• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

דולרים בחשבון - מה אתם הייתם עושים?

• פותח הנושא פותח הנושא Iron_man
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Iron_man

משתמש רגיל
דירוג
402
היי, אני יודע שנכתב כבר רבות בנושא ובכל זאת מעניין אותי לדעת מה חברי הפורום הנכבדים היו עושים במקרה המאוד ספציפי הבא:

נניח שהיו נוחתים היום בחשבון שלכם 35k דולר שמהווים כ-25% מההון הנזיל (לא חשוב מה הסיבה כרגע, תגמולים מESPP וכו').

בהנחה שכבר יש לכם חשיפה גבוהה למניות ואתם חושבים שהשוק עכשיו גבוה מדי ולא רוצים להכניס את כל הסכום בשלב הזה. מה הייתם עושים עם הדולרים האלה?

מחכים לתיקון של השוק ונכנסים? מחכים לתיקון של הדולר וממירים לשקלים? ממשיכים להחזיק את הדולרים ומתפללים שהמגמה תתהפך? תורמים לבית התמחוי הקרוב לביתכם?

ברור שלא מדובר בהמלצה, ייעוץ וכ'ו וכ'ו..

פה בפורום לא מאמינים בתזמון שוק מכל סוג שהוא.

השאלה אם יש לך תוכניות ספציפיות לכסף הזה- בטווח הקצר ? הארוך?
אם אין צורך בטווח הקצר אז
- כמה זה מהווה מתוך החיסכון החודשי שאתה משקיע ?
- אם אתה מתעקש אפשר לחלק ולהוסיף לסכום שאתה משקיע בכל חודש בכל מקרה

בהנחה שכבר יש לכם חשיפה גבוהה למניות ואתם חושבים שהשוק עכשיו גבוה מדי ולא רוצים להכניס את כל הסכום בשלב הזה. מה הייתם עושים עם הדולרים האלה?
קונים ני"ע שאינו מניות. אפשר לקבל תשואה נומינלית מובטחת (ע"י ממשלת ארה"ב) של בין 0.05% ל2% לשנה, תלוי בסיכון הנזילות/ריבית שאתה רוצה לקחת (אם אתה מחזיק את האג"ח לפדיון אין סיכון ריבית, אבל גם אין נזילות עד הפדיון)
ראה כאן
בקיצור, תלוי מה זה 'בשלב הזה'. אם לפחות חלק מהכסף צריך לשבת בצד לשנה או יותר, אפשר לקבל תשואה חיובית (אחרי עליות מסחר) על פני מזומן.

מחכים לתיקון של השוק ונכנסים?
אם אתה הולך לעשות את זה, הייתי מגדיר מראש בדיוק מה התכנית. באילו ערכים של המדד אתה מכניס איזה סכומים, מתי אתה מכניס איזה סכומים בלי קשר לערך
נניח: אם המדד יורד לX*.9, אני קונה מניות בA דולרים. בX*.8 אני קונה בB דולרים וכו'. אם לפני שזה קורה עברו כבר שבע שנים, אני קונה בC דולרים. אחרי 14 שנה, בD דולרים, וכו'
כך לפחות תגביל את הנזק שתגרום לעצמך עם נסיונות תזמון השוק הזה.

מחכים לתיקון של הדולר וממירים לשקלים? ממשיכים להחזיק את הדולרים ומתפללים שהמגמה תתהפך?
יש הבדל בין השניים? אחד מחכה ל"תיקון" (מה זה תיקון? למה שיהיה אחד?) והשני ממשיך להחזיק בלי לחכות ל"תיקון", אלא ל"היפוך מגמה"? לא הבנתי את השאלה בכלל.
אני הייתי עונה שמזומן הוא מזומן, גם בשקלים וגם בדולרים, ואין סיבה להמיר מטבע באף כיוון כשזה לא בכוונה לקנות איתו נכס כלשהו (ושמזומן צריך לשמש לקניית נכס כלשהו, כי אחרת הוא בעל תוחלת תשואה שלילית).
במילים אחרות: אם זה היה שקלים, היית פועל אחרת? אז תמיר לשקלים ותעמיד פנים שזה אף פעם לא היה דולרים.

תורמים לבית התמחוי הקרוב לביתכם?
בהחלט. למרות שאני הייתי מציע לתרום למטרה עם מכפיל תוצאה גבוה - חינוך/בריאות בעולם השלישי, עזרה ליזמים קטנים, תמיכה ביוזמות של נקיון הסביבה, אנרגיה חלופית, וכו'. אני ממש לא מומחה בתחום, יש ארגונים שעוסקים בלמקסם תוצאה פר דולר. שמעתי דברים טובים על GiveWell ואני סומך עליהם לעשות את זה.

אפשר לחלק ולהוסיף לסכום שאתה משקיע בכל חודש בכל מקרה
זו עצה מצוינת. לעשות DCA זה לא הרבה יותר גרוע מלהכניס הכל במכה (לפחות אם עושים את הDCA על פני תקופה סבירה)

ידוע.

אין תוכניות קונקרטיות כרגע, אבל יש סיכוי סביר שכן אצטרך אותו בשנה שנתיים הקרובות.
אז זה משנה את כל התמונה, במקרה זה מניות לא רלוונטי. לדעתי אפשר פקמ צמוד מדד , לשמור על ערך הכסף.

יש הבדל בין השניים? אחד מחכה ל"תיקון" (מה זה תיקון? למה שיהיה אחד?) והשני ממשיך להחזיק בלי לחכות ל"תיקון", אלא ל"היפוך מגמה"? לא הבנתי את השאלה בכלל.
הכוונה בתיקון היא להתחזקות של הדולר מול השקל, היפוך מגמה - אותו הדבר רק בלונג ראן.

אני מודע לדעה הרווחת פה שהחזקת מטבע לשם עצמה מסוכנת, ורצוי להמיר מיד כל מזומן שאינו משמש כקרן בטחון בנכס ריאלי כלשהו ועדיין, אחרי שהשקל התחזק בכזאת אגרסיביות בשנה וחצי האחרונות מול כל סל המטבעות, האם זה לא עניין של זמן עד שיתחילו להדלק נורות אדומות ומקבלי ההחלטות יקחו את המושכות מבנק ישראל ויפעלו להתערבות בשוק מטבע החוץ?

אולי זה wishfull thinking אבל קשה לי להאמין שהמציאות שבה כוס בירה עולה יותר מ10 דולר יכולה להחזיק הרבה זמן, או במילים אחרות שיתנו לכל מגזר התיירות ולייצואנים שאינם חברות FAANG או סטארטפים לפני אקזיט להתרסק, במיוחד כשאנחנו ככל הנראה לפני תקופה שבה הריביות יתחילו לעלות.

קשה לי להאמין שהמציאות שבה כוס בירה עולה יותר מ10 דולר יכולה להחזיק הרבה זמן, או במילים אחרות שיתנו לכל מגזר התיירות ולייצואנים שאינם חברות FAANG או סטארטפים לפני אקזיט להתרסק, במיוחד כשאנחנו ככל הנראה לפני תקופה שבה הריביות יתחילו לעלות.
גם אם אתה צודק (ואני לא בטוח לגבי העניין), האם שאר השחקנים בשוק פספסו את התובנה הזו?
אם אתה יודע את כיוון המט"ח אפשר לעשות הרבה כסף בפורקס.

מעניין שבשרשור אחר @דור ה-Z הצהיר בבטחון שלדעתו הדולר בכיוון למטה ולא למעלה וגם נתן נימוקים טובים. בקיצור, אי אפשר לדעת.

גם אם אתה צודק (ואני לא בטוח לגבי העניין), האם שאר השחקנים בשוק פספסו את התובנה הזו?
אם אתה יודע את כיוון המט"ח אפשר לעשות הרבה כסף בפורקס.

אין לי שמץ של מושג מה הכיוון, זה הכל משחקי ניחושים. ברור שהדולר יכול להמשיך להתחזק לרמות גבוהות הרבה יותר, השאלה אם יתנו לזה לקרות, קשה לי להאמין שכן.

אני חושב שבאופן כללי מטרת הפוסט שלי פוספסה, מה שבסך הכל באתי לשאול הוא זה:
אם היה נוחת בחשבונך סכום דולרי משמעותי, והאופציה להכניס אותו לשוק לא היתה על השולחן, מה היית עושה?

אולי זה wishfull thinking אבל קשה לי להאמין שהמציאות שבה כוס בירה עולה יותר מ10 דולר יכולה להחזיק הרבה זמן,
אתה מסתכל על זה הפוך.
עם האינפלציה המשתוללת בארה"ב, בקרוב 10 דולר לכוס בירה יהיה הנורמה בארה"ב.

וכמובן שעוד כמה (עשרות?) שנים זה יהיה 20 דולר ואז יותר וכו'.
ככה זה עם אינפלציה

אם היה נוחת בחשבונך סכום דולרי משמעותי, והאופציה להכניס אותו לשוק לא היתה על השולחן, מה היית עושה?
השאלה מה כן האופציות שלך?
אתה לא יכול להשקיע את הכסף אלא רק לבזבז?
אתה יכול לשמור אותו רק בהשקעות סולידיות? (אולי אג"ח צמוד כלשהו?)
אתה יכול לשמור אותו רק במטבעות? (ביטקוין?)

השאלה אם יתנו לזה לקרות
אני לא מכיר אף גורם רשמי/מוסמך שטוען שהמטרה היא השקל לא יתחזק יותר מדי (רק כותבי טורים). המטרות הרשמיות הן למנוע תנודות חדות בשערי המטבע (לאפשר למשק להיערך ולהסתגל בהדרגה) ולשמור על יציבות המחירים. המטרות האלו לא סותרות התחזקות הדרגתית של השקל גם לשער 2-2.5.

אם היה נוחת בחשבונך סכום דולרי משמעותי, והאופציה להכניס
תלוי למה צריך אותו. אם צריך שקלים, הייתי ממיר בהקדם. אם דולרים, לא הייתי ממיר. בכל מקרה, כנראה שהייתי מנסה להצמיד למדד (גם במחיר ריבית שלילית קטנה).

- אם צפויות רכישות בחודשים הקרובים בדולרים להשאיר את הכסף לרכישות
- אם יותר מחצי שנה צפויות רכישות בדולרים לקנות אג"ח דולרי ממשלתי
- אחרת להמיר לשקלים ולהשאיר בחשבון הבנק או לקנות אג"ח ממשלתי כמו שרשמתי על דולרים

מתעלק על השרשור, דילמה דומה עם סכום מעט גדול יותר של כ150K דולר שחוזר מהשקעה בארה"ב,
הכסף מתוכנן לשדרוג לדירה גדולה יותר עוד כ6-7 שנים,
בינתיים שוקל לשים בפקדון/אגח צמוד מדד כמו זה של מזרחי.
הדילמה מתי להמיר לשקלים.. לחכות לתיקון של הדולר או להמיר בקרוב..

דילמה דומה עם סכום מעט גדול יותר של כ150K דולר שחוזר מהשקעה בארה"ב,
הכסף מתוכנן לשדרוג לדירה גדולה יותר עוד כ6-7 שנים,
בינתיים שוקל לשים בפקדון/אגח צמוד מדד כמו זה של מזרחי.
למה לחכות? סיכוי מאוד סביר שהתשואה על הפקדון(דולרי?) לא תשיג את העליה במחירי הדירות.
וגם אם מחירי הדירות ישארו במקום - מה השגת בזה? הרי גם כך לא תקבל תשואה משמעותית מהפיקדון.

נערך לאחרונה ב:
חולה על המילה ״תיקון״.
פעם אחרונה ששמעתי את המילה היה זה סוכן הפנסיה מהעבודה שהפציר בי ״לחכות לתיקון״ בשווקים ולא לעבור לs&p. מאז הs&p עלה ב30 אחוז כמדומני.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א העברת דולרים מחול לארץ צרכנות פיננסית 16
ס תיק השקעות ב IBI - שקלים דולרים ויורו. טווח של עשרים שנים. שוק ההון 6
C הפקדה של דולרים לחשבון ישראלי צרכנות פיננסית 2
M החלפת דולרים ישנים לשקלים / דולרים חדשים צרכנות פיננסית 3
צ דולרים מחשבון צד ג לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
ש יש לי דולרים שוק ההון 1
S משיכת דולרים מקראקן, למישהו יש ניסיון? השקעות אלטרנטיביות 1
V מעוניין לפתוח להורים שלי תיק השקעות *מנוהל* בחו״ל (דולרים), מאיפה להתחיל? שוק ההון 3
ב אחזקת דולרים לעומת שקלים וקרנות כספיות שוק ההון 5
N העברת דולרים מPayPal לחשבון בנק שקלי צרכנות פיננסית 6
N העברת כספים מחו״ל (דולרים) לארץ (שקלים) צרכנות פיננסית 8
S העברת דולרים ללא המרה מבנק הפועלים בישראל לחשבון דולרי בבנק WISE צרכנות פיננסית 3
L העברת דולרים מבנק ישראלי לIB שוק ההון 14
א המרת דולרים בצורה הכי פשוטה וזולה שוק ההון 8
SolidBixby הפקדת דולרים לאינטרקטיב מבנק ישראלי שוק ההון 24
T העברת שקלים ולא דולרים ל IB צרכנות פיננסית 6
Count Olaf מה הדרך הזולה ביותר להמיר עשרות אלפי דולרים לש"ח? צרכנות פיננסית 9
G מה מייק היה עושה עם דולרים? שוק ההון 12
B העברת דולרים ללא המרה מישראל לחשבון Mercury מבנק מזרחי מיסים 0
Y בדיקה הסטורית של יתרת דולרים בib צרכנות פיננסית 3
M העברת דולרים מהארץ ל IB צרכנות פיננסית 8
D העברת דולרים מחו"ל לישראל במינימום עמלות צרכנות פיננסית 24
א העברת דולרים לחו"ל צרכנות פיננסית 3
פיטר גריפין מכירת דולרים ברווח ומשיכה - תשלום מס? מיסים 1
B העברת דולרים לחול דרך בנק zero צרכנות פיננסית 28
B העברת דולרים בחו"ל צרכנות פיננסית 18
ד העברת דולרים בארץ צרכנות פיננסית 18
N הפקדת דולרים לקרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
H קניית דולרים והפקדה לפיקדון השקעות אלטרנטיביות 8
Y החלפת ניירות ערך דולרים שוק ההון 17
I הפקדת דולרים במזומן לחשבון בנק צרכנות פיננסית 6
A יש מה לעשות עם שטרות דולרים פגומים? אוף טופיק 2
R משיכת דולרים מיטב דש טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
M המרה של דולרים בבנק והעברה לבית השקעות או המרה בבית השקעות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O העברת דולרים מארה״ב לישראל צרכנות פיננסית 0
Ron.B למה בנק ישראל קונה דווקא דולרים? אוף טופיק 5
__DanDan העברת דולרים מIBI קפיטל לIB שוק ההון 55
stamEhad משיכה (WITHDRAWAL) של דולרים בשיטת ACH דרך IB ל TransferWise ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
K העברת דולרים מבנק הדואר לחשבון שלי IB שוק ההון 3
Kipodi קנית דולרים ע"י בנק ישראל וקביעת שער דולר יציג צרכנות פיננסית 33
F Ishares דולרים ושקלים 50% אקטיבי, 50% פסיבי שוק ההון 6
ס המרת דולרים לקרוב משפחה צרכנות פיננסית 8
לאונל הפקדת דולרים מזומנים לקופת גמל להשקעה שוק ההון 3
W קניית דולרים צרכנות פיננסית 0
painblanc ניסיון אישי במכירת דולרים בבנק שוק ההון 6
E השקעת דולרים דרך חברה ישראלית שוק ההון 0
N RSU - המרת דולרים לשקלים בעת מכירה שוק ההון 18
ה שווה לקנות עכשיו דולרים? שוק ההון 49
T הדרך הזולה להמיר דולרים לשקלים צרכנות פיננסית 10
ד בחירת קרנות כשיש גם שקלים וגם דולרים שוק ההון 2