Eugene200
משתמש סולידי
- דירוג
- 36
שלום,
אני מעוניין לברר האם קיימת אפשרות להגדיר בונוס כספי לעובד כהטבה לצורך רכישת אופציות שכבר הבשילו (vested) ונמצאות בנאמנות, במסגרת סעיף 102 במסלול ההוני. המטרה היא שהעובד לא יחויב במס שולי בעת קבלת הבונוס, אלא רק במס רווח הון (25%) במועד מימוש המניות.
להלן פרטי המקרה:
1. מדובר באופציות שכבר הבשילו (vested) ונמצאות בנאמנות כחלק מתוכנית מאושרת לפי סעיף 102 במסלול ההוני.
2. המעסיק מעוניין להגדיר את הבונוס כתקציב ייעודי שמיועד לממן את רכישת האופציות הללו, במקום להעביר את הבונוס ישירות ככסף במשכורת.
3. האופציות יישארו בנאמנות לתקופת הזמן הנדרשת (במידה ורלוונטי).
השאלות שלי הן:
האם ניתן להגדיר את הבונוס כהטבה במסגרת סעיף 102 באופן שיאפשר דחיית מס למועד מכירת המניות?
האם ישנם תקדימים למקרים דומים שבהם בונוס שימש למימון רכישת אופציות שכבר הבשילו?
האם מהלך כזה מחייב אישור פרטני מראש מרשות המסים (פרה-רולינג)?
אשמח לשמוע חוות דעת מקצועיות, ניסיון מהשטח, או המלצות כיצד להתקדם בנושא זה.
תודה רבה!
אני מעוניין לברר האם קיימת אפשרות להגדיר בונוס כספי לעובד כהטבה לצורך רכישת אופציות שכבר הבשילו (vested) ונמצאות בנאמנות, במסגרת סעיף 102 במסלול ההוני. המטרה היא שהעובד לא יחויב במס שולי בעת קבלת הבונוס, אלא רק במס רווח הון (25%) במועד מימוש המניות.
להלן פרטי המקרה:
1. מדובר באופציות שכבר הבשילו (vested) ונמצאות בנאמנות כחלק מתוכנית מאושרת לפי סעיף 102 במסלול ההוני.
2. המעסיק מעוניין להגדיר את הבונוס כתקציב ייעודי שמיועד לממן את רכישת האופציות הללו, במקום להעביר את הבונוס ישירות ככסף במשכורת.
3. האופציות יישארו בנאמנות לתקופת הזמן הנדרשת (במידה ורלוונטי).
השאלות שלי הן:
האם ניתן להגדיר את הבונוס כהטבה במסגרת סעיף 102 באופן שיאפשר דחיית מס למועד מכירת המניות?
האם ישנם תקדימים למקרים דומים שבהם בונוס שימש למימון רכישת אופציות שכבר הבשילו?
האם מהלך כזה מחייב אישור פרטני מראש מרשות המסים (פרה-רולינג)?
אשמח לשמוע חוות דעת מקצועיות, ניסיון מהשטח, או המלצות כיצד להתקדם בנושא זה.
תודה רבה!