• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

השקעת כספי קטין בחשבון אפוטרופוס - מחפש עצות ממי שמבין/ה או בעלי נסיון בנושא

• פותח הנושא פותח הנושא Tnx4All
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Tnx4All

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם,
חדש פה בפורום.
הבן שלי, בן 7 קיבל פיצויים מהעירייה (מצו בית משפט, לאחר תביעה) בעקבות פציעה שקרתה לפני מספר שנים.
המצב כיום הוא שיש לו בחשבון בנק על שמו (הבינלאומי) 130K שח.
אממה, על פי פסק הדין, "הכספים יישמרו בחשבון נאמנות ע"ש הקטין עד להגיעו לגיל 18 ויושקע בהתאם לתקנות הכשרות המשפטית והאפוטרופוסות (השקעת כספי חסוי)".
זה אומר שא. אני לא יכול להעביר את הכסף לבית השקעות ולהשקיע בדמי ניהול זולים.
ב. לאחר שהשלמתי עם העובדה שאנהל את הכסף בדמי ניהול של הבנק, החוק מגביל אותי להשקעות סולידיות מאוד וחסרות סיכון (אגחים, פקדונות של הבנק).

מכירים דרך שאוכל לשים את הכסף בסנופי/נסדק ל11 שנה (בשאיפה ליותר אחרי שהילד יילמד שלא כדאי לו לגעת בכסף הזה. יהיה לו סכום יפה בכל מקרה בחיסכון לכל ילד + חיסכון פרטי שלנו)?
כשנברתי בחוק הבנתי שאפשר לקבל אישור מבית משפט לענייני משפחה לנהל את הכספים בצורה שונה. לא מצאתי עדיין עורך דין שמבין בזה או שיכול לעזור.

מכירים אנשים שעברו תהליך דומה?

תודה מראש

נערך לאחרונה ב:
נתקלתי בזה מהצד השני - של הורים - והכללים של האפוטרופוס אכן מאד נוקשים עד כדי לא הגיוניים במטרה להגן על כספו של החסוי.
אבל.
חבר עורך דין אמר לי בהקשר דומה שאין צורך בעורך דין כי מדובר בתיק קל יחסית שאין בו צד שני.
אתה צריך לשכנע את בית המשפט שאתה מבין מה שאתה עושה ושזה אכן לטובת הקטין, אבל אין משהו שפועל מתוך אינטרס שפוגע בך.
כל מה שחשוב לכולם זה שהחסוי לא יפגע בגלל הזנחה של האפוטרופוס ובית המשפט- ולוודא שאין ניצול של הקטין מצדך.

אני חושב שאתה יכול להתיעץ עם משרד האפוטרופוס - יש מצב שהם מתעסקים בעיקר עם קשישים ותופרים את ההנחיות עבורם כך שיניבו מכסימום ביטחון לטווח הקצר. כך שיתכן שתוכל לשכנע את השופט שהמקרה שלך שונה.
עוד רעיון, במקרה שזה באפשרותך הכספית, להתחייב לשופט התחיבות שמועתקת מהתחייבות הממשלה לקרנות הפנסיה - שאם הרווחים יהיו נמוכים ממשהו אז אתה תשלים את ההפרש. מאחר ויש תקדים להתחיבות כזו מהממשלה בהשקעה שנחשבת סולידית ויש שם הכרה שזה אכן ערוץ לגיטימי להשקעה לטווח ארוך, אז יש מצב שזה יעבוד.

לא ניסיתי. בהצלחה.

דבר ראשון - רק בריאות לילד ולכולכם.

האמת שבדיוק רציתי לפתוח דיון בנושא דומה.

אני אפוטרופוס של אחי (בעל צרכים מיוחדים) מזה כמה שנים, אז אני מכיר את הנושא לא רע.

כל מה שאגיד זה מהניסיון שלי בלבד ואני ממליץ לדבר עם עורך דין.
ייתכן שעם ילדים קטינים שעליהם אתה אפוטרופוס טבעי המצב קצת שונה, אולי יותר גמיש.

המצב המשפטי
חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, והתקנות הנלוות, אכן נוקשים מאוד.
הרציונל של הרגולטור כאן הוא להגן ככל הניתן על נכסים של בני אדם שמונה להם אפוטרופוס (ידוע בראשי התיבות המפוצצים: "אשל"א"), כי הם לא יכולים לעשות זאת בעצמם.

בנוגע להשקעת כספים, סעיף 50 בחוק + התקנות שציינת מפרטות מה מותר ומה אסור.

לכל השקעה מנייתית דרוש אישור בית משפט לענייני משפחה מראש.
זה קצת מבאס, אבל אני חושב שאפשרי בהחלט לקבל אישור כזה להשקעה סבירה.

לא יצא לי לעשות את זה, אבל אני משער שעו"ד שמכיר את התחום ייעץ לך לצרף לבקשה, למשל, חוו"ד של יועץ השקעות שאומרת שזו השקעה שפויה עבור אדם בגיל ובמצב שלו.

אני חושב שאתה יכול להתיעץ עם משרד האפוטרופוס
לא הייתי ממליץ על זה.
האינטרס שלהם זה לשמור כמה שיותר על נכסי האשל"א; הם לא חסידים גדולים של מרווח תמרון עם הכספים.
ממילא, זה לא בסמכות שלהם לאשר לך דבר כזה - רק בית המשפט רשאי.

בתי משפט
חבר עורך דין אמר לי בהקשר דומה שאין צורך בעורך דין כי מדובר בתיק קל יחסית שאין בו צד שני
זה לא נכון.
ה"צד השני" כאן זה היועמ"ש או האופכ"ל. הם לא חייבים להתנגד להליך - במקרים טריוויאליים הם פשוט יסכימו עם הבקשה, אבל הם בהחלט יכולים להגיב בצורה שלדעתם מייצגת את האינטרס של האשל"א. הקאץ' הוא שהם לא בהכרח יסכימו איתך - האפוטרופוס - לגבי מה האינטרס של האשל"א. ואז בית המשפט מכריע.

ככל שהבקשה סבירה ומנומקת, הסיכוי שזה יסתבך נמוך, וכנראה שלא יטרגר אותם להתנגד. אבל צריך להתייעץ עם עו"ד בשביל זה.

ראיתי בפורום פוסט על כך שביהמ"ש אישר השקעה של 20% במניות, אז הדבר הזה בהחלט קיים ואפשרי.

חשבונות השקעות - המצב בשטח
נ.ב., ביררתי לאחרונה אם אפשר לפתוח עבור אחי חשבון השקעות באקסלנס/IBI ונענתי בשלילה.
בתי ההשקעות לא רוצים להתעסק עם חשבונות כאלה! וזאת למרות שלמיטב ידיעתי, אין שום חוק או תקנה שאוסרים עליהם לעשות כן.
המשמעות היא שאפילו עם החלטת בית משפט שמאשרת לי להשקיע את כספיו, אני תקוע עם הבנק.
אם מישהו מכם מכיר בית השקעות שמוכן לכך, זה יהיה מאוד נחמד לדעת.

כמובן, יש מכשירי השקעה שמותרים ע"פ החוק/התקנות ללא אישור בית משפט (למשל, פקדונות בנקאיים, ואפילו קרן שהאופכ"ל בכבודו ובעצמו מנהל - והיא פטורה ממס), אבל לא בטוח שזה מה שאתם רוצים.

בהצלחה

נערך לאחרונה ב:
גם אני מחפשת פתרון להשקיע כספי ירושה שקיבלו ילדיי. האם אתם יודעים מה הפרוצדורה להגשת בקשה לבית הדין למשפחה להשקיע במסלול עם סיכון גבוה?

נשמע לי די מוזר להביא חו״ד של איש מקצוע שלטווח ארוך כדאי להשקיע באפיקים עם סיכון… זה לא הבסיס של הבסיס? אפילו בתוכנית חסכון לכל ילד נותנים את האופציה הזו ואף ממליצים עליה.

לגבי בתי השקעות שמאפשרים מסחר עצמאי עי אפוטרופוס, עבור קטין לפחות יש את מיטב טרייד שפותחים אותן (בכפוף להגעה פיזית למשרדים). אני לא יודעת אם זה עובד גם עבור בגיר

גם ארוך כדאי להשקיע באפיקים עם סיכון… זה לא הבסיס של הבסיס? אפילו בתוכנית חסכון לכל ילד נותנים את האופציה הזו ואף ממליצים עליה.
אמת. רק הבאתי את זה בתור דוגמא ע"מ להמחיש שלבית המשפט יש שיקול דעת דיי רחב בעניין הזה. אני לא יודע מה אמות המידה המקובלות עבור אישור השקעה מנייתית "שפויה". אני מניח שככל שהבקשה פחות סטנדרטית נדרש יותר סימוכין ע"מ לשכנע את ביהמ"ש. לכן כדאי להתייעץ עם עו"ד.

לגבי בתי השקעות שמאפשרים מסחר עצמאי עי אפוטרופוס, עבור קטין לפחות יש את מיטב טרייד שפותחים אותן (בכפוף להגעה פיזית למשרדים). אני לא יודעת אם זה עובד גם עבור בגיר
וואלה! בדקתי עם מיטב והם מסכימים. לא ייאמן. שאר בתי ההשקעות לא מתעסקים עם זה בכלל. תודה רבה.

חושב שיש קרן בניהול של האפוטרופוס הכללי ששווה לבדוק. ואפשר לשים שם את כל הכסף. בזמנו לאימי ז"ל ניהלתי בבנק והם באמת לא הרשו כלום חוץ מפקדונות עם תשואה זעומה. באיחור רב התוודעתי לנ"ל ואם זכרוני אינו מטעה התשואה שם הייתה 7 אחוז. שווה לבדוק.

ואם זכרוני אינו מטעה התשואה שם הייתה 7 אחוז
כשאני בדקתי התשואה שם היתה מאד נמוכה. לזכותם יאמר רק שהם לא גובים ״דמי שמירת תיק״ ושהתשואה בערוצים ה״מותרים״ בבנק נמוכה כניראה יותר.

כשאני בדקתי התשואה שם היתה מאד נמוכה. לזכותם יאמר רק שהם לא גובים ״דמי שמירת תיק״ ושהתשואה בערוצים ה״מותרים״ בבנק נמוכה כניראה יותר.
דמי ניהול 0.4%, אבל עם פטור ממס (באחת הקרנות)
ועד כמה שאני יודע, אין שקיפות למדיניות ההשקעות שלהם...

אין שקיפות למדיניות ההשקעות שלהם...
נדמה לי שהם כן פירסמו במה הם הישקיעו אבל באיחור של איזה שנה שנתיים או אפילו יותר.
להבנתי יש שם גם סירבול בירוקרטי - לא ברור לי אם אפשר להשקיע שם לא חלק מכספו של האדם או שזה הכל או לא כלום, ואם מותר למשוך רק חלק ואם כן אם צריך אישור בית משפט בכל משיכה.

בכל מקרה עדיין מדובר בהשקעות סולידיות שלא מתאימות לקטין.

נדמה לי שהם כן פירסמו במה הם הישקיעו אבל באיחור של איזה שנה שנתיים או אפילו יותר.
להבנתי יש שם גם סירבול בירוקרטי - לא ברור לי אם אפשר להשקיע שם לא חלק מכספו של האדם או שזה הכל או לא כלום, ואם מותר למשוך רק חלק ואם כן אם צריך אישור בית משפט בכל משיכה.

בכל מקרה עדיין מדובר בהשקעות סולידיות שלא מתאימות לקטין.
איפה פרסמו? חיפשתי לא מעט ולא מצאתי.

ולדעתי ברור שאפשר להשקיע רק חלק בקרן הזו. ולא צריך אישור ביהמ"ש ע"מ למשוך.
רק מכשירי השקעה לא מאושרים דפולטיבית צריכים אישור.

איפה פרסמו? חיפשתי לא מעט ולא מצאתי.
כניראה שאתה צודק. זה מה שמצאתי בזמנו - הלינק ששם לא נפתח לי עכשיו. לזיכרוני העמום היה שם את הפילוח שאתה רואה בבנק - איזה אחוז אג״ח קונצרני, איזה אחוז מניות וכו׳ ולא יותר מפורט מזה.
כאן יש אינפורמציה כללית -

דל"פ (כאן) - לא כל בן 18 רוצה השקעה בסיכון גבוה לטווח ארוך ולכן סביר שרמת הסיכון בהשקעת כספי קטין לא תהיה גבוהה, בפרט ככל שהוא מתקרב לגיל 18.

מכירים דרך שאוכל לשים את הכסף בסנופי/נסדק ל11 שנה
לשים את כל הכסף בנסדק לטווח זמן בינוני של 11 שנה זה ממש סיכון ולא רק סיכוי ספרט שהכסף יופשר לילדון בן 18 שאם בדיוק אז התיק יהיה בירידות גדולות או יחשוש ויוציא בהפסדים
בסנופי הירידות והעליות קצת יותר מתונות אבל עדיין זמן של 11 שנה זה סיכון
מסתבר שחלק מהסכום יאושר להשקעה בסנופי

יופשר לילדון בן 18 שאם בדיוק אז התיק יהיה בירידות גדולות
אין שום חובה להוציא את הכסף בדיוק ביום הולדת. יכול להשאיר אותו שם.
גם לא חייב להיות 100% מניות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א המשך השקעת כספי פנסיה לאחר פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
O השקעת כספי חתונה שוק ההון 26
D השקעת כספי פיצויים שוק ההון 1
ת השקעת כספי פיצויים בניגוד להוראת המעסיק (ללא סעיף 14) צרכנות פיננסית 7
ד השקעת מדדים במקביל למשכנתא נדל"ן 5
ק השקעת כסף לזמן קצר שוק ההון 1
הירהורים מתלבטים איזו השקעת נדלן לעשות. נדל"ן 0
הירהורים השקעת פריסייל נדל"ן 8
R התלבטות השקעת כסף נזיל לזוג בטיול ארוך ובפרישה מעבודה. שוק ההון 2