רעב_לטחינה
משתמש רגיל
- דירוג
- 87
היי,
אשמח לשמוע את דעתכם על התיק הבא (כמובן שזהו דיון תיאורטי בלבד ולא ייעוץ השקעות).
מעולם לא השקעתי, זהו התיק הראשון שאני בונה.
תמהיל - 70% מניות 30% אג"ח באופן הבא:
40% iShares Core S&P 500 UCITS ETF
20% iShares Core MSCI Europe UCITS ETF
10% iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF
15% MTF מחקה שקליות ריבית קבועה ממשלתיות 2-5 שנים
15% MTF מחקה צמודות מדד ממשלתיות 2-5 שנים
הערות:
* תיק ההשקעה קטן (50K ש"ח) ולכן לא משתלם כרגע חשבון ***
* התיק שבניתי כולו ישראלי עמ"נ לחסוך בעמלת המרת מט"ח + מינימום קניה + העברת נייר ערך אם ארצה בעתיד
* בנוסף אני חושב שחשוב "לפרגן" לאלטשולר ולבלאקרוק על המהלך של הקרנות הזרות (לא יודע אם זו סיבה מספיק טובה). ואני מעדיף בגדול לא לקנות קרנות ישראליות ש"מנפחות" משמעותית את הדמי ניהול.
* האג"ח הוא החלק הממתן בתיק. לכן בחרתי באג"ח ממשלתי צמוד + קבוע (אינפלציה/דיפלציה) לטווח קצר בלבד. בנוסף שאר התיק שלי לא מגודר מט"ח ולכן היה לי חשוב שלפחות חלק יהיה שקלי
דעתכם?
אשמח לשמוע את דעתכם על התיק הבא (כמובן שזהו דיון תיאורטי בלבד ולא ייעוץ השקעות).
מעולם לא השקעתי, זהו התיק הראשון שאני בונה.
תמהיל - 70% מניות 30% אג"ח באופן הבא:
40% iShares Core S&P 500 UCITS ETF
20% iShares Core MSCI Europe UCITS ETF
10% iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF
15% MTF מחקה שקליות ריבית קבועה ממשלתיות 2-5 שנים
15% MTF מחקה צמודות מדד ממשלתיות 2-5 שנים
הערות:
* תיק ההשקעה קטן (50K ש"ח) ולכן לא משתלם כרגע חשבון ***
* התיק שבניתי כולו ישראלי עמ"נ לחסוך בעמלת המרת מט"ח + מינימום קניה + העברת נייר ערך אם ארצה בעתיד
* בנוסף אני חושב שחשוב "לפרגן" לאלטשולר ולבלאקרוק על המהלך של הקרנות הזרות (לא יודע אם זו סיבה מספיק טובה). ואני מעדיף בגדול לא לקנות קרנות ישראליות ש"מנפחות" משמעותית את הדמי ניהול.
* האג"ח הוא החלק הממתן בתיק. לכן בחרתי באג"ח ממשלתי צמוד + קבוע (אינפלציה/דיפלציה) לטווח קצר בלבד. בנוסף שאר התיק שלי לא מגודר מט"ח ולכן היה לי חשוב שלפחות חלק יהיה שקלי
דעתכם?