• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

זה תמיד נכון שכדאי לקנות כשהשוק נמוך?

סרגיי הלוי

משתמש סולידי
דירוג
11
שלום לכולם,

אני משקיע בשיטת "שגר ושכח" - השקעה פאסיבית ארוכת טווח.
אני עושה REBALANCING לתיק כל כמה זמן כשמצטבר כסף בחשבון הבנק שלי. מוסיף סכומים מהעו"ש לחשבון השקעות שלי ב-IBKR.

השאלה שלי היא כזו:
האם יש יתרון בלעשות REBALANCING לתיק (לקנות עוד ממרכיבי התיק שלי באחוז היחסי של כל מרכיב), כאשר השווקים נמצאים בירידה, כמו עכשיו (או כמו בזמן ה-COVID).
קחו בחשבון שאני משקיע רק ב-ETFS (רחב), ולא במניות יחידניות.

לפי הבנתי זה כך כי אם השווקים בירידה כמו עכשיו, הכסף שלי יקנה יותר יחידות של מניה/אג"ח/זהב, וזה יוצא יותר משתלם מאשר ההפך.
ההפך הוא שהשווקים נמצאים בעליות ואז הכסף שלי קונה פחות מניות/אג"ח/זהב עבור כל שקל שאני שם.

האם אני מבין נכון?
מה דעתכם?

לפי הבנתי זה כך כי אם השווקים בירידה כמו עכשיו, הכסף שלי יקנה יותר יחידות של מניה/אג"ח/זהב, וזה יוצא יותר משתלם מאשר ההפך.
ההפך הוא שהשווקים נמצאים בעליות ואז הכסף שלי קונה פחות מניות/אג"ח/זהב עבור כל שקל שאני שם.
כן, הבנת נכון... כשהשוק בירידה, והמחיר של המניה יורד - היא זולה יותר לקניה. הסחורה זולה יותר.
זה די פשוט... אותו כסף X קונה יותר יחידות מאותה מניה כי מחירה ירד (עולה 90$ נניח במקום 100$ לכל יחידה ממנה).
לגבי אג"ח/זהב - אני לא בטוח ב- 100% שעובד לפי העיקרון הפשוט הזה... באג"ח לא בטוח בכלל.

מוזמן לקרוא בשרשור שנפתח בנושא די דומה עם לא מעט תשובות בהקשר של השאלה שלך.
חתול לילה אפילו ענה שם לגבי האג"ח/מניות שלו.

כך אני פועל. כשיש ירידות חדות אני מנצל לאיזון התיק ולרכישת עוד מהמדדים (פיזור ארהב, אירופה, מדד עולמי). אני לא מחזיק 100 אחוז מניות, אבל כשיורד מעביר מקרן כספית למדד.

כך אני פועל. כשיש ירידות חדות אני מנצל לאיזון התיק ולרכישת עוד מהמדדים (פיזור ארהב, אירופה, מדד עולמי). אני לא מחזיק 100 אחוז מניות, אבל כשיורד מעביר מקרן כספית למדד.
שזה לצורך העניין תזמון שוק, כן?
אבל סבבה. אין בעיה אקוטית. רק אומר.

כמו כל תזמון זה עניין של מזל. אם השוק יתחיל לתקן למעלה תרוויח יותר, אם השוק ימשיך ליפול תפסיד יותר. בקיצור, אם אתה מוכן לקבל את היותר סיכון כדי להרוויח תאזן עכשיו אם לא תאזן פעם בשנה.

נ.ב.
יש את עניין המיסוי שיש םקחת בחשבון כשעושים את זה.

לא מדויק בכלל.
יש סיבה למה השוק ירד, וכמו בכל דבר אם המוצר זול כנראה הוא שווה פחות.
כנראה כן נכון לומר שבכל ירידה חלק קטן הוא בגלל הפאניקה ולא ירידה אמיתית ולגבי זה זה רווח נקי.

אבל סבבה. אין בעיה אקוטית. רק אומר.
אכן כן. תזמון שוק. עדיין לא הראו לי איפה בעשרת הדיברות כתוב "מות יומת מתזמן השוק". אם לפני חודש החזקתי גם קרן שקלית ואגח ממשלתי בפלח הלא מנייתי (תיק הארי בראון? זוכרים? אבל אצלי פלח המניות גבוה), אז כשמדד סנופי צונח, אני מזהה הזדמנות ומקדים להעביר כספים, מעביר ממקום למקום. עושה איזון מחדש. תיק IRA, פטור ממס רווח הון עד משיכת הכסף, ובמשיכה המס הוא ביחס לכל גודל התיק.
זה עבד לי ב2008, ב2020, וב2022. נראה לגבי 2025.

לא מדויק בכלל.
כנראה כן נכון לומר שבכל ירידה חלק קטן הוא בגלל הפאניקה ולא ירידה אמיתית ולגבי זה זה רווח נקי.
לסיבה כנראה קוראים טראמפ והזיגזוגים שלו עם המכסים, הוא עושה מה שרוב הכלכלנים מתנגדים ומטיל עוד ועוד מכסים, השוק לא אוהב שמתערבים בחופש המסחר ועוד יותר לא אוהב אי ודאות. אבל כמו בפארק היורה, "השוק תמיד מוצא דרך". בסופו של דבר הקטר הטכנולוגי, הAI, האנרגיה, הביקוש לשבבים, והרבה כסף שיצא משוק ההון ומחפש בית חם ירימו את השוק שוב למעלה.
- האם השוק זול? בטוח שהוא יותר זול מלפני שבוע.
- האם לפני שבוע היית קונה? כמובן
- האם אתה בטוח שהשוק יעלה בשנים הקרובות? כן, אין לכסף שום מקום אחר לנוח בו.
- אז מה מונע ממך לקנות עכשיו, כשהוא אפילו זול יותר? אנשים חלילה יקראו לך "מתזמן שוק" וירגמו אותך באבנים....
-

אבל אם האסטרטגיה שלך בתור משקיע כוללת איזון התיק במקרה של ירידה של X%? זה לא תזמון שוק, פשוט חלק מהאסטרטגיה שהיא אפילו דיי נפוצה

אבל אם האסטרטגיה שלך בתור משקיע כוללת איזון התיק במקרה של ירידה של X%? זה לא תזמון שוק, פשוט חלק מהאסטרטגיה שהיא אפילו דיי נפוצה

הרעיון בלהיות פאסיבי הוא להימנע מטעויות אנוש (לחץ, חרדה, אופוריה וכו).

זו הסיבה שמשקיעים פאסיביים קונים ב DCA ובמרווחים שקבעו לעצמם מראש (או לחלופין, בכל פעם שיש מזומן באופן מיידי).

גם איזון (שאין איתו שום בעיה) כפוף לאותו הגיון - משקיע פאסיבי מחליט עם עצמו מראש מתי הוא מאזן ופועל לפי התכנית. אם האיזון הוא כל תקופה - מאזנים כל תקופה, אם האיזון הוא פועל יוצא של יציאה משיווי משקל מעל X% אז פועלים לפי היציאה משיווי משקל.

הרעיון הוא בעיקר לא לפעול לפי רגש אבל גם להימנע מריבוי פעולות ק/מ, כי יש לזה עלויות הן בעמלות והן במיסים במידה והאיזון הוא ע"י מכירה.

נערך לאחרונה ב:
לסיבה כנראה קוראים טראמפ והזיגזוגים שלו עם המכסים, הוא עושה מה שרוב הכלכלנים מתנגדים ומטיל עוד ועוד מכסים, השוק לא אוהב שמתערבים בחופש המסחר ועוד יותר לא אוהב אי ודאות. אבל כמו בפארק היורה, "השוק תמיד מוצא דרך". בסופו של דבר הקטר הטכנולוגי, הAI, האנרגיה, הביקוש לשבבים, והרבה כסף שיצא משוק ההון ומחפש בית חם ירימו את השוק שוב למעלה.
- האם השוק זול? בטוח שהוא יותר זול מלפני שבוע.
- האם לפני שבוע היית קונה? כמובן
- האם אתה בטוח שהשוק יעלה בשנים הקרובות? כן, אין לכסף שום מקום אחר לנוח בו.
- אז מה מונע ממך לקנות עכשיו, כשהוא אפילו זול יותר? אנשים חלילה יקראו לך "מתזמן שוק" וירגמו אותך באבנים....
-
אתה מערבב שתי נושאים -
אם אתה מאמין בשוק יעיל, אתה מאמין שהשוק שווה בדיוק כמה שהוא עולה, וממשיך לקנות בדיוק כפי שהיית קונה אילו הוא היה עולה או לא זז.
כאשר אתה אומר שאתה נכנס דווקא בירידות הפירוש הוא שאתה מאמין שהשוק לא יודע לתמחר במדויק את השווי שלו, ואילו אתה כן יודע.
ומכאן קצרה הדרך להיות משקיע אקטיבי.
ואין לי שום בעיה אם זה רק כדאי שתהיה סגור על עצמך באיזה צורה אתה משקיע.
- הוספתי שיש אפשרות אחת לומר שבעיקרון השוק יעיל, אך במקרים של פאניקה אפקט הפחד מוריד אותו קצת מתחת לשווי האמיתי שלו ולכן כדאי להיכנס.

מה הקשר? בכל רגע ה "מוצר" (העסקים במדד) שווה מה שהוא שווה ,בין אם הוא ירד ובין אם הוא עלה ובין אם הוא מדשדש , מה זה קשור לפעולת הרכישה ?
אתה מציע שיקנה רק דברים שעלו ?

אנשים משקיעים כי הם מצפים לתשואה. אם הצמיחה העתידית הייתה ידועה ב 100% , לא היה פער כמעט בין המחיר העתידי לנוכחי כי למה שתמכור למישהו עסק שאתה יודע בוודאות שירוויח לאורך עשור כך וכך בדיוק - במחיר שנמוך יותר ממה שהעסק עצמו יכניס ?

לכן יש פרמיום (הנחה ) על מחירים של עסקים שמשקף את חוסר הוודאות ואת העובדה שכסף עכשווי שווה יותר מכסף עתידי.

התשואה בשוק נולדת מתוך אותו פרמיום.

לכן ירידות בשוק מגדילות פוטנציאלית את הפרימיום שאתה יכול להרוויח , אם אתה משקיע לטווח ארוך ובצורה מפוזרת.

לקנות דברים ביוקר שהרגע עלו (נניח נבידיה ) לא יניב לך תשואה.

לכן ירידות בשוק מגדילות פוטנציאלית את הפרימיום שאתה יכול להרוויח , אם אתה משקיע לטווח ארוך ובצורה מפוזרת.
בשוק יעיל לא. אם לפני חודשיים מדד השוק עלה 100 נק' נניח, זה היה כי השוק האמין שהמדד יעלה תוך 5 שנים ל 200 נק' (הכל בתאוריה). אם היום המדד עולה 80 נק' זה בגלל שהשוק מניח שבעוד 5 שנים המדד יגיע ל 160 נק' ולא ל 200 (בניטרול תנודתיות/פחד ,מומנטום , מכפילים ועוד דברים אקטיביים). פוטנציאל הרווח שלך לא השתנה מלפני חודשיים, השוק השתנה מהשוק שלפני חודשיים(יותר נכון לומר שהשוק התממש) והשוק יכול להמשיך להשתנות לכל כיוון, אבל בכל נקודת זמן הפוטנציאל שלך נשאר דומה.
לקנות דברים ביוקר שהרגע עלו (נניח נבידיה ) לא יניב לך תשואה.
יניב את אותה תשואה כמו אלה שירדו בממוצע, אחרת אלה שירדו יעלו ונבידיה תרד כבר עכשיו ופשוט לא תעלה.

נערך לאחרונה ב:
הרעיון בלהיות פאסיבי הוא להימנע מטעויות אנוש (לחץ, חרדה, אופוריה וכו).
הרעיון בלהיות פאסיבי הוא לא לקנות את מדד רחב שמיצג את השוק?
אם לדוגמא בחרתי מספר מניות ספציפיות לטווח ארוך בלי לתזמן אלא אמכור אותם רק בעוד נניח 20 שנה אני נקרא אקטיבי או פאסיבי?

אני אחד מהאנשים שתמיד קונים בירידות ומוכרים בעליות. זה בגלל הסיבה הפשוטה והבסיסית שאני רוצה לשמור בתיק ההשקעות שלי על יחס קבוע של מניות/אג"ח שנותן לי את רמת הסיכון שמתאימה לי.
מה שתמיד מפליא אותי זה שיש תמיד בשוק מי שמוכר לי בירידות וקונה ממני בעליות. אני מבין את הלוגיקה שלי אבל אני לא מבין מה הלוגיקה שלו

השאלה אם זה בהכרח מישהו אחר שמוכר לך או עושה השוק.
השוק ירד עכשיו בעקבות האירועים השונים;
האם משהו השתנה מבחינה חשבונאית ב magnificent seven?
האם חוץ מהשער של המנות בבורסה הן שוות עכשיו פחות ?
האם הן נהפכו תוך חודש לפחות רווחיות ממה שהן היו?

נערך לאחרונה ב:
מי אמר לך שאנחנו בסוף הירידות?

מה אם סין, למשל, תחליט ללכת למלחמת סחר?
אי אפשר לדעת, מה שבטוח הוא שהשוק זול יותר.
- הוספתי שיש אפשרות אחת לומר שבעיקרון השוק יעיל, אך במקרים של פאניקה אפקט הפחד מוריד אותו קצת מתחת לשווי האמיתי שלו ולכן כדאי להיכנס.
בדיוק. השוק ברוב הזמן יעיל ומאוזן. אבל תנודות חדות חוצות מגזרים וחברות נובעות מפניקה של משקיעים, מספיק שאלפי אזרחים מודאגים מעבירים את התיק המנוהל שלהם ממסלול מנייתי למסלול כללי בזמן קצר שההיצע יעלה על הביקוש ומחירים ירדו, מה שיגביר את הפניקה. ירידות חדות לא מעידות על השוק, אבל מנערות אותו קצת, מאפשרות לו להתאזן מחדש, אולי מפוצצות קצת בועות שהתנפחו (מכפילי רווח גבוהים של חברות ללא סיבה נראית לעין).

השאלה אם זה בהכרח מישהו אחר שמוכר לך או עושה השוק.
השוק ירד עכשיו בעקבות האירועים השונים;
האם משהו השתנה מבחינה חשבונאית ב magnificent seven?
האם חוץ מהשער של המנות בבורסה הן שוות עכשיו פחות ?
האם הן נהפכו תוך חודש לפחות רווחיות ממה שהן היו?
הן עלולות להיות פחות רווחיות בעתיד ולא להצליח לגרוף את אותן הכנסות.

מה שתמיד מפליא אותי זה שיש תמיד בשוק מי שמוכר לי בירידות וקונה ממני בעליות. אני מבין את הלוגיקה שלי אבל אני לא מבין מה הלוגיקה שלו
יש את אלה שנכנסו בשנה האחרונה כי "הסנופי רק עולה" ועכשיו הבינו שלא, וזה לא מתאים להם.

יש את אלה שלפני פרישה והם לא רוצים לבדוק אם השוק ימשיך וירד בעוד 30% כי "הפעם זה אחרת".

יש את האלגו למיניהם שחוזים שהשוק ירד עוד, אז הם מוכרים עכשיו (ובכך מממשים את הנבואה)

יש כאלה שחושבים שבאמת המכסים האלה מעבירים אותנו לעולם אחר ולא מוכר שאין בו גלובליזציה.

כל אחד וסיבותיו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
NeonDrift המרת מטבע ב IB - האם זה תמיד פקודת MKT או שיש אפשרות LIMIT? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
א 100% קל״צ בריבית אפסית- איך זה היה? נדל"ן 47
נ קופת גמל מ1993 - לא מצליח להבין מה זה המוצר הזה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ע אירוע מס - איך למזער את זה? שוק ההון 2
R התייקרות בביטוח בריאות פרטי, רוצה להבין אם זה סביר צרכנות פיננסית 18
לאץ' קרנות מומנטום, איך זה עובד? שוק ההון 54
ה הנה זה קורה, קרן ישראלית ראשונה מחקה a&p500 שמעלה ד''נ. שוק ההון 1
P אתם זה המקצוע שלכם ? אוף טופיק 14
N כשקרנות (מחקות למשל) מעלות דמי ניהול ועמלות נוספות - מתי זה מתפרסם? שוק ההון 27
הירהורים האם זה נכון לעשות ביטוח שארים בפנסיה? מתלבט בעקבות פידבק שקיבלתי מסוכן פנסיוני. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
N כמה סיוט זה להעביר קרן השתלמות IRA מגוף א' לIRA גוף ב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
D הצלחה לא צפויה (עם הרבה מזל) - איך ממנפים את זה? יומני מסע אישיים 22
L מס רכישה לדירה שנייה לאחר נישואים, איך זה עובד? נדל"ן 9
T האם ללמוד תכנות זה ישתלם גם לטווח רחוק? יזמות והגדלת הכנסות 9
GeraltOfHaifa משכון נכס בחו"ל לצורך הלוואה - מי עושה את זה בארץ? צרכנות פיננסית 1
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
M במעבר בקרן פנסיה רכיב פיצויים חוזר למסלול תלוי גיל האם זה תקין ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
L האם זה הזמן בשבילי להיכנס לנדל"ן? נדל"ן 4
B מניה ירדה אבל השווי הכספי עלה, איך זה יכול להיות? שוק ההון 9
I איך זה הגיוני שמסתכלים רק על צד אחד של ההשקעות? אוף טופיק 2
י האם יתכן שקל"צ זה המסלול הכי זול? נדל"ן 10
I מס במקור למימוש אופציות -- האם זה נכלל כחלק מ106, בסעיף 042? מיסים 10
M השקעה כאפוטרופוס. מה זה קרן 44? שוק ההון 13
א IRA של קרנות עוקבות סינטתיות- שווה את זה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
שבוזי האם עכשיו זה הזמן להשקיע בשדרות? נדל"ן 7
Y האם זה הזמן לעצור ולהמציא את עצמי מחדש או לרוץ עם העדר ? התפתחות אישית 3
H כך תקבלו הלוואה בחינם מפייבוקס - ועוד ישלמו לכם על זה! צרכנות פיננסית 53
F תושב חוזר: תיק עם מדדים וביטקוין ללא מס רווח הון ל- 10 שנים - זה נכון? מיסים 14
D AGGU, האם זה גרוע? שוק ההון 0
M יועץ מתח נמוך - מה זה והאם אנחנו צריכים אחד כזה? נדל"ן 14
T מעבר מסלולים בקרנות מנוהלות ללא אירוע מס -איך זה עובד? שוק ההון 5
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
H "שווי עסקאות מכירת ני"ע/נגזרים במהלך החודש": מה זה אומר? שוק ההון 0
E זה מסוכן אם מסרתי את מספר חשבון הבנק שלי? אוף טופיק 1
D עכשיו יש לי זמן, אבל זה מבלבל יזמות והגדלת הכנסות 12
C מה זה ריבית/עמלה לבנק מת.י.? צרכנות פיננסית 6
T פתיחת חשבון בwise, זה נכון שחסמו למשתמשים חדשים ישראלים לקבל כספים לחשבון הwise? פוסטים מאיכות נמוכה 0
מ מה זה מקדם קצבה ל 10,000 שח? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
נ שאלת תם על מה זה מניות. שוק ההון 29
צ אגח זבל, האם זה זבל? שוק ההון 18
algo.il תת פורומים\ פורומים אחרים רלוונטים למקצועות מסויימים - האם זה קיים? אוף טופיק 0
XpH הסולידית מזיזה את הכסף: מעל ל 60% מהתיק במניות דיבידנד. מה זה אומר עלינו? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 91
D למי שקונה מדדים כל חודש איך אתם עושים את זה? שוק ההון 7
T עמלות קנייה/מכירה בקרן אירית שקלית או דולרית וחשיבות של זה שוק ההון 9
B האם לדעכתכם זה הזמן להכנס לשוק (נניח לסנופי) אם ההשקעה היא לחמש שנים? פוסטים מאיכות נמוכה 15
ש האם כל Swap משמעותו שמישהו עושה שורט על מה שאני עושה לונג? או איך זה עובד? שוק ההון 8
M העברת כסף בתשלומים, יש אפליקציה שעושה את זה? צרכנות פיננסית 21
מ אז לא הבנתי, טראמפ נבחר ובגלל זה המניות קופצות? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 3
ג'וני לנד האם זה נכון שעד רווח 2,000 דולר בשנה, הרווח לא יחוייב במס PFIC? מיסים 1

נושאים דומים

Back
למעלה