ממעט האפשרויות שהיו לאוקראינה - מה שהציע מירשהיימר בסרטון הוא גם העמדה שלי, אוקראינה הייתה צריכה להכריז על נייטרליות בעימות בין נאטו לרוסיה לשמור על יחסים ידידותיים עם כל הצדדים ולהתמקד בפיתוח הכלכלה שלה. לדעתי זה היה מוריד דרסטית את הסיכוי שרוסיה תפלוש לאוקראינה
זו נאיביות.
אין דבר כזה ניטרליות. ברגע שאוקראינה היא דמוקרטיה ומתחילה "לפתח את הכלכלה שלה" וליצור קשרי מסחר עם המערב, היא נעה בכיוון אורתוגונלי לזה של רוסיה
ופוטין כאמור תכנן לכרסם ולהשמיד אותה במוקדם או במאוחר.
נגס בקרים, נגס בגיאורגיה, וכו'.
אני זוכר גם בתקופה של המהפכה באוקראינה ששפכו חומצה על הפרצוף של המנהיג שם, וכו'.
בקיצור, העמדה שאתה וחבריך מציגים פה היא מיתממת במקרה הטוב.
רוסיה לא הייתה מאפשרת לאוקראינה להמשיך להתקיים כמדינה דמוקרטית עצמאית, בין שהיא בנאטו ובין שלאו. בין שהיא ניטרלית וידידותית ובין שלאו. עכשיו זה ברור יותר מאי פעם, למי שעוד היה ספק.
הנכונות הזו לקבל את הפרספרטיקיבה והפרופגנדה השקרית של רוסיה היא זו שמציבה אתכם כסנגורים של דיקטטור.
אנחנו קצת נעים בלופ אז לא יודע אם יש טעם שאחזור: החלופה שאתה מתאר שכביכול הייתה קיימת לאוקראינה היא לא חלופה.
לא היו לה "מעט" אפשרויות, הייתה לה אפשרות אחת בלבד. לחבור למערב.
פוטין תכנן לכבוש אותה מחדש כבר מעל 20 שנה. בשנים הראשונות עוד הסתפק בממשלת בובות שהייתה שם, אבל אחרי המהפכה הדמוקרטית כנראה גמלה בליבו ההחלטה לחסל אותם סופית, ועכשיו זה יוצא אל הפועל.
*רק* הצטרפות ל נאט"ו יכלה אולי למנוע את זה.
אבל ארהב ויתר מדינות המערב לא מטומטמות, וכנראה היה ברור להן שצירוף של אוקראינה יביא לעימות ישיר עם פוטין ולכן כולם הילכו בין הטיפות וניסו להרתיע את פוטין בדיבורים יפים ובאמצעים אחרים.
פוטין - מאיזו סיבה שלא תהיה - החליט שכעת זו שעת הכושר ושהמערב מצמץ, והלך על זה. נראה שהוא צדק כי התגובה של המערב היא אכן חסרת כל ערך, ומבהירה לו שהוא יכול להמשיך לפעול כרצונו ללא עונש.
לאוקראינה לא היו שתי ברירות אלא אחת. לרוע מזלה המערב הפחדן, כמו ערב מלחמת העולם השניה, מעדיף לחכות עד שכבר אין ברירה אלא להלחם.
הדבר היחיד שיכול להיאמר לזכותו זה שבניגוד לאז, כיום על המאזניים נמצא גורל האנושות כי מלחמה עם רוסיה פירושה במוקדם או במאוחר שואה גרעינית.