• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הוצאת כספי פיצויים - שבירת רצף

• פותח הנושא פותח הנושא D.E
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

D.E

משתמש רשום
דירוג
2
היי, אני שוקל למשוך חלק מכספי הפיצויים שנצברו אצל מעסיק שעזבתי לפני כשנתיים וחצי. רוב הסכום פטור ממס.
כשדיברתי על זה עם החברה שמנהלת את הפנסיה נאמר לי שזה יפגע ברצף ההפקדות, וכן בפטור ממס עתידי - מה בעצם המשמעות של זה בפועל?

לדוגמה, אני מעוניין למשוך 100 אלף, מתוכם 80 אלף פטור ממס וכספי הפיצויים שלי בגיל פנסיה יהיו מיליון שקל, הפיצויים יצברו תשואה של 0%, ומדרגות המס יישארו זהות עד שאצא לפנסיה, יציאה מתוכננת לפנסיה עוד 30 שנה.

מה ההבדל בין התרחיש שבו אני מושך היום את ה100 אלף ואת השאר בפנסיה לבין אם אשאיר את הכל לפנסיה?

תקרת ההון הפטור שלך תפחת ב 1.35 כפול 80,000 צמוד למדד המחירים לצרכן.
נניח שהמדד אפס, תקרת ההון הפטור תפחת ב108 אלף ש"ח, או ב600 ש"ח לחודש במשיכה כקצבה.

כלומר אשלם מס על 28 אלף נוספים - 7,000 ש״ח (צמוד מדד) פחות בפנסיה, נכון?
מה לגבי שבירת רצף ההפקדות, יש לזה משמעות?

למשיכת הפיצויים יש גם השפעה על גובה הקצבה כפי שמחושבת היום, שמניחה שהפיצויים לא ייפדו לפני הפרישה

הכוונה היא ל600 שקל שכתב @האזרח הקטן או משהו נוסף?
יש שני אספקטים בלתי תלויים.
1. גובה הקצבה תלוי בגובה הצבירה. ככל שאתה מוציא כספים, הצבירה תהיה נמוכה יותר -> קבצה נמוכה יותר.
2. על קצבה מזכה יש מיסוי בהתאם למדרגות המס שלך. מנגד, המדינה מעניקה הטבת מס מסויימת, כך שעל חלק מהכסף לא משלמים מס. איזה חלק? נכון ל2025 (אז אמורה להיות הפעימה האחרונה שמגדילה את הסכום - אם לא תידחה/תבוטל), מדובר בכמיליון ש"ח, שאפשר להשתמש בהם בשני אופנים (או מיקס ביניהם):
1. משיכת הון חד פעמית פעמית (כל עוד נותרת לך צבירה שמאפשרת קצבה מזערית).
2. חלוקה של סכום הפטור ב180, כך שבקצבה החודשית תהיה לך כ5000 ש"ח ראשונים פטורים ממס (לפני נקודות זיכוי).

אותו סכום פטור מותנה בכך שלא משכת פיצויים פטורים ב32 שנות העבודה האחרונות כשכיר. אם משכת פיצויים כאלו, מורידים על כל שקל שמשכת בפטור, 1.35 ש"ח מגובה הפטור שתקבל, לכן חלק גדול יותר מהקצבה יהיה חלק חייב במס.

מנסה לתרגם, תגידו לי אם הבנתי נכון:
- אם האדם לא יגיע לצבירה שעולה על הסכום הפטור. אז אין משמעות מיסויית למשיכת פיצויים מוקדמת.

- אם יגיע לסכום העולה על הסכום הפטור, משיכה של X תייצר "חוב מס עתידי" על רווח של 0.35X. עבור שיעור מס השולי בפרישה של 10-50% אז ישולם בפרישה / אחריה מס נוסף בשיעור של כ-0.03X-0.18X. מכיוון שמדובר על מס פירותי, ככל שמדרגת המס בפרישה יותר גבוהה כך ה"קנס" יהיה גבוה יותר.

זה נכון?
תחת הנחה כי לאדם לא חשוב איך החלוקה בין הון / קצבה, יש משמעות נוספת?

אם האדם לא יגיע לצבירה שעולה על הסכום הפטור. אז אין משמעות מיסויית למשיכת פיצויים מוקדמת.
ליתר דיוק, אם לא יגיע לצבירה שעולה על 74% מגובה תקרת הפטור (בהתעלם מנקודות זיכוי), אז אין משמעות מיסויית.

אם יגיע לסכום העולה על הסכום הפטור, משיכה של X תייצר "חוב מס עתידי" על רווח של 0.35X. עבור שיעור מס השולי בפרישה של 10-50% אז ישולם בפרישה / אחריה מס נוסף בשיעור של כ-0.03X-0.18X. מכיוון שמדובר על מס פירותי, ככל שמדרגת המס בפרישה יותר גבוהה כך ה"קנס" יהיה גבוה יותר.

זה נכון?
כן, בהתעלם מנקודות זיכוי. מצד שני גם הורדת במקביל את הקצבה שתקבל, כך ששיעור המס הפירותי דווקא יקטן.

אותו סכום פטור מותנה בכך שלא משכת פיצויים פטורים ב32 שנות העבודה האחרונות כשכיר. אם משכת פיצויים כאלו, מורידים על כל שקל שמשכת בפטור, 1.35 ש"ח מגובה הפטור שתקבל, לכן חלק גדול יותר מהקצבה יהיה חלק חייב במס.
תודה על התשובה!
כמה עניינים להבנה (סליחה מראש על החפירה).
א. אם הבנתי נכון אז אין כאן שני דברים (״פחות כסף פטור ממס״ וגם ״שבירת רצף״) אלא רק ״פחות כסף פטור ממס״, וזה יקרה בגלל שאעבוד עוד פחות מ32 עד הפנסיה, נכון?
ב. התאריך הקובע ל32 שנים הוא תאריך המשיכה ולא התאריך שבו קיבלתי את הפיצויים, נכון? כלומר, עקרונית אם הייתי יודע שאני רוצה למשוך כספי פיצויים ממעסיק קודם (נניח מלפני 10 שנים), היה עדיף לי לעשות את זה בעבר, הבנתי נכון?
ג. נניח שיהיו לי 3 מיליון ברכיב הפיצויים, הפטור הוא מיליון והמקדם הוא 180 - אז במצב שבו לא משכתי כלום, יש לי פטור על 5,555 ראשונים ומס על 11,111, ובמקרה שמשכתי 100,000 שמתוכם 80 פטור (יישאר לי 2.9 מיליון) החלק שיישאר פטור הוא 892,000 - 4955 חודשי, והחלק החייב יהיה השאר (11,155). הבנתי נכון?
ד. הזכרת שהסכום שכבר לא יהיה פטור הוא צמוד מדד, כלומר תיאורטית בהיפר אינפלציה ומדד של אלפי אחוזים יכול להיות שלא יהיה בכלל פטור?

כל החוקים האלו נכונים להיום. אין להוציא מכלל אפשרות שיהיו שינויים בחוקי כספי הפרישה בסבירות גבוהה, כפי שהיו ב 2008 וב 2012. במיוחד לנוכח היקף הגירעון שעומד להיות כאן - לא מן הנמנע שיחליטו למשל להוריד את תקרת הפטור (נושא שנידון בעבר ואם כי לא בוצע - לא מן הנמנע שישקלו זאת שוב). כך שאם אתה שוקל להוציא את הכסף בדחיפות גבוהה עכשיו - לא הייתי מניח שהמצב היום הוא מה שיהיה בעוד 30 שנה.

• אהבתי
Reactions: D.E
וזה יקרה בגלל שאעבוד עוד פחות מ32 עד הפנסיה, נכון?
ב. התאריך הקובע ל32 שנים הוא תאריך המשיכה ולא התאריך שבו קיבלתי את הפיצויים, נכון?
עד כמה שאני מבין, כן - מועד המשיכה הוא המועד הקובע.

נניח שיהיו לי 3 מיליון ברכיב הפיצויים, הפטור הוא מיליון והמקדם הוא 180 - אז במצב שבו לא משכתי כלום, יש לי פטור על 5,555 ראשונים ומס על 11,111, ובמקרה שמשכתי 100,000 שמתוכם 80 פטור (יישאר לי 2.9 מיליון) החלק שיישאר פטור הוא 892,000 - 4955 חודשי, והחלק החייב יהיה השאר (11,155). הבנתי נכון?
ראשית, המס על קבלת קצבה (וגם הפטור) לא מבדיל בין רכיב הפיצויים לרכיב התגמולים.
שנית, מקדם הקצבה (סביב 200, תלוי בכמה גורמים) אינו קשור למקדם הפטור (180).

אני לא פנוי כעת לחשב, אבל על פניו נראה נכון (בהנחה של תשואה 0).

הזכרת שהסכום שכבר לא יהיה פטור הוא צמוד מדד, כלומר תיאורטית בהיפר אינפלציה ומדד של אלפי אחוזים יכול להיות שלא יהיה בכלל פטור?
נכון להיום, גם התקרות צמודות למדד כך שריאלית זה לא משנה.

אבל כפי שהשיבו לך,

כל החוקים האלו נכונים להיום. אין להוציא מכלל אפשרות שיהיו שינויים בחוקי כספי הפרישה

• אהבתי
Reactions: D.E
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ק הוצאת כספי פיצויים לחשבון ב-IB פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מ הוצאת כספי פיצויים להוספת תיק צרכנות פיננסית 40
M התיישנות על הוצאת כספי פנסיה של נפטר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R הוצאת דרכון בצורה מהירה אוף טופיק 5
ת לקראת הוצאת כסף מבית השקעות- מיסים 2
A הוצאת חשבוניות עסקה במעבר בין 17% ל 18% מעמ מיסים 2
D הוצאת קבלות מהכנסה פסיבית תיק 94 מיסים 4
H הוצאת רכיב של אובדן כושר עבודה מתוך ביטוח מנהלים (לפני 2001) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
klayhamn שאלה לגבי תעודת לידה ממשרד הפנים לצורך הוצאת דרכון זר אוף טופיק 17
D הוצאת אישור ניכוי מס שנתי באופן עצמאי מיסים 0
A עלות הוצאת היתר בניה נדל"ן 0
B הוצאת קרנות השתלמות לטובת תשלום משכנתא? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y הוצאת כספים מ401K אמריקאי לאזרח ישראל שאיננו אזרח או תושב ארה"ב מיסים 1
ע הוצאת ני״ע לחו״ל מעל 500k ש״ח - מחוייב בדיווח למס הכנסה? מיסים 19
R הוצאת תגמולים - מס כפול ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M הוצאת טופס 867 לאחר סגירת חשבון מיסים 5
ה ניכוי הוצאת שכר דירה מסלול 10% נדל"ן 6
ס איך מתנהלת מדינה עם איסור הוצאת כספים לחו"ל? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 12
R חובת דיווח על הוצאת כספים לחו"ל לבני זוג מיסים 1
R הוצאת כספים מחוץ לישראל - דו"ח למס הכנסה מיסים 7
N הוצאת כספים מהארץ כאקט מחאה על הרפורמה המשפטית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
ל הוצאת פטור במבחן אמירם? פוסטים מאיכות נמוכה 2
stamEhad הוצאת כרטיס אשראי עם חשבון בWise צרכנות פיננסית 1
Michel שאלות לאחר הוצאת דו"ח מסלקה פנסיונית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ק הוצאת אכ״ע מקרן פנסיה והעברתו לקופת גמל צרכנות פיננסית 2
E הוצאת הכסף מישראל לבעלי אזרחות אירופית צרכנות פיננסית 3
klayhamn הוצאת כספים מ-TRANSFERWISE צרכנות פיננסית 50
צפי הוצאת מט"ח מהבנק בעלות מינימלית צרכנות פיננסית 0
סטרבו הוצאת אזרחות פורטוגלית אוף טופיק 40
E הוצאת כרטיס אשראי ללא עמלות צרכנות פיננסית 8
ק הוצאת רישיון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
פ מעבר בין קופות גמל - הוצאת קיטור צרכנות פיננסית 4
F הוצאת חישוב מס ממחשבון של מס הכנסה אוף טופיק 12
H הוצאת המזומן ממשוואת איזון התיק? שוק ההון 9
c881 הוצאת קיטור של מפתחים אוף טופיק 33
ס קרן השתלמות - הוצאת חלק מיתרת הקרן בתום 6 שנים שוק ההון 4
ס הוצאת קיטור והתיעצות צרכנות פיננסית 16
Sinister סקר הוצאת מזון ממוצעת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 50
J משיכת כספי פיצויים בגיל 60 והשלכות מס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
V טופס 4 לצורך קבלת פטור מפקיד מס שומה על כספי פיצויים מיסים 1
ה משיכת כספי פיצויים לאחר זמן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Eugene200 שימוש בבונוס כספי לרכישת אופציות vested במסגרת סעיף 102 (מסלול הוני) מיסים 6
M משיכת כספי פיצויים - איך מחושב מס שולי מיסים 3
L קרן השתלמות מסלול שקלי כספי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
H תשלום מס בשל משיכת כספי פנסיה מיסים 2
I משיכת כספי פנסיה עם פטור ממס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A משיכה חד פעמית של כספי קופת גמל לקצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M משיכת כספי פנסיה בפטור ממס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
Y כספי ביטוח מנהלים לאחר פטירה - תיקון 8 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
T השקעת כספי קטין בחשבון אפוטרופוס - מחפש עצות ממי שמבין/ה או בעלי נסיון בנושא שוק ההון 13

נושאים דומים

Back
למעלה