• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מה הייתם עושים במקומי?

• פותח הנושא פותח הנושא סול
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

סול

משתמש רגיל
דירוג
1,459
אהלן.

יש לי 155000 שח שיושבים בעובר ושב ולא מניבים לי דבר.
בנוסף ל3950 דולר בחשבון מטח. ביחד הסכום הכולל הוא כ170000.

אני חייב, מה חייב, מת להשקיע אותם שלא יעמדו סתם ככה ויצברו אבק.
אבל לפני שאני מבקש מכם עזרה אני חייב לציין מה יש לי ומה אין לי. רק ככה תוכלו באמת לייעץ לי.

מה אין לי:
אין לי מושג בשוק ההון.
ולא רק זה, אין לי זמן להתעסק בשוק ההון. בעיני התעסקות בשוק ההון זאת עבודה לכל דבר ואין לי רצון לסחור בכסף בצורה אקטיבית.
אין לי הכנסה קבועה שאני יכול להוסיף מדי חודש לחשבון.

אז מה כן יש לי????

יש לי לפחות 120000 שח פנויים להשקעה.
יש לי זמן (וסבלנות) לא מתכוון לגעת בכסף בשנים הקרובות.

מוטיבציה ללמוד את רזי שוק ההון- בינונית. תכלס אין לי ראש לזה. זה לא פינוק. אני רואה הרבה פרסומים כאן בפורום שכדאי להשקיע לבד בלי "תיווך" של ברוקרים למינהם ושעדיף להשקיע ישירות. ואז כשההסבר ממשיך אני הולך לאיבוד, יש כל כך הרבה אפשרויות שאין לי מושג מאיפה להתחיל. אם במצב שלי יש איזה תעודת סל או קרן מחקה סולידית שאני פשוט יכול להשקיע ולשכוח ממנה, תגידו לי. אבל אני לא מתכוון להיות עם "היד על הדופק" ולבדוק מניות יותר מדי כי זה יוסיף לי טרדה לחיים, וזה לא חופש בעיני. האם במצב שלי פשוט כדיי ללכת לבית השקעות?

יש כל מני אפשרויות מנוהלות, כמו קופת גמל להשקעה או פוליסה פיננסית.
הם ישמחו לקחת את הכסף שלך בתמורה לעד כ-1% ממנו לעצמם.
בית השקעות יקח ממך הרבה יותר מ-1%, וגם ספק שיסכים עם 120 אש"ח. בכל מקרה זה סתם יקר בעיני.

אני חייב, מה חייב, מת להשקיע אותם שלא יעמדו סתם ככה ויצברו אבק.
אתה מבין שבהשקעה אתה גם יכול להפסיד, נכון? בנוסף ל- 1% דמי ניהול שיקחו ממך.

אם זה מקובל עליך אז תקרא את 25 תיקי השקעות להרכבה עצמית , תבחר אחד שמוצא חן בעינך ואל תיגע בו יותר. בסך הכל כולם די דומים ודי טובים.

היי סול,

במה להשקיע:
יש לסולידית פוסט על קרנות מורכבות להשקעה פשוטה. (זה לינק).
תראה אם הרעיון מתאים לפשטות שאתה מחפש.

הערה: שים לב שאין שם היצע כל כך גדול (במיוחד אם סיבולת הסיכון שלך בינונית עד גבוהה). אגב, גם ההצעה של "חתול לילה" מקובלת בהחלט.

איך להשקיע:
אפשר להשקיע גם דרך הבנק. לחלק מהמתחילים זאת יכולה להיות כניסה רכה יותר לעולם ההשקעות.
אם יבוא התיאבון - אחרי פרק זמן מסוים אפשר "לחשב מסלול מחדש" ולבצע אופטימיזציות.
הערה: צריך לשים לב לעמלות. אפשר לראות בזה כשכר לימוד.

חתול לילה- פשוט לבחור אחד שמוצא חן בעיני? גם אם אני בוחר באנדנדינו? (כי באמת שאין לי מושג).
כאילו, רק מהתיאור, ובלי להבין דבר ממה שכתוב למטה, אני מניח שתיק מספר 19 ("הלכתי לדוג") נשמע כמו משהו יכול לעבוד לטווח רחוק (ולאחד כמוני).
גם תיק מספר 21 "תיק כל העונות" נשמע הגיוני. אבל אני שונא את ההרגשה הזאת של לדבר על דבר שאני לא מבין בו ולעשות בחירות כאילו שאני כן.
בסופו של דבר זאת החלטה שלי ואני היחידי שאקח עליה אחריות, ואני מודע לכך.
אבל אני רק תוהה אם לכם זה נשמע הגיוני שאני אתחיל להשקיע ככה בתיק מניות בלי לדעת מה הוא עושה.
הקטע שמתחילה לחלחל בי ההבנה שלהשקיע בבית השקעות יהיה אותו דבר. זאת הרגשת ביטחון מדומה, לא?

עוד שאלות:
מה אתם אומרים באמת על קופות גמל להשקעה? קיבלתי הצעה ל0.8 אחוז דמי ניהול (אחרי "הנחה" שעשו לי כי אבא שלי משקיע דרכם)
קרנות מורכבות להשקעה פשוטה- הבנתי מהמאמר שעקב אכילס שלהן היא חשיפה נמוכה (וכפוייה) למניות. עם זאת, נניח שאני הולך על ההכי מנייתית מביניהן: 25/75- זה לא מספיק טוב? אני אמנם צעיר, וכנראה שלפי המתימטיקה אני צריך "להסתכן יותר" אבל לא מפריע לי להסתכן פחות בהתחלה. אני לא מחפש יותר מ3-5 אחוזי תשואה. זה מה שקרנות כאלה עשו בשנה החולפת?

ודרך אגב, באמת לגבי הדרך. איך אני משקיע? דרך הבנק? חשבתי שמאז חוק ועדת בכר אי אפשר לעשות את זה. מה הם המקומות הנוספים שדרכם אני יכול להשקיע בעלות מינימלית בעצם?

נתקלתי בפסקה הבאה:

"רוב קרנות ההשתלמות מנוהלות באופן אקטיבי על ידי הגופים המוסדיים. אם, הצטברו בקרן שלכם למעלה מ-50,000 ש"ח, תוכלו להעבירה לניהול אישי (IRA) באחד מבתי ההשקעות המציעים את השירות (מיטב-דש, IBI או אינפיניטי). המשמעות היא שלצד תיק ההשקעות הראשי, החייב במס, המנוהל בבנק שלכם, תנהלו תיק השקעות נוסף, פטור ממס, תחת ה"מעטפת" של קרן ההשתלמות."

מה זה אומר?

אבל אני רק תוהה אם לכם זה נשמע הגיוני שאני אתחיל להשקיע ככה בתיק מניות בלי לדעת מה הוא עושה.
לא יודע, נשמע לי כמו מתכון טוב להכנס לפאניקה ולעשות טעויות כשיתחילו (התחילו?) הירידות.
לא ממליץ או מייעץ.

עוד שאלות:
מה אתם אומרים באמת על קופות גמל להשקעה? קיבלתי הצעה ל0.8 אחוז דמי ניהול (אחרי "הנחה" שעשו לי כי אבא שלי משקיע דרכם)

במידה ותחליט שאתה הולך על הכיוון הזה - אוכל להשיג לך עמלת ניהול נמוכה יותר ב-IBI.

מה הייתם עושים במקומי?
מתחילים מלקרוא את הבלוג ונותנים לזה כמה חודשים ולא מקשיבים לכל מיני עצות של אנשים אנונימים.
גם ככה הכסף כבר מזמן בעו״ש, אז מה הלחץ עכשיו ? תקרא , תלמד, תישאל שאלות יותר ממוקדות.
לי אישית לקח יותר משנה מרגע שהתחלתי לקרוא פה עד שפתחתי את התיק וגם אחרי זה שיניתי אותו לא מעט.

הסכום הכולל הוא כ170000.

אני חייב, מה חייב, מת להשקיע אותם שלא יעמדו סתם ככה ויצברו אבק
אתה כבר מושקע. במזומן. 90 אחוז בשקל ו 10 אחוז בדולר.
למה בחרת בהשקעה הזאת?

@סול , אין לי ביקורת כלפיי חוסר הרצון שלך להשקיע מאמץ בהבנת "רזי השוק", כל אחד וסדרי העדיפויות שלו. רק קח בחשבון שחוסר הרצון הזה יכול לייצר לך בעיות בהמשך. לדעתי כל מי שמסכן את כספו חייב להשקיע מינימום מאמץ (הכרת מושגים בסיסיים, ביצוע סקרי שוק להורדת דמי ניהול, קריאת חומר על ההסטוריה של שוק המניות) ולו כדי לדעת מה מגבלותיו וסיכוייו. בלי כל מאמץ מצידך אתה עלול לבצע שגיאות שרק יזיקו לך כספית, בין אם הפסד ודאי של אחוז נכבד מהרווח (בדמות דמי ניהול מופרזים) או מכירת התיק בזול כששוק בירידה.
שוב, אין כאן ביקורת על העדפותייך, רק שימת דגש על השלכות שעלולות להיווצר מגישתך.

בעיני זה לא הגיוני. אני מציע לך להתנער מהמיסטיפיקציה שאתה עושה לשוק המניות. קריאה של הסולידית תועיל לך בעניין הזה. אפשר להגיע לרמת ידע מינימלית לצרכי השקעה במאמץ סביר.

אני חייב, מה חייב, מת להשקיע אותם שלא יעמדו סתם ככה ויצברו אבק

סול אתה לא *חייב* להשקיע מקס' *רוצה*. אתה חייב רק את הדברים הבסיסים בחיים (אוכל מים אוויר וכד')

לציין מה יש לי ומה אין לי. רק ככה תוכלו באמת לייעץ לי.
אסור לנו ליעץ (חוק)

ואין לי רצון לסחור בכסף בצורה אקטיבית.
ברוך הבא. רבים פה לא סוחרים באופן אקטיבי.

איך אני משקיע? דרך הבנק? חשבתי שמאז חוק ועדת בכר אי אפשר לעשות את זה.
מאז ועדת בכר אין לבנק קרנות משלו. לכן בבנק זה נקרא יועץ השקעות (אמור להיות אובייקטיבי) ובבית השקעות זה נקרא משווק.
הבנק עדיין פעיל כברוקר

ג.נ משקיע בעיקר בקרנות מחקות מדד

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מוטיבציה ללמוד את רזי שוק ההון- בינונית.
זה נראה לי כמו מקום טוב להתחיל. לא צריך ידע עצום ומסובך בשביל להתחיל להשקיע בצורה שאתה רוצה. מדובר על ידע די מינימלי, ואתה גם תרגיש טוב יותר כשתדע מה אתה עושה ולא סתם תעשה אנ-דנ-דינו על משהו שמישהו אמר באינטרנט. כמו שאני מבין את הרוח הסולידית - זה לא לבחור את צורת ההשקעה הכי טובה, אלא ללמוד להישען על עצמך ולסמוך על עצמך. חבל לדלג על השלב הזה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T מה הייתם עושים במקומי? צרכנות פיננסית 17
עידו ג מה אתם הייתם עושים? קריירה ושונות יזמות והגדלת הכנסות 30
ח כדאיות הפקדה לפנסיה לעצמאית עוסק פטור - מה הייתם עושים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ס מה הייתם עושים אם לא הייתם צריכים לשלם מס רווח הון למשך 5 שנים? מיסים 24
ה 40,000$ בחשבון הבנק, מה הייתם עושים? שוק ההון 2
הירהורים מה הייתם עושים עם הRSUs ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 33
מ מה הייתם עושים במצבי? שוק ההון 8
א סיכון מס בקרן השתלמות או שילוש של דמי הניהול - מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 9
ב לחיות על הקצה או ללכת על בטוח - מה אתם הייתם עושים? נדל"ן 14
C מה הייתם עושים עם שבוע חופשי רק לטפל בבירוקרטיה? פוסטים מאיכות נמוכה 9
ס מה אתם הייתם עושים ? דחיית תואר בשנה למען מקום טוב יותר אוף טופיק 13
ה בן 20. בהתלבטות ואשמח לדעת מה אתם הייתם עושים שוק ההון 26
C על מה הסתכלתם לפני קניית הבית הראשון, ומה הייתם עושים אחרת? נדל"ן 9
I דולרים בחשבון - מה אתם הייתם עושים? אוף טופיק 16
R מה אתם הייתם עושים? משכנתא לדירה ראשונה ממשתכן שמחוסר ברירה היא להשקעה נדל"ן 9
A חשבון קיזוז ריבית (משכנתא) - מה אתם הייתם עושים? נדל"ן 2
P 800K ששוכבים בעו"ש. מה אתם הייתם עושים? פוסטים מאיכות נמוכה 9
N מה אתם... הייתם עושים ? - רוצה לעבור מניהול תיק בבנק שוק ההון 0
ד מה הייתם עושים אילו הייתם אני? שוק ההון 9
S מה הייתם עושים במצבי? שוק ההון 18
R מה הייתם עושים במקום שלי נדל"ן 52
ה רבותי ההיסטוריה חוזרת מה אתם הייתם עושים שוק ההון 18
U אם מחר בנק ישראל מקפיץ את ערך הדולר מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 15
ש מה הייתם עושים עם 2-3 מיליון שקל שוק ההון 15
ב מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 52
F מה הייתם עושים עם 2M ש"ח? שוק ההון 50
ה למכור או להחזיק חזק מה אתם הייתם עושים שוק ההון 46
T הייתם עושים הפסקה בקריירה לטובת שליחות? התפתחות אישית 15
ז מליון שקלים, מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 11
ס 700-800אלף פנויים להשקעה- מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 4
A מה הייתם עושים אחרת אילו הייתם צעירים ב20 שנה? התפתחות אישית 146
A העבירו אותי מקרן מחקה לקרן סל והעלו את דמי הניהול - מה הייתם עושים? שוק ההון 23
B שאלה מהחיים, מה אתם הייתם עושים אוף טופיק 20
תפוזינה מה אתם הייתם עושים שוק ההון 20
ס 250K להשקעה מה עושים מכאן ? מה אתם הייתם עושים ? שוק ההון 9
T מה הייתם עושים עם סכום כסף גדול שנוחת עליכם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
T מה הייתם עושים עם סכום כסף פתאומי שנחת עליכם? שוק ההון 41
רניהבוס נסיון טיוח של בנק + מה הייתם עושים? שוק ההון 13
פ מליון שקלים ההשקעה הטובה ביותר /מה אתם הייתם עושים שוק ההון 37
Y מה הייתם עושים עם כסף שקיבלתם בהפתעה? אוף טופיק 12
P הייתם מוותרים על ממ"ד בדירתכם? נדל"ן 10
I הייתם מעדיפים שיוותרו על הגזרות הכלכליות ויעלו 2-5 אחוז מע״מ אוף טופיק 70
P נניח וידיכם הייתה על כספי המדינה/ האוצר איפה הייתם מקצצים, או מה הייתם בוחרים לשנות? פוסטים מאיכות נמוכה 136
מ כמה הייתם משלמים היום במזומן על 250K צבירה בפנסיה ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
I איפה הייתם ממליצים ללמוד ולהבין על משכנתא? נדל"ן 8
O האם הייתם משקיעים את הכסף של ההורים בקרן כספית? שוק ההון 1
ס שתי קרנות סל זהות בביצועים, אך שונות במחיר, עמלות וגודל. מה הייתם קונים? שוק ההון 8
C האם הייתם משלמים כל חודש כדי לא למכור מניות מתוך לחץ בירידות? שוק ההון 7
C אם הייתם מהגרים למדינה עם 0% מס רווחי הון האם הייתם משנים את תמהיל ואופי תיק ההשקעות שלכם? מיסים 8
M האם הייתם מרגישים בנוח לחסוך את חסכונות חייכם בקרן מחקה עולמית\סנופי *סינטתית*? פוסטים מאיכות נמוכה 13

נושאים דומים

Back
למעלה