• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הון עצמי גבוה מה לעשות ברכישת דירה ראשונה

עזרהבבקשה

משתמש רשום
דירוג
0
שלום ותודה מראש על המענה
אני לפני רכישת דירה ראשונה לקניה שעלות הדירה 4 חדרים (קומה 2 ללא מעלית או מרפסת ) במצב מעולה והמחיר 1.430000 שח באזור מבוקש
יש לי הון עצמי 1,050000שח
אני בהתלבטות גדולה , האם כדאי להשקיע את כל ההון העצמי ולקחת משכנתא 400000 שח ? האם אני מפספס פה משהו ועושה טעות לשים את כל ההון העצמי?

לא טעות, אלא עניין של העדפה וסיבולת סיכון. האם אתה יכול / רוצה / מסוגל לקחת משכנתא גדולה יותר ולהשקיע את ההון העצמי, יכול להיות שתרויח יותר מאשר תשלומי המשכנתא.
מצד שני, יש כאלה שמעדיפים להקטין את החוב שלהם כמה שיותר.
מה ידיר שינה מעינייך יותר? לדעת שיכולת להקטין את המשכנתא, או לחשוב שיכולת להרוויח יותר כסף אם היית מגדיל את המשכנתא ומשקיע את ההפרש?

תודה על המענה המהיר
אנשים ״נחמדים״ מסביב גורמים לי לתהיות וחרדות שאני עושה טעות , באופי שלי אני מפחד מסיכונים , זה ההון היחיד שיש לי וההכנסות לא גבוהות בכלל בשוטף . הרעשים ברקע זה למה לקנות דירה לא חדשה בלי ממד ומרפסת , למה להשקיע את כל ההון העצמי , למה לא לחכות להזדמנות ,
האם בזמננו זה נכון להשקיע את הכסף בקירות בית?
מקווה שלא סיבכתי

באופי שלי אני מפחד מסיכונים , זה ההון היחיד שיש לי וההכנסות לא גבוהות בכלל בשוטף
אני הייתי משאיר 50 אלף קרן חרום וסוגר אותה בקרן כספית.
לוקח 430 אלף משכנתא עם תשלומים שלא יעיקו. אם מצטבר סכום בעוש, מעביר לסגירת חלק מהמשכנתא.

תודה על המענה המהיר
אנשים ״נחמדים״ מסביב גורמים לי לתהיות וחרדות שאני עושה טעות , באופי שלי אני מפחד מסיכונים , זה ההון היחיד שיש לי וההכנסות לא גבוהות בכלל בשוטף . הרעשים ברקע זה למה לקנות דירה לא חדשה בלי ממד ומרפסת , למה להשקיע את כל ההון העצמי , למה לא לחכות להזדמנות ,
האם בזמננו זה נכון להשקיע את הכסף בקירות בית?
מקווה שלא סיבכתי
אתה קונה למגורים? או להשקעה?
קיבלת עצה טובה, לשים חלק מהכסף בצד על כל צרה שלא תבוא ולהשתמש בשאר.
לו הייתי בנעליך, אם זו דירה למגורים שלי, הייתי מצמצם חוב, כי אני הולך לגור שם ואני לא רוצה להיות חייב לבנק יותר מדי כסף. אם זו דירה להשקעה, הייתי חושב כמה כסף הייתי יכול לקבל משכירות, ומשתדל שתשלומי המשכנתא יהיו קצת יותר נמוכים מהשכירות שאקבל.
האם זה נכון לשים את הכסף בקירות - אתה הולך לגור שם, אתה אוהב את המקום, אוהב את הדירה ויכול לראות את עצמך שם עוד 15 או 20 שנה? אם התשובה חיובית, אז זה נכון לשים את הכסף בקירות. אם התשובה היא שלילית, ועוד שנתיים אתה רואה את עצמך עובר לגור במקום אחר, אז אל תשים את הכסף בקירות.

מעבר לסיבולת הסיכון השאלה היותר טכנית היא כמה אתה מסוגל להחזיר בפועל כל חודש? זה נתון חשוב לדעתי

אני חושב שהון עצמי גבוה זאת הזדמנות לקחת משכנתא נוחה ולא מעיקה שתואמת את יכולת ההחזר שגם אם בעתיד התנאים יהיו לרעתך לא תאלץ למכור את הדירה

היי עזרה בבקשה,
עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתאות.

אתה צריך לבחור את המשכנתא שלך בהתאם להחזר החודשי שמתאים לך להחזיר (וזה לא אומר שזה צריך להיות שקול לשכירות שאתה משלם היום) ובהתבסס על היכולת שלך להשקיע את הכסף.

בפריזמה כלכלית בלבד הדבר הכי כלכלי הוא לקחת משכנתא מקסימלית, בהחזר מינימלי ולהשקיע את הכסף באפיקים עתירי סיכון למשך שנים ארוך. האם זה מתאים לך? כנראה שממש לא. ולכן, אתה צריך להבין מה נכון לך.

אגב, אם אנשים "נחמדים" (לטענתך) מנסים לתת לך עצות שאתה לא מרגיש איתם בנוח, אתה יכול להתעלם מהם, או לבחון האם במקרה אתה לוקה בהטיית האישוש (CONFIRMATION BIAS).

המון בהצלחה,
אייל מFINWIZ
שלום ותודה מראש על המענה
אני לפני רכישת דירה ראשונה לקניה שעלות הדירה 4 חדרים (קומה 2 ללא מעלית או מרפסת ) במצב מעולה והמחיר 1.430000 שח באזור מבוקש
יש לי הון עצמי 1,050000שח
אני בהתלבטות גדולה , האם כדאי להשקיע את כל ההון העצמי ולקחת משכנתא 400000 שח ? האם אני מפספס פה משהו ועושה טעות לשים את כל ההון העצמי?

אתה קונה למגורים? או להשקעה?
קיבלת עצה טובה, לשים חלק מהכסף בצד על כל צרה שלא תבוא ולהשתמש בשאר.
לו הייתי בנעליך, אם זו דירה למגורים שלי, הייתי מצמצם חוב, כי אני הולך לגור שם ואני לא רוצה להיות חייב לבנק יותר מדי כסף. אם זו דירה להשקעה, הייתי חושב כמה כסף הייתי יכול לקבל משכירות, ומשתדל שתשלומי המשכנתא יהיו קצת יותר נמוכים מהשכירות שאקבל.
האם זה נכון לשים את הכסף בקירות - אתה הולך לגור שם, אתה אוהב את המקום, אוהב את הדירה ויכול לראות את עצמך שם עוד 15 או 20 שנה? אם התשובה חיובית, אז זה נכון לשים את הכסף בקירות. אם התשובה היא שלילית, ועוד שנתיים אתה רואה את עצמך עובר לגור במקום אחר, אז אל תשים את הכסף בקירות.
קודם כל תודה רבה לכולם על המענה
אני בטיוטות לקראת חתימת החוזה ופתאום עולה בי חששות גדולים , כי אני לא שלם עם הבית , הוא בית טוב באזור מבוקש אבל התפשרתי בגלל התקציב שלי לקחת דירה ללא ממד וללא מרפסת , כל הדירות שחיפשתי המחירים גבוהים ב300000 אלף יותר , אז אני עדיין לא יודע אם אגור בה או אמשיך בשכירות ואשכיר אותה , וכן המחשבה היא למכור אותה בעוד שנתיים שלוש כדי להתקדם כי ממה שהבנתי כדאי מאוד למהר לרכוש דירה לפני עליה של הנדלן ,
אשמח לתובנות .

קודם כל תודה רבה לכולם על המענה
אני בטיוטות לקראת חתימת החוזה ופתאום עולה בי חששות גדולים , כי אני לא שלם עם הבית , הוא בית טוב באזור מבוקש אבל התפשרתי בגלל התקציב שלי לקחת דירה ללא ממד וללא מרפסת , כל הדירות שחיפשתי המחירים גבוהים ב300000 אלף יותר , אז אני עדיין לא יודע אם אגור בה או אמשיך בשכירות ואשכיר אותה , וכן המחשבה היא למכור אותה בעוד שנתיים שלוש כדי להתקדם כי ממה שהבנתי כדאי מאוד למהר לרכוש דירה לפני עליה של הנדלן ,
אשמח לתובנות .
אם הדירה ללא ממ"ד אז היא ישנה מאוד וצפויות לך פה ושם עלויות לא קטנות בעתיד הקרוב. בנוסף -
דירות ללא ממ"ד הפכו לכמעט מחוץ לשוק לאור ההתפתחויות האחרונות ואפילו שזה מגולם במחיר יהיה לך לא פשוט למכור בעתיד.
בדקת כמה זמן הדירה בשוק? אני מניח מספר לא קטן של חודשים. תחושת בטן.

אם אתה קונה עם מחשבה למכור בעוד 2-3 שנים אז העיסקה בכלל נשמעת לא כדאית. כל זה (השכבת הון עצמי + משכנתה) בשביל לא לשלם שכירות שנתיים?! ותשואה אלטרנטיבית להונך בזמן שהכסף בקירות שנתיים? ותשלום "שכר דירה" לשותפך לנכס - הבנק?

דירה זה בעיקר רגש ולא פיננסי...ואם טרם חתמת עברה לך המחשבה למכור די מהר אז דעתי החד משמעית אל תקנה.
אתה יותר מאוהב ברעיון של בעלות דירה שגרם לך להתעוור מול מהלך שהוא ממש לא כלכלי. אלא אם כן סיכוי ממש ממש גבוה לתמ"א / פינוי בינוי בקרוב.

אם אתה חושש מסיכונים שים את הכסף במסלול די בטוח כמו פיקדון בנקאי / קרן כספית ותקנה רק כאשר אתה באמת אוהב את הדירה לשנים ארוכות ולא כתחנת אוטובוס לשנתיים.

בהצלחה חבר.

הדירה היתה בשוק שבוע אחד בלבד
אני השני שראיתי אותה
הראשון נתן כבר הצעה ואני נתתי הצעה גבוהה יותר
הרחוב הוא רחוב מבוקש מאוד
אני שואל את דעתכם האם זה נכון להמתין שנה שנתיים שלוש ולא לקנות נכס עכשיו . כמו שאמרתי חושש מאוד מעליית המחירי נדלן ואז החלום לדירה ילך ויתרחק יותר ויותר

ואני אוסיף ואומר שהמשכנתא תצא לי בערך 2700-3000 שח ואם אחליט לא לגור בה אז השכירות שלוקחים באזור על 4 חדרים
4000-4500 שח שאוכל להשכיר לדייר שיגור בה

הדירה היתה בשוק שבוע אחד בלבד
אני השני שראיתי אותה
הראשון נתן כבר הצעה ואני נתתי הצעה גבוהה יותר
הרחוב הוא רחוב מבוקש מאוד
אני שואל את דעתכם האם זה נכון להמתין שנה שנתיים שלוש ולא לקנות נכס עכשיו . כמו שאמרתי חושש מאוד מעליית המחירי נדלן ואז החלום לדירה ילך ויתרחק יותר ויותר
מחזק את מה שכתבתי...
אין לך באמת עניין בדירה אלא התלהבות מבעלות על דירה + חשש מחירי נדל"ן "יברחו לך".
בכמה תעלה הדירה בעוד שנתיים? יותר מפיקדון בנקאי או מדד ת"א נדל"ן? אני בספק.
כאשר אתה שומע על עליית מחירים ברחוב זה פחות עוצמתי בדיה ישנה ללא ממ"ד וללא מעלית.

אפשר לשאול היכן יש דירה באיזור ביקוש ב1.4?
אפשר לשאול היכן הונך העצמי נמצא כעת?

בפריזמה כלכלית בלבד הדבר הכי כלכלי הוא לקחת משכנתא מקסימלית, בהחזר מינימלי
בדיוק ההתלבטות שלי, מתנצל שמתלבש על שרשור קיים, לא בא לי לפתוח חדש.
ראיתי פעם שאפשר לקחת משכנתא מאה אחוז פריים למרות המגבלה של בנק ישראל, האם מישהו יכול לפרט איך עושים את זה?
יש לי קהש יותר גדולה מהמשכנתא שאני רוצה לקחת אבל מעדיף לא למכור ושתהיה לי אפשרות להחזיר בצורה הכי גמישה. לכן 100 פריים.

בדיוק ההתלבטות שלי, מתנצל שמתלבש על שרשור קיים, לא בא לי לפתוח חדש.
ראיתי פעם שאפשר לקחת משכנתא מאה אחוז פריים למרות המגבלה של בנק ישראל, האם מישהו יכול לפרט איך עושים את זה?
יש לי קהש יותר גדולה מהמשכנתא שאני רוצה לקחת אבל מעדיף לא למכור ושתהיה לי אפשרות להחזיר בצורה הכי גמישה. לכן 100 פריים.
הצעה פרקטית - תכתוב שלוש אלטרנטיבות אפשריות - משכנתא גדולה, בינונית וקטנה, תסמלץ את החיים שלך בהתאם כשאתה לוקח בחשבון פיטורים, שינויי ריבית, מלחמות וכו', ותראה עם מה אתה חי יותר טוב.

חשוב להגיד שהתלבטות הזאת לא מערבת רק שיקולים כלכליים.

ותראה עם מה אתה חי יותר טוב.
הי תודה רבה על התשובה!
אני חי טוב עם סיכון וגם לא רואה כאן סיכון גדול יותר ממקומות אחרים. סה"כ זו משכנתא שהיא 15% משווי הנכס.
אגב מה התנאים שניתן להגיע בימינו בפריים? מינוס כמה?

הי תודה רבה על התשובה!
אני חי טוב עם סיכון וגם לא רואה כאן סיכון גדול יותר ממקומות אחרים. סה"כ זו משכנתא שהיא 15% משווי הנכס.
אם ככה, מה ההתלבטות?
אגב מה התנאים שניתן להגיע בימינו בפריים? מינוס כמה?
0.3%-0.8% למיטב ידיעתי, אבל לא עוקב

כי כמו שכתבת "מעבר לשיקולים כלכליים" אני לא אוהב תחושה של חוב.
אבל השאלה היותר מעניינת אותי זה איך אפשר לקחת 100% פריים...
למה שתרצה לקחת 100% פריים על סכום נמוך לתקופה (כנראה, כי אתה לא אוהב חוב) קצרה?

בכללי, אם תרצה לקחת מסלול אחד בלבד ב15% מימון, תוכל לקחת מסלול פיתוי ולסגור אותו מידית
תקרא על זה קצת, באינטרנט מלא.

במקומך לא הייתי לוקח פריים אלא משתנה לא צמודה, בריבית מעט נמוכה יותר, וממחזר במידה והריביות יורדות ללא עלות.

אבל יכול להיות שאני מדבר שטויות, סתם אדם אקראי ברשת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M זכייה במחיר למשתכן עם הון עצמי יחסית גבוה - התלבטות נדל"ן 69
R הון עצמי גבוה נדל"ן 14
ב השקעת הון עצמי לבית - מחיר למשתכן שוק ההון 6
L הון עצמי במחיר מטרה נדל"ן 4
V הון עצמי לקניית דירה - מאיזה מסלולי השקעה עדיף למשוך? נדל"ן 0
T החלפת דירה ללא הון עצמי נדל"ן 0
M דירה ראשונה- הון עצמי+ מתנה נדל"ן 12
B יותר הון עצמי או משכנתא בעולם של ריבית גבוהה נדל"ן 14
ר התלבטות מה לעשות עם תיק ההשקעות שלי בהיבט הון עצמי לקניית דירה להשקעה שוק ההון 2
I קרן השתלמות ופנסיה לעצמאים עם הון עצמי של 600K פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S משכנאת מול הון עצמי נדל"ן 1
L הון עצמי ומשכנתא?דירה בהנחה. נדל"ן 18
I חילוץ הון עצמי מנכס קיים ב2022 נדל"ן 6
ש התייעצות לגבי דירה ראשונה מינוף או הון עצמי נדל"ן 2
B הון עצמי האם לרכוש דירה או להשקיע נדל"ן 5
N תשלום משכנתא לפני הון עצמי נדל"ן 8
A גירוד הון עצמי נדל"ן 39
Skazi דרישת הון עצמי גבוהה בפרוייקטים חדשים נדל"ן 8
M הון עצמי של 500K לדירת מגורים נדל"ן 9
F הון עצמי לדירה - מכירת מניות, margin, הלוואה כנגד קה"ש או "למשכן" דירה של הורים? נדל"ן 13
T 3 דרכים להקצאת הון עצמי לדירה להשקעה - מה עדיף? נדל"ן 24
י החזר הון עצמי בהעדר ראיית תשלום נדל"ן 12
כ השקעה בנדל"ן 400K להגדלת הון עצמי - ייעוץ על כיוון (בנייה בדירה עם זכויות\שטח במכרז\לפני פינוי בינוי\מחולקת) נדל"ן 24
א הון עצמי - היתרון העיקרי בקניית דירה למגורים? נדל"ן 19
ה יתרונות וחסרונות בהשארת הון עצמי ולקיחת משכנתא נדל"ן 6
A הון עצמי נמוך קניית דירה נדל"ן 21
P 150K הון עצמי כול השאר משכנתא. מה הסיכון בעצם? נדל"ן 17
R משכנתא או הון עצמי - אשמח לתובנות המקצוענים שוק ההון 5
S השקעה בדירה ללא הון עצמי שוק ההון 37
Y מינוף על 20% הון עצמי ללא ריבית - איך לפעול שוק ההון 11
G משכנתא - להגדיל הון עצמי? שוק ההון 6
D הון עצמי וחישוב מסוגלות לפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
S משכנתא או הון עצמי back to back נדל"ן 17
נ קניית נכס להשקעה - ללא הון עצמי נדל"ן 31
mr.mo מימון דירה ראשונה להשקעה הון עצמי מול משכנתא נדל"ן 26
מ השקעה עם הון עצמי נמוך שוק ההון 2
breezblock משכנתא או הון עצמי? שוק ההון 21
ה הון עצמי נמוך אל מול הרצון להשקיע שוק ההון 5
1337justme רווק עם הון עצמי - האם לקנות דירה למגורים או לשכור? נדל"ן 68
א מכירת RSU בהפסד וקיזוז רווחי הון מיסים 7
I Private Equity, הון סיכון ושאר השקעות אלטרנטיביות שוק ההון 9
M מיסוי רווחי הון ללא תושב מיסים 18
ז פטור מתשלום מס רווחי הון... האם יש כלים כאלו ? שוק ההון 24
ת הפסד הון מועבר, דוח מקוצר-יש כזה? מיסים 6
T מס רווחי הון מיסים 8
מ מס רווח הון במסמך מכירת ני"ע בבעלות "חברה בע"מ"- האם ריאלי או נומינלי? מיסים 8
D התייעצות - האם הון מספיק להשקיע בנדלן? נדל"ן 11
מ עוסק זעיר ודיווח הפסדי הון מיסים 2
S קיזוז רווחי הון ב-RSU מול הפסד הון בחו"ל מיסים 4
מ הגשת טופס 1322 - רווחי הון ללא ניכוי מס במקור מיסים 22

נושאים דומים

Back
למעלה