יכול להיות שגם עם חובות.
וחלק לא מבוטל מהנשים בגיל חתונה בארץ (שבממוצע צעירות מהגברים) ועם מתי שמתחילים לעבוד בארץ הן עם חסכונות זניחים.
ובזמן שצריך להשקיע ב-3 לידות, הנקות ואתגרים נפשיים ופיזיים הכרוכים - גם הכנסה שווה לשכירות / משכנתא לא תמיד ישנה.
בקיצור - יכול להיות, אבל לא הייתי בונה על זה במקומו
נתעלם קצת מהניחוח השובניסטי
ואנסה לענות לעניין הדברים
רוב האנשים בישראל בגילאים האלה בחובות
אז אני לא חושב שבגלל שהיא אישה או גבר יש סיבה שיהיו לה יותר חובות או פחות חסכונות
השקעה ב3 ילדים עם כל האתגריים הכלכלים והנפשיים היא של שני בני הזוג
למרות שאישתי היא אלופת עולם ואני אף פעם לא אגיע לחצי מהרגישות וההבנה שיש לה לילדים
השתדלתי אני לצאת לחופשות לידה ארוכות
חלקנו בנטל ככל האפשר בצורה שאני שאפתי לשווה ובעינייה זה תמיד היה 80-20 (ונכון שבגלל העבודה שלי אז הלילות עברו אלי והימים אליה ועדין זה אף פעם לא יהיה שווה אבל ניסיתי)
ללא קשר רוב תקופת החיסכון שלנו אנחנו שילמנו סביב ה6-7 אלף לחודש על מסגרות לילדים בזמן שאישתי היא מורה והשכר שלה מראש היה מאוד קרוב לזה. ההחלטה דווקא לא היתה פה כלכלית אלה חינוכית אבל גם בפן הכלכלי אם אישתי היתה בוחרת לא לעבוד אז היינו חוסכים את כל עלות המסגרות כי פשוט הילד עד גיל 3 בבית ולא צריך צהרונים...
הכל זה בחירות והעדפות בחיים וגם לפעמים קשור לנקודת המבט
20,000 בשקלים של היום?
לא ויתרתם על מגורים במרכז, וגם לא על לקנות דירה? מה היה החזר המשכנתא אם אפשר לשאול, ואיך אתם מתייחסים להון העצמי, האם אתה כולל אותו בתחשיב של ההון הנדרש לפרישה?
כן כמובן בשקלים של היום. אני לא כזה זקן...
בזמנו החזר המשכנתא היה 10 אלף (הגדלנו כדי לסיים מהר)
אבל בראיה שלנו הוא היה חלק מהכספים שהופרשו לחיסכון.
הבית שלנו הוא חלק מהנכסים שלנו ומהתיק הכולל שלנו. אני לא ממש מפריד אצלי את כל הדברים הכל נכנס לאותה קערה גדולה של חיסכון/ שווי גם הפנסיות לצורך העניין
זה הגישה האישית שלי לפחות
בסוף בעזרת זה סגרנו מהר את המשכנתא והקטנו בעזרת זה את הסכום שאנחנו צריכים בפרישה.
התחשיב מאוד אופטימי ופשטני (למשל רק מעבר לחוק ה400 במקום 300 + לא להתעלם מהמס רווחי הון שצריך לשלם על ה-20,000 -> מביא למעל 10 מיליון ולא 6 מיליון
דעתי האישית בלבד שלא צריך לקחת יותר מידי כריות ביטחון. זה פשוט גורם למטרה להתרחק ולך לאבד מוטיבציה להגיע אליה.
בטח בתכנון פרישה בגיל מאוד צעיר כמו שפותש כתב.
אם בשנים הראשונות יתממש סיכון חריג מאוד של רצף תשואות שלילי (שכבר בחוק ה300 הוא יורד רק 4 אחוז מתוך ה100) אז חוזרים לעבוד לשנה שנתיים והכל בסדר...
(או מוצאים את הילדים מהצהרונים לדוגמא ועוד מלא אפשרויות אחרות שיש)
שיקולי מס זה מאוד חשוב. כתבתי על זה לא פעם
אבל בפרישה בגיל צעיר אתה יכול בתכנון נכון לשלם מס ממוצע של 1-1.5 אחוז בשנה
ובשנים הראשונות בכלל לא לשלם
בעיקר על ידי שימוש במשיכת מהפנסיה במצב מסכנות 3 ובשימוש בכספי קרן ההשתלמות.
אז לטובת 20 אלף בחודש גם אני הייתי מכוון ל6 מיליון (וכן בשנה שנתיים האחרונות לעשות התאמות לפי הצורך והעדפות הסיכון של כך אחד וכמובן ובעיקר כל התובנות האישיות של אותה משפחה אם רוצים פרישה חלקית רק אחד מבני הזוג וכו וכו)
אני לא רוצה לצייר לרגע תמונה ורודה מידי
זה מסע קשה ולא פשוט, עם צורך לקבל החלטות קרות ונוקשות מאוד (דווקא באמצע הדרך שיש לך חיסכונות מאוד גדולים אבל אתה לפני היעד ושם צריך להגיד לא על הרבה פיתויים יש קושי במיוחד בשנים הראשונות עם ילדים קטנים מחלות חיתולים ולילות בלי שינה שכל מה שבא לך עכשיו זה קצת להתפנק או "לפצות" את עצמך)
בתכלס זה לא באמת משנה אם זה יקח 10 , 12 או 15 שנה המסע הזה
חשוב זה ההתמדה והסתכלות קדימה על המטרה
בגלל זה אני מנסה להציג את הדברים בצורה הכי פשוטה שאפשר
כי אנשים שימצאו לך סיבות למה אי אפשר או למה לא כדאי אתה תמצא בכל מקום
אני מצאתי את הפורם הזה כמקום שונה שעזר לי מאוד לראות את המטרה בבירור ובצורה ברת השגה ולכן מנסה להחזיר באותה המטבע