היי לכולם, שמח להצטרף לאחר מספר שנות קריאה.
יש לנו אפשרות לקבל הלוואה מהורים של 300,000 ללא ריביות \ מגבלת זמן.
אנחנו מתלבטים איזה מהמסלולים מומלץ לסלק קודם?
המשכנתא:
המטרה היא להימנע מהצמדות \ ריביות נוספות ככל האפשר.
נתון נוסף: בעוד 8-9 חודשים ישתחרר לי סכום של 150,000 ש"ח נוספים אותו אני מתכנן להכניס גם כן למשכנתא.
התכנון שלנו:
1. לסלק היום את ההלוואה האחרונה של ה-317K בעזרת ההורים ולהימנע מהצמדות נוספות הקשורות במדד המחירים לצרכן [אני מבין שאת ה-8729.1 אני בכל מקרה אשלם בשלב כזה או אחר והוא לא יכול לרדת אם המדד יירד]
2. בעוד 8-9 חודשים לסלק את המסלול הראשון שצבר 5212 ש"ח נוספים
3. לפרוס מחדש את החזר משכנתא החודשי [לאחר הסילוק הראשון] בסכום חודשי שיתאים לנו
אני מבין שאסור לייעץ להמליץ ואני לא לוקח את הודעות כהמלצה אבל אשמח לחיזוק או הארות.
וכמה שאלות:
1. במידה והריבית במשק תעלה, האם זה ישפיע לרעה רק על מסלול הפריים שלנו או גם על מסלולים אחרים?
2. האם עדיף עם 150K נוספים לסלק את המסלול שתכננתי [עם ריבית 1.65%] או להוריד חצי מהפריים שכן חשוף לעליית ריבית הצפויה?
3. האם ממוצע הריביות והמסלולים שבחרנו נחשבים טובים ביחס לסכום או שניתן למחזר היום ולשפר ריביות?
תודה רבה!
יש לנו אפשרות לקבל הלוואה מהורים של 300,000 ללא ריביות \ מגבלת זמן.
אנחנו מתלבטים איזה מהמסלולים מומלץ לסלק קודם?
המשכנתא:
המטרה היא להימנע מהצמדות \ ריביות נוספות ככל האפשר.
נתון נוסף: בעוד 8-9 חודשים ישתחרר לי סכום של 150,000 ש"ח נוספים אותו אני מתכנן להכניס גם כן למשכנתא.
התכנון שלנו:
1. לסלק היום את ההלוואה האחרונה של ה-317K בעזרת ההורים ולהימנע מהצמדות נוספות הקשורות במדד המחירים לצרכן [אני מבין שאת ה-8729.1 אני בכל מקרה אשלם בשלב כזה או אחר והוא לא יכול לרדת אם המדד יירד]
2. בעוד 8-9 חודשים לסלק את המסלול הראשון שצבר 5212 ש"ח נוספים
3. לפרוס מחדש את החזר משכנתא החודשי [לאחר הסילוק הראשון] בסכום חודשי שיתאים לנו
אני מבין שאסור לייעץ להמליץ ואני לא לוקח את הודעות כהמלצה אבל אשמח לחיזוק או הארות.
וכמה שאלות:
1. במידה והריבית במשק תעלה, האם זה ישפיע לרעה רק על מסלול הפריים שלנו או גם על מסלולים אחרים?
2. האם עדיף עם 150K נוספים לסלק את המסלול שתכננתי [עם ריבית 1.65%] או להוריד חצי מהפריים שכן חשוף לעליית ריבית הצפויה?
3. האם ממוצע הריביות והמסלולים שבחרנו נחשבים טובים ביחס לסכום או שניתן למחזר היום ולשפר ריביות?
תודה רבה!