• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כספי ירושה

• פותח הנושא פותח הנושא kerenX
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

kerenX

משתמש רגיל
דירוג
1,093
אשמח לשמוע מאנשים שקיבלו כספי ירושה,
האם הרגשתם שבמקום מסויים הכסף לא שלכם? אם כן, איך התגברתם על התחושה?

כבר כמה שנים יושב אצלי סכום לא קטן בקרן כספית. הצד הרציונאלי יודע שצריך לעשות איתו משהו כי זה הדבר האחראי לעשות שגם יקדם אותי ואת המשפחה שלי.
לצד הרגשי הרבה יותר קשה עם העניין. כאמור גם תחושה שהכסף לא באמת שלי ומי אני שאסכן עבודה מאוד קשה לאורך שנים של אדם אחר, וגם אחרי הרבה מלחמות ירושה קשות, שהכסף סוג של "מלוכלך" בהרבה כאב וביזוי המת בתהליך.

המוריש אהב אותך ולכן בחר להוריש לך את כספו, כך לפחות החליט בית המשפט. מדברייך משתמע שגם את אהבת אותו.
הוא כנראה היה שמח לראות אותך משתמשת במתנה שלו לדברים שיקדמו אותך ויעשו לך ולמשפחתך טוב. אחרת למה נלחמת על הכסף?

אם בכל זאת את לא מסוגלת לגעת בכסף תעבירי אותו לילדים בעתיד.
חלק את יכולה לתרום למטרה שהייתה חשובה לנפטר או לך ולו במשותף.

פות״ש - אכן נושא לא פשוט. אני חושב שהנושא קשה לא רק אחרי אלא גם לפני ההורשה. אצלי ההורים (יבדל״א) ערכו צוואה מסודרת ואינני צופה שיהיה ריב כלשהו לגבי הצוואה - החלוקה תהיה שווה. החלק הרציונלי הוא שטוב שיש צוואה כי אז הפתח לריבים נהיה קטן יותר, אבל החלק האמוציונלי קשה מאוד כי הידיעה שבסוף המשמעות של הירושה היא שהוריך נפטרו היא מורכבת.

אישית הדרך שלי להתמודד עם הנושא היתה להחליט שחלק מסוים מהירושה יוקדש לפתח אצל ילדי נושאים שקרובים לליבם של הורי כמו טיולים, והיתר יושקע על ידי כי הורי בוודאי ירצו בטובת צאצאיהם ואין טעם להחזיק מזומן לאורך זמן ארוך.

בשורה התחתונה - תעשי צעדים קטנים כדי לצאת מהקיפאון ותהני מהכסף - בין ישירות ובין באמצעות גרימת אושר לסובבים אותך.

קרן, הדילמה מזכירה לי את מה שכתבה @הסולידית בפייסבוק לפני חודש, לגבי הירושה של אמא שלה ז"ל:
אולי חלק מהקושי בהשקעת כספי ירושה נובע מכך שבכסף שאדם משאיר אחריו טבוע גם חלק גדול מסיפור החיים שלו, וכך גם מהזיכרון שלו.
אמא שלי עבדה 40 שנה באותו מקום עבודה, חסכה פה, קנתה שם ותרמה כאן, והתוצאה המצטברת של כל אלפי ההחלטות הפיננסיות שקיבלה מסתכמת בסוף למספר מסוים, שעכשיו מתחלק ביני לבין אחיי וממתין לי בחשבון.
ואני, שלא עבדתי ולא טרחתי ולא נקפתי אצבע עבור הכסף הזה, שוקלת כעת אם להעמיד אותו בסיכון די משמעותי בזמן ששוק המניות בשיא של כל הזמנים. מה אני מסכנת כאן בעצם, אני שואלת את עצמי. כסף חסר ריח וצבע, או את הזיכרון של אמא שלי?
לי לא היתה בעיה להכניס את הכספים לתיק, לא הרגשתי עול רגשי.

לי לא היתה בעיה להכניס את הכספים לתיק, לא הרגשתי עול רגשי.
הוא בכל מקרה בתיק, השאלה היא רק מה עושים עם התיק.
כל חלוקה היא רק בדמיון שלנו.

לא הרגשתי שהכסף לא שלי, אבל הרגשתי חובה לשמור עליו. הייתה לי בעיה להשקיע במניות, כי פחדתי להפסיד את הכסף שעבדו עבורו ממש קשה.
בסופו של דבר השקעתי אותו בתמהיל יותר שמרני. וזה היה הבסיס של התיק שלי.

כמי שיצא לו לקבל בירושה מההורים גם כספים וגם את דירת המגורים שלהם אני יכול להעיד כי הכסף הוא הבעיה הקלה. הרבה יותר קשה לקבל החלטה עסקית מושכלת מה לעשות עם הדירה כי לא מדובר רק בבלוקים אלא בזכרונות ילדות

כמי שיצא לו לקבל בירושה מההורים גם כספים וגם את דירת המגורים שלהם אני יכול להעיד כי הכסף הוא הבעיה הקלה. הרבה יותר קשה לקבל החלטה עסקית מושכלת מה לעשות עם הדירה כי לא מדובר רק בבלוקים אלא בזכרונות ילדות
לגמרי, אני מכיר אנשים לא מעטים שפשוט השאירו דירות ריקות, עומדות, ומתדרדרות במשך המון שנים רק בגלל שלא הצליחו לראות את זה כנדל"ן - זה היה הבית בו גדלו. בהקשר של ההפסד הכלכלי העצום שמתלווה לכך זה באמת דוגמה לכך שהאדם אינו יצור רציונלי עד הסוף. אגב, אני חושב שבמקרים רבים זה בכלל החפצים שבתוך הבית, או משהו סנטימנטלי דומה שמקשה על הפרידה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

אז למזלי זה היה מחוץ לידיים שלי, והדירה כבר נמכרה. אבל "נתקעתי" עם לא מעט רהיטים שאני לא מסוגלת לזרוק/למכור אבל גם אין לי מקום עבורם בבית שלי כרגע.

תודה לכל המגיבים, נתתם לי חומר למחשבה 3>

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B התנהגות הבנקים למימוש כספי ירושה פוסטים מאיכות נמוכה 6
Y ייעוץ פיננסי בעקבות כספי ירושה נדל"ן 15
F כספי ירושה - להעביר לתיקון 190 ? שוק ההון 5
ש האם נכון במצבנו להעביר את כל כספי הפנסיה לקרן משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Y העברת כספי פנסיה ל-IRA למסחר אקטיבי במניות בודדות - אפשרי בסכום צבירה קטן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y השקעה של כספי פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ט מיסוי כספי קופת גמל שהתקבלה בירושה מיסים 17
L משיכת כספי קרן השתלמות ira מעל תקרת ההפקדה המוטבת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
S משיכת כספי פיצויים לאחר ניתוק תושבות ללא ת.ז בתוקף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
מ החזר דמי ניהול למנהל כספי אחרים מוסדי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
alinchik העברת כספי ביטוח מנהלים לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
A האם כדי למשוך את כספי הפיצויים או לבקש זיכוי מס במענק פרישה כנגד הזכאות לכספי הפיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ש מיסוי כספי פיצויים לאחר הפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א ההפרדה בין כספי השתלמות חייבים במס ופטורים בחשבונות IRA גלובלנט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
פסיוני העברת כספי קה"ש מחברה אל חברה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
פסיוני העברת כספי קה"ש מחברה אל חברה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
J משיכת כספי פיצויים בגיל 60 והשלכות מס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
V טופס 4 לצורך קבלת פטור מפקיד מס שומה על כספי פיצויים מיסים 1
ה משיכת כספי פיצויים לאחר זמן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Eugene200 שימוש בבונוס כספי לרכישת אופציות vested במסגרת סעיף 102 (מסלול הוני) מיסים 6
M משיכת כספי פיצויים - איך מחושב מס שולי מיסים 3
L קרן השתלמות מסלול שקלי כספי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
H תשלום מס בשל משיכת כספי פנסיה מיסים 2
I משיכת כספי פנסיה עם פטור ממס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A משיכה חד פעמית של כספי קופת גמל לקצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M משיכת כספי פנסיה בפטור ממס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
Y כספי ביטוח מנהלים לאחר פטירה - תיקון 8 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
T השקעת כספי קטין בחשבון אפוטרופוס - מחפש עצות ממי שמבין/ה או בעלי נסיון בנושא שוק ההון 13
D הוצאת כספי פיצויים - שבירת רצף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
U סטטוס כספי פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
M משיכת כספי פנסיה בעקבות נכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א המשך השקעת כספי פנסיה לאחר פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
S משיכת כספי תגמולים והגבלת ניוד עתידי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
G משיכת כספי פיצוים עבור משכנתא? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
L דוח שנתי רישום משיכת כספי פיצויים ופנסיה מיסים 3
S העברת כספי פיצויים לקופת גמל והמשך הפקדות תגמולים לקרן פנסיה מקיפה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S האם יש מוטיבציה להשקיע את כספי הפנסיה מרגע שנקבעה הקצבה הפנסיונית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
P נניח וידיכם הייתה על כספי המדינה/ האוצר איפה הייתם מקצצים, או מה הייתם בוחרים לשנות? פוסטים מאיכות נמוכה 136
J החזר כספי על טיסה שבוטלה אוף טופיק 9
K פדיון כספי ביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
T משיכת כספי פיצויים מיסים 3
J האם יש דרך להעביר את כספי ה rsu לקרנות מחקות מדד ללא אירוע מס? שוק ההון 10
M התיישנות על הוצאת כספי פנסיה של נפטר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
J התלבטות בנוגע למשיכת כספי פנסיה בצורה חד פעמית לפורש לפנסיה עקב הכנסות אחרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
F משיכת כספי פיצויים - פגיעה בקצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
א כספי פנסיה פוסטים מאיכות נמוכה 2
stamEhad סיום עבודה - מימון רכישת אופציות ע"י כספי פיצויים + ימי חופשה מיסים 6
ק הוצאת כספי פיצויים לחשבון ב-IB פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ayeletavr העברת כספי גמל והשתלמות מהפניקס למור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
M תשלום מס על משיכת כספי פיצויים מקרן פנסיה מיסים 1

נושאים דומים

Back
למעלה