Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
אני רוצה ללמוד על המשכנתא שאוכל לקחת ולהבין מה אני עושה כשאקנה דירה אני כרגע בחיפושים אחר דירה ורוצה לפני לדעת איך לקחת ומה האופציות שיהיו לי בעתיד אם ארצה למחזר אותה אשמח למקורות מידע וידע שלמדתם מהם תודה רבה
אני למדתי דרך משכנתאמן ודרך אתר הון (HON) ומקבוצות בפייסבוק (בעיקר על תמהילים וריביות בשוק).
אני בטוח שחיפוש בגוגל יעלה מקורות נוספים ותמיד טוב להשוות מקורות וגישות.
במשכנתאמן יש מחשבון משכנתא, לדעתי חשוב מאוד לשחק איתו ולהבין את המשמעויות של ריביות שונות, תקופות שונות ומדד, לדעתי חשוב לראות את לוחות הסילוקין כדי להבין את התמונה לעומק ולא רק יחס החזר, להבין איך מדד משפיע על מסלול של 10 שנים מול 30 שנים וכו'.
מסכים לגמרי לגבי ההסבר על לוח שפיצר, לא מובנת הפוזיציה. אבל סה"כ לדעתי זה לא גורע מהערך שכן אפשר להפיק מהאתר. ובגלל זה חשוב להשוות מקורות ולא לקחת אף מילה של יועץ כאמת מוחלטת, בסוף משכנתא זו הלוואה לטווח ארוך שיש בה הרבה חוסר וודאות, צריך לאזן סיכונים.
מצטרף להמלצה על הספר של רימון חייט.
מעבר לכך האינטרנט מפוצץ במידע והסברים.
אבל כדאי להבין גם מה מעניין אותך - האם הפן התפעולי או הפן המימוני. הרבה מהמידע מתעסק בפן התפעולי ולא תמיד תורם לידע.
אני רוצה ללמוד על המשכנתא שאוכל לקחת ולהבין מה אני עושה כשאקנה דירה אני כרגע בחיפושים אחר דירה ורוצה לפני לדעת איך לקחת ומה האופציות שיהיו לי בעתיד אם ארצה למחזר אותה אשמח למקורות מידע וידע שלמדתם מהם תודה רבה
בנוסף לספר ואתרים שצויינו, ממליץ לקרוא המון שרשורים על משכנתא ומסלולי משכנתא פה בפורום.
כדי לקבל מושג על ריביות שווה להצטרף לקבוצת פייסבוק של משכנתאות.