• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

מה אתם הייתם עושים

• פותח הנושא פותח הנושא תפוזינה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

תפוזינה

משתמש רגיל
דירוג
243
סליחה על הכותרת המעניינת, השאלה מאוד נדושה ומשעממת.
פשוט שמתי לב שפעם בכמה חודשים אני מבלה כמה שעות בלנסות למצוא את התשובה, ואז מתייאשת ושוקעת לעוד כמה חודשים, וחוזר חלילה. אז בואו תגידו אתם.
(אני מתעייפת רק מלכתוב את ההודעה הזאת. כל כך משעמם, כל כך "של מתחילים")

נגיד שיש בבעלותכם דירה בלי משכנתא
קופת גמל IRA פטורה ממס, ובה כ-130K ש"ח שמושקעים ב-100% מניות (VTI+VXUS)
וזהו. פנסיה, קרנות השתלמות קטנטנות (למרבה הצער), חיסכון לכל ילד. אלה כל ההשקעות שיש. אין קופ"ג להשקעה, אין כרגע חשבון בבית השקעות, לא משקיעים כרגע בני"ע דרך הבנק.
כרגע יש לכם 100-50 אש"ח להשקיע, ואתם לא מפחדים במיוחד לאבד את הכסף (הכל), כי אפילו שזה כל הכסף שיש לכם, אתם יודעים שזה לא באמת הרבה כסף...:roll: בהמשך יהיה עוד כסף להשקיע כמובן
במה, ודרך מה, הייתם משקיעים?

מצד אחד אין לכם כוח לחשוב כבר, אז אולי קופ"ג להשקעה (יש נגיד את טופ פאסיבי מדדי מניות של מנורה מבטחים עם 0.4% דמי ניהול).
מצד שני צריך לפזר וזה, אז עוד מדדי מניות בנוסף על הVTI ו-VXUS? צריך לאזן! ומה, קופ"ג להשקעה שהיא לא מניות? אז ממה נרוויח בכלל, עם הדמי ניהול... אז אולי לא קופ"ג להשקעה..
אז מה, תפתחו חשבון בבית השקעות ותשקיעו בקרנות של מניות ואג"חים (ומה עם קרנות ריט?)? איך תדעו איזה בית השקעות? או בכלל דרך הבנק (לאומי)?

וחוץ מהשאלה מה הייתם עושים,
נתקלתם במצב הזה שנמאס לכם מההתעסקות הזאת ובא לכם לתת למישהו אחר לנהל את זה??... בא לי להיות אתם וליהנות להתעסק בזה אבל זה לא המצב :'( אז מה עושים גם בקשר לזה?

הדבר הכי חשוב שהייתי חושב עליו הוא מהי הקצאת הנכסים שאני מעוניין בה בהתחשב בכלל הנסיבות האישיות ותוחלת החיים הצפויה. מכאן לגזור את ההחלטות הבאות יהיה פשוט יותר.
תפתחו חשבון בבית השקעות ותשקיעו בקרנות של מניות ואג"חים (ומה עם קרנות ריט?)
כן (ולגבי הריט פחות משנה).
איך תדעו איזה בית השקעות?
זה לא באמת משנה. זו שאלה של אופטימיזציה שולית והזמן שאת מבזבזת עליה עולה לך יותר מכל רווח מבחירה אופטימלית יותר.
או בכלל דרך הבנק (לאומי)?
לא.
נתקלתם במצב הזה שנמאס לכם מההתעסקות הזאת ובא לכם לתת למישהו אחר לנהל את זה??
קרה. התגברתי.
אז מה עושים גם בקשר לזה?
החיים מורכבים. מפתחים עמוד שידרה ונחישות.

אינני ממליץ לפעול כמוני (אם כי זה נשמע לי דבר סביר לעשות).

צריך לפזר וזה, אז עוד מדדי מניות בנוסף על הVTI ו-VXUS
VTI + VXUS זה כבר הכי מפוזר שיש, אני במצב הזה הייתי פשוט מוסיפה את הסכום לחשבון ההשקעות על אותן שתי קרנות.

VTI + VXUS זה כבר הכי מפוזר שיש, אני במצב הזה הייתי פשוט מוסיפה את הסכום לחשבון ההשקעות על אותן שתי קרנות.
איזה חשבון? :-) לקופת הגמל ההיא אני לא יכולה להוסיף כספים. צריכה להשקיע דרך מקום אחר.

וחוץ מהשאלה מה הייתם עושים,
נתקלתם במצב הזה שנמאס לכם מההתעסקות הזאת ובא לכם לתת למישהו אחר לנהל את זה??... בא לי להיות אתם וליהנות להתעסק בזה אבל זה לא המצב :'( אז מה עושים גם בקשר לזה
טוב, אז התשובה הנכונה היא להתחתן עם בן/בת זוג שאוהבים את זה, ושאת סומכת עליהם.

מצד שני, אולי גם כאן עדיף לפזר את ההשקעה, וצריך בדיוק גם אחד שמבשל, ועושה כביסה, וסידורים, לוקח את הילדים מהגן, ורופא ועו"ד ומהנדס. (עזבי מראה, אופי ואהבה, סתם מותרות, צריך לחסוך).
;)

ובינתיים תשובה קצת יותר רצינית:
אתם לא מפחדים במיוחד לאבד את הכסף (הכל), כי אפילו שזה כל הכסף שיש לכם, אתם יודעים שזה לא באמת הרבה כסף...:roll: בהמשך יהיה עוד כסף להשקיע כמובן
טוב, שאלה ראשונה זה יחס מניות ואג"ח.
אני מתקשה למצוא מסקנה הולמת יותר את ''לא מפחדים לאבד את כל הכסף" מאשר 100% מניות.
אפשר גם כל פשרת ביניים של 80% או משהו באזור.
זו כמובן ההחלטה הכי חשובה, ואת חייבת לקחת אותה את.

אחרי שהחלטת, בואי נדבר רגע על בית ההשקעות.
אני תכננתי הרבה זמן לעשות קצת מו"מ בין אקסלנס, מיטב דש, פסגות, וIBI. כולם חברי בורסה, כולם בתי השקעות סבירים. בסוף החלטתי ללכת על IB. גם כדי לחסוך את הצורך במו"מ, וגם כי הבנתי שרק עמלות המרת המט"ח של הסכום הראשוני יכולות לכסות לי רו"ח אם אצטרך.
אני החלטתי ללכת דרך המתווך הישראלי. פשוט משאירים פרטים דרך הקישור של דיבידעת, וחוזרים אלייך. אפשר גם לא דרך המתווך הישראלי, אלא ישירות. יש צדדים לכאן ולכאן. דנים פה מלא בזה.
מצד אחד אין לכם כוח לחשוב כבר, אז אולי קופ"ג להשקעה (יש נגיד את טופ פאסיבי מדדי מניות של מנורה מבטחים עם 0.4% דמי ניהול).
מצד שני צריך לפזר וזה, אז עוד מדדי מניות בנוסף על הVTI ו-VXUS? צריך לאזן! ומה, קופ"ג להשקעה שהיא לא מניות? אז ממה נרוויח בכלל, עם הדמי ניהול... אז אולי לא קופ"ג להשקעה..
אז מה, תפתחו חשבון בבית השקעות ותשקיעו בקרנות של מניות ואג"חים (ומה עם קרנות ריט?)? איך תדעו איזה בית השקעות? או בכלל דרך הבנק (לאומי)?
לא רואה הצדקה לקופג"ש במקרה שלך. את עם סכום מספיק גדול. את יודעת לנהל בעצמך (את כבר עושה את זה בגמל ira) בלי לפחד. חשבון בבית השקעות זה נשמע הגיוני. אפשר בית השקעות ישראלי ואז צריך קצת מו"מ כנראה, אפשר IB עם או בלי המתווך, ואז צריך מתישהו להגיש דוח מס, ואי אפשר (בינתיים) אג"ח ישראלי.

טוב, אז מה קונים בפלח המנייתי?
כבר בחרת הקצאה טובה ומפוזרת בקופת הגמל. לא יודע למה לא ללכת עליה גם בתיק החייב.
אם את רוצה למנוע מעצמך אפילו את האיזון בין שתיהן, את יכולה ללכת על VT. זה יעלה לך עוד כמה שברי פרומיל בשנה, אבל זה עשוי להיות שווה לך את חוסר ההתעסקות - לא צריך לחשב, פשוט קונים VT בכסף שיש.

לגבי הפלח האג"חי, אם החלטת שצריך, את יכולה ללכת על סל אג"ח ממשלתי כלשהו (בבית השקעות ישראלי), או על משהו בסגנון BND או VGIT (אם הלכת על IB).

בהצלחה

היי, שוב אני...
אז פתחתי חשבון ב-IB, העברתי את הכסף ושוב הגענו לנקודת הקרן הספציפית..
אז מה שרציתי לשאול זה, כשאמרתי שלא מפחדת במיוחד לאבד את הכסף, חשבתי, שאולי אפשר להחזיק בחלק מהכסף משהו מסוכן יותר מ-VT, VTI וכד'. קרן מחקה, לא מניה ספציפית, אבל משהו.. צומח? מתפתח? יש דברים כאלה?

אז מה שרציתי לשאול זה, כשאמרתי שלא מפחדת במיוחד לאבד את הכסף, חשבתי, שאולי אפשר להחזיק בחלק מהכסף משהו מסוכן יותר מ-VT, VTI וכד'. קרן מחקה
או שפשוט תקני עוד VT, VTI וכד' (במידה ואת עם חשבון ב IB ישירות).

היי, שוב אני...
אז פתחתי חשבון ב-IB, העברתי את הכסף ושוב הגענו לנקודת הקרן הספציפית..
אז מה שרציתי לשאול זה, כשאמרתי שלא מפחדת במיוחד לאבד את הכסף, חשבתי, שאולי אפשר להחזיק בחלק מהכסף משהו מסוכן יותר מ-VT, VTI וכד'. קרן מחקה, לא מניה ספציפית, אבל משהו.. צומח? מתפתח? יש דברים כאלה?
נאסדק?
FANGS
טכנולוגיה?
קנביס?
חברות עם בלוקצ'יין בשם?
ביומד?
מינוף?

זה האובייסט, חשבתי נלך יותר חכם
ישנן קרנות ה Smart Beta שמתחשבות לא רק בשווי שוק אלא בעוד נתונים אשר מטרתם ל"התחכם על השוק" ולמצות יותר תשואה בסיכון דומה
הציצי בדף הבא להבין מה אני שח
אני לא ממליץ, רק מציג בפנייך את האפשרויות, ולי אין שום מושג בכלום

מה זה משנה?
תחליטי במה את רוצה להשקיע קודם...
טוב, שכנעת אותי, חוזרת לתכנית של VTI:) הרי כל הרעיון היה בלי לחשוב יותר מדי.

ישנן קרנות ה Smart Beta שמתחשבות לא רק בשווי שוק אלא בעוד נתונים אשר מטרתם ל"התחכם על השוק" ולמצות יותר תשואה בסיכון דומה
הציצי בדף הבא להבין מה אני שח
אני לא ממליץ, רק מציג בפנייך את האפשרויות, ולי אין שום מושג בכלום
תודה, אקרא לפעם הבאה!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א סיכון מס בקרן השתלמות או שילוש של דמי הניהול - מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 9
ב לחיות על הקצה או ללכת על בטוח - מה אתם הייתם עושים? נדל"ן 14
ס מה אתם הייתם עושים ? דחיית תואר בשנה למען מקום טוב יותר אוף טופיק 13
ה בן 20. בהתלבטות ואשמח לדעת מה אתם הייתם עושים שוק ההון 26
I דולרים בחשבון - מה אתם הייתם עושים? אוף טופיק 16
R מה אתם הייתם עושים? משכנתא לדירה ראשונה ממשתכן שמחוסר ברירה היא להשקעה נדל"ן 9
A חשבון קיזוז ריבית (משכנתא) - מה אתם הייתם עושים? נדל"ן 2
P 800K ששוכבים בעו"ש. מה אתם הייתם עושים? פוסטים מאיכות נמוכה 9
N מה אתם... הייתם עושים ? - רוצה לעבור מניהול תיק בבנק שוק ההון 0
ה רבותי ההיסטוריה חוזרת מה אתם הייתם עושים שוק ההון 18
U אם מחר בנק ישראל מקפיץ את ערך הדולר מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 15
ב מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 52
ה למכור או להחזיק חזק מה אתם הייתם עושים שוק ההון 46
ז מליון שקלים, מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 11
ס 700-800אלף פנויים להשקעה- מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 4
B שאלה מהחיים, מה אתם הייתם עושים אוף טופיק 20
ס 250K להשקעה מה עושים מכאן ? מה אתם הייתם עושים ? שוק ההון 9
פ מליון שקלים ההשקעה הטובה ביותר /מה אתם הייתם עושים שוק ההון 37
S סקר - עד כמה אתם הייתם מוכנים לפשרה כדי למנוע בחירות נוספות אוף טופיק 152
A איזה מסלול אתם הייתם סוגרים מהמשכנתה נדל"ן 11
T מה אתם אומרים על המכפילים של הסנופי שוק ההון 108
I תומכי הליכוד - איך אתם עם התנהגות הממשלה בנושא הגיוס? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 257
E אתם יכולים בבקשה להמליץ על אזניות אלחוטיות אוף טופיק 2
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18
B איך אתם מנהלים תקציב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
ב איך אתם חשופים לישראל פיננסית? שוק ההון 26
Y חשבונות מודפסים שתופסים מקום - אתם שומרים עד 7 שנים? מיסים 11
TheTieMan מה אתם חושבים על [פרסום אסור - חסימה לצמיתות] פוסטים מאיכות נמוכה 67
E אתם יכולים להמליץ על אזניות אלחוטיות שלא מצריכות בלוטות' אוף טופיק 7
Williamsburg באיזו הנחה אתם קונים תו הזהב לשופרסל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
E אתם יכולים להמליץ על אתר בעברית שעוזר בכתיבת קורות חיים? אוף טופיק 1
K מתלבט בין שני ניי'ע מה אתם חושבים שוק ההון 5
E אתם יכולים בבקשה להמליץ על מקרר? אוף טופיק 16
I כמה אתם משלמים על אינטרנט+ טלוויזיה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
N איפה אתם חושבים שהביטקוין יהיה עוד 5-7 שנים מהיום השקעות אלטרנטיביות 23
P איך אתם מכירים או הכרתם למטרת זוגיות ? פוסטים מאיכות נמוכה 163
F אתם מפזרים בין כמה ברוקרים ? פוסטים מאיכות נמוכה 16
C אילו יריחונים/מגזינים אתם קוראים? פוסטים מאיכות נמוכה 4
C הייטקיסטים - איך אתם מתמודדים עם תיק השקעות ריכוזי בעקבות RSU? שוק ההון 12
ש חוץ מיס/הוט איזה רשת אתם ולמה? צרכנות פיננסית 5
ד האם אתם רואים בנפילה של הביטקוין בשבוע האחרון הזדמנות קנייה ? פוסטים מאיכות נמוכה 5
I אתם חושבים שיהיה שינוי אחרי המלחמה בממשלה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 358
M כמה נפשות אתם, וכמה כסף בממוצע אתם מוציאים בשנה על חופשות בארץ ובחו"ל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 43
ב איך אתם עוקבים אחרי התיק שלכם? שוק ההון 17
O הריבית על אגרות חוב לטווח ארוך נושקות ל-5% בוול-סטריט. מהו הגבול בו אתם מתחילים לצאת משוק המניות? שוק ההון 93
S איך אתם משקיעים באג״ח בתקופה הנוכחית שוק ההון 1
נ מה אתם קונים כאשר אתם משקיעים בS&P 500? מה החלופות? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 30
ל כמה צדקה אתם נותנים בחודש פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 132
S איך אתם ממקסמים חיסכון עם מועדוני צרכנות וקופונים צרכנות פיננסית 10

נושאים דומים

Back
למעלה