• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם עכשיו זה הזמן להשקיע בשדרות?

• פותח הנושא פותח הנושא שבוזי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

שבוזי

משתמש רשום
דירוג
10
היי D:
אז כולם מדברים עכשיו על פריצת דרך במגן אור ויירוטי לייזר, ואני מנסה לחשוב אם אנחנו לקראת תנופת מחירים בשדרות והאזור של העוטף.
כמובן שיש גם את המינוס של המיקום של כדי להגיע למרכז אני צריך לסוע בערך 50-60 דקות, אבל המחירים היום בשדרות משמעותית נמוכים יותר מבאר שבע, למרות שמרגיש לי שהאזור הרבה יותר טוב מבחינת מרחק. אני מניח שכנראה הסיבה שדירת 4 חדרים ממוצעת בשדרות של 110+ מ"ר עולה בין 1.4-1.6 מיליון בבניין חדש ולא באזור ה2 מיליון פלוס כמו באשקלון בגלל האיום הבטחוני שזה מוריד גדול.
אבל היום, אחרי ה7.10, ולמרות שאנחנו נמצאים במצב של אי וודאות לגבי מה יקרה עם עזה והאם נחזור לאותו מצב שהיה 5 שנים מהיום של כל כמה חודשים אזעקות, אתם חושבים שיש מצב שהחידוש בטכנולוגיות היירוטים יכול לשנות את זה? ברור שכרגע זה בשלבי הדיבורים, אבל אני מנסה להבין אם אני נמצא בחודשים האחרונים לפני שהאזור יתחיל לזנק במחירים לעומת שאר הערים בדיוק בגלל זה או אולי בכלל הפסקת לחימה פוטנצאלית.
אני יודע שאף אחד כאן לא נביא, אבל אשמח לדעת מה דעתכם על זה ואם מישהו חשב לקנות שם דירה (כרגע אני חושב בכיוון של דירה להשקעה, כאשר שכירות ממוצעת שם על דירה כזו היא 3800-4200 ש"ח ממה שראיתי ביד 2, שזה אחלה בהתחשב בזה שאני אקבל בערך את אותו הסכום פר חודש אם אשקיע בדירה במקום יותר מרכזי או "שקט"), וכמובן גם שוקל את האופציה של אם המצב ישתנה ב-5 שנים הקרובות, אולי גם לעבור לשם בעצמי ואז "זכיתי" בבית מרווח וחדש במחיר יחסית סביר.
מה דעתכם? חלומות באספמיה?

אז כולם מדברים עכשיו על פריצת דרך במגן אור ויירוטי לייזר, ואני מנסה לחשוב אם אנחנו לקראת תנופת מחירים בשדרות והאזור של העוטף.
לא.
מה דעתכם? חלומות באספמיה?
כן.

המחירים לא נקבעים לפי המצב הבטחוני, אלא לפי רמת החינוך, תעסוקה, פנאי וכולי. כוכב יאיר, מודיעין, ואפילו כפר סבא נמצאים גם כן מרחק נסיעה קצר מקלקיליה וטול כרם, אבל אין מה להשוות את המחירים שם לשדרות.
כאשר שדרות תציע את אותה איכות חיים כמו כפר סבא המחירים יעלו בהתאם.

אני לא יודע לגבי המלחמה והתוצאות (כן חמאס ישאר, לא ישאר. כן 100% ירוט עם קרן אור או לא)
אבל אני כן יכול להגיד מנקודת מבט אישית שהאיזור הגיאוגרפי חווה בום מטורף של בנייה כבר מספר שנים ארוכות.
זה נראה כבום מתמשך, ואני לא רואה עצירה נראית באופק.
בניגוד לבומים של בנייה במקומות שכוחי אל, שם זה נראה שאנשים אשכרה גרים שם. לא רק שתושבי המקום רוצים להישאר (באחוזים גבוהים לעומת יישוב מקביל בצפון למשל) , אלא שאשכרה המקומות האלו מושכים תושבים חדשים. רובם חזקים כלכלית מהתושבים המקומיים (לפחות בתחושה אישית, לא מגובה בנתונים)

לדעתי האיזור יגדל בצורה מאוד משמעותית וימשיך להתפתח.
האם יהיה השלכה על מחירי השכירות? לא בהכרח. (האם חסר שם אדמות לבנייה?כנראה שלא)

המחירים לא נקבעים לפי המצב הבטחוני, אלא לפי רמת החינוך, תעסוקה, פנאי וכולי. כוכב יאיר, מודיעין, ואפילו כפר סבא נמצאים גם כן מרחק נסיעה קצר מקלקיליה וטול כרם, אבל אין מה להשוות את המחירים שם לשדרות.
אני לא חושב שמודיעין ושדרות ברי השוואה מבחינת מיקום. נכון ששניהם נמצאים קרוב למקום עוין, אבל אני לא חושב שהמחירים במודיעין היו גבוהים כמו שהם היום אם באיו"ש היו גם קסאמים וגראדים וארגוני הטרור שם היו עם אותם היכולות כמו פלגי הטרור שבעזה (לפחות כמו שהם היו לפני 2024).

לגבי חינוך, אני כן יודע שמהבחינה הזו העיר נמצאת יחסית בתנופה. היא במצב יותר טוב מקרית גת ללא ספק, והמחירים בקרית גת גבוהים משמעותית משדרות למרות שמבחינת המיקום אין הבדל גדול. אני מבין שהרקטות זה לא הפקטור היחיד, אבל אני מתאר לעצמי שכן יש לו משקל לעומת סתם להיות קרוב לקלקיליה.

אגב רמה בטחונית - קח למשל את אריאל בשומרון שזה משהו שלא מובן לי. אתה נמצא סמוך לסלפית שהיא שטח A, יש לא מעט מקרים של פיגועים ואירועי ירי על כביש 5 בדרך לשם, ובתור אחד שלומד שם תואר ומכיר קצת את העיר אני לא יכול לומר שיש שם יותר מידי תרבות ופנאי, ולמרות שהאוכלוסיה שם נחמדה, היא עיר די שכוחת אל. ועם זאת, המחירים שם לא ממש זולים. אני חושב שפקטור גדול שם זה שהם כמעט לא חווים אזעקות מטילים (חוץ מטיל חות'י אחת לכמה זמן) וגם בגלל שאתה אחרי 30 דקות נסיעה במרכז.

אני לא יודע לגבי המלחמה והתוצאות (כן חמאס ישאר, לא ישאר. כן 100% ירוט עם קרן אור או לא)
אבל אני כן יכול להגיד מנקודת מבט אישית שהאיזור הגיאוגרפי חווה בום מטורף של בנייה כבר מספר שנים ארוכות.
זה נראה כבום מתמשך, ואני לא רואה עצירה נראית באופק.
בניגוד לבומים של בנייה במקומות שכוחי אל, שם זה נראה שאנשים אשכרה גרים שם. לא רק שתושבי המקום רוצים להישאר (באחוזים גבוהים לעומת יישוב מקביל בצפון למשל) , אלא שאשכרה המקומות האלו מושכים תושבים חדשים. רובם חזקים כלכלית מהתושבים המקומיים (לפחות בתחושה אישית, לא מגובה בנתונים)

לדעתי האיזור יגדל בצורה מאוד משמעותית וימשיך להתפתח.
האם יהיה השלכה על מחירי השכירות? לא בהכרח. (האם חסר שם אדמות לבנייה?כנראה שלא)
השאלה אם הבום עלייה הזה יעלה את המחירים או דווקא ישאיר אותם יציבים. כשיש לך עלייה בהיצע, זה לא בהכרח אומר שיהיה שם עלייה בביקוש וזה מה שאני מנסה "לנבא" :'(.
לי זה נראה הגיוני שהמחירים יעלו, אבל משיחות שלי עם רוב האנשים שנמצאים בגילאים שסביר להניח שיקנו שם דירה (25-45), הרוב לא רוצים לגור בשדרות נכון להיום גם אם יתנו להם דירה בחינם.
איך אתה רואה את זה?

השאלה אם הבום עלייה הזה יעלה את המחירים או דווקא ישאיר אותם יציבים. כשיש לך עלייה בהיצע, זה לא בהכרח אומר שיהיה שם עלייה בביקוש וזה מה שאני מנסה "לנבא" :'(.
לי זה נראה הגיוני שהמחירים יעלו, אבל משיחות שלי עם רוב האנשים שנמצאים בגילאים שסביר להניח שיקנו שם דירה (25-45), הרוב לא רוצים לגור בשדרות נכון להיום גם אם יתנו להם דירה בחינם.
איך אתה רואה את זה?
יש עלייה בביקוש. יש הרבה דיירים חדשים והדירות לא עומדות ריקות.
אבל גם זה לא אומר שהמחירים יעלו.
מה שאומר שהמחירים יעלו זה אם יהיה מחסור בדירות.
מה שמוביל לשאלה, האם הקרקע נגמרת? האם העיריות לא רוצות לבנות עוד?
לטעמי התשובה היא לא.

לא.

כן.

לא סותר את מה שאתה אומר, דווקא ראש העיר משקיע הרבה להביא אוכלוסיה איכותית, יש פארק הייטק חדש בהקמה בשדרות.

לא סותר את מה שאתה אומר, דווקא ראש העיר משקיע הרבה להביא אוכלוסיה איכותית, יש פארק הייטק חדש בהקמה בשדרות.
אני מפרגן, אני אשמח בהצלחה של שדרות. אבל כרגע אני לא רואה מוקדי צמיחה מחוץ למרכז. זה שאני לא מעוניין לקנות בשדרות לא אמור להשפיע על פות"ש.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D עכשיו יש לי זמן, אבל זה מבלבל יזמות והגדלת הכנסות 12
א האם זה זמן טוב למכור עכשיו דירה? נדל"ן 14
אל ניניו עכשיו זה רשמי: העלאת המס על הבורסה לא הגדילה ההכנסות ממיסים... שוק ההון 0
ר לא מתחברת לתחום אותו אני לומדת, מה עכשיו ? התפתחות אישית 5
flower מדד תל אביב ירד ב 20 אחוז עכשיו? שוק ההון 6
S זכייה בקזינו - מה עכשיו? צרכנות פיננסית 9
B כמה ה-סנופי עשה מנובמבר עד עכשיו? שוק ההון 1
ש להיכנס לביטקוין עכשיו שהוא בשמיים.. נראה לכם נכון ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
R דירה במתנה עכשיו או ירושה ? נדל"ן 27
M אולי עכשיו הזמן לקרן מנוטרלת מט"ח שוק ההון 4
מ עכשיו שיש ניקוי במקור באינטראקטיב ישראל , האם עדיין יש עדיפות להיות באינטראקטיב האמריקאי לאזרח אמריקאי\ ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 28
N GME הסבר על מה שקרה וקורה עכשיו עם מניית Game Stop שוק ההון 3
ד אז למה לא לעבור עכשיו מהסנופי לזמן מה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
מ נזק מנזילה לדירה שלי מהשכן למעלה - מה עושים עכשיו נדל"ן 10
M מבצעי "שלם עכשיו 5% והשאר בקבלת מפתח" - האם במעמד החתימה יש להמציא אישור משכנתא? נדל"ן 38
ב להתחיל בניית בית פרטי עכשיו או לחכות כשנה נדל"ן 2
I הכריחו אותי לממש הפסדי הון - מה עכשיו? שוק ההון 11
י האם כדאי להמיר עכשיו דולר לשקל (60K)? צרכנות פיננסית 24
A האם לשדרג דירה עכשיו? נדל"ן 5
מ המדינה שברה את הכללים שהסכמנו עליהם. איך אנחנו שוברים אותם עכשיו מהצד שלנו? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 167
א למכור RSU עכשיו או לחכות לפנסיה ולחסוך מס שוק ההון 3
ה השקעת סכום לסגירת מסלול משכנתא - עכשיו או לחכות נדל"ן 7
GeraltOfHaifa יש קריירה, יש כסף. אבל מרגיש ריקנות. מה עכשיו? התפתחות אישית 83
C איך לקנות אגח בצורה נכונה עכשיו? שוק ההון 13
בובין חוט-השני משכנתא - עכשיו או בינואר? נדל"ן 15
A קופת גמל להשקעה האם כדאי לפתוח עכשיו שהמניות בירידה שוק ההון 5
grmp פקדונות - כן או לא או לא עכשיו שוק ההון 1320
deussex שוקל למכור את החלק האג"חי לקניית המדד עכשיו שוק ההון 31
מ למה דוקא עכשיו יש זינוק במחירי השכירות? נדל"ן 20
arvin האם באמת כדאי להכניס כספים חדשים למניות (מדדים) גם עכשיו כשהכל סוער? שוק ההון 1843
N קרן מחקה אג"ח ממשלתי כללי - אז מה קורה עכשיו? שוק ההון 16
CoinCollector חסכתי למשכנתא - מה עכשיו ? נדל"ן 21
N מערכות מידע עכשיו במכללה או באוקטובר הבא באוניברסיטה? התפתחות אישית 8
B דירה נוספת להשקעה עכשיו או להמתין נדל"ן 6
גראהם שנה של למידה - מה עכשיו? יומני מסע אישיים 27
א שוק ההון גבוה- שווה להיכנס עכשיו? שוק ההון 12
S אחרי צבא, מה עכשיו? יומני מסע אישיים 20
E אתם לא חוששים מהמצב של עכשיו? שוק ההון 55
ל ומה עכשיו? או איך מרחיבים את התיק הקיים שוק ההון 18
deussex לאן עכשיו ? שוק ההון 24
T יש קריירה, מה עכשיו? התפתחות אישית 13
V סין - מה קורה עכשיו? שוק ההון 154
שלי סיימתי עבודה. מה קורה עכשיו עם קרן הפנסיה ודמי הניהול? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 63
deussex שמועות על אינפלציה גבוהה שתבוא עכשיו שוק ההון 132
D יש לי רעיון מנצח לאפליקציה, מה עכשיו? אוף טופיק 39
מ למה אג״ח לי עכשיו? שוק ההון 3
מ אינטראקטיב ברוקרס לא מנכים מס במקור-מה עושים עכשיו עם 1301? שוק ההון 3
ה שווה לקנות עכשיו דולרים? שוק ההון 49
E הגשתי דוח שנתי למס הכנסה - עכשיו מה? צרכנות פיננסית 24
ה תיק של הייטקיסט בשבתון - איך מתאזנים עכשיו שוק ההון 45

נושאים דומים

Back
למעלה