אל ניניו
משתמש רגיל
- דירוג
- 388
אחרי שנה שלמה בה אני מדבר עם שני בניי ומנסה לחנך אותם למודעות פיננסית, חיסכון והשקעה מגיל צעיר בהשפעת הבלוג, פנה אליי היום בני הבכור בן ה12 וביקש שאתחיל להשקיע עבורו בבורסה עכשיו... התכנון במקור היה להתחיל בבר מצווה ולהעביר לחשבון ההשקעות שלי את הכסף שיתקבל מבני המשפחה וחברים כמתנה ולקנות עבורו קרנות מחקות מדד אבל הוא לא יכל להתאפק יותר ושלף מהארנק שלו 370 ש"ח דמי כיס שקיבל בתקופה האחרונה מהסבים ונתן לי כדי שאקנה לו מניות.. הוא גם ביקש שאחשב עבורו כמה כסף יהיה לו אחרי 10 שנים אם כל חודש יעביר אליי 100 שח. ביצעתי את פעולת הקנייה איתו ביחד (קרן מחקה מדד- מניות עולמי של תכלית) והרצנו מספרים במחשבון באינטרנט לפי תחשיבי תשואה שונים. נהניתי לראות את החיוך הרחב שלו כשעשינו סימולציה של 10% תשואה שנתית למרות שאמרתי לו שזה לא תרחיש סביר
הסברתי לו שהוא עדיין קטין ולא יכול לפתוח חשבון תחת שמו אבל הוא יהיה שותף מלא להחלטות שלי איזה קרנות לקנות וכשיגדל וזה יתאפשר הוא יוכל להמשיך לנהל את התיק בעצמו. בינתיים אני מסתפק בלהסביר מה זו השקעה פאסיבית בקרנות מחקות ולמה עדיפה על פני השקעה במניות בודדות.
אשמח לשמוע מהורים בבלוג וממגיבים בכלל איזו גישה לדעתם יש לנקוט עם הילדים לגבי חשיפה בגיל צעיר לגישה הסולידית ועד כמה נכון לערב אותם בביצוע השקעות בפועל. תודה!!

אשמח לשמוע מהורים בבלוג וממגיבים בכלל איזו גישה לדעתם יש לנקוט עם הילדים לגבי חשיפה בגיל צעיר לגישה הסולידית ועד כמה נכון לערב אותם בביצוע השקעות בפועל. תודה!!