• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

העבירו אותי מקרן מחקה לקרן סל והעלו את דמי הניהול - מה הייתם עושים?

• פותח הנושא פותח הנושא Am-Ti
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Am-Ti

משתמש רגיל
דירוג
38
אהלן אהלן.
במסגרת האיזון הרבעוני גיליתי שהקרן המחקה שהחזקתי נסגרה (מספר קרן: 5119490) ואת יחדותיה העבירו לקרן סל (מספר קרן: 1150275) . במסגרת המהלך העלו את דמי הניהול מ- 0.6 ל 0.8.

לא העמקתי בקרנות הסל מכיוון שלא חשבתי שאצטרף לאחת, אך מכיוון שאני כבר בפנים בעל כורחי, אשמח לדעתכם.
מה אני צריך לדעת / לקחת בחשבון?

ובנוסף, האם כדאי לי לחפש קרן מחקה / קרן סל עם דמי ניהול נמוכים יותר? (עמלת מסחר 0.09%) > מניח שהתשובה היא שכן היות ותוך שנה אחזיר את עמלת הקניה / מכירה בחסכון בדמי ניהול, אבל בכל זאת מוודא שאני לא מפספס כלום..

אהלן אהלן.
במסגרת האיזון הרבעוני גיליתי שהקרן המחקה שהחזקתי נסגרה (מספר קרן: 5119490) ואת יחדותיה העבירו לקרן סל (מספר קרן: 1150275) . במסגרת המהלך העלו את דמי הניהול מ- 0.6 ל 0.8.

לא העמקתי בקרנות הסל מכיוון שלא חשבתי שאצטרף לאחת, אך מכיוון שאני כבר בפנים בעל כורחי, אשמח לדעתכם.

ובנוסף, האם כדאי לי לחפש קרן מחקה / קרן סל עם דמי ניהול נמוכים יותר? (עמלת מסחר 0.09%) > מניח שהתשובה היא שכן היות ותוך שנה אחזיר את עמלת הקניה / מכירה בחסכון בדמי ניהול, אבל בכל זאת מוודא שאני לא מפספס כלום..
אל תשכח גם את מס רווחי ההון בשווי 25%

אם תקנה או תמכור במסלול קרן תשלם "קנס" של 0.3% עבור עמלת יצירה/פדיון.
אתה יכול לסחור במסלול הרציף, כמו מניה, כדי להימנע מזה.
האם כדאי לי לחפש קרן מחקה / קרן סל עם דמי ניהול נמוכים יותר?
תמיד טוב להכיר את האלטרנטיבות. קח בחשבון שאם אתה ברווח ואתה בחשבון חייב אז תצטרך לשלם גם מס רווח הון. תבדוק מה משתלם יותר.

לIBI יש קרן נאמנות על המדד הזה, לשיקולך.

ג.נ - מחזיק.

הייתי מנסה להקטין לכמה שניתן את החלק בצלחת שאליו נצמדים הפרזיטים למיניהם כמו בנקים, קרנות, קופות, ברוקרים מקומיים, וכו'.
איך? לא משקיע בקרנות. עובד עם ברוקר אמריקאי בלי middle man.
מה הקשר בין הגוף שדרכו אתה סוחר (בנק/בתי השקעות) לבין מה שאתה סוחר בו (קרנות מנאמות/קרנות סל וכו)?
הוא מדבר על דמי הניהול של הקרן (המוצר), אם הוא היה יכול לקנות את אותה הקרן דרך ברוקר אמריקאי היה קורה אותו הדבר בדיוק (הוא לא יכול טכנית כרגע בגלל שזו קרן ישראלית אבל זה לא חשוב).

אתה נגד השקעה דרך קרנות (סל/נאמנות)?
לא הבנתי מה אתה טוען שפרזיטי בקרנות ככלי

אתה נגד השקעה דרך קרנות (סל/נאמנות)?
לא הבנתי מה אתה טוען שפרזיטי בקרנות ככלי
הוא מתלונן על העמלות הגבוהות בישראל ודמי הניהול הגבוהים והמשתנים כל הזמן
(בניגוד ל-IB וקרנות כמו של וואנגארד)

לדעתי ברור שעדיף.
עמלת ק/מ משלמים פעמיים, דמי ניהול משלמים שנים.

מה זאת העמלה הזו? לא מכיר.. יכול להפנות אותי לעוד מידע על זה?
כאשר אתה קונה או מוכר קרן סל, אם אתה רוצה לקנות במסלול קרן ("שווי הוגן") אתה משלם למנהל הקרן עמלת יצירת/פדיון יחידות בשווי שבין 0.1% ל-0.3% (במחקה מניות חו"ל זה 0.3%)

אני התכוונתי ללעבור לקרן אמריקאית עם דמי ניהול נמוכים בהרבה וקבועים (ולעיתים אף יורדים).
צודק, אבל עדיין צריך לבדוק כל מקרה. אם אתה למשל ב-IRA ושוחטים אותך בהמרת מט"ח, צריך לבדוק מה עדיף לך לפי טווח ההשקעה. ואם אתה רוצה לעבור לברוקר זר אז צריך לקחת בחשבון הגשת דו"חות.

צודק, אבל עדיין צריך לבדוק כל מקרה. אם אתה למשל ב-IRA ושוחטים אותך בהמרת מט"ח, צריך לבדוק מה עדיף לך לפי טווח ההשקעה. ואם אתה רוצה לעבור לברוקר זר אז צריך לקחת בחשבון הגשת דו"חות.
נכון. אבל בברוקר ישראלי סטנדרטי גם עדיף לקנות קרנות אמריקאיות (לרוב) בהשקעה לטווח ארוך.

נכון. אבל בברוקר ישראלי סטנדרטי גם עדיף לקנות קרנות אמריקאיות (לרוב) בהשקעה לטווח ארוך.
אם בדקת כמה עולה לך הפקדה חודשית והמרת מט"ח (ואם יש עמלת מינימום...) וקניית ני"ע זר (ושוב, אם יש עמלת מינימום), וראית שזה משתלם לך - כמובן.

אם בדקת כמה עולה לך הפקדה חודשית והמרת מט"ח (ואם יש עמלת מינימום...) וקניית ני"ע זר (ושוב, אם יש עמלת מינימום), וראית שזה משתלם לך - כמובן.
ברוב המקרים זה משתלם לטווח ארוך ובקניה של מעל כמה אלפי שקלים

ברוב המקרים זה משתלם לטווח ארוך ובקניה של מעל כמה אלפי שקלים
עשית חישוב אם זה עדיין משתלם אם אתה בקה"ש וכל חודש נכנס לך 1,571 ש"ח?
הרי אם עמלות המינימום על מט"ח וקניית ני"ע זר מכריחים אותך לצבור מספר הפקדות, הכסף לא עובד בנתיים ואתה עלול להפסיד תשואה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S גיליתי בדיעבד שלא העבירו אותי מסלול פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
N שאלה שמעסיקה אותי בזמן האחרון שוק ההון 11
א הביטוח משכנתא מחיב אותי חיוב כפול. נדל"ן 8
I הכריחו אותי לממש הפסדי הון - מה עכשיו? שוק ההון 11
ד הבנק מחייב אותי פעמיים צרכנות פיננסית 29
א אג"חים תמיד מפתיעים אותי, למה תשואת האג"ח הישראלי התרסקה ? שוק ההון 34
ש מנהלת המשרד מנסה לבודד אותי. מה עושים? אוף טופיק 3
א תשואה מאגח צמוד (מודה שהצלחתם לבלבל אותי) שוק ההון 13
ריש-לקיש כפירה בתיק הדגל של מייק, שכנעו אותי אחרת שוק ההון 26
א אחזקה ישירה באג"ח - תשכנעו אותי שלא כדאי שוק ההון 25
Regevkr בעיות עם ניכוי מס במקור לפי האמנה עם ארה"ב - לא מוצאים אותי במרשם מיסים 1
G אשתי עוסקת פטורה - אם רשות המיסים תגדיר אותי כסוחר בבורסה האם זה עלול להשפיע עליה? פוסטים מאיכות נמוכה 0
M כתבה שמעצבנת אותי על סל מוצרים ויוקר המחייה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 99
צ שכנעו אותי לא לעבוד באבטחה! אוף טופיק 45
Y הבנק שלי העביר אותי סניף ללא רשותי ולא עונה מאז צרכנות פיננסית 12
ה האם החוב הענקי של ארהב צריך להדאיג אותי? שוק ההון 5
נ חיסכון פנסיוני- הפקדה חסרה - אוליי מישהו יכול לכוון אותי מה עושים בבקשה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ אווף יש מישהו שמוכן ללוות אותי בצדדים הטכניים של ההשקעות שוק ההון 6
חתול לילה עצרו אותי אני רוצה לתזמן (מניות הבנקים) שוק ההון 35
L שאלה מחשבתית שמאתגרת אותי - קולגה מהעבודה שהוא גם שכן, ונסיעה במונית אוף טופיק 22
ע פוליסה פיננסית - למה אני מרגיש שכולם דוחפים אותי לשם? שוק ההון 53
S תשכנעו אותי למה לא להצביע העבודה גשר? אוף טופיק 167
מ מקצוע חדש...קבלו אותי- שוטף מדרגות... התפתחות אישית 29
unrealx חושב לשים את כל החלק אג"חי בתיק בקונצרני ארה"ב דירוג השקעה, תעצרו אותי שוק ההון 7
Jasper בן עשרים ואחת מרגיש שחיסכון בא לי בקלות, אבל להתחיל להשקיע מפחיד אותי ממש. שוק ההון 18
M ללמוד תואר שיגשים אותי תואר שאוכל לפרוש באמצעותו? התפתחות אישית 3
תפוזינה שאלה פשוטה שמבלבלת אותי: קופת גמל להשקעה מול חשבון רגיל שוק ההון 34
אורן פטור מקרנות נאמנות אבל 0.05% על קרנות מחקות?! למה מבלבלים אותי?! שוק ההון 14
ק הבנק לא סופר אותי. איפה אני טועה? צרכנות פיננסית 86
מתכנתגד שכנעו אותי לא לקנות שעון דופק! מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 19
ח משכנע את המשוכנעים - קיטורי השוכרים בתל אביב מוציאים אותי מדעתי אוף טופיק 37
ל שכנעו אותי לא לקנות קינדל! מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 104
Y אז היום משרד האוצר הפתיע אותי אוף טופיק 9
yossik אל-על, ממש מרגיזים אותי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
מוריה עקצו אותי... אוף טופיק 22
Sinister נייר חדש שמסקרן אותי - DAX GTR שוק ההון 5
yossik ממשלה חדשה - שני דברים שמדאיגים אותי. אוף טופיק 28
Y משהו שהגניב אותי היום בבנק אוף טופיק 23
ח פנסיה,בלבלת אותי! צרכנות פיננסית 30
מ הדברים שלא תתפסו אותי קונה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
RacerX החוב שהעיר אותי ושכנע אותי להתחיל את חיי יומני מסע אישיים 13
ס משיכה מקרן השתלמות לעצמאים לפני שעברו 6 שנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ע צמצום סכום הקרן בהלוואת בלון מקרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
XpH מיסוי על דבידנדים שהתקבלו מקרן סל אמריקאית מיסים 18
N משיכת כספים מקרן השתלמות לאחר 6 שנים שוק ההון 26
ח הלוואה מקרן השתלמות וקרן כספית פוסטים מאיכות נמוכה 3
yanosh34 סדר משיכה מקרן השתלמות עם הפקדות מעל התקרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
B שחרור כספים לתושב חוץ מקרן פנסיה וביטוח מנהלים בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
R משיכה מקרן מהשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
I משיכה מקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0

נושאים דומים

Back
למעלה