המון דברים (התודעתי רק הרגע לשרשור הנחמד הזה ואני מגדיר את עצמי כהנדימן וחובב נגרות ולאחרונה עברנו לבית חדש משלנו ועוד סיבות למה זה יהיה ארוך):
קודם כל- באווירת שרשור המתכונים-
- למדתי להכין קניידלך (ואני ממוצא מזרחי! והסבתא ההונגריה של אשתי אפילו שיבחה אותו!)
- ם המעבר לתזונה קדמונית למדנו להכין המון מאכלים שלא הכרנו (ולהפסיק עם אוכל כמו קניידלך), בעיקר בשר (שלא הכרנו בכלל, התעסקנו כמעט ורק עם עוף בכל מיני צורות)
- למדתי איך לקנות בשר- להבין איפה אתה קונה משהו שדחפו לו מים וחלבון סויה ואיפה לא, מתי ולאן ללכת כדי לקנות בזול (אני לא הולך כדי לקנות חלקיעם מסויימים אלא מחפש מה זול וקונה ממנו הרבה),מה בריא וטוב יותר לגוף ומה פחות
- שוקולד מריר - מאחר והפסקנו עם סוכר, הממתק היחיד כמעט שיש לנו הוא שוקולד מריר 85% ומעלה. לעלית יש אחלה, ויש עוד חברות שעושות את זה טוב יותר או טוב פחות. המחיר של כל אלה הוא באזור ה-10 שח לחבילה של 100 גרם שזה מטורף. קניה של חמאת קקאו + עיסת קקאו + מייפל זולה משמעותית, נותנת את הנוחות להכין איזה שוקולד שרוצים (עם / בלי תוספות, שליטה באחוזי ההקאו, פרווה/ חלבי ועוד), קל מאוד להכין את זה (כמה דקות) ובעיקר- יוצא ממש טעים ויותר בריא מלקנות. מומלץ
תיקונים ושיפוצים-
- שדרוג זכרון ה RAM של הלפטופ (הזמנה מאיביי, פתיחה של כמה ברגים)
- החלפת כיוון דלת המייבש
- טיפול תקופתי באוטו- (פילטרים, שמן, טיפול במערכת הגז)
- התקנה של מטען לסלולרי באוטו (שני חוטים שיוצאים מהדשבורד במקום מטען שמחובר למצת להטענה של 2 מכשירים בו"ז בלי הסרבול של המטען)
- למדתי להלחים. אחרי נסיון כושל לפני המון שנים שגרם לי לחשוב שזה עסק של חכמים בלבד. בעקבות זה הזמנתי מאיביי ערכה של מלחם + כל האביזרים הבסיסיים בפחות מ-30 שח
- התקנה של טיימר לדוד- אחרי המון חיפוש וחפירות, כל הטיימרים הרגילים (שעון שבת של 24 שעות, כזה עם קליקים) עולים כ- 100-200 שח. (הטובים 200). רציתי גם משהו שיתן לי יותר גמישות, מצאתי רכיב בשם SONOFF - עולה באזור ה- 10$, וניתן לשלוט לתכנן אותו מכל מקום. אפשר לתכנן שעות לימים ספציפיים, לעשות את זה מכל מקום בפלנטה, זול בהרבה, בקיצור המון יתרונות ברבע מהמחיר הרגיל. החיסרון היחיד- לא אסתטי.
נגרות- התחביב העיקרי שלי
- לומד כל הזמן דברים חדשים מהאינטרנט. בניתי אי במטבח, ארונות עליונים בסגנון כפרי, שיפוץ של שרפרפים של בר (לאי) שמצאתי זרוקים, במקביל לבנייה של כסאות בר שמלמדת אותי כל הזמן דברים חדשים (חיתוכים, חיבורים הדבקות, שימוש בכלים חדשים וטכניקות), ועוד המון דברים לבית- כוורת לספרים, שולחן קריאה לחדר ילדים (עשוי מגלגל כבלים קטן)
- שיפוץ של כלי עבודה- קיבלתי/ ירשתי/ מצאתי לא מעט כלי עבודה, שיפצתי אותם והגדלתי את היכולות שלי בצורה ניכרת בכלום כסף (המון כלי נגרות ידניים שירשתי מסבי, והדוגמא הכי רצינית- קיבלתי מחבר שקיבל מאספן מתכות כלי שהוא מסור סרט, מלטשת סרט, מלטשת דיסק מחרטה- הכל במכשיר אחד. ענתיקה משנות ה-70 בערך. השיפוץ כלל שימון, החלפה של כמה ברגים וקנייה של החלקים המתכלים - רצועות ליטוש, להב מסור וכו)
- למדתי לאתר ולהזמין חלקים באינטרנט. להכיר עוד אתרים מעבר לאיביי/אליאקספרס, לשבת ל אמעט זמן כל פעם ובסוף להצליח להגיע למחיר נמוך משמעותית מסתם לקפוץ ולקנות. באופן כללי חלק ניכר מאוד מהקניות עבר לאינטרנט- טיטולים, מוצרי מזון שונים (גם מהארץ) ועוד
- שיפוץ וצביעה של רהיטים- צבענו מחדש את חדר השינה שלנו, צבענו מחדש שולחן ו-6 כסאות ישנים מאוד בסגנון אבירי כזה שקיבלנו ממשפחה, חידוש של כורסא מתנדנדת, כל מה שקשור לצביעה זה עולם שלם שאנחנו לומדים לאכול אותו לאט לאט- לא זול, עושים המון טעויות אבל ככה לומדים. בסוף זה ממש משתלם ומספק.
כרגע יש גם לא מעט דברים שהייתי רוצה ללמוד לעשות, הרבה מהם בתחום הנגרות ועבודות ידניות-
ללמוד לרתך
ללמוד קצת יותר על נגרות ידנית (אני חסיד של כלים חשמליים)
ללמוד קצת על אלקטרוניקה- raspery pi או איך שקוראים לו, וכדו'. מקווה יום אחד להגיע לזה
להתמקצע יותר בתחום מכונאות רכב. לאט לאט
ללמוד לא לפחד מללמוד דברים חדשים. הדבר הכי חשוב מבחינתי שגם הוא דורש לימוד, או בעיקר פריצה של גבולות.
תודה לכל מי שנשאר איתי עד כה