קצת נתונים:
1 - זוג בני 60+, האישה יצאה לפנסיה ומקבלת קצבה מקרן הפנסיה + קצבת נכות 100% והבעל ללא קצבה מקרן פנסיה והבעל מקבל קצבת נכות 65%.
2 - מחזיקים בדירה למגורים ובדירה להשקעה בישראל.
3 - אני עוזר לקרובי משפחה לקבל את ההחלטה הנכונה עבורם - כמובן שההחלטה הסופית היא שלהם אני רק אציג את הנתונים ואת התוכנית שבניתי עבורם.
מטרות:
1 - הכנסה חודשית רצויה של 7K-10K לא כולל השכירות מהדירה להשקעה
2 - משיכת הכסף בקרן הפנסיה, מעדיפים לקבל את הכסף אליהם ולא לקבל קצבה חודשית - צריך לברר את הנושא של מיסוי, ביטוח וכו'
3 - הגדלת ההון ושימורו עבור הילדים והנכדים
זמן השקעה:
1 - טווח ארוך - מעוניינים להעביר את הנכסים \ תיק ניירות ערך לילדים
אני חשבתי על התוכנית הבאה:
1 - חלוקת ההון למספר נכסים:
A - נדל"ן מניב (ככל הנראה לא בארץ לאור המחירים הגבוהים ומס על שכירות מעל 5K) אשר יספק תזרים חודשי של
מזומנים. פה נכנס הנושא של מט"ח ומס שנצטרך לקחת בחשבון
B - תיק סולידי בשוק ההון על ידי קניה של קרנות אמריקאיות מחלקות דוגמאת VT ושימוש בדיבנדנדים למחייה + אג"ח
למיתון תנודתיות (עדיין לא סגור על החלק הזה)
C - שמירת סכום מסויים בפק"מ בישראל עבור הוצאות לא צפוייות ככל הנראה בריאותיות לאור גילם
אשמח לשמוע מה חברי הפורום היו עושים לאור הנתונים שהצגתי, כמובן שאני לא מחפש ייעוץ פרטני אלא רק דיון פורה שיעזור לי לעזור להם.
תודה
1 - זוג בני 60+, האישה יצאה לפנסיה ומקבלת קצבה מקרן הפנסיה + קצבת נכות 100% והבעל ללא קצבה מקרן פנסיה והבעל מקבל קצבת נכות 65%.
2 - מחזיקים בדירה למגורים ובדירה להשקעה בישראל.
3 - אני עוזר לקרובי משפחה לקבל את ההחלטה הנכונה עבורם - כמובן שההחלטה הסופית היא שלהם אני רק אציג את הנתונים ואת התוכנית שבניתי עבורם.
מטרות:
1 - הכנסה חודשית רצויה של 7K-10K לא כולל השכירות מהדירה להשקעה
2 - משיכת הכסף בקרן הפנסיה, מעדיפים לקבל את הכסף אליהם ולא לקבל קצבה חודשית - צריך לברר את הנושא של מיסוי, ביטוח וכו'
3 - הגדלת ההון ושימורו עבור הילדים והנכדים
זמן השקעה:
1 - טווח ארוך - מעוניינים להעביר את הנכסים \ תיק ניירות ערך לילדים
אני חשבתי על התוכנית הבאה:
1 - חלוקת ההון למספר נכסים:
A - נדל"ן מניב (ככל הנראה לא בארץ לאור המחירים הגבוהים ומס על שכירות מעל 5K) אשר יספק תזרים חודשי של
מזומנים. פה נכנס הנושא של מט"ח ומס שנצטרך לקחת בחשבון
B - תיק סולידי בשוק ההון על ידי קניה של קרנות אמריקאיות מחלקות דוגמאת VT ושימוש בדיבנדנדים למחייה + אג"ח
למיתון תנודתיות (עדיין לא סגור על החלק הזה)
C - שמירת סכום מסויים בפק"מ בישראל עבור הוצאות לא צפוייות ככל הנראה בריאותיות לאור גילם
אשמח לשמוע מה חברי הפורום היו עושים לאור הנתונים שהצגתי, כמובן שאני לא מחפש ייעוץ פרטני אלא רק דיון פורה שיעזור לי לעזור להם.
תודה