• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

נניח וידיכם הייתה על כספי המדינה/ האוצר איפה הייתם מקצצים, או מה הייתם בוחרים לשנות?

• פותח הנושא פותח הנושא pseudonym
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

pseudonym

משתמש בכיר
דירוג
1,053
לדוגמא
- ביטול כל מיני פרסומות כמו "ישראל מתייבשת" ,
סרטון הסברה למשרד לנושאים אסטרטגיים .

- לא הצלחתם להרכיב ממשלה בבחירות מועד א'? מעתה ואילך אם יהיה סבב בחירות נוסף, כל הוצאות התעמולה ימומנו על ידי המפלגות עצמן, ולא יתוקצבו לכך מכספי המדינה.

פחות כסף לישיבות, יותר כסף למורות ומורים במערכת החינוך. ואוטונומיה למנהלי בתי ספר להחליט מה לעשות עם התקציב שהם מקבלים.

פחות פנסיות תקציביות, ויותר כסף לחיילים בסדיר.

הייתי גם מעדכן את מדרגות מס הכנסה כך שעובד זוטר בהייטק ישלם פחות מס (ומנהלים/סניורים בכירים ישלמו יותר)

המרצת קפיטליזם לצד רשת בטחון בסיסית.

גזר לכל יוזמה בשוק החופשי, לצד ביטול כל התאגדות מדינית שעבר זמנה, כמו כל מיני מועצות חלב, ביצים וירקות למיניהם.
רוצים להתאגד? בשמחה, לא בחסות המדינה ולא באופן מאפיונרי. משביתים את המדינה, יושבים על תשתית חיונית? תפורקו ובמקומכם יפורסמו מכרזים חדשים לאיוש המשרות.

אותו כנ"ל לגבי מורים - למדינה יש אינטרס לרשת בטחון בסיסית - חינוך חינם לכל תושבי ישראל. זה ממש לא אומר שמגיע לארגוני המורים עוד כסף אוטומטית.
תראו התייעלות? תקבלו יותר תקציב. מורה מסויים מקבל ציונים טובים מהתלמידים, המורים וההנהלה, לצד עלייה בציונים? תוספת בשכר.
בית חולים מראה קיטון בתמותה מזיהומים? עוד תקציב.

אנחנו עלק מדינה קפיטליסטית, אבל במדינה יש דואליזם. אין פה באמת שוק חופשי מובהק שמממן מדינת רווחה כמו בצפון-מערב אירופה.
יש פה מערכת סוציאליסטית בחלקה, מגזרים שעדיין נותרו כך מאז 1948 ולא התקדמו, לצד מגזרים חדשים שנולדו כבר בסביבה קפיטליסטית.
וקבוצות לחץ שסוחטות את השאריות הסוציאליסטיות לכיוונן.

כל תשובה כמו "פחות כסף לישיבות" או "ביטול קמפיין" היא בהכרח נקודתית. דרושה החלטה מודעת - לאן אנחנו הולכים? לאן שואפים?
אפשר לקיים מדיניות רווחה טובה לצד קפיטליזם מצויין, אבל לא כשעשרות אחוזים מהאוכלוסיה לא משתתפים בקפיטליזם ורק רוצים עוד רווחה.

לא בדיוק תקציב , אבל כוח כלכלי בלתי מוגבל?

אני חושב שדיור טוב צריך להיות מוצר בסיס שיוויוני וזמין לכולם. כשתחום הדיור הינו שוק , והמטרה היא ספסרות , זה לא הולך ולא ילך.

בגרמניה יש להם שיטה שיחסית לשאר העולם הצליחה לשמור על מחירי דירות יציבים. יחסית. זה יותר קשה בבועה.

לא ממש זוכר את פרטי השיטה , קראתי מזמן , אבל מדובר על יצירת תחרות בין ישובים שונים על משיכת אנשים(שישלמו ארנונה) ככלי לשמירה על מחיר קרקע יציב .

אז אולי הייתי מיישם בכיוון הזה .

הייתי נותן הטבת מס בסכום קבוע שכל אחד יוכל לנצל איפה שירצה: שכר דירה, מס רווחי הון, קה"ש.

פרסומות הלוטו למיניהם
פרסומות לוטו הן לא פרסומת של משרד ממשלתי.

מבטל את כל המשרדים
משרדים כפולים - נגיד היום יש 3 משרדים שמתעסקים בהסברת וקידום ישראל בעולם.
חושב שדיור טוב צריך להיות מוצר בסיס שיוויוני וזמין לכולם.
איך בדיוק? יש אנשים ששוכרים ב-230,000 שח בחודש ויש שלא מוכנים ביותר מ-5,000
כל אחד מעדיף במקום אחר, בהתאם למצבו המשפחתי

בגרמניה יש להם שיטה שיחסית לשאר העולם הצליחה לשמור על מחירי דירות יציבים. יחסית. זה יותר קשה בבועה.
הקפיאו שכר דירה והדירות היום במצב חרבנה ויש מי שמשלם אקסטרא מתחת לשולחן.
פחות פנסיות תקציביות, ויותר כסף לחיילים בסדיר.
אתה לא יכול לגעת בתנאים רטרואקטיבית.

הייתי גם מעדכן את מדרגות מס הכנסה כך שעובד זוטר בהייטק ישלם פחות מס (ומנהלים/סניורים בכירים ישלמו יותר)
מדרגות המס הן לפי שכר... מנהלים וסניורים מרוויחים יותר - משלמים יותר.

מעביר תקנים ממשגיחי כשרות למפקחי בניה.
מתחיל לחייב בשעונים - משגיח כשרות יכול להיות במקום אחד ברגע נתון בניגוד לכמה שהניחו את ידם על "מעוות הזמן" של הרמיוני ומדווחים על 25 שעות עבודה ביממה אחת.

סוגר את כל מקומות הבילוי בשבת - מגרשי כדורגל, חנויות נוחות, בתי כנסת...
אני רוצה לראות כמה "מסורתיים" ודתיים הם אכן מה שהם טוענים.

סגירת משרד הדתות, משרד התרבות, רשות השידור. הפרטת מערכת החינוך ומעבר לשיטת השוברים. מעבר לחוזים אישיים במגזר הציבורי. פתיחת שוק התחבורה לכל מפעיל פרטי או אפליקציה. וזה רק ביום הראשון

סגירת משרד הדתות, משרד התרבות, רשות השידור. הפרטת מערכת החינוך ומעבר לשיטת השוברים. מעבר לחוזים אישיים במגזר הציבורי. פתיחת שוק התחבורה לכל מפעיל פרטי או אפליקציה. וזה רק ביום הראשון
מה קורה ביום השני? :lol:

ביטול מידי של כל המכסות והמיסים על מזון וטואלטיקה.
סגירה מיידית של מכון התקנים.
הפרטה או סגירה של תאגיד השידור וגלי צה"ל.
סגירה מיידית של כל הקרטלים החוקיים בארץ.
ביטול מידי של מכסות היצור.

הזרוע עוד נטויה אבל למען הדיוק לא כל הדברים האלה בסמכות האוצר.

איך בדיוק? יש אנשים ששוכרים ב-230,000 שח בחודש ויש שלא מוכנים ביותר מ-5,000
כל אחד מעדיף במקום אחר, בהתאם למצבו המשפחתי
בגרמניה יש לאנשים בחירה . והצליחו ליצור מחירי דירות יציבים ללטווח ארוך:

והצליחו ליצור מחירי דירות יציבים ללטווח ארוך:
לא:

בגרמניה יש לאנשים בחירה . והצליחו ליצור מחירי דירות יציבים ללטווח ארוך:
שוב, גם פה יש בחירה...
יש מי שגר בדירה לבד ויש מי עם שותפים.
יש מי שבוחר באמצע תל אביב ויש מי שמגיע גם לאשקלון
יש מי שמשלם 100,000+ לחודש ויש מי שלא ישכור ביותר מ-5,000

מסכים איתך. אלה הדברים המשמעותיים. מדינה כמו הסקנדינביות יכולה לקיים גם משרד לענייני וודו, כל עוד יש שוק חופשי אמיתי. זה לא הכסף הגדול.
הכסף הגדול הוא בפתיחת השוק, שזו הסיבה היחידה שהמדינה הזאת, שמקיימת שוק פתוח חצי כוח, מצליחה בכלל לתחזק מדיניות רווחה, שהיא חצי כוח.
בלי זה היה צנע וקיצוב. אוהבים לדבר רבות על מדיניות הרווחה המפאיניקית, אבל למרות שהיה דמי מפתח וכאלה, זה לא שרמת החיים הייתה טובה יותר.

סוגר את כל מקומות הבילוי בשבת - מגרשי כדורגל, חנויות נוחות, בתי כנסת...
אני רוצה לראות כמה "מסורתיים" ודתיים הם אכן מה שהם טוענים.
לא ברור בכלל מה ניסית לומר פה.

זה אחד מהדברים שמפליאים אותי אצלך. תרבות ועיתונות זה כמו חינוך ומחקר. לא כמו מוצרים לבית. התחרות החופשית לא משפרת אותם, רק מוזילה במחיר של העברת הכוח לידיים של בעלי הון ופוליטיקאים.

חברה בריאה צריכה גופים עצמאיים שיעסקו בעיתונות וחינוך, שמתגברים על סקטוריאליות.

לא:
מעניין מה המקור לסתירה בין הגרפים שהבאננו שנינו.

וכן בתקופה של הריבית 0 היה גם לשוק הנדלן הגרמני קשה ... מה לעשות..
אבל כן היתה יציבות שם , לפני לפחות:

מכון התקנים? אולי אני תמים אבל זה דווקא משהו עם משמעות לצרכן לא?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R נניח שאנחנו ב23 לאוקטובר 1929 (הגנה ממפולת) שוק ההון 28
B האם לדעכתכם זה הזמן להכנס לשוק (נניח לסנופי) אם ההשקעה היא לחמש שנים? פוסטים מאיכות נמוכה 15
A נניח שיש לי אג"ח האם עלי לשלם מיסים רק על הקופונים או גם מיסים 6
A נניח שאני קונה קרן מחקה מנוטרלת מט"ח: שוק ההון 10
Amir מה רמת הסיכון של תעודות סל מחקות מדדי בריאות בארה"ב (נניח XLV) שוק ההון 15
ר באמצע תואר ראשון במדעי המחשב, הייתה דרך מוגדרת ועכשיו התערערה, באילו צעדים לנקוט כעת? התפתחות אישית 25
N חובת דיווח למס הכנסה על ESPP או RSU - כאשר לא הייתה מכירה מיסים 24
C מה הסולידית הייתה אומרת על זה? פוסטים מאיכות נמוכה 4
D איך יתכן שלא הייתה אינפלציה של השקל, או הדולר, שנה אחרונה, ושער הדולר השתנה? שוק ההון 18
ג מניות הנדל"ן, האם ההתנפחות הייתה מוצדקת? או שהיה כאן בלון? שוק ההון 5
S שאלתי בעבר,אך לא הייתה תשובה חד משמעית - גיוס משקיעים שוק ההון 2
adamshalev סקר: מה הייתה התשואה שלכם לשנת 2017 שוק ההון 66
adamshalev סקר: מה הייתה התשואה הכוללת שלכם לשנת 2016? שוק ההון 30
yossik האם הייתה כאן עבירה על החוק? שוק ההון 9

נושאים דומים

Back
למעלה