• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

מה עדיף לי לעשות עם המט״ח?

• פותח הנושא פותח הנושא אקראי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אקראי

משתמש סולידי
דירוג
7
יש לי $1000 ו־€2000. האם את הדולרים כדאי לשים בקרן דולרית נקובה ואת האירו בפיקדון בבנק, או שעדיף להמיר ולהשקיע?
אני כן חושב שכדאי להחזיק מט״ח במיוחד בתקופה הזאת אבל לא יודע

יש לי $1000 ו־€2000. האם את הדולרים כדאי לשים בקרן דולרית נקובה ואת האירו בפיקדון בבנק, או שעדיף להמיר ולהשקיע?
המטבע לא חשוב. אתה יכול להמיר אותו לכל מטבע אחר בעמלה קטנה.
מה שחשוב זה מה תוכניות ההשקעה שלך (טווח קצר/ארוך ובאיזה רמת סיכון)

המטבע לא חשוב. אתה יכול להמיר אותו לכל מטבע אחר בעמלה קטנה.
מה שחשוב זה מה תוכניות ההשקעה שלך (טווח קצר/ארוך ובאיזה רמת סיכון)
אז זהו שהמטבע כן חשוב, על זה פתחתי את הדיון. האם עדיף להשאיר אותו ולשים בקרן כספית ובפיקדון או להמיר לשקלים ולהשקיע במניות. זה ממש כל הדיון פה.

אתה יכול להשקיע במניות גם בלי להמיר לשקלים.
שוב, מה תוכנית ההשקעה שלך ומה הטוח?
אם אתה צריך את הכסף בטוח הקרוב, כדאי להצמיד למטבע בו אתה צריך את הכסף.
אם ההשקעה לטוח ארוך, ניתן להשקיע במניות, ויש קרנות סל שנסחרות בכל שלושת המטבעות המדוברים.

אז זהו שהמטבע כן חשוב, על זה פתחתי את הדיון. האם עדיף להשאיר אותו ולשים בקרן כספית ובפיקדון או להמיר לשקלים ולהשקיע במניות. זה ממש כל הדיון פה.
זאת קודם כל שאלה האם להשקיע במניות או להחזיק מזומן.

אם מניות, אז משנה הרבה יותר מה קונים ולא איך. אפשר למשל לקנות קרן מחקה סנופי בשקלים או דולרים או אירו וזה אותו נכס, עם אותה חשיפה (או היעדר חשיפה) למט"ח.

אם מזומן, אז אפשר להחזיק דולרים או להמיר לשקלים, ואף אחד לא יודע מה יצא יותר טוב.

יש לי $1000 ו־€2000.
אני כן חושב שכדאי להחזיק מט״ח במיוחד בתקופה הזאת אבל לא יודע
כמה אותם 12 אלף ש"ח מהווים מההון שלך? כמה הם ביחס להוצאה החודשית שלך?

מה התרחיש שממנו אתה מנסה להתגונן? מה חשוב לך יותר, התגוננות או תשואה על הכסף?

אתה יכול להשקיע במניות גם בלי להמיר לשקלים.
שוב, מה תוכנית ההשקעה שלך ומה הטוח?
אם אתה צריך את הכסף בטוח הקרוב, כדאי להצמיד למטבע בו אתה צריך את הכסף.
אם ההשקעה לטוח ארוך, ניתן להשקיע במניות, ויש קרנות סל שנסחרות בכל שלושת המטבעות המדוברים.
טווח של שש שנים כזה, אולי טיפה יותר אפילו.
תוכנית השקעה? השילוש הקדוש וביטקוין. אני חושב אם כדאי לקנות בדולרים קרנות של ביטקוין, הרי גם ככה אפשר לקנות אותן רק בדולרים.

זאת קודם כל שאלה האם להשקיע במניות או להחזיק מזומן.

אם מניות, אז משנה הרבה יותר מה קונים ולא איך. אפשר למשל לקנות קרן מחקה סנופי בשקלים או דולרים או אירו וזה אותו נכס, עם אותה חשיפה (או היעדר חשיפה) למט"ח.

אם מזומן, אז אפשר להחזיק דולרים או להמיר לשקלים, ואף אחד לא יודע מה יצא יותר טוב.
מניות עדיף לקנות בשקלים כי יקר יותר לקנות במט״ח, וגם צריך לבקש גישה לבורסות זרות

כמה אותם 12 אלף ש"ח מהווים מההון שלך? כמה הם ביחס להוצאה החודשית שלך?

מה התרחיש שממנו אתה מנסה להתגונן? מה חשוב לך יותר, התגוננות או תשואה על הכסף?
שליש כזה?
אין לי הוצאות חודשיות.

לא מנסה להתגונן מכלום. פשוט אוהב מט״ח. תשובה מטומטמת אבל זה מה שזה.

כנראה תשואה.
חשבתי אולי להשקיע את הדולרים בביטקוין. הרי גם ככה קרנות ביטקוין נסחרות רק בבורסה האמריקאית ואפשר לקנות אותן רק בדולרים.

חשבתי אולי להשקיע את הדולרים בביטקוין. הרי גם ככה קרנות ביטקוין נסחרות רק בבורסה האמריקאית ואפשר לקנות אותן רק בדולרים.
תבדיל בין המטבע שבו אתה רוכש משהו לבין החשיפה המטבעית שלך.
אם אתה קונה קרן עוקבת ביטקוין, בין אם זה בדולר, בשקל או בדינר עיראקי (אם היו קרנות שנסחרות במטבעות אלו), אתה מנתק את הקשר לדולר או למטבע הרכישה ואתה חשוף לביטקוין בלבד.
זה סותר את מה שהצגת, שאתה רוצה להיחשף למט"ח.

תבדיל בין המטבע שבו אתה רוכש משהו לבין החשיפה המטבעית שלך.
אם אתה קונה קרן עוקבת ביטקוין, בין אם זה בדולר, בשקל או בדינר עיראקי (אם היו קרנות שנסחרות במטבעות אלו), אתה מנתק את הקשר לדולר או למטבע הרכישה ואתה חשוף לביטקוין בלבד.
זה סותר את מה שהצגת, שאתה רוצה להיחשף למט"ח.
אי אפשר לקנות קרן ביטקוין בשקל.

בטח שכן, אתה ממיר את השקל לדולר וקונה את הקרן.
ממיר את השקל לדולר – אתה קונה בדולר. לי כבר יש דולרים, אז אין לי סיבה להמיר אותם. :)
לכן ההתבלטות:
א) להמיר אותם ולהשקיע במניות
ב) לשים בקרן כספית
ג) להשקיע בקרן סל של ביטקוין

פספסת לחלוטין את הנקודה
לא פספסתי כלום. אני מודע לזה שהמטבע לא באמת משנה, אבל זה לא נכון.
יש עמלות על מט״ח ופשוט מסובך יותר להשקיע בעזרת מט״ח (לפחות אם חשבון המסחר הוא ישראלי).
לכן אם אני אשקיע במניות, הגיוני יותר שאמיר את המט״ח לשקלים ואשקיע אותם. העניין הוא שאני לא בטוח שאת הכול אני רוצה לשים במניות.

ממיר את השקל לדולר – אתה קונה בדולר. לי כבר יש דולרים, אז אין לי סיבה להמיר אותם. :)
לכן ההתבלטות:
א) להמיר אותם ולהשקיע במניות
ב) לשים בקרן כספית
ג) להשקיע בקרן סל של ביטקוין
המטבע שיש לך כרגע הוא השיקול הכי פחות חשוב בהשקעה.
לא ברור מה השיקולים שלך - להיצמד לדולר? להשקיע בקריפטו? להשקיע במניות?

נערך לאחרונה ב:
לא פספסתי כלום. אני מודע לזה שהמטבע לא באמת משנה, אבל זה לא נכון.
עדיין פספסת. אתה ממשיך להתמקד בשאלה הלא חשובה.

השאלה החשובה הוא במה אתה רוצה להשקיע. אח"כ תחשוב באיזה מטבע יותר משתלם לך לעשות את זה.
העניין הוא שאני לא בטוח שאת הכול אני רוצה לשים במניות.
וזאת בדיוק השאלה החשובה.
תחליט במה אתה רוצה להשקיע. תתעלם (בשלב הראשון) מהמטבעות שיש לך כרגע. זה לא באמת רלונטי.

עדיין פספסת. אתה ממשיך להתמקד בשאלה הלא חשובה.

השאלה החשובה הוא במה אתה רוצה להשקיע. אח"כ תחשוב באיזה מטבע יותר משתלם לך לעשות את זה.

וזאת בדיוק השאלה החשובה.
תחליט במה אתה רוצה להשקיע. תתעלם (בשלב הראשון) מהמטבעות שיש לך כרגע. זה לא באמת רלונטי.
אני אשקיע במניות, פשוט לא בעזרת דולרים. אני יכול להשקיע גם בלי הכסף הזה.
זו באמת התלבטות אם להמיר אותם או להשאיר. ואם להשאיר, במה להשקיע: קריפטו או קרן כספית דולרית.
מה אתה היית עושה?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש השקעה במניות האם עדיף בבנק או בבית השקעות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
NeonDrift עדיף להפקיד לקרן השתלמות במעמד עצמאי או שכיר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Nons Ense 200,000₪ איזה מטבעות עדיף להחזיק ולמה בהתחשב באינפלציה בארץ שוק ההון 35
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
V הון עצמי לקניית דירה - מאיזה מסלולי השקעה עדיף למשוך? נדל"ן 0
מ מחפש קבוצת רכישה לקרן השתלמות זולה (עדיף IRA) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
מ מי שמעונין לקנות ביטקיון אמיתי ולא קרן שמחכה את הביטקיון איזה מהאפשריות עדיף קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
E s&p 500 , נסד"ק 100, מדד עולמי, יש לי את כולם. אבל במה עדיף להשקיע? שוק ההון 23
Anrala האם עדיף להשקיע דרך קרן סל עם חוזים עתידיים על הביטקוין או דרך קרן ספוט? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 20
מ מה עדיף VOO או SPY? שוק ההון 13
TechInvest50 עדיף מאוחר מלעולם - יומן מסע של Late bloomer יומני מסע אישיים 6
א היי , הכנתי אקסל שאומר מה עדיף, קרן כספית או פק"מ שוק ההון 0
O שני חשבונות עו"ש - מה עדיף, שניהם באותו בנק או כל אחד בבנק אחר? צרכנות פיננסית 12
S הזמנות באינטרנט בחו"ל - עדיף לשלם בשקלים בפייפאל או מטבע חוץ באשראי (1% המרה)? צרכנות פיננסית 3
M האם לאזרחים אמריקאים עדיף להשקיע ב IRA או בקופות מנוהלות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ס מה עדיף קופגל"ה או קרן סל ישראלית שוק ההון 21
E איזה מכשירים פיננסיים עדיף לפדות ברכישת דירה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A מה עדיף בין לרכוש תעודת סל בארץ או בארה"ב? שוק ההון 1
ה בהשקעת סכום גדול - עדיין עדיף בארץ? שוק ההון 25
A מה עדיף היום: קנית אג"ח ממשלתי או אג"ח חברות בדרוג גבוה? שוק ההון 9
J מה עדיף להקדים תשלומים לקבלן ולהימנע מהצמדה לממד או להפקיד את הכסף בפקדון חסר סיכון בריבית של בערך 4%? נדל"ן 7
J מה עדיף באקסלנס -ספארק או extrade ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
A לדעתכם, האם עדיף לפתוח חשבון מסחר עצמאי באחד מבתי ההשקעות בארץ (מיטב, אקסלנס, וכו') או בברוקר (למשל, אינטרקטיב ברוקרס)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Y האם עדיף לרכוש קרן שמנוהלת בידי בית ההשקעות שלי? שוק ההון 2
A האם לא עדיף לקנות מניות ערך של מדד מסוים מאשר את המדד עצמו? שוק ההון 43
A האם עדיף להשקיע במדדים בעלי Cape נמוך פוסטים מאיכות נמוכה 21
A במידה ולפרויקט יש ליווי בנקאי האם עדיף לשלם את כל הסכום כמה שיותר מהר? נדל"ן 2
לב מישקין מה עדיף לקנות רכב יד שנייה או לקחת מהעבודה תמורת תשלום? צרכנות פיננסית 12
S עדיף דקה ביום מאשר שעות בסוף שנה :) מיסים 1
ה האם עדיף קרן מחקה ישראלית על בלאקרוק? שוק ההון 4
I באיזה יום בחודש עדיף לרכוש מדדים בקרן ההשתלמות שלי? שוק ההון 8
א מה עדיף: חשבון מסחר עצמאי או קופ"ג להשקעה בדמי ניהול זולים? שוק ההון 4
T לוקסמבורג או אירלנד - מה עדיף? שוק ההון 1
א מה עדיף קרן נאמנות או תעודת סל? פוסטים מאיכות נמוכה 23
A באיזו חברה עדיף לשים קרן פנסיה במסלול עוקב סנופי שוק ההון 1
M תכנון השקעה בשוק ההון לטווח של 20 שנים, מנסה להבין מה עדיף. שוק ההון 3
T בתור ישראלי, שעובד דרך האינטרנט ומטייל בחו"ל, מה עדיף, PayPal, Payoneer או Skrill? צרכנות פיננסית 1
Anrala האם עדיף לשלם בתשלומים או בתשלום אחד לדברים הבאים: צרכנות פיננסית 21
שם משתמש בעייתי איפה עדיף להפקיד כ-10,000 ש"ח: קרן פנסיה או גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
T 3 דרכים להקצאת הון עצמי לדירה להשקעה - מה עדיף? נדל"ן 24
E פרילנסר. מה עדיף: יותר לקוחות שמשלמים פחות או פחות לקוחות שמשלמים יותר? אוף טופיק 1
O לא מבין למה אתם אומרים ש- S&P500 עדיף על השקעה אקטיבית שוק ההון 118
F עדיף סילוק משכנתא מהיר או לפרוס ל-25,30 שנה? נדל"ן 7
S הברוקר הכי עדיף להשקעה פאסיבית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
השועל מה עדיף, דירת 3 או 4 חדרים להשקעה? מחיר למשתכן. נדל"ן 8
R האם ייתכן שבמשיכה בפרישה מוקדמת יהיה עדיף לשלם מס שולי? מיסים 15
E דמי אחזקת רכב או החלפת ההטבה בשכר ברוטו גבוה יותר בגובה דמי החזקת הרכב, מה עדיף מבחינת מס? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
E אני פרילנסר. האם כדאי לקחת עבודה בכל מחיר? או עדיף כלום? אוף טופיק 26
ש כשצריך להנזיל: מאיפה עדיף למכור מניות - קרן השתלמות או חשבון רגיל? שוק ההון 28
ח מה לדעתכם עדיף כיום לצעיר בן 23 לסכומים של כמה עשרות אלפי שקלים ולטווח ארוך, לא למסחר מדי אקטיבי שוק ההון 16

נושאים דומים

Back
למעלה