תמיד היה לי ברור שאלך לכיוון של פיתוח תוכנה טהור. אבל עכשיו, כשאני מביט על השוק – גם בארץ וגם בעולם – משהו מרגיש לי לא טוב: השוק רווי, התחרות אדירה, והעבודה נהיית אוטומטית וגנרית.
אני מרגיש שאם פשוט אצטרף לעדר – אגיש עוד קורות חיים גנריים כמו כולם – אני עלול למצוא את עצמי במקרה הטוב מוצא עבודה ראשונית בתחום רק בעוד 10 חודשים, ובמקרה הפחות טוב – לא מוצא בכלל.
זה מרגיש לי כמו מסלול שלא יאפשר לי לנצל את הפוטנציאל האמיתי שלי, ולא יאפשר לי ליצור לעצמי ייחודיות או מסלול שמרגיש נכון באמת.
אני מרגיש שזה בדיוק הנקודה האחרונה שבה אני יכול לעשות Pivot אמיתי – לעצור, לחשוב, לבחור כיוון אחר שייתן לי יתרון אמיתי ויאפשר לי לצמוח.
אני גם פתוח לשינוי חד – כי זה עכשיו או אף פעם.
חשוב לי גם לציין שיש לי דרכון צרפתי – וזה פותח בפניי הרבה הזדמנויות, במיוחד באירופה. בנוסף, יש לי חסכונות שמאפשרים לי לקחת תקופה מסוימת שבה אוכל לא לעבוד במשרה מלאה, או לעבוד במשרה חלקית אם צריך – כדי להקדיש את עצמי באמת לבחירת התחום ולתואר השני שאעשה.
אני מחפש מסלול יישומי ולא תיאורטי בלבד, כזה שיחבר אותי לעולם העסקי-כלכלי, ואולי אפילו להתנהגותי (Behavioral Economics, Data & Business Analytics, השקעות פיננסיות ועוד).
ברור לי שכדי לעשות Pivot אמיתי, אני חייב לבחור תחום ברור ולעשות בו תואר שני עם התמחות ממוקדת – באירופה, במדינה עם לימודים מסובסדים ותארים יישומיים ברמה גבוהה.
מעבר לכך – אני רואה במהלך הזה הזדמנות לרילוקיישן אמיתי לאירופה, שהוא גם חלום ישן שלי. גם אם הייתי נשאר בתחום הקודם, זה משהו שתמיד רציתי לעשות – אבל עכשיו זה מרגיש אפילו יותר משמעותי.
ההתלבטות גדולה – אבל אני נחוש למצוא את הכיוון שיבדל אותי:
Data & Business Analytics?
השקעות ואנליזה פיננסית?
Behavioral Economics וניהול מוצר?
או אולי כיוון אחר לגמרי?
אני אשמח מאוד לשמוע ייעוץ ממי שכבר עשה את הדרך הזו – מי שעבר ללמוד תואר שני באירופה ומצא כיוון חדש, ממי שמכיר את השוק ויודע מה באמת מחפשים היום.
מה דעתכם? לאן הייתם הולכים אם הייתם במקומי?
תודה על ההקשבה זה מרגיש לי חשוב לשתף, לשמוע כיוונים אמיתיים – ולעשות החלטה מושכלת שתפתח לי דלתות חדשות.