• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

קרן השתלמות מסלול שקלי כספי

• פותח הנושא פותח הנושא leoleo
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

leoleo

משתמש סולידי
דירוג
5
יש לי קרן השתלמות לא פעילה במסלול מחקה מדד sp500 בהראל.
לאור זה ששוקל בחודשים הקרובים רכישת נכס בדקתי אפשרות להעביר את הקרן למסלול סולידי , קרן השתלמות כספי שקלי, בבדיקה מולם עולה כי מכל המסלולים דווקא במסלול שקלי יש מגבלה של 6/12/24 חודשים - כלומר אם עברתי למסלול שקלי תחנת היציאה הראשונה היא כעבור 6 חודשים או 12 וכן הלאה. לא ידעו להסביר למה זה ככה- האם מוכר לכם? ואם כן מה הסיבה לכך?
במידה ואכן המגבלה קיימת ואני לא רוצה להיות מסונדל ל-6 חודשים במידה ואחליט לרדת מעניין הנכס ולחזור למסלול sp500. אילו אלטרנטיבות בטוחות/סולידיות עומדות לרשותי לתקופה של כמה חודשים (אג״ח? עוקב מדדי אג״ח?) כך שגם אם תהיה ירידה משמעותית בשווקים עדיין הנזק יהיה מצומצם. מדובר על החלטה לטווח קצר ולא כמסלול לטווח ארוך.
בברכה

במסלול שקלי יש מגבלה של 6/12/24 חודשים - כלומר אם עברתי למסלול שקלי תחנת היציאה הראשונה היא כעבור 6 חודשים או 12 וכן הלאה
למיטב ידיעתי, לא חוקי.
אם מדובר בקרן השתלמות, אז אתה תמיד יכול לעבור מסלול, וגם לעבור לקרן השתלמות אחרת.
תברר מולם היכן בחוק, בתקנות או בתקנון, מופיעה ההגבלה הזו.

איני איש מקצוע, השימוש בתוכן הרשומה על אחריות הקורא בלבד.

למיטב ידיעתי, לא חוקי.
אם מדובר בקרן השתלמות, אז אתה תמיד יכול לעבור מסלול, וגם לעבור לקרן השתלמות אחרת.
תברר מולם היכן בחוק, בתקנות או בתקנון, מופיעה ההגבלה הזו.

איני איש מקצוע, השימוש בתוכן הרשומה על אחריות הקורא בלבד.

זו קרן השתלמות. כשאני מגיע לתפריט המסלולים כתוב בכוכבית מתחת למסלול: ״זמן השקעה מוגבל עד 24 חודשים״. זה לא דומה למה שנאמר לי אבל זה מה שאמרה לי נציגת השירות בצ׳ט וביקשתי ממנה שתוודא והיא אמרה שזו התשובה. גם לי זה נשמע מוזר, בפרט שאני מוגבל באפשרות לצאת אחרי פרק זמן קצר יותר, ניחא שיגבילו במקסימום 24 חודשים.
בכל מקרה, אם כך הדבר, מה האלטרנטיבה הסולידית הבאה לימינו: פרט להנחה שהריבית לא תעלה כל השאר יכול לקרות ומזה אני רוצה להיות מוכן או למזער נזק.

למיטב ידיעתי, לא חוקי.
סעיף 6 א׳:

אני לא בטוח אם זה הנוסח הסופי, אבל זה בהחלט הוראה של משרד האוצר.
אני משער שהמטרה היא לקבוע תקופה מקסימלית כברירת מחדל, כדי שלקוחות לא יגלו אחרי שנים שכספם שכב ללא תשואה, לא ברור לי מהסעיף האם זו תקופה מחייבת או שאפשר לצאת ממנה לבקשת הלקוח טרם חלפה התקופה.

סעיף 6 א׳:

אני משער שהמטרה היא לקבוע תקופה מקסימלית כברירת מחדל, כדי שלקוחות לא יגלו אחרי שנים שכספם שכב ללא תשואה, לא ברור לי מהסעיף האם זו תקופה מחייבת או שאפשר לצאת ממנה לבקשת הלקוח טרם חלפה התקופה.
זה סבבה, אבל זה לא מה שהוא רשם.

אתה הבאת הוראה שאומרת, קציבת מקסימום השהיה במסלול, אם לא נתת הוראה ארחת, אז אחרי תקופה של X חודשים, הכספים עוברים אוטומט למסלול אחר.

מה שהוא רשם, זה שאסור להעביר את הכספים מהמסלול.

זה סבבה, אבל זה לא מה שהוא רשם.

אתה הבאת הוראה שאומרת, קציבת מקסימום השהיה במסלול, אם לא נתת הוראה ארחת, אז אחרי תקופה של X חודשים, הכספים עוברים אוטומט למסלול אחר.

מה שהוא רשם, זה שאסור להעביר את הכספים מהמסלול.
כך גם אני מבין את התנאים, אבל זה לא ברור מהסעיף שזו תקופת מקסימום ולא תקופה קבועה.
מוטב היה שמשרד האוצר היה מוסיף הבהרה לסעיף.

כך גם אני מבין את התנאים, אבל זה לא ברור מהסעיף שזו תקופת מקסימום ולא תקופה קבועה.
מוטב היה שמשרד האוצר היה מוסיף הבהרה לסעיף.
נכון לא מובן מזה, אבל כידוע לי התקנות גוברות על חוזרים, ובתקנות רשום שניתן להעביר בכל עת.

סעיף 6 א׳:

תודה, תותח אתה. אכן, לא כתוב האם ניתן להעביר מסלול לפני תום התקופה, אך ההגיון אומר שכן. קידמת אותי מאוד בבירור וכל שנותר זה לחזור אליהם ושיבדקו שוב.. או לעשות ניסוי עם 1% מהקרן במהלך של שבוע….

בדקתי וכאן ניתן לעבור בכל שלב, המגבלה היא כדי שהחוסכים לא ישכחו את הכסף במסלול כספי לאורך זמן.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R קרן השתלמות - מסלול ״בטוח״ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
N קרן השתלמות - האם לשקול מסלול כללי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
פ קרן השתלמות: מסלול 100% מנייתי מחקה מדד עולמי. יש חיה כזאת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
פ קרן השתלמות- מסלול מחקה מדד מחירים לצרכן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Tsachi01 קרן השתלמות : איזה מסלול כדאי לבחור? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
U קרן השתלמות- עוקב s&p או מסלול מנייתי שוק ההון 1
ג קרן השתלמות - לחשב מסלול מחדש לתקופה הקרובה? שוק ההון 3
R מסלול קרן השתלמות שוק ההון 10
E קרן השתלמות מסלול מחקה מדד לעומת IRA והשקעה מחקת מדד שוק ההון 0
ח דעתכם לגבי שינוי מסלול עבור קרן השתלמות שוק ההון 4
Liron2035 קרן השתלמות IRA - מישהו מצא מסלול אופטמלי? צרכנות פיננסית 6
chen15 קרן השתלמות או קרן פנסיה - מסלול הלכה צרכנות פיננסית 17
M קרן השתלמות IRA מול מסלול פאסיבי שוק ההון 15
M מסלול קרן השתלמות שוק ההון 8
Oziris קרן השתלמות - מסלול מנייתי ללא איזון סולידי שוק ההון 15
N קרן השתלמות מסלול מנייתי שוק ההון 2
W הבדל עקרוני בין תשואת קרן פנסיה/גמל/השתלמות לבין תשואת השקעה עצמית, למשל במניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
B קרן השתלמות לשכיר + עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N בחירת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Yoshi_Invest קרן השתלמות מבחינת אמריקאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Yoshi_Invest מעסיק פתח לי קרן השתלמות (אני אזרח אמריקאי) צרכנות פיננסית 12
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
א ניוד קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
א משיכת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N פתיחת קרן השתלמות חדשה בשינוי שם מעסיק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
M קיזוז מס מול משיכה מוקדמת של קרן השתלמות מיסים 1
H שאלות לגבי קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א העברת קרן השתלמות שוק ההון 12
M קרן השתלמות עוקבת S&P - הפרשים בדמי ניהול לעומת הפרשים בתשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
חובב_פנסיה2022 מחפש לפתוח קרן השתלמות עם דמי ניהול של 0.3/0.35 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
J האם לפדות קרן השתלמות ולהעביר לבית השקעות חשבון עצמאי שוק ההון 21
P דמי ניהול בפתיחת קרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N גיליון חישוב - קרן השתלמות או תיק ממוסה??? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
חצי פנסיון הלוואה על חשבון קרן השתלמות IRA נדל"ן 2
I הלוואה על חשבון קרן השתלמות/פנסיה צרכנות פיננסית 2
A התייעצות: לפדות קרן השתלמות + קופת גמל לסגור חלק מהמשכנתא וההלוואות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
L מורים -קרן השתלמות, קופ״ג, דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
X ביטול הפקדת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א קרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
R קרן פנסיה וקרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מ דעה לגבי דמי ניהול פנסיה+קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
O ירושה של קרן השתלמות בניהול עצמי (IRA) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
A קרן השתלמות מפסידה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
O קרן השתלמות במסלול כללי פניקס 964, האם מומלץ לעבור למסלול כללי פסיבי 8629 לאור המצב בארץ? פוסטים מאיכות נמוכה 1
S שימוש בכספי קרן השתלמות לטובת רכישת דירה שניה נדל"ן 17
R קרן השתלמות IRA בדמי ניהול של 0.5, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N האם להוציא קרן השתלמות אחרי 6 שנים? שוק ההון 90
T החלת ותק קרן השתלמות בין גופי השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R איך מאזנים קרן השתלמות IRA כשאין הפקדות? שוק ההון 6
ב דו"ח מס שנתי - קרן השתלמות ובטוח לאומי מיסים 0

נושאים דומים

Back
למעלה