• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם זה הזמן לעצור ולהמציא את עצמי מחדש או לרוץ עם העדר ?

• פותח הנושא פותח הנושא yuniv2436
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

yuniv2436

משתמש רשום
דירוג
4
אני בן 28, רווק, וממש עכשיו סיימתי את התואר הראשון שלי – תואר דו-חוגי במדעי המחשב וניהול באוניברסיטה הפתוחה.
הדרך לא הייתה פשוטה: זה דרש ממני המון הקרבה ומאמץ, במיוחד כי במהלך כל התואר עבדתי במשרה מלאה – אבל לא בתחום שמוסיף לי ערך אמיתי לקריירה. למרות האתגר, היה לי חשוב מאוד לסיים כמו שצריך – והצלחתי, עם ממוצע מעל 80 וכמה פרויקטים עצמאיים במהלך הדרך (פיתוח תוכנה) .
חשוב לי גם לציין – אני לא מחשיב את עצמי כגאון אלגוריתמי או פריק של קוד; אני מרגיש שאני ממוצע+ בתחום, ובשוק שהוא כל כך תחרותי ורווי, אני שואל את עצמי איך אוכל לבדל את עצמי באמת.
תמיד היה לי ברור שאלך לכיוון של פיתוח תוכנה טהור. אבל עכשיו, כשאני מביט על השוק – גם בארץ וגם בעולם – משהו מרגיש לי לא טוב: השוק רווי, התחרות אדירה, והעבודה נהיית אוטומטית וגנרית.
אני מרגיש שאם פשוט אצטרף לעדר – אגיש עוד קורות חיים גנריים כמו כולם – אני עלול למצוא את עצמי במקרה הטוב מוצא עבודה ראשונית בתחום רק בעוד 10 חודשים, ובמקרה הפחות טוב – לא מוצא בכלל.
זה מרגיש לי כמו מסלול שלא יאפשר לי לנצל את הפוטנציאל האמיתי שלי, ולא יאפשר לי ליצור לעצמי ייחודיות או מסלול שמרגיש נכון באמת.

אני מרגיש שזה בדיוק הנקודה האחרונה שבה אני יכול לעשות Pivot אמיתי – לעצור, לחשוב, לבחור כיוון אחר שייתן לי יתרון אמיתי ויאפשר לי לצמוח.
אני גם פתוח לשינוי חד – כי זה עכשיו או אף פעם.
חשוב לי גם לציין שיש לי דרכון צרפתי – וזה פותח בפניי הרבה הזדמנויות, במיוחד באירופה. בנוסף, יש לי חסכונות שמאפשרים לי לקחת תקופה מסוימת שבה אוכל לא לעבוד במשרה מלאה, או לעבוד במשרה חלקית אם צריך – כדי להקדיש את עצמי באמת לבחירת התחום ולתואר השני שאעשה.

אני מחפש מסלול יישומי ולא תיאורטי בלבד, כזה שיחבר אותי לעולם העסקי-כלכלי, ואולי אפילו להתנהגותי (Behavioral Economics, Data & Business Analytics, השקעות פיננסיות ועוד).
ברור לי שכדי לעשות Pivot אמיתי, אני חייב לבחור תחום ברור ולעשות בו תואר שני עם התמחות ממוקדת – באירופה, במדינה עם לימודים מסובסדים ותארים יישומיים ברמה גבוהה.

מעבר לכך – אני רואה במהלך הזה הזדמנות לרילוקיישן אמיתי לאירופה, שהוא גם חלום ישן שלי. גם אם הייתי נשאר בתחום הקודם, זה משהו שתמיד רציתי לעשות – אבל עכשיו זה מרגיש אפילו יותר משמעותי.

ההתלבטות גדולה – אבל אני נחוש למצוא את הכיוון שיבדל אותי:
Data & Business Analytics?
השקעות ואנליזה פיננסית?
Behavioral Economics וניהול מוצר?
או אולי כיוון אחר לגמרי?

אני אשמח מאוד לשמוע ייעוץ ממי שכבר עשה את הדרך הזו – מי שעבר ללמוד תואר שני באירופה ומצא כיוון חדש, ממי שמכיר את השוק ויודע מה באמת מחפשים היום.
מה דעתכם? לאן הייתם הולכים אם הייתם במקומי?
תודה על ההקשבה זה מרגיש לי חשוב לשתף, לשמוע כיוונים אמיתיים – ולעשות החלטה מושכלת שתפתח לי דלתות חדשות.

אתה מערבב פה הרבה אלמנטים יחד (וזה בסדר, אבל זה מסבך את ההחלטה שלך), אז אבחר אחד ספציפי להתמקד בשאלה עבורך.

נניח שבחרת תחום בהצלחה, סיימת לימודים בהצלחה ואנחנו צועדים שנתיים קדימה בזמן. האם אתה חושב שבתחומים שציינת אין את בעיית
עלול למצוא את עצמי במקרה הטוב מוצא עבודה ראשונית בתחום רק בעוד 10 חודשים, ובמקרה הפחות טוב – לא מוצא בכלל
או בעיית
השוק רווי, התחרות אדירה, והעבודה נהיית אוטומטית וגנרית.

אתה מערבב פה הרבה אלמנטים יחד (וזה בסדר, אבל זה מסבך את ההחלטה שלך), אז אבחר אחד ספציפי להתמקד בשאלה עבורך.

נניח שבחרת תחום בהצלחה, סיימת לימודים בהצלחה ואנחנו צועדים שנתיים קדימה בזמן. האם אתה חושב שבתחומים שציינת אין את בעיית

או בעיית
אירוני כי אם אלה הבעיות שלו בתחום הראשי הוא לא מדמיין עד כמה השוק נהיה רווי ואטומטי בתחומים האחרים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה הזמן שלך ללכת לעשות תואר שני במנהל עסקים ב Insead. זה המקום לפתח יכולות וקשרים חברתיים שיתנו לך יתרון אמיתי בתחום הקריירה, וחוץ מזה לגור בפונטבלו זו חוויה נהדרת

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
L האם זה הזמן בשבילי להיכנס לנדל"ן? נדל"ן 4
שבוזי האם עכשיו זה הזמן להשקיע בשדרות? נדל"ן 7
B האם לדעכתכם זה הזמן להכנס לשוק (נניח לסנופי) אם ההשקעה היא לחמש שנים? פוסטים מאיכות נמוכה 15
$ האם זה הזמן לרכוש תעודת סל כמו USL לקראת תקיפה אפשרית באיראן? פוסטים מאיכות נמוכה 10
ש השקעה במדדים, האם באמת הנכון זה להשקיע באותו מדד כל הזמן או לפתוח אפיקים חדשים? שוק ההון 15
M רכישת דירה למגורים - האם זה הזמן הנכון? נדל"ן 8
B זה הזמן להכין את גינת ירקות הקיץ אוף טופיק 20
Cat האם זה הזמן הנכון למכור את הדירה? נדל"ן 112
oferM האם זה הזמן הנכון להשקיע באינדקס(ספציפית הS/P 500) ? שוק ההון 22
A הלאה של ריבית הפריים ל3.5% - האם זה הזמן להחזיר את המינופי משכנתא נדל"ן 15
D זה הזמן להקצות יותר לקריפטו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 13
The Stoic הלוואות ללא ריבית - למה לא כולכם עושים את זה כל הזמן? צרכנות פיננסית 46
ר מדוע יש נהירה לתחום של מדעי המחשב? אולי זה הזמן "לברוח" התפתחות אישית 127
כ השקעה בבאר שבע - זה הזמן לברוח? נדל"ן 27
T האם זה הזמן להשקעה אגרסיבית במניות? שוק ההון 12
D האם זה הזמן להתחיל להשקיע (לטווח ארוך)? שוק ההון 11
Pitta האם זה הזמן המתאים להשקיע באינדקס של השווקים המתעוררים שוק ההון 8
M האם זה תקין שעמלת הקניה של מניה מחושבת כחלק ממחיר המניה? שוק ההון 1
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
א 100% קל״צ בריבית אפסית- איך זה היה? נדל"ן 50
נ קופת גמל מ1993 - לא מצליח להבין מה זה המוצר הזה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ע אירוע מס - איך למזער את זה? שוק ההון 2
R התייקרות בביטוח בריאות פרטי, רוצה להבין אם זה סביר צרכנות פיננסית 18
לאץ' קרנות מומנטום, איך זה עובד? שוק ההון 54
ה הנה זה קורה, קרן ישראלית ראשונה מחקה a&p500 שמעלה ד''נ. שוק ההון 1
P אתם זה המקצוע שלכם ? אוף טופיק 14
N כשקרנות (מחקות למשל) מעלות דמי ניהול ועמלות נוספות - מתי זה מתפרסם? שוק ההון 27
הירהורים האם זה נכון לעשות ביטוח שארים בפנסיה? מתלבט בעקבות פידבק שקיבלתי מסוכן פנסיוני. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
N כמה סיוט זה להעביר קרן השתלמות IRA מגוף א' לIRA גוף ב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
D הצלחה לא צפויה (עם הרבה מזל) - איך ממנפים את זה? יומני מסע אישיים 22
L מס רכישה לדירה שנייה לאחר נישואים, איך זה עובד? נדל"ן 9
T האם ללמוד תכנות זה ישתלם גם לטווח רחוק? יזמות והגדלת הכנסות 15
GeraltOfHaifa משכון נכס בחו"ל לצורך הלוואה - מי עושה את זה בארץ? צרכנות פיננסית 1
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
M במעבר בקרן פנסיה רכיב פיצויים חוזר למסלול תלוי גיל האם זה תקין ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
B מניה ירדה אבל השווי הכספי עלה, איך זה יכול להיות? שוק ההון 9
I איך זה הגיוני שמסתכלים רק על צד אחד של ההשקעות? אוף טופיק 2
י האם יתכן שקל"צ זה המסלול הכי זול? נדל"ן 10
I מס במקור למימוש אופציות -- האם זה נכלל כחלק מ106, בסעיף 042? מיסים 10
M השקעה כאפוטרופוס. מה זה קרן 44? שוק ההון 13
א IRA של קרנות עוקבות סינטתיות- שווה את זה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
H כך תקבלו הלוואה בחינם מפייבוקס - ועוד ישלמו לכם על זה! צרכנות פיננסית 53
F תושב חוזר: תיק עם מדדים וביטקוין ללא מס רווח הון ל- 10 שנים - זה נכון? מיסים 14
D AGGU, האם זה גרוע? שוק ההון 0
M יועץ מתח נמוך - מה זה והאם אנחנו צריכים אחד כזה? נדל"ן 14
ס זה תמיד נכון שכדאי לקנות כשהשוק נמוך? שוק ההון 33
T מעבר מסלולים בקרנות מנוהלות ללא אירוע מס -איך זה עובד? שוק ההון 5
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
H "שווי עסקאות מכירת ני"ע/נגזרים במהלך החודש": מה זה אומר? שוק ההון 0

נושאים דומים

Back
למעלה