידם).
אז נשמע לי שההפך, אם זה נזקי צנרת הם ישלמו, על נזילות איטום הם לא...
מה שאומר שהאינטרס שלך הוא שהנזילה תהיה מהצנרת...

תזמין איש מקצוע טוב על חשבונך לאבחון הבעיה, ממילא כנראה שהביטוח לא מכסה את הנזק הזה. בפעם הבאה תעשה ביטוח עם אינסטלטור פרטי גם אם זה עולה יותר.

אז נשמע לי שההפך, אם זה נזקי צנרת הם ישלמו, על נזילות איטום הם לא...
מה שאומר שהאינטרס שלך הוא שהנזילה תהיה מהצנרת...
חושב שהתכוונת לומר, במקרה הטוב, הנזילה מהצנרת והתיקון שלהם יפתור את הבעיה.
במקרה הרע הנזילה לא מהצנרת, התיקון שלהם לא יפתור את הבעיה ויצאתי קירח מפה ומפה, כי שילמתי לביטוח על השתתפות עצמית עבור התיקון ושוב שילמתי לבעל מקצוע אחר לאבחן ולפתור את הבעיה האמיתית.

תזמין איש מקצוע טוב על חשבונך לאבחון הבעיה, ממילא כנראה שהביטוח לא מכסה את הנזק הזה. בפעם הבאה תעשה ביטוח עם אינסטלטור פרטי גם אם זה עולה יותר.
כן, כנראה שזה מה שאעשה (לא מצפה לקבל החזר מהביטוח בהנחה ואכן מדובר בנזילה מהגג/קירות).

כן, נשמע שהם ישר טענו שמקור הנזילה הוא בצנרת, שהתברר כאבחון לא נכון.
ישנן חב שמכסות נזקי איטום אך רק נזקי איטום במקלחות קרי רובה וסילקון שאין, בכל מקרה תמיד המבוטח רשאי להביא שמאי מתאמו שיתן לו תשובות מיקצועיים ואת התמורה הכי גבוהה לנזק. בהנחה שאכן הנזק כמובן מבוטח.... המלצה בלבד

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ראובן7 ביטוח דירה פוסטים מאיכות נמוכה 0
א ביטוח דירה לדירה חדשה מקבלן נדל"ן 9
S ביטוח בזמן שכירת דירה נדל"ן 16
L ביטוח נגד אי תשלום שכר דירה פוסטים מאיכות נמוכה 5
deussex שאלה בנוגע לסעיף בפוליסת דירה של חברת ביטוח על שיבוב/תחלוף (אחריות צולבת) נדל"ן 6
מ ביטוח דירה - נזקי צנרת - האם כדאי שרברב פרטי על פני שרברב של חברה שבהסדר נדל"ן 61
ל ביטוח דירה סיכוני מים נדל"ן 0
כנשר רכישת ביטוח דירה- חובה נציג מטעם יבקר בדירה? צרכנות פיננסית 8
S ביטוח דירה להשקעה נדל"ן 1
גילגה ביטוח דירה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
T ביטוח מבנה על דירה - באיזה גובה ומה לכלול? צרכנות פיננסית 1
M ביטוח דירה צרכנות פיננסית 1
Henchman34 תהיות לגבי ביטוח דירה צרכנות פיננסית 53
hommie ביטוח דירה ללא משכנתא אוף טופיק 1
doc29 ביטוח דירה- ניסיון לסכם את כל המידע ושאלות צרכנות פיננסית 92
אני חדש ביטוח דירה - יש לכם? חובה? מה לשים לב? מספר שאלות צרכנות פיננסית 3
א התלבטות בנושא ביטוח דירה צרכנות פיננסית 5
י שאלות לגבי ביטוח דירה צרכנות פיננסית 2
Y ביטוח דירה - צריך את זה? צרכנות פיננסית 4
D ביטוח מבנה למשכנתא - אחרי המשכנתא צרכנות פיננסית 14
M כמה שאלות על ביטוח חיים וביטוח מבנה נדל"ן 5
T ביטוח בריאות לתינוק בן חודש? חשוב לעשות או בזבוז כסף? צרכנות פיננסית 10
L החזרי ביטוח לאומי בעקבות מכירת מניות RSU מיסים 5
I פריסה לאחור ביטוח לאומי מיסים 1
Kipodi ביטוח רכב מקיף ללא עבר ביטוחי צרכנות פיננסית 3
M ביטוח סיעוד בקופת חולים ופרטי צרכנות פיננסית 4
ז לבטח הכל בחברת ביטוח אחת - סיכון? צרכנות פיננסית 4
י שכר טרחה של סוכן ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M תשלום ביטוח לאומי של עצמאי שמקבל קצבת אזרח ותיק מיסים 2
מ ביטוח מנהלים מקדם 198 - האם להעביר לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E ביטוח מנהלים משנת 99 - כדאיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
D תשלום ביטוח לאומי על נכס שחייב בדיווח מיסים 1
H ביטוח אובדן כושר עבודה לגיל 65-67 למחזיקי ביטוח מנהלים מלפני 2001 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
V חידוש ביטוח רכב, עזרה ומחשבות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
S ניוד ביטוח מנהלים עם מקדם מובטח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
H הוצאת רכיב של אובדן כושר עבודה מתוך ביטוח מנהלים (לפני 2001) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
O ביטוח חיים כחלק מביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A לאזרחים אמריקניים שנמנע מהם לקבל קצבאות ביטוח לאומי אמריקני עקב חוק ה- WEP (כאשר היתה להם פנסיה אחרת מקבילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
נ עלות ביטוח נכות בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים - שאלה לגבי ניכוי ביטוח לאומי מיסים 9
רולי ביטוח סיכוני נכות ומוות בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
P תביעת ביטוח מקיף על נזקי שריפה מצד ג' צרכנות פיננסית 4
ח הפעלת ביטוח סיעודי צרכנות פיננסית 11
P ביטוח סיעודי של כללית יתפרק בסוף השנה? אוף טופיק 3
M ביטוח לאומי - אישור מסי מעסיק מיסים 2
מ ביטוח בריאות קולקטיבי או פרטי צרכנות פיננסית 5
H ביטוח הדדי לעובדי מדינה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D סוכן ביטוח מטעם העבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
B קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם מקדם קבוע 200 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8

נושאים דומים