Wolfman
משתמש רשום
- דירוג
- 4
שלום לכולם,
לאחר מחקר מעמיק, קיבלתי החלטה לפתוח תיק השקעות לטווח ארוך.
אני לא מעוניין להשקיע את כל חסכונותיי, אלא להתחיל "בקטן" ולאחר צבירת "בטחון" אני מתכוון להשקיע בכל רבעון סכומים משתנים של כמה אלפי שקלים בכל פעם, ופעם בשנה אבצע איזון בתיק.
לפני שאפרט מה יהיה הרכב התיק, כמה נקודות שחשוב לי להעלות:
*כיוון שאני צעיר יחסית (בן 27), אני חושב להקצות פלח גדול יחסית למניות, אך לא גדול מדי (חשבתי על 60 אחוז לטובת מניות ו40 אחוז אגרות חוב).
*אני מתכוון להשקיע דרך ברוקר ישראלי בלבד (ככל הנראה מיטב דש).
*סכום ההשקעה הראשוני יהיה כ-30 אש"ח, כאשר בכל רבעון, כפי שכבר ציינתי, אפקיד עוד כמה אלפי שקלים (בשאיפה להפקיד כל רבעון כ10 עד 15 אש"ח).
*אין לי קרן השתלמות, המעסיק לא פותח אחת ולכן כל כספי יופקד אחר ורק בחשבון ממוסה.
*אופק השקעה: טרם החלטתי אם אני מעוניין בפרישה מוקדמת או עבודה עד גיל פרישה, כך או כך, המטרה היא כרגע להנות מאפקט הריבית הדריבית, במקרה הכי קיצוני אגע בתיק ההשקעות בגיל הפרישה בלבד (לצערי-להסתמך רק על הקרן הפנסיונית בלבד לא יהיה מעשה חכם במיוחד).
נעבור להרכב התיק:
מניות:
iShares Core S&P 500 UCITS ETF-30%
10%-iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF
iShares Core MSCI Europe UCITS ETF EUR-20%
אג"ח:
40%-אג"ח חוב ממשלתית כלשהי לטווח של 2-5 שנים (נניח
5108857 - מיטב ד”ש - תכלית TTFי (00) ממשלתי שקלי ריבית קבועה 2-5 שנים
מח”מ ממוצע 3.03 )
הסבר על הרכב התיק:
החלטתי לקנות קרנות סל של בלאקרוק (איריות) ולא קרנות סל של וואנגארד משתי סיבות:
א. אני לא רוצה להיות חשוף למס ירושה אמריקאי (כן, אני יודע שמס ירושה רלוונטי למשקיעים מעל 60K בדולרים, אבל אני מניח שתוך כמה שנים אגיע לסכום כזה בתיק ההשקעות).
ב. אין בי רצון להמיר את השקלים שלי לדולרים ולקנות בהם קרנות של וואנגארד ועקב כך לשלם עמלת המרה דרקונית.
אשמח לשמוע את דעתכם ואת הערותיכם בנוגע לכל אשר נכתב כאן.
לאחר מחקר מעמיק, קיבלתי החלטה לפתוח תיק השקעות לטווח ארוך.
אני לא מעוניין להשקיע את כל חסכונותיי, אלא להתחיל "בקטן" ולאחר צבירת "בטחון" אני מתכוון להשקיע בכל רבעון סכומים משתנים של כמה אלפי שקלים בכל פעם, ופעם בשנה אבצע איזון בתיק.
לפני שאפרט מה יהיה הרכב התיק, כמה נקודות שחשוב לי להעלות:
*כיוון שאני צעיר יחסית (בן 27), אני חושב להקצות פלח גדול יחסית למניות, אך לא גדול מדי (חשבתי על 60 אחוז לטובת מניות ו40 אחוז אגרות חוב).
*אני מתכוון להשקיע דרך ברוקר ישראלי בלבד (ככל הנראה מיטב דש).
*סכום ההשקעה הראשוני יהיה כ-30 אש"ח, כאשר בכל רבעון, כפי שכבר ציינתי, אפקיד עוד כמה אלפי שקלים (בשאיפה להפקיד כל רבעון כ10 עד 15 אש"ח).
*אין לי קרן השתלמות, המעסיק לא פותח אחת ולכן כל כספי יופקד אחר ורק בחשבון ממוסה.
*אופק השקעה: טרם החלטתי אם אני מעוניין בפרישה מוקדמת או עבודה עד גיל פרישה, כך או כך, המטרה היא כרגע להנות מאפקט הריבית הדריבית, במקרה הכי קיצוני אגע בתיק ההשקעות בגיל הפרישה בלבד (לצערי-להסתמך רק על הקרן הפנסיונית בלבד לא יהיה מעשה חכם במיוחד).
נעבור להרכב התיק:
מניות:
iShares Core S&P 500 UCITS ETF-30%
10%-iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF
iShares Core MSCI Europe UCITS ETF EUR-20%
אג"ח:
40%-אג"ח חוב ממשלתית כלשהי לטווח של 2-5 שנים (נניח
5108857 - מיטב ד”ש - תכלית TTFי (00) ממשלתי שקלי ריבית קבועה 2-5 שנים
מח”מ ממוצע 3.03 )
הסבר על הרכב התיק:
החלטתי לקנות קרנות סל של בלאקרוק (איריות) ולא קרנות סל של וואנגארד משתי סיבות:
א. אני לא רוצה להיות חשוף למס ירושה אמריקאי (כן, אני יודע שמס ירושה רלוונטי למשקיעים מעל 60K בדולרים, אבל אני מניח שתוך כמה שנים אגיע לסכום כזה בתיק ההשקעות).
ב. אין בי רצון להמיר את השקלים שלי לדולרים ולקנות בהם קרנות של וואנגארד ועקב כך לשלם עמלת המרה דרקונית.
אשמח לשמוע את דעתכם ואת הערותיכם בנוגע לכל אשר נכתב כאן.