• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כך זה מתחיל. הצרת צעדים להגירת אזרחים.

אתה יכול להמשיך להאשים את כולם ולהמשיך לסבול
המצאת כאן קשר סיבתי שאינו קיים בהכרח במציאות. מי שמאשים את כולם גם סובל וגם משגשג.
יש המון אנשים שלא מאשימים יותר מידי את התנאים בישראל, והם עדיין סובלים הרבה מאוד וגם חלקם משגשגים.

יש לי תחושה שמדובר בסלוגן שאנשים מסוג מסוים נוטים להשתמש בו. צריך למצוא תירוצים או להמציא אותם על-מנת להצדיק את משך הקיום של מצבים ביזארים.

אתה יכול לנסות להתקדם עם הציפורניים.
למה שאעשה את זה? בלי להרוס לי את הציפורניים אני יכול לחיות סביר, הרי הכלכלה והחברה הישראלית בנויים בצורה דיי עקומה ועל בסיס היסטוריה גדושת כשלים, שמאפשרת את זה. עד שהכלכלה לא תעבור שיפט ותתחיל לייצר לאנשים בסטטוס שלי תמריץ אטרקטיבי מאוד להשתתף במשחק, למה שנעשה זאת? בינתיים אלו שהיו אמורים להיות המודלים שלי להשראה - דיי נדפקים (במובן הרחב, לא רק באיומי פיטורים או ירידה בתנאים).

אתה יכול להכניס את הילדים שלך למערכת חינוך שמותאמת למאה ה - 18 ואתה יכול לנסות להעשיר אותם בבית, אחרי שעות הלימודים או ללמד בבית.
הצעות מעניינות.. אבל האמת שאני מעדיף לא להביא ילדים מלכתחילה. ובינתיים גם לא לקחת חלק בשוק העבודה. מתנצל אם שתי ההחלטות הללו יורידו מאיכות השירותים הציבוריים שתקבל בתור פורש צעיר/זקן, או יתרמו לירידה דרסטית במחירי הדיור והנכסים שלך, או ייצרו משבר בכלכלה ובשוק העבודה. זאת לא אשמתי ולא הייתה לי שום כוונה לתרום לכל זה, מדובר בדטרמיניזם ישראלי שדווקא איתי החליט להיות קשוח מעט יותר בהשוואה לאחרים. תהיה בטוח יש אנשים הרבה יותר מוכשרים ממני שנדפקו באופן מעצבן יותר ממני.

נערך לאחרונה ב:
תהיה בטוח שזו תגובתי האחרונה ליוזר הנוכחי.

הרעיון ההזוי הזה לא נוצר בווקאום:

1. ההכשרה שלהם היא על חשבון משלם המיסים (ומשרתת את משלם המיסים, זה נכון).
נראה לי שרק חלק קטן מאנשי 8200 מועסקים בעבודות טכנולוגיות כמו הנדסה ותוכנה. לאחרים אין שום יתרון באזרחות. בכל אופן מי שאכן מי אפשר להחתים אנשים כאלו לקבע למשך זמן מסוים ומי שלא רוצה לחתום - לא יתקבל לתפקיד (נדמה לי שגם עושים זאת).
3. ההכשרה הזאת מייצרת פערים שגם עד גיל הפנסיה לא ניתן באמת לסגור אותם: קבלה לעבודה, שכר ראשוני גבוה בהשוואה לענפים אחרים וגם בהמשך, פחות תאונות עבודה (שזה נהדר! אבל אלו שכן עוברים תאונות נוטים להרוויח פחות ויכולים פחות לממן את ההשלכות שלה), ניסיון אקסקלוסיבי, יתרון בגיוס משקיעים וגם בקשרים בתעשייה. זה ריבוד חברתי פר אקסלנס!
קשה לי להאמין שמי שלמד 3 - 4 שנים באוניברסיטה וקבל את התואר בהנדסה או מחשבים - לא יוכל להתחרות בהצלחה עם בוגרי 8200. על כל פנים כשאני הייתי בשוק העבודה הייתה עדיפות למי שגמר אוניברסיטה (לא מכללה) על פני מי שהיה ביחידות הטכנולוגיות של צה"ל (כמובן שהיו אנשים שהיה להם את שני הדברים).
הפתרון לדעתי:
1. מרכיב הומוגני "דביקי" בחברה, שמוביל לשני הסעיפים הבאים.
2. ליברליזם על מלא.
3. שוק חופשי על מלא (גם במחיר פיטורים, העסקת הודים מרחוק, ושימוש מסיבי ב-AI לעת עתה. כמה שאני מפחד לומר את זה בגלל אהבתי לחבריי בהייטק).
מה זה קשור?

נראה לי שרק חלק קטן מאנשי 8200 מועסקים בעבודות טכנולוגיות כמו הנדסה ותוכנה. לאחרים אין שום יתרון באזרחות. בכל אופן מי שאכן מי אפשר להחתים אנשים כאלו לקבע למשך זמן מסוים ומי שלא רוצה לחתום - לא יתקבל לתפקיד (נדמה לי שגם עושים זאת).

קשה לי להאמין שמי שלמד 3 - 4 שנים באוניברסיטה וקבל את התואר בהנדסה או מחשבים - לא יוכל להתחרות בהצלחה עם בוגרי 8200. על כל פנים כשאני הייתי בשוק העבודה הייתה עדיפות למי שגמר אוניברסיטה (לא מכללה) על פני מי שהיה ביחידות הטכנולוגיות של צה"ל (כמובן שהיו אנשים שהיה להם את שני הדברים).

מה זה קשור?
גש לעשות שיעורי בית. תתחיל מכאן:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מה פתאום כלא ?
זאת שיחה רגילה בכל מדינה או חברה נורמטיבית

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A מישהו יכול בבקשה להסביר לי (בתור מתחיל) מה זה קרנות איריות ומה זה בלאקרוק? שוק ההון 4
חתול לילה סקר: האם זה תיק טוב למשקיע מתחיל? שוק ההון 78
ERE בלי ה E מס ירושה ארה"ב - הנה זה מתחיל שוק ההון 6
ToshavHozerVatik מה זה שער יציג 580? צרכנות פיננסית 2
ק זה עכשיו או לעולם לא יומני מסע אישיים 13
S אופציות בחברת סטארטאפ יוניקורן - מה לשאול? איך זה עובד? מיסים 8
Sp0 אולי להכות את השוק זה לא כל כך קשה כמו שאומרים? שוק ההון 66
ה האם זה דמי ניהול סבירים ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ה האם זה מספיק ? שוק ההון 20
F הפסדים מועברים בשוק ההון - האם זה לנצח? מיסים 17
ט קיזוז sp500 ודולר - מתי זה ישבר? שוק ההון 12
Elliott מעבר מדינה ב2-4 שנים הקרובות ואיך זה משפיע על תיק השקעות שנמצא בבנק ישראלי? שוק ההון 4
M עזרה במילוי טופס 1322 . תמיד מסתבכת עם זה מיסים 11
M האם זה תקין שעמלת הקניה של מניה מחושבת כחלק ממחיר המניה? שוק ההון 1
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
א 100% קל״צ בריבית אפסית- איך זה היה? נדל"ן 50
נ קופת גמל מ1993 - לא מצליח להבין מה זה המוצר הזה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ע אירוע מס - איך למזער את זה? שוק ההון 2
R התייקרות בביטוח בריאות פרטי, רוצה להבין אם זה סביר צרכנות פיננסית 18
לאץ' קרנות מומנטום, איך זה עובד? שוק ההון 82
ה הנה זה קורה, קרן ישראלית ראשונה מחקה a&p500 שמעלה ד''נ. שוק ההון 1
P אתם זה המקצוע שלכם ? אוף טופיק 14
N כשקרנות (מחקות למשל) מעלות דמי ניהול ועמלות נוספות - מתי זה מתפרסם? שוק ההון 27
הירהורים האם זה נכון לעשות ביטוח שארים בפנסיה? מתלבט בעקבות פידבק שקיבלתי מסוכן פנסיוני. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
N כמה סיוט זה להעביר קרן השתלמות IRA מגוף א' לIRA גוף ב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
D הצלחה לא צפויה (עם הרבה מזל) - איך ממנפים את זה? יומני מסע אישיים 22
L מס רכישה לדירה שנייה לאחר נישואים, איך זה עובד? נדל"ן 9
T האם ללמוד תכנות זה ישתלם גם לטווח רחוק? יזמות והגדלת הכנסות 15
GeraltOfHaifa משכון נכס בחו"ל לצורך הלוואה - מי עושה את זה בארץ? צרכנות פיננסית 1
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
M במעבר בקרן פנסיה רכיב פיצויים חוזר למסלול תלוי גיל האם זה תקין ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
L האם זה הזמן בשבילי להיכנס לנדל"ן? נדל"ן 4
B מניה ירדה אבל השווי הכספי עלה, איך זה יכול להיות? שוק ההון 9
I איך זה הגיוני שמסתכלים רק על צד אחד של ההשקעות? אוף טופיק 2
י האם יתכן שקל"צ זה המסלול הכי זול? נדל"ן 10
I מס במקור למימוש אופציות -- האם זה נכלל כחלק מ106, בסעיף 042? מיסים 10
M השקעה כאפוטרופוס. מה זה קרן 44? שוק ההון 13
א IRA של קרנות עוקבות סינטתיות- שווה את זה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
שבוזי האם עכשיו זה הזמן להשקיע בשדרות? נדל"ן 7
Y האם זה הזמן לעצור ולהמציא את עצמי מחדש או לרוץ עם העדר ? התפתחות אישית 3
H כך תקבלו הלוואה בחינם מפייבוקס - ועוד ישלמו לכם על זה! צרכנות פיננסית 53
F תושב חוזר: תיק עם מדדים וביטקוין ללא מס רווח הון ל- 10 שנים - זה נכון? מיסים 14
D AGGU, האם זה גרוע? שוק ההון 0
M יועץ מתח נמוך - מה זה והאם אנחנו צריכים אחד כזה? נדל"ן 14
ס זה תמיד נכון שכדאי לקנות כשהשוק נמוך? שוק ההון 33
T מעבר מסלולים בקרנות מנוהלות ללא אירוע מס -איך זה עובד? שוק ההון 5
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
H "שווי עסקאות מכירת ני"ע/נגזרים במהלך החודש": מה זה אומר? שוק ההון 0
E זה מסוכן אם מסרתי את מספר חשבון הבנק שלי? אוף טופיק 1

נושאים דומים

Back
למעלה