• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

השקעה כאפוטרופוס. מה זה קרן 44?

• פותח הנושא פותח הנושא missim
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

missim

משתמש רשום
דירוג
4
אחי פצוע והורי אפוטרופוס, ואני עכשיו מתחיל לנסות להבין איך להשקיע את כספו (באישור הורי, כמובן). לפי זה https://www.gov.il/he/pages/guardians_duty_to_invest_new אני יכול לשים עד 20% מכספו במניות. אחרי זה, נשאר לי פיקדונות, אג"חים, מט"ח או דבר שנקרה קרנות של האפוטרופוס הכללי. שם אני רואה https://www.gov.il/he/service/guardians_duty_to_invest קרן 44 - פטורה ממס עד סכום של כ-920,000 שקלים. נשמע מעניין. חיפשתי בגוגל קרן 44 https://www.google.com/search?q="קרן+44"+"אפוטרופוס" ומצאתי ממש מעט דברים.

מה זה קרן 44?
כדי לסבך את זה עוד, אני אזרח אמריקאי, אז אני רוצה לוודא שזה לא PFIC (או אם זה כן, האם הוא ממש ממש משתלם). כלומר, ישות לא אמריקאי שרוב רווחה נובע מהשקעות (כגון, קרן נאמנות ישראלי. גם אם הקרן משקיע רק במניות בארה"ב). גם אם הוא לא, איך קרן 44 מנוהל? האם אני יכול להסתמך עליו שמשקיעים בדברים יחסית סבירים?

אם הכל בסדר מבחינת קרן 44, התוכנית שלי הוא לפתוח לאחי IB או schwab (הבנתי שהם בערך שווה ערך) עם 20% מכספו ולשים 80% בקרן 44.
אם יש בעייה עם קרן 44, אשים 20% ב IB/schwab ו 80% באג"ח ממשלתיות.
זה נשמע סביר? (אני יודע אי אפשר להבטיח שום דבר ב S&P500, והוא יכול לרדת. זה בסדר)

אני יודע שאף אחד פה לא עו"ד שעכשיו נותן לי יעוץ, אבל מה קורה אם ה 20% מניות עולה (תרחיש מאוד סביר) ועכשיו מגיע ל 21% מהתיק. האם אני מיד חייב למכור את המניות כדי לחזור ל 20%, או שהאפוטרופוס הכללי (בדרך כלל) גמיש ורק שאחוז המניות מגיע למשהו כמו 30% אצטרך למכור כדי לחזור ל 20%? בדומה, שמגיעים ל 920,000 ש"ח בקרן 44, מה קורה? החלק מעבר מיד עובר לקרן 14, אני צריך ידני למכור, משהו אחר?

ניסיתי להתקשר למספר טלפון שבאתר *6107 . הנציגה אמרה שיש טלפון אחר בנושא השקעות 0733926916 . המספר הזה לא מחובר. אז אמרו לי להתקשר למספר 0733926907 , גם שם אין מענה (לא המתנה ארוכה, אלא השיחה פשוט מתנתקת).

נערך לאחרונה ב:
נשמע לי כמו PFIC מובהק.

קרנות האפוכ"ל סולידיות מאוד, הפלח המנייתי נמוך.
שלחתי להם לאחרונה מייל בעניין והם שלחו לי את המידע.
יש דמי ניהול 0.4% למיטב זכרוני. בחישוב גס למקרה של אחי (אני אפוטרופוס שלו) זה עולה בערך כמו ההנחה על מס רווחי ההון - כלומר, לא שווה.

זה גם פחות נוח מבחינת הפקדות שוטפות. בדרך היחידה לקבל מידע על מצב ההשקעה והתשואות זה לשלוח להם מייל.

בנוסף אני הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי מעביר את הכסף אליהם. אני לא יודע אילו אסמכתאות הם מבקשים במשיכה.
למרות שבפוסטים קודמים אמרתי שהם סה"כ בסדר, זה אולי לתת להם קצת יותר מדי כוח.

אינטראקציה עם הדין האמריקאי -אין לי מושג.
אבל זו שאלה טובה מאוד.

יש דמי ניהול 0.4% למיטב זכרוני. בחישוב גס למקרה של אחי (אני אפוטרופוס שלו) זה עולה בערך כמו ההנחה על מס רווחי ההון - כלומר, לא שווה.
אני מניח שהחישוב שלך הוא כמה שנים של תשלום 0.4% מכל החיסחון כל שנה מול 15%-25% מהרווח (שבגלל שהוא סולידי, כנראה לא הבאה) פעם אחד.
זה גם פחות נוח מבחינת הפקדות שוטפות. בדרך היחידה לקבל מידע על מצב ההשקעה והתשואות זה לשלוח להם מייל.
לא חשבתי על הקטע שעל כל הפקדה, משיכה, קבלת מידע, זה אינטרקציה עם גוף ממשלטי (כאשר רק מהשיחה הראשונה שתיארתי פה, לא היה קל).

אה נראה שכדאי 20% ב IB/schwab ו 80% באג"ח ממשלתיות.

נשארת רק השאלה, כל כמה זמן צריכים לאזן את התיק. לפי מה ש wavyfabric רשם פה
נראה שהאפוטרופוס הכללי דיי סלחנים בין אם כי הם מבינים שהמשפחה בסוף מנסה לדאוג לטובת איש המשפחה ובין אם כי פשוט אין להם הרבה משאבים. אבל בכל מקרה, על הנושא הזה אשאל עו"ד.

נשארת רק השאלה, כל כמה זמן צריכים לאזן את התיק.
לפי התקנות, מותרת סטייה פסיבית של 5% מחלוקת הנכסים (למשל אם מותר 20% סנופי, אז הגעה ל-25% אם התיק מעט תנודתי זה בסדר).
מכאן אני מבין שצריך לאזן כאשר מגיעים לחריגה מהמספרים הנ"ל.

שים לב שאלו תקנות חדשות ואני לא בטוח שהן נכנסו לתוקף לגמרי, אפשר לשאול את זה את משרד המשפטים. אם יש לך מידע על זה אשמח שתעדכן כאן (:

האם יש למישהו ניסיון בניהול כספים לפי "תקנות הכשרות המשפטית והאפוטרופסות (השקעת כספים בידי אפוטרופוס או מיופה כוח), התשפ״ד–2024"?
משום מה לא מדובר שם על קרנות סל וקרנות. האם הכוונה שכל עוד הקרן שומרת על הרכב תקין זה אפשרי? או שבגלל שתקנון קרנות משתנה אש לא? מה בנוגע לקרנות עוקבות? מה הסיפור של "תוספת שנייה" שלא פורסמה?
הניסיון שלי כאפוטרופוס הוא שזה בסוף תלוי במה שהבנק מוכן לבצע, שזה פחות או יותר כלום חוץ מפיקדון בנקאי. על כל דבר מעבר לזה הם רוצים אישור בית משפט.

• עצוב
Reactions: YPV
בסוף, היה הכי פשוט להשקיע באג"חים. בגלל שאנחנו אזרחים אמריקאים, לא יכלנו להשקיע בקרן, ובשביל כמות הכסף שמדובר, לא רצינו לקנות מניות בודדות עם עד 20% מההשקעות.
יש לו כסף בארה"ב, אז שם משקיעים אחוז יותר גבוע בקרנות, כדי לאזן את התיק.

, ובשביל כמות הכסף שמדובר, לא רצינו לקנות מניות בודדות עם עד 20% מההשקעות
יש מניה בודדת שנסחרת בארה"ב, שהיא בעצם קרן השקעות שמשקיעה בהרבה חברות שונות בשוק האמריקאי והעולמי. זאת לא קרן מחקה מדד אלא חברת השקעות ערך, שפועלת לפי שיקול דעת מנהלי הקרן, שבראשם משקיע ותיק מאוד (בן 95) עם רקורד היסטורי נהדר. היא נותנת תשואה דומה לסנופי (לפעמים יותר לפעמים פחות), לא PFIC, קל לקנות בבורסה של ניו יורק.

לא ממליץ, לא מײַעץ.

יש מניה בודדת שנסחרת בארה"ב, שהיא בעצם קרן השקעות שמשקיעה בהרבה חברות שונות בשוק האמריקאי והעולמי. זאת לא קרן מחקה מדד אלא חברת השקעות ערך, שפועלת לפי שיקול דעת מנהלי הקרן, שבראשם משקיע ותיק מאוד (בן 95) עם רקורד היסטורי נהדר. היא נותנת תשואה דומה לסנופי (לפעמים יותר לפעמים פחות), לא PFIC, קל לקנות בבורסה של ניו יורק.

לא ממליץ, לא מײַעץ.
נשמע לי מוזר שזה לא PFIC. הבנתי שלפעמים סטארטאפים נהפכים בטעות ל PFIC כי הם מגייסים הרבה כסף ומשקיעים את הכסף הלא מיידי בבורסה.
בכל מקרה, תוכל לרשום את שם המנייה כדי שאראה לרו"ח?

נשמע לי מוזר שזה לא PFIC.
זו מניה של חברה אמריקאית.

הבנתי שלפעמים סטארטאפים נהפכים בטעות ל PFIC כי הם מגייסים הרבה כסף ומשקיעים את הכסף הלא מיידי בבורסה.
אפילו אם לא משקיעים את המזומן, מזומן נחשב נכס פאסיבי והסטארטאפ עלול להחשב PFIC עקב כך שמחזיק מזומן (נניח שאין להם נכסים מוחשיים אחרים).

בכל מקרה, תוכל לרשום את שם המנייה כדי שאראה לרו"ח?
מנחש שהתכוון ל-BRKB שזה חברת אחזקות שניהול אותה וורן באפט עד לפני כמה ימים.
אבל אני מניח שהבנק יאפשר גם מדד מניות עולמי (VT, למשל).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
K התלבטות לגבי אופי השקעה בחשבון מסחר עצמאי שוק ההון 12
F השקעה דרך IRA שוק ההון 13
O בירוקרטיה בדיווח על השקעה בinteractive brokers מיסים 2
S התלבטות לגבי השקעה ביורו בפלח הסולידי של התיק שוק ההון 0
H השקעה סולידית למימון עסקת נדל״ן שוק ההון 2
ה מסלולי השקעה בפנסיה - שאלה לשועלי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
M כדאיות השקעה בקרן כספית למול פק"מ בבנק שוק ההון 8
ש השקעה סולידית ובטוחה! (רמז; לא לכל הדתות..) קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 20
N השקעה בקופת גמל להשקעה לבת 75 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
א מידע על השקעה במדדים שוק ההון 5
M כדאיות השקעה בנדלן נדל"ן 60
B תהיות לגבי מכשיר השקעה שוק ההון 3
M השקעה בנדלן בדובאי נדל"ן 29
ג השקעה סולידית דולרית - הצעות לקרנות ETF או אופציות אחרות? שוק ההון 4
MichaelScott השקעה בקופת פנסיה סגורה - בחירה בין אופציות לא אידיאליות שוק ההון 7
M השקעה נבונה לשנתיים צרכנות פיננסית 2
Y השקעה בזהב - תעודה דולרית לעומת שקלית מגודרת\לא מגודרת שוק ההון 12
ב השקעה בנדל"ן בארה"ב דרך חברת שדה נדל"ן נדל"ן 0
M התלבטות בין השקעה לכיסוי משכנתא שוק ההון 3
ToshavHozerVatik מעבר מקופת גמל ישנה לאפיק השקעה שאינו PFIC שוק ההון 2
א כיוון השקעה לבן 78 לכסף חדש שנכנס מידי חודש שוק ההון 46
korma מכשיר השקעה על מנת "ליהנות" ממגן מס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א השקעה סולידית/חניית כסף באינטרקטיב ברוקרס שוק ההון 5
vaccinium השקעה בדולרים מחשבון אמריקאי ישן שוק ההון 2
N השקעה פאסיבית שיש סכום גדול בתחילה שוק ההון 7
G השקעה בביטקוין באמצעות ETN בלונדון שוק ההון 0
H האם openai תהיה השקעה טובה במידה ותונפק? אוף טופיק 4
י הסבר לגבי השקעה במניות באמצעות מטבע זר שוק ההון 16
A השקעה חודשית לבחורה צעירה שוק ההון 11
Y השקעה בזהב שוק ההון 2
ב לקיחת הלוואה לטובת השקעה שוק ההון 4
ש קרן חירום (השקעה לטווח קצר) שוק ההון 13
ת תהיות לגבי השקעה עיקרית ב-Nasdaq על פני מדד שוק רחב שוק ההון 1
מ השקעה בשוקולד פנדה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
עידו ג השקעה בבנק / בבית השקעות עבור ההורים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
F משמעות השקעה בETF שרשום / domiciled בשוויץ שוק ההון 9
E השקעה סולידית חשבון דולרי שוק ההון 5
ת חששות לגבי השקעה ראשונית בבורסה בימים אלו שוק ההון 18
ל אזרח ישראלי-אמריקאי מתלבט: דירה ראשונה בארץ, בארה״ב – או המשך השקעה בשוק ההון? נדל"ן 14
I יעילות השקעה בעקיבת NTR שוק ההון 7
B קרן השתלמות פטורה ממס לעצמאי (עד גובה תקרת המיסוי) או השקעה עצמאית בבורסה עם אותו הסכום? שוק ההון 9
C השקעה 70 אלף שקל לבן 55 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
א השקעה בשוק הישראלי שוק ההון 4
Y השקעה צמודת דולר קנדי שוק ההון 2
A השקעה בשוק הישראלי בחשבון אמריקאי שוק ההון 2
W השקעה זמנית של מענק חתימה שוק ההון 1
I השקעה בקרקע חקלאית בתוכנית תמ"ל נדל"ן 0
J השקעה בקרנות סל של מניות דיבידנד, ללא גידור מטח, מישראל בשקלים שוק ההון 7
א השקעה התחלתית אשמח להכוונה האם היא נכונה שוק ההון 3
י השקעה בקה"ש על שם קרוב משפחה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4

נושאים דומים

Back
למעלה