Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
יש לי $1000 ו־€2000. האם את הדולרים כדאי לשים בקרן דולרית נקובה ואת האירו בפיקדון בבנק, או שעדיף להמיר ולהשקיע?
אני כן חושב שכדאי להחזיק מט״ח במיוחד בתקופה הזאת אבל לא יודע
אתה יכול להשקיע במניות גם בלי להמיר לשקלים.
שוב, מה תוכנית ההשקעה שלך ומה הטוח?
אם אתה צריך את הכסף בטוח הקרוב, כדאי להצמיד למטבע בו אתה צריך את הכסף.
אם ההשקעה לטוח ארוך, ניתן להשקיע במניות, ויש קרנות סל שנסחרות בכל שלושת המטבעות המדוברים.
זאת קודם כל שאלה האם להשקיע במניות או להחזיק מזומן.
אם מניות, אז משנה הרבה יותר מה קונים ולא איך. אפשר למשל לקנות קרן מחקה סנופי בשקלים או דולרים או אירו וזה אותו נכס, עם אותה חשיפה (או היעדר חשיפה) למט"ח.
אם מזומן, אז אפשר להחזיק דולרים או להמיר לשקלים, ואף אחד לא יודע מה יצא יותר טוב.
אתה יכול להשקיע במניות גם בלי להמיר לשקלים.
שוב, מה תוכנית ההשקעה שלך ומה הטוח?
אם אתה צריך את הכסף בטוח הקרוב, כדאי להצמיד למטבע בו אתה צריך את הכסף.
אם ההשקעה לטוח ארוך, ניתן להשקיע במניות, ויש קרנות סל שנסחרות בכל שלושת המטבעות המדוברים.
טווח של שש שנים כזה, אולי טיפה יותר אפילו.
תוכנית השקעה? השילוש הקדוש וביטקוין. אני חושב אם כדאי לקנות בדולרים קרנות של ביטקוין, הרי גם ככה אפשר לקנות אותן רק בדולרים.
זאת קודם כל שאלה האם להשקיע במניות או להחזיק מזומן.
אם מניות, אז משנה הרבה יותר מה קונים ולא איך. אפשר למשל לקנות קרן מחקה סנופי בשקלים או דולרים או אירו וזה אותו נכס, עם אותה חשיפה (או היעדר חשיפה) למט"ח.
אם מזומן, אז אפשר להחזיק דולרים או להמיר לשקלים, ואף אחד לא יודע מה יצא יותר טוב.
תבדיל בין המטבע שבו אתה רוכש משהו לבין החשיפה המטבעית שלך.
אם אתה קונה קרן עוקבת ביטקוין, בין אם זה בדולר, בשקל או בדינר עיראקי (אם היו קרנות שנסחרות במטבעות אלו), אתה מנתק את הקשר לדולר או למטבע הרכישה ואתה חשוף לביטקוין בלבד.
זה סותר את מה שהצגת, שאתה רוצה להיחשף למט"ח.
תבדיל בין המטבע שבו אתה רוכש משהו לבין החשיפה המטבעית שלך.
אם אתה קונה קרן עוקבת ביטקוין, בין אם זה בדולר, בשקל או בדינר עיראקי (אם היו קרנות שנסחרות במטבעות אלו), אתה מנתק את הקשר לדולר או למטבע הרכישה ואתה חשוף לביטקוין בלבד.
זה סותר את מה שהצגת, שאתה רוצה להיחשף למט"ח.
ממיר את השקל לדולר – אתה קונה בדולר. לי כבר יש דולרים, אז אין לי סיבה להמיר אותם.
לכן ההתבלטות:
א) להמיר אותם ולהשקיע במניות
ב) לשים בקרן כספית
ג) להשקיע בקרן סל של ביטקוין
לא פספסתי כלום. אני מודע לזה שהמטבע לא באמת משנה, אבל זה לא נכון.
יש עמלות על מט״ח ופשוט מסובך יותר להשקיע בעזרת מט״ח (לפחות אם חשבון המסחר הוא ישראלי).
לכן אם אני אשקיע במניות, הגיוני יותר שאמיר את המט״ח לשקלים ואשקיע אותם. העניין הוא שאני לא בטוח שאת הכול אני רוצה לשים במניות.
ממיר את השקל לדולר – אתה קונה בדולר. לי כבר יש דולרים, אז אין לי סיבה להמיר אותם.
לכן ההתבלטות:
א) להמיר אותם ולהשקיע במניות
ב) לשים בקרן כספית
ג) להשקיע בקרן סל של ביטקוין
אני אשקיע במניות, פשוט לא בעזרת דולרים. אני יכול להשקיע גם בלי הכסף הזה.
זו באמת התלבטות אם להמיר אותם או להשאיר. ואם להשאיר, במה להשקיע: קריפטו או קרן כספית דולרית.
מה אתה היית עושה?