• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

100% קל״צ בריבית אפסית- איך זה היה?

ארליך

משתמש רגיל
דירוג
30
סיימתי עכשיו את הפרק בפודקאסט עושים חשבון שעסק במשכנתאות (הוקלט ביולי 2023), ודיברו שם על האופציה שהייתה לאנשים בעקבות הורדת הריבית לאפס בקורונה לבטח תשלום קבוע בריבית ״נמוכה״.
מסקרן אותי לדעת איך נראו באמת הצעות המשכנתא של 100% קל״צ בתקופה הזאת… מישהו לקח משכנתא כזו? או קיבל הצעה וזכר מה היו התנאים?

אני לא מכיר דבר כזה.
בתקופת ריבית אפס היה לי חוב+פריים מגוחך. וזה היה רק שליש - שליש אחר היה קל"צ, שהיה משמעותית יותר גבוה מריבית השוק. וזה רק שליש.
אז 100% קל"צ? מי שקיבל תנאי כזה (שלדעתי לא מאוד נפוץ, השוק מאוד פעל על שליש-שליש-שליש, לפני שהיה מותר שני שליש-שליש), סביר להניח שזה היה קל"צ די גבוה.
אז האם היה אפשר להשיג קל"צ נמוך בתקופת הקורונה? כן, תלוי מאוד מה אתה מגדיר נמוך, אופתע אם זה מתחת ל-3-4. האם היה אפשר 100% מזה? אני בספק.

אשמח לתיקונים.

היה אפשר לקחת 100% קלצ. הריבית הכי נמוכה הייתה כ2.4% וזה היה באוגוסט 2021. באותו זמן היה אפשר לקבל עד 1% בפיקדון בנקאי.

היה אפשר לקחת 100% קלצ. הריבית הכי נמוכה הייתה כ2.4% וזה היה באוגוסט 2021. באותו זמן היה אפשר לקבל עד 1% בפיקדון בנקאי.
לא מאמין! בטוח לא הציעו את זה לכל אחד כי זה נשמע חלומי
או שפשוט הפריים היה עוד יותר נמוך וזה למה הלכו עליו?

תנאים מדהימים שמקבילים לתזמון שוק ממש על נקודת השפל המוחלט, מזל אדיר. השאלה אם היה צריך יותר הון ראשוני כדי לקבל 100% מזה.

לא מאמין! בטוח לא הציעו את זה לכל אחד כי זה נשמע חלומי
ריבית הפריים עקרונית תמיד יותר נמוכה, בגלל זה מי שלוקח קל"צ משלם פרימיום על ההנאה שבלקבל תעריף קבוע. אז היא הייתה 1.6%.
קשה לי להאמין שזה היה זמין לכל אחד ב100% ללא מימון נמוך יותר, כי ריבית פריים 1.6% הייתה במשק הישראלי לא מעט בעשור הקודם.
בגדול רוב האנשים לא ממש חשבו לעומק על ריביות בעשור הקודם. כשיש לך אינפלציה מזערית, וריבית פריים מזערית עוד יותר, הרכיב היקר היחיד הוא הקל"צ, שגם לא היה בשמיים.
הרבה אנשים לקחו את מסלול הדיפולט של שליש-שליש-שליש, ומלבד הקל"צ שהיה טיפה יותר גבוה, זה הרגיש ממש כמו תעריף נמוך ואחיד, לא היו הרבה שינויים.

קשה לי להאמין שזה היה זמין לכל אחד ב100% ללא מימון נמוך יותר, כי ריבית פריים 1.6% הייתה במשק הישראלי לא מעט בעשור הקודם
בתקופה הארוכה שריבית הפריים הייתה 1.6 ריבית הקלצ הייתה יותר תנודתיות כי היא שיקפה תחזית ל20-30 שנה קדימה (נעה בין 4 ל2.5 אחוז). בהתחלה חשבו שהריבית נמוכה באופן זמני והקלצ היה בפער גדול מהפריים וככל שזה נמשך התחילו לחשוב שזה אולי לתמיד ואז הקלצ ירד. היו בנקים שפשטו את הרגל בגלל שהימרו שהריבית לא תעלה. אני בתחילת הקורונה הבנתי שיכולה לפרוץ אינפלציה והעברתי את כל הכסף שבסיכון נמוך להשקעות צמודות מדד.

אני יכול להבין למה במצב של פיתוח טכנולוגי וגלובליזציה יכולה להיות דיפלציה ממושכת אבל זה לא מבטיח התפרצות של אינפלציה בייחוד כשיש מגפות ומלחמות.

גם הבנק לפעמים לא נותן 100% קלצ. כלומר יתן, אבל אז לא ב2.4%.
אולי בין לקוחות הוא יכול לעשות גם משחקים, אבל נניח אצלי, הבנק הסכים לתת לי עוד הנחה בפריים, בתנאי שחלק קטן מהקלצ, אהפוך לצמוד מדד. נניח חצי פריים מינוס 0.15, קלצ 2.4, וקבועה צמודה 1.4 (חלק קטן לתקופה קצרה).

יש שם משחק מסוים שהבנק מנסה גם לפזר סיכון.

@ארליך
כשמסלול הפריים מינוס 1% היה שווה ערך ל 0.6%, מסלול הקלצ 2.4% לא הרגיש יותר מדי אטרקטיבי
מעניין אותי אם בהסתכלות ל-20-30 שנה זה עדיין לא היה אטרקטיבי
האמונה הייתה ששום דבר לא יגרום לבנק להעלות ריבית?

זה לא נכון, הצעות כאלה היו בכ1/3 קל"צ, הריבית ב100% קל"צ היו גבוהות יותר.

מהן היו לפי מה שאתה זוכר?
לא זוכר אבל כבר לא אטרקטיביות, לא סתם כולם לקחו שליש קל"צ ו2/3 פריים, כולל עבדך הנאמן.
הקל"צ שלי היה ב2.8% ולאחרונה מחזרתי את הפריים לעוגן פלוס 0.8% משתנה כל שנתיים.

בתקופה הארוכה שריבית הפריים הייתה 1.6 ריבית הקלצ הייתה יותר תנודתיות כי היא שיקפה תחזית ל20-30 שנה קדימה (נעה בין 4 ל2.5 אחוז). בהתחלה חשבו שהריבית נמוכה באופן זמני והקלצ היה בפער גדול מהפריים וככל שזה נמשך התחילו לחשוב שזה אולי לתמיד ואז הקלצ ירד. היו בנקים שפשטו את הרגל בגלל שהימרו שהריבית לא תעלה. אני בתחילת הקורונה הבנתי שיכולה לפרוץ אינפלציה והעברתי את כל הכסף שבסיכון נמוך להשקעות צמודות מדד.
עשית לי סדר, תודה. להיכרותי זה היה גם מעל 4, כמובן, הכל תלוי בהסדר שהיה לך מול הבנק, הוא לא פראייר. מה שמרוויחים מפה, משלמים משם. אבל מובן שזה היה תור זהב.
התשובה לשאלה הפשוטה - למה לא כולם לקחו קל"צ 100% נמוך כשהיה אפשר - היא שהוא היה מלכתחילה גבוה בהרבה מהפריים, אז למה לשלם יותר מראש?
ואת זה שמעתי רבים אומרים.

כמובן שהייתה תקופה שהפער היה נמוך יותר, בין הקל"צ לפריים, ובאיזשהו שלב בשנתיים האחרונות חצינו גם את "הקל"צ הגבוה" של לפני הקורונה, אבל זה רק בראייה בדיעבד.

הקל"צ שלי היה ב2.8%
הנה דוגמא. צריך להבין שבתקופת ריבית 0 זה היה נשמע הון ביחס לפריים. שלי לזכרוני היה יותר.
זה לא נכון, הצעות כאלה היו בכ1/3 קל"צ, הריבית ב100% קל"צ היו גבוהות יותר.
זה כבר הרבה יותר הגיוני, אי אפשר לרקוד על שתי החתונות.

מעניין אותי אם בהסתכלות ל-20-30 שנה זה עדיין לא היה אטרקטיבי
האמונה הייתה ששום דבר לא יגרום לבנק להעלות ריבית?
זאת הייתה קונספציה. אנשים אמרו שזה חייב לעלות מתישהו, ואנשים גם לא קנו אג"ח בגלל זה - אחת הסיבות לעליית המניות המטורפת.
אבל לאדם הפשוט? שנולד בסוף-תחילת שנות ה-80-2000? זה היה כל חייו הבוגרים - אינפלציה נמוכה, ריבית אפס. לקחת משכנתא היה כמו לשלם על שירות, לא להשחט.
ברמה שכשעלו הריביות, אנשים קרסו כי לא חשבו שיש אופציה כזאת בכלל.

אם נתונה לך הבחירה לשלם אחוז בפריים משתנה, במשך 20 שנה, ואתה מאמין שזה ישאר כך 20 שנה, או לשלם 2% מובטח, למשך עשרים שנה -
ההדיוטות יבחרו אחוז, כי זה בכלל לא בתודעה שלהם שהפריים יכול להשתנות.

אני לקחתי באותה תקופה (תחילת 2021).
כפי שנרשם קודם, הריבית על 100% קל"צ היא לא אותה ריבית שמקבלים על שליש קל"צ ולכן כמעט אף אחד לא לקח משכנתא של 100% קל"צ.
בנוסף, עד כמה שריבית הקל"צ היתה זולה (1.70% אצלי) עדיין זאת שצמודה לפריים היתה בזמנו 0.80%, אז גם זאת סיבה שאנשים לא לקחו משכנתא של 100% קל"צ.
עד כמה שזה נשמע מצחיק עכשיו, ה1.70% קל"צ היה המסלול היקר שנלקח כביטוח למקרה של עליית ריבית - מקרה שהתממש, ודוקא הפריים היה המסלול שהוא היה ה"בוננזה" של העסקה באותו רגע.

עדיין זאת שצמודה לפריים היתה בזמנו 0.80%,
עד כמה שאני מכיר זאת אכן הטבה שניתנה לחלק, אבל ריבית הפריים הייתה ועודנה מרווח של 1.5%, כך שעל הנייר הייתה 1.6. פריים-0.8 אכן היה 0.8%, וזול ביחס לקל"צ 1.7%.
למרות שהיה לי גם פריים מינוס, הקל"צ היה גבוה בהרבה ולא השתלם הפער.

אתה תמיד יכול לקחת משכנתה גבוהה ממה שאתה צריך ואז להחזיר ולהשאר עם כמעט 100% קלצ

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש משכנתא 100% קל"צ נדל"ן 15
Shnizelia יש סיבה למה לא לקחת משכנתא 100% קל"צ? נדל"ן 21
D ביטוח תאונות ב93 ש"ח לחודש(1,100 בשנה סתם?) צרכנות פיננסית 13
T 100,000 פנויים - איזה מסלול הכי "כלכלי" לפרוע במשכנתה והאם בכלל? נדל"ן 9
$$$ טראמפ $$$ מה עושים עם 100,000 שקל שחייבים להביא תשואה גבוהה?? שוק ההון 63
ה נאסד"ק 100 לעומת S&P 500 שוק ההון 31
א הפחתת הסיכון והריכוזיות בנאסד״ק 100 שוק ההון 1
א ספליט 1-100 בקרן מחקה S&P500 של אינסבקו... קורה? שוק ההון 18
M תושב ישראלי, אזרח אמריקאי. האם הגיוני להשקיע את 100% מהכסף שאני לא צריך בקרוב בארה"ב? שוק ההון 12
Williamsburg 100$ מתנה מוואן זירו בפתיחת כרטיס אשראי בנקאי צרכנות פיננסית 9
ש נאסדק 100 מול סנופי שוק ההון 15
W מגדל S&P 100 ישראל שוק ההון 2
הסולידית ✯ 100 ₪ במתנה מ-Bits of Gold ✯ קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
D פיקדון TWINWIN דולרי על מדד הנאסד"ק 100 VS קרן כספית שוק ההון 17
D דוח שנתי למס הכנסה 1301 - פטור מס בגין נכות זמנית 100% - באיזה סעיף לציין? מיסים 5
P רכב כהוצאה מוכרת 100% מיסים 3
M האם שווה להשקיע בנאסד''ק 100 ממונף פי 3 שוק ההון 45
T משכנתא 100% פריים נדל"ן 43
E s&p 500 , נסד"ק 100, מדד עולמי, יש לי את כולם. אבל במה עדיף להשקיע? שוק ההון 23
חתול לילה מועדון ה- 100 שוק ההון 13
F תיק משני למטרה קרובה יותר, 100% סנופי שקלי, דעתכם? שוק ההון 15
ש קרן עולמית 100% שוק ההון 11
S לשכור ולהשקיע במדד או לקנות - באירופה עם 100% משכנתא וסבסוד הריבית נדל"ן 5
י פנסיה או השתלמות - מסלול מחקה nasdaq 100 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
O האם בשלב הצבירה 100 אחוז מניות מבחינה רציונלית טהורה דעתכם? פוסטים מאיכות נמוכה 5
ט האם יש כלל אצבע להחזר משכנתא עבור כל 100,000 ש"ח עבור ריבית x ? פוסטים מאיכות נמוכה 4
ה טיעון בעד קנייה של S&P 500 *וגם* Nasdaq 100 שוק ההון 21
A רכישה בפריסייל עד 2 מיליון - השקעה , 100% מימון נדל"ן 9
A ניקוי מס 100% על דיבידנדים מיסים 9
N דרכים אופטימליות להשקעה של 100,000 ש"ח (הלוואה / מכירת מניות / חיסכון) שוק ההון 6
T השקעה 100 אחוז מניות שוק ההון 8
Y השקעה של 100% בנייר אחד שוק ההון 2
Y הגנה על תיק 100% מניות? שוק ההון 33
ס איבוד 50% ערך, צורך בתשואה של 100% שוק ההון 96
J משכנתא 100% צמודת מדד נדל"ן 16
M החלפת שטרות 100 דולר ישנים אוף טופיק 6
D פחד מחוסר פיזור. כרגע 100% SSAC שוק ההון 1
B נאסדק 100 שוק ההון 24
B נאסדק 100 בתיק השקעות שוק ההון 0
ש מדד עולמי 100% כחיסכון לטווח ארוך שוק ההון 5
ש תיק השקעות 100% sp500 שוק ההון 15
T הערכת סיכון - תשלום 100% מראש בדירה על הנייר נדל"ן 18
S משיכת תגמולים מקרן פנסיה + קרוב משפחה מדרגה ראשונה עם נכות קבועה של 100% פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
S למה קרנות נאמנות שמחזיקות 100% אג"ח ממשלתי מאבדות ערך? שוק ההון 23
ל חצי מיליון ש"ח- s&p 500 100% שוק ההון 64
ש השקעה בנאסד"ק 100 - תיק IRA חדש שוק ההון 9
פ קרן השתלמות: מסלול 100% מנייתי מחקה מדד עולמי. יש חיה כזאת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S מיתון תנודתיות בתיק של 100% מניות שוק ההון 79
ש תיק השקעות 100 אלף שקל שוק ההון 16
ש 100% SP500 שוק ההון 12

נושאים דומים

Back
למעלה