• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם ללמוד תכנות זה ישתלם גם לטווח רחוק?

• פותח הנושא פותח הנושא tehila10
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

tehila10

משתמש רשום
דירוג
0
היי
כרגע המקצוע שגורר אחריו את המשק מבחינת משכורות זה הייטק, כמובן יש את הבעיה הגדולה שלג'וניור קשה להיכנס ולקבל נסיון.
אני מתלבט האם ללמוד מחשבים, לצורך העניין לי יש מישהו שרוצה אותי והתחייב לי שברגע שאגמור לימודי תעודה הוא לוקח אותי לשנתיים ראשונות (משכורת לא גבוהה אבל נסיון מאוד טוב).
בקיצור, מצד נסיון נניח שאצליח להיכנס לשוק העבודה, אבל אני צעיר, יש לי לפחות עוד 40 שנה בשוק העבודה ואני חושש שבטווח של העשור הקרוב אקבל משכורות יפות, אבל מי אמר שעוד 30 שנה יהיו מספיק משרות לכל המוני העובדים/לומדי מקצוע שכרגע בשוק?.
כל מקצוע יש חשש שיוחלף אבל ספציפית בהייטק מרגיש לי שהכל הרבה יותר מתקדם וזז מהר, ואם נוסיף את התקדמות הAI אז אני ממש מתלבט.
אוסיף להתלבטות זו נקודה אישית, גם אשתי מתכנתת, האם לא יותר נכון לדעתכם לפזר סיכונים?
תודה

ברגע שאגמור לימודי תעודה הוא לוקח אותי לשנתיים ראשונות
המודל הזה בעיקרון עובד, אבל תביא בחשבון שלא כל כך תהיה לך בחירה היכן תהיה ההשמה ובאיזה תפקיד. לרוב ההשמה היא לתפקידים פחות יוקרתיים מפיתוח מוצרים (לדוגמא professional service, בדיקות) ובאירגונים שהם לא בהכרח היי טק (משרדי ממשלה, בנקים/ביטוח, שרותי בריאות). אני לא הייתי פוסל את זה, יש דרישה לכוח פיתוח גם מחוץ לעולם ההיי טק ואולי אפילו סיכוי יותר טוב לבטחון תעסוקתי, אני רק מציין את זה כי מדבריך עולה שאתה מכוון דווקא להייטק. כדי לקבל תמונה יותר טובה תבדוק עם חברת ההשמה מי הם הלקוחות שלה ותנסה להצליב את זה דרך לינקדאין מול עובדים שלהם מהעבר.
אוסיף להתלבטות זו נקודה אישית, גם אשתי מתכנתת, האם לא יותר נכון לדעתכם לפזר סיכונים
יש פה שיקולים שבסוף תצטרך למצוא את מה שנכון לך באיזון בין ההווה - האם אתה מתאים לתחום, יכול להתפתח בו, והאם כרגע מדובר בתחום עיסוק אטרקטיבי, לבין העתיד הלא ידוע ולא ניתן לחיזוי. פיזור הסיכונים הוא גם עניין של סוג המעסיק, אם למשל אחד מכם יעבוד בהייטק והשני יהיה עובד מדינה אז יש פה פיזור סיכונים בלי קשר למקצוע. וכמו בהרבה תחומים אחרים, יש תלות בין רמת הסיכון שלוקחים לגובה התמורה הפוטנציאלית. תביא בחשבון שלא כל זוגיות היא בהכרח לנצח (אני כמובן מאחל לכם שנים רבות ומאושרות יחדיו), מדובר בסטטוס נוכחי שיכול להשתנות, לעומת מקצוע שבהמשך יכול להיות מאד קשה או יקר לשנות.

אסביר קצת יותר.
זה סוג של עובד מדינה מבחינת תנאים.
הטכנולוגיה די מתקדמת, פייתון וכו' וכן הנסיון.
ההשמה מובטחת.
אבל לא הייתי רוצה להיתקע שם יותר משנתיים שלוש, ואחרי שאעזוב שם אז לא בטוח שאוכל לחזור וככה שהשאלה על עתיד ההייטק עדיין רלוונטית, אם תהיה קריסה משק הבית שלנו יהיה בבעיה.

אז מה בדיוק השאלה, אם יש לך אלטרנטיבה יותר טובה אז לך עליה, ואם לא אז מה אתה מצפה שיאמרו לך פה בפורום?

יש לי יכולת ללכת ללמוד נניח כלכלה או משפטים וככה אם עוד 10 שנים אין עבודה בהייטק אז יש יכולת איזון במשק בית.

אבל אני מרגיש שיש פה איזו הזדמנות שמישהו מציע לי נסיון והשמה ולכן מתלבט.

כרגע וודאי שאין לי אלטרנטיבה יותר טובה, מעניין אותי האם לדעת האנשים בעתיד זה יתהפך וממילא שווה להשקיע במקצוע אחר או לא

האם לדעת האנשים בעתיד זה יתהפך וממילא שווה להשקיע במקצוע אחר
כל המקצועות מאויימים כרגע על ידי AI וכולם ייעלמו באופן שבו אנחנו מכירים היום. נהגי מוניות, סוכני ביטוח, עורכי דין, עובדי משק בית, רופאים, טייסים, על כל מקצוע יש מי שעובדים כרגע לתת אלטרנטיבה רובוטית/תוכנתית והעולם בוודאי יעבור שינוי. עדיין, אתה צריך עכשיו להתפרנס כאן ועכשיו, אז צריך לעשות את הכי טוב על סמך מה שאנחנו יודעים כרגע. כאמור, לענ"ד פיזור הסיכונים בינך לבין אשתך ככל שיש בו צורך יכול להיות דרך פרופיל המעסיק ולא חייב להיות מצד המקצוע.
יש לי יכולת ללכת ללמוד נניח כלכלה או משפטים
זה בכלל לא בר השוואה לתעודה מקצועית מחברת השמה, אתה מדבר על טווחים שונים לחלוטין של השקעה מבחינת זמן, מאמץ, ועלות.

ההזדמנות שאתה מציג היא כמעט מיידית ולא כרוכה בלימודי תואר, כך שיש לך גם אופציה נוספת והיא לקחת את ההזדמנות ואולי אחרי ההשמה במקביל ללמוד לתואר בתחום התמחות נוסף. מדובר במסלול יותר מתיש, עבודה מלאה ולימודים במקביל, יחד עם זאת בגיל צעיר ולפני שיש ילדים זה אפשרי ועם יתרונות כספיים. רק אתה תדע אם זה מסלול שמתאים לך.

בכל מקרה לא הייתי מחליט אם כן או לא ללכת ללימודי תואר רק בגלל שמישהו הציע לך קורס+השמה, זה מסלול שקיים כבר הרבה מאד שנים וכנראה יהיה קיים גם בהמשך. אם למשל תחליט ללמוד עכשיו לתואר ובסיום התואר תרצה את האופציה של כניסה לעולם התוכנה דרך חברת השמה אז האופציה קרוב לוודאי עדיין תחכה לך.

כמתכנת בעצמי, ללמוד תכנות זה פתח ליישומים בהרבה מאוד תחומים. זה משדרג את היכולת להפיק יותר בכמה רמות.
ניתוח נתונים בפייתון, R, matlab excel, jump
יכולת לעבוד עם כלי ai ליצירת scripts והיכולת לקרוא, להבין ולשנות את הscript שנוצר עי הבינה מלאכותית.
לא רק במקצועות הריאלים ובהנדסה, גם בתחומים "הומניים" מדעי החברה, כלכלה, ידע בתכנות משדרג.

יש לי לפחות עוד 40 שנה בשוק העבודה ואני חושש שבטווח של העשור הקרוב אקבל משכורות יפות, אבל מי אמר שעוד 30 שנה יהיו מספיק משרות לכל המוני העובדים/לומדי מקצוע שכרגע בשוק?.
כל מקצוע יש חשש שיוחלף אבל ספציפית בהייטק מרגיש לי שהכל הרבה יותר מתקדם וזז מהר, ואם נוסיף את התקדמות הAI אז אני ממש מתלבט.
אוסיף להתלבטות זו נקודה אישית, גם אשתי מתכנתת, האם לא יותר נכון לדעתכם לפזר סיכונים?
תודה
תנסה לשערך כמו תוכלו לחסוך כ2 מתכנתים, אפילו אם לצורך העניין אחרי 10-15 שנה כבר לא תוכלו למצוא עבודה. לדעתי אתה תופתע כמה אתם תוכלו לחסוך, וכן - מומלץ עם או בלי קשר לai לחסוך יחסית הרבה בשנים הראשונות של העבודה, בייחוד כשיש משכורות גבוהות. אחרי 10-15 שנה לא בהכרח תהיו ב״חופש כלכלי״, אבל אתם אמורים להיות ברווחה כלכלית ותוכלו לתכנן ברוגע איך לנתב את המשך הקריירה. וזה עוד במקרה הגרוע בו אתם ממש לא מותאמים לשוק העבודה העתידי / לא מצליחים למצוא עבודות כמתכנתים בחברות שאינן בהייטק.

השנקל שלי:
תלוי כמה אתה תהיה טוב בזה. לדעתי בסוף מי שבטופ, ישתמש בAI, וזה לא יחליף אותו, לא סתם הפגיעה בג'וניורים. גם אם הAI יהיה מאד טוב והמפתחים יהיו מנהלים, עדיין צריך לשלוט ולהנחות את הכלים הללו ומנהל טוב גם מכיר את המקצוע, יודע לשאול את השאלות הנכונות ולהנחות.
לא מאמין בתרחיש הקיצון שבו המכונות ישתלטו על העולם ויפעלו אוטונומית ללא הנחיות ויעשו לנו הכל או ילחמו בנו.
אני חושב שהטכנולוגיה הנוכחית מדהימה, אבל יחסית הגיעה למיצוי מבחינת יכולת. זה לא שGPT 6, יהיה פתאום משהו מטורף. הקפיצה הגדולה כבר קרתה וצריך עוד משהו שאולי יקרה ואולי לא, בשביל קפיצה נוספת.

כמו כן, זה כנראה נכון לכל תחום. תהיה רואה חשבון חלש/בינוני יחליפו אותך יותר בקלות. תהיה תותח על שמתמחה בחוקי מס וחישוביםמלא סטנדרטיים, לא יחליפו אותך.

שורה תחתונה - הרמה עולה. תמצא מקצוע שאתה תותח בו. זו הגישה שלי

יש לי יכולת ללכת ללמוד נניח כלכלה או משפטים וככה אם עוד 10 שנים אין עבודה בהייטק אז יש יכולת איזון במשק בית.

אבל אני מרגיש שיש פה איזו הזדמנות שמישהו מציע לי נסיון והשמה ולכן מתלבט.

כרגע וודאי שאין לי אלטרנטיבה יותר טובה, מעניין אותי האם לדעת האנשים בעתיד זה יתהפך וממילא שווה להשקיע במקצוע אחר או לא
האם ללמוד תכנות זה ישתלם גם לטווח רחוק? כנראה שכן.

מישהו מבטיח שיהיה לך עבודה בכלכלה או משפטים?
לאיזה תחום אתה מתחבר יותר?
אני מאוד בספק שלא יהיה עבודה בהייטק בעוד 10 שנים, זה לא אומר בהכרח אותה העבודה של היום. (אבל זה גם נכון להיום לעומת לפני 10 שנים)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ט איך הגעתי ל30K בחודש בהייטק *בלי ללמוד תכנות* יומני מסע אישיים 60
אלכסנדרה88 מאיפה מתחילים ללמוד מסחר יומי? שוק ההון 6
S ללא רקע, מעוניין ללמוד ולהתפתח התפתחות אישית 31
A תואר שני במדמ"ח, מתלבט האם ללמוד פיזיקה אוף טופיק 10
מ האם כדאי ללמוד על אופציות? שוק ההון 8
A צריך קצת יעוץ לגבי לימודים. שווה עדיין ללמוד מדמ"ח היום, בהינתן מצב השוק היום והתפתחות ה-AI? התפתחות אישית 55
א האם כדאי \ אפשרי ללמוד לינוקס? התפתחות אישית 6
M בן 15 שמנסה ללמוד ולהתפתח יומני מסע אישיים 17
algo.il ללמוד את עולם המיסוי - היכן ואיך? התפתחות אישית 4
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
הבנקאי מתלבט מה ללמוד התפתחות אישית 5
מ איפה המקום הכי מומלץ ללמוד יעוץ השקעות התפתחות אישית 6
AlexNOSAM רוצה ללמוד פרסום, מכירות ו/או שיווק התפתחות אישית 0
H אשתי רוצה ללמוד קורס בהייטק. התפתחות אישית 24
מ לפתוח עסק? או ללמוד מקצוע ולפתוח עסק? התפתחות אישית 10
א הנדסת מכונות- האם ללמוד ? התפתחות אישית 49
י ללמוד Excel לקראת תפקיד אנליסט (כלכלה) התפתחות אישית 3
I איפה הייתם ממליצים ללמוד ולהבין על משכנתא? נדל"ן 8
C ללמוד אנגלית התפתחות אישית 10
T ללמוד ML התפתחות אישית 19
A איך ללמוד לעומק את הסולידית (או כל נושא אחר) אוף טופיק 8
D רוצה ללמוד על עסקים התפתחות אישית 2
O צומת דרכים חייל משוחרר,כן ללמוד לא ללמוד ? התפתחות אישית 25
מ פפר ינבסט ככלי ללמוד את הבסיס שוק ההון 7
ס האם ללמוד חשבונאות גם אם לא ארצה להיות רואה חשבון התפתחות אישית 3
ג מעונין ללמוד א' ב' של מושגי שוק ההון לא למטרת השקעה התפתחות אישית 3
B איפה ללמוד מדעי המחשב התפתחות אישית 3
I מאיפה אפשר ללמוד בצורה מסודרת על פעילות financial institutions גדולים? התפתחות אישית 2
S מתחיל ללמוד באונ׳- זמן להעלאת שכר? התפתחות אישית 7
Lag ללמוד כלכלה - Man, Economy and state התפתחות אישית 8
N מתלבט היכן להתחיל ללמוד השנה (בן 24) התפתחות אישית 12
א מקור טוב ללמוד על אגחים? שוק ההון 5
T אני רוצה ללמוד לצייר התפתחות אישית 1
א ללמוד שפה בחודש? התפתחות אישית 25
ג סקטור אנרגיה ירוקה - איפה מתחילים ללמוד? שוק ההון 7
yancuk ללמוד את תחום הנדל"ן התפתחות אישית 0
deussex מתקשה ללמוד לראיונות בתוכנה אוף טופיק 23
E אני מבולבל ולא יודע איפה ללמוד על שוק ההון שוק ההון 115
ח ללמוד יעוץ לכלכלת המשפחה התפתחות אישית 9
M בן 27 לא יודע מה ללמוד ? התפתחות אישית 16