אלוקים לא משחק בקוביות
משתמש רגיל
- דירוג
- 128
המצאת כאן קשר סיבתי שאינו קיים בהכרח במציאות. מי שמאשים את כולם גם סובל וגם משגשג.אתה יכול להמשיך להאשים את כולם ולהמשיך לסבול
יש המון אנשים שלא מאשימים יותר מידי את התנאים בישראל, והם עדיין סובלים הרבה מאוד וגם חלקם משגשגים.
יש לי תחושה שמדובר בסלוגן שאנשים מסוג מסוים נוטים להשתמש בו. צריך למצוא תירוצים או להמציא אותם על-מנת להצדיק את משך הקיום של מצבים ביזארים.
למה שאעשה את זה? בלי להרוס לי את הציפורניים אני יכול לחיות סביר, הרי הכלכלה והחברה הישראלית בנויים בצורה דיי עקומה ועל בסיס היסטוריה גדושת כשלים, שמאפשרת את זה. עד שהכלכלה לא תעבור שיפט ותתחיל לייצר לאנשים בסטטוס שלי תמריץ אטרקטיבי מאוד להשתתף במשחק, למה שנעשה זאת? בינתיים אלו שהיו אמורים להיות המודלים שלי להשראה - דיי נדפקים (במובן הרחב, לא רק באיומי פיטורים או ירידה בתנאים).אתה יכול לנסות להתקדם עם הציפורניים.
הצעות מעניינות.. אבל האמת שאני מעדיף לא להביא ילדים מלכתחילה. ובינתיים גם לא לקחת חלק בשוק העבודה. מתנצל אם שתי ההחלטות הללו יורידו מאיכות השירותים הציבוריים שתקבל בתור פורש צעיר/זקן, או יתרמו לירידה דרסטית במחירי הדיור והנכסים שלך, או ייצרו משבר בכלכלה ובשוק העבודה. זאת לא אשמתי ולא הייתה לי שום כוונה לתרום לכל זה, מדובר בדטרמיניזם ישראלי שדווקא איתי החליט להיות קשוח מעט יותר בהשוואה לאחרים. תהיה בטוח יש אנשים הרבה יותר מוכשרים ממני שנדפקו באופן מעצבן יותר ממני.אתה יכול להכניס את הילדים שלך למערכת חינוך שמותאמת למאה ה - 18 ואתה יכול לנסות להעשיר אותם בבית, אחרי שעות הלימודים או ללמד בבית.
נערך לאחרונה ב: