יש את אתר ספונסר שעובד איתם בשת"פ, שאלתי אישית את בעל האתר שאני מאוד מחזיק מהמילה שלו והוא טוען שהם אמינים מאוד.
תשאל אותו אם הוא מתוגמל לפי לקוחות.
באופן כללי אני מעדיף שגופים מוסמכים יבטחו את הכספים שלי ושהברוקר יהיה תחת פיקוח אמריקאי (שמאוד מחמיר לטובת המשקיע) ולא אירופאי (שמאוד מקל לרעת המשקיע).
גם לא נתקלתי עד היום במשהו שלילי על קולמקס עד כמה שחיפשתי וחיפשתי!
אני גם לא מצאתי שום דבר טוב שנאמר עליהם מחוץ לגבולות ישראל.
יש משהו מטריד שרק ישראל מכירה את קולמקס ובשאר העולם לא שמעו עליהם עדיין...
זמון תגובה ממש מהיר וזה מה שקנה אותי
לא שמתי לב שהצגת את הטיעון הזה.
זמן התגובה עצמו לא אומר דבר.
מה שמשפיע זה אם הם לוקחים לך חלק מהמחיר ומשלשלים לכיסם (הם הרי לא מפוקחים ע"י הגופים שמפקחים על דברים כאלו - אולי בכוונה ואולי לא - לי אין מושג) או לא.
לי זה חשוב מאוד, כי אם יוצאת איזה הודעה או נתון אז אתה יכול להגיב בשניות רק עם העכבר בלבד ולא לשנות כל רגע את המחיר עם המקלדת ואם הנייר ברח לך אז שוב לשנות עם המקלדת ושוב לשנות....ולבינתיים הנייר ברח לך לגמרי.
המערכת של אינטראקטיב גם מאפשרת את כל זה (ויותר מכך) אז אני לא מבין מה היתרון שלהם.
בכל אופן תשכח מלנצל הודעות שכאלו, ה-HFT כבר אכלו לך את כל הרווח עוד לפני שהדפדפן שקראת בו את ההודעה התרפרש...
מערכת TWS (של אינטראקטיב) מאפשרות לך לשגר הוראות מיידית ע"י קיצורי מקלדת כך שאתה לא צריך אפילו לגעת בעכבר.
יתרה מכך - היא מאפשרת לך לשגר במקביל הוראה של Take-Priofit ושל Stop-Loss תוך כדי שיגור הוראת המכירה שישוגרו לשוק אוטומטית בלי שתצטרך להזין אותן ידנית.
יש שם גם אפשרות של הוראות מורכבות שמבטלות אחת את השניה כך אתה יכול למשל לתחום נר עם הוראות דו-כיווניות שלכל אחת מהן יש Take-Profit ו-Stop-Loss משלה וברגע שאחת מהן תתבצע השניה תבוטל אוטומטית בלי שתצטרך לעשות דבר.
אתה כמובן יכול לקחת את זה כמה צעדים קדימה ולתכנת רובוט מסחר באמצעות ה-API של TWS (מסופק בחינם ע"י אינטראקטיב).
למרות כל הנאמר לעיל אתה יכול כמובן לעשות ברצונך.
לדעתי האישית אתה מתמקד בדברים שיכולים לגרום לך להפסדים כבדים (מסחר יומי ו/או מסחר בעקבות חדשות) ואני מעדיף לא לעזור לך להפסיד אז אני אפסיק כאן.
שיהיה בהצלחה במה שלא תבחר.