• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

השפעת הרפורמה המשפטית על שוק ההון בישראל

• פותח הנושא פותח הנושא Yuval2842
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
יפה שהכל ברור לך. לי שום דבר ממה שרשמת לא ברור וגם לא ברור לי בכלל מה זה ימין ומה זה שמאל.

לא ברור לך מה זה ימין ומה זה שמאל אז אני אסביר את העיקרון כמו שאני רואה אותו:
בגדול ימין בעד מדינה יהודית ולכן נגד הגירה ובעד צביון יהודי למדינה כמו אי הכנסת חמץ לבתי חולים ולצה"ל בפסח, לא מאמין לפלשתינים שהם רוצים שלום ולכן לא מוכנים לתת להם שטחים, נגד גירוש יהודים מבתיהם ביהודה ושומרון. יש כמובן הבדלים בתוך הימין על נושאי דת ומדינה אבל בגדול הימין יותר נוטה למסורת.

שמאל נוטה יותר למדינת כל אזרחיה ולאו דווקא להדגשת יהדותה של המדינה, מה שאומר הכנסת מהגרים באופן חופשי יותר, בעד פתרון של שני מדינות (מדינה פלשתינית ומדינת כל אזרחיה) ומאמינים שאנו כובשים ביהודה ושומרון ואזור זה לא שלנו.

יש נושאים שבהם ההסכמות חוצות את נושא הימין והשמאל, וכשאנשים מתחילים לדבר בלי סיסמאות הם מגיעים להרבה הסכמות אם לא מדובר בקצוות.

הבאתי פה קודם קישור לדירוג מדינות העולם לפי מידת העצמאות של מערכת המשפט. בראש

אוקי הבאת לי טבלה ואתה מרשה לי לבחור אם אני רוצה להיות שוויץ או איראן.
ואם רוצים לשנות את שיטת המשפט אנחנו אירן.
מה זה מידת עצמאות של מערכת המשפט?
בית המשפט ימשיך להיות עצמאי. שופט יכול להיבחר על כיסא של שמרן ואז להצביע נגד דרעי עם הלכה חדשה של השתק, כפי שקרה. הוא עצמאי לגמרי, גם אם נבחר בקומבינה של איילת שקד בזמנו שניסתה להכניס שמרנים ע"י דילים של הכנס ימני תמורת שמאלני (או תמורת דברים אחרים כפי שראינו).

אני לא רוצה להיכנס לשיטת מינוי השופטים בכל מדינה כי אני לא בקיאה בזה. אבל יודעת שבארצות הברית לשלטון יש הרבה יותר השפעה על מינוי השופטים, ע"ע טראמפ שיצר רוב שמרני בעליון.

ועניינית, מה אתה מציע למישהו שבוחר ימין ומקבל שמאל כי בית המשפט קובע בנושאים ערכיים לפי שיפוטו?

ועניינית, מה אתה מציע למישהו שבוחר ימין ומקבל שמאל כי בית המשפט קובע בנושאים ערכיים לפי שיפוטו?
אני מציע לו להבין שבמדינה דמוקרטית יש הפרדת רשויות, כך שלא כל הכוח יתרכז ברשות אחת, ולעיתים (די נדירות) בית המשפט מציב גבול לממשלה שפועלת, לעיתים באופן פופוליסטי, בניגוד לערכים שבאים לידי ביטוי בחוקי היסוד של המדינה.
כך קרה לפני כשנתיים לרוב שהצביע בעד ממשלה שתשים סוף לפריבילגיות של החרדים, אשר ניסתה להפסיק את האפלייה הבוטה שהעניקה סבסוד למעונות שמיועד לאנשים שלא יכולים לעבוד, גם לאנשים שלא רוצים לעבוד, ובית המשפט חסם את דרכה, בניגוד לדעת הרוב המובהק שהצביע למפלגות שרצו בהפסקת האפלייה.

10 שופטים אמרו שאינו יכול להיות שר ואחד אמר שלפני שדנים, הוא מורה לו לפנות ליו"ר ועדת הבחירות כי ברור שהחוק שחוקק לכבודו לא חל עליו. זו אחדות דעים כמעט מוחלטת.
10 הכריעו שהוא צריך להתפטר ואי אפשר ללכת ליו"ר ועדת הבחירות שהוא יכריע, אפילו שהוא מלכתחילה הזה שהיה צריך להכריע, כי ברגע שתוקן החוק בחוק יסוד אז זה מעקר את שיקול הדעת של יו"ר ועדת הבחירות, ואחד הכריע שההכרעה יכולה להיות על ידי יו"ר ועדת הבחירות, למרות ששינו את חוק היסוד.
ולכן זה אחדות דעים של 10 מסוימים ואחד שחשב אחרת ובמקרה הוא היחיד המזרחי.
מעניין למה באמת. אולי במסגרת המחקר של פורום קוהלת לגיבוש המהפיכה השלטונית גילו שבמדינות דמוקרטיות מקובל שגנבים שהורשעו רק 3 פעמים אבל בפעם האחרונה לא נכנסו לכלא מקבלים סעיף מיוחד בחוקה שמאפשר להם לשלוט על תקציב המדינה.

אתה בחור נבון שמבין. לגיטימי לטעון שצריך שינויים ואפילו שינויים משמעותיים, אבל אל תעצום את העיניים בפני הסיבות האמיתיות שמניעות את בכירי הפוליטיקאים שאחראים על המהלך.
למה אתה חושב שאני מסתיר את הסיבות האמיתיות, אם תקרא את ההודעה שלי שוב תראה שבדיוק הבאתי את השינוי החוק, כדי להשאיר את דרעי שר.

פייק מוחלט. פשוט שקר.
אין שום תקן. יש תיקון של סער שמינוי שופטים דורש הסכמה של שבעה מתוך תשעת חברי הועדה. זה הוביל למינוי של יותר מזרחיים

גם זה שקר. בין ״עשרת האשכנזים״ האילו יש שני מזרחיים ואחד ערבי או משהו דומה. להתחיל לבדוק את המוצא של כל שופט זה פשוט למטה מכבודי ומכבוד הפורום, אבל אתה פשוט משקר.
נא לבדוק לפני שאתה מפיץ ססמאות ושקרים. נא לא לנצל את הפורום להפצת שקרים ופייק ניוז.
לא לכבודך לבדוק, אבל לכבודך לשקר בלי לבדוק, ובנוסף להאשים אותי בשקר
טול קורה מבין עיניך

נדמה לי שההרכב נקבע פשוט לפי 11 השופטים הותיקים בבית המשפט העליון ולא שמישהו החליט מי ישב בדיון.
אתה תמים לחלוטין בנושא הדיקטוטורה הבג"צית
הנשיא מחליט לפי מה שבא לו מי יישב באיזה הרכב והאם יהיה הרכב מורחב או מצומצם

אני מציע לו להבין שבמדינה דמוקרטית יש הפרדת רשויות, כך שלא כל הכוח יתרכז ברשות אחת, ולעיתים (די נדירות) בית המשפט מציב גבול לממשלה שפועלת, לעיתים באופן פופוליסטי, בניגוד לערכים שבאים לידי ביטוי בחוקי היסוד של המדינה.
כך קרה לפני כשנתיים לרוב שהצביע בעד ממשלה שתשים סוף לפריבילגיות של החרדים, אשר ניסתה להפסיק את האפלייה הבוטה שהעניקה סבסוד למעונות שמיועד לאנשים שלא יכולים לעבוד, גם לאנשים שלא רוצים לעבוד, ובית המשפט חסם את דרכה, בניגוד לדעת הרוב המובהק שהצביע למפלגות שרצו בהפסקת האפלייה.
כשבג"צ מוטט את המאבק בהסתננות הבלתי חוקית הוא לא דחה בחצי שנה יישום של החלטה של שר, אלא פסל 4 חוקים. השוואה דמגוגית. גם אחרי הרפורמה בג"צ יוכל לבטל החלטות כאלה.

אני מציע לו להבין שבמדינה דמוקרטית יש הפרדת רשויות, כך שלא כל הכוח יתרכז ברשות אחת, ולעיתים (די נדירות) בית המשפט מציב גבול לממשלה שפועלת, לעיתים באופן פופוליסטי
מי מחליט מה זה פופוליסטי?
למה חוק הפיקדון הוא פופוליסטי ולא חוק ענייני שבא לפעול לפי רצון הבוחרים כדי לשמור על צביונה היהודי של המדינה?

כשבג"צ מוטט את המאבק בהסתננות הבלתי חוקית הוא לא דחה בחצי שנה יישום של החלטה של שר, אלא פסל 4 חוקים. השוואה דמגוגית. גם אחרי הרפורמה בג"צ יוכל לבטל החלטות כאלה.
קשקוש. מי שמוטט או ליתר דיוק ישן בעמידה במלחמה בהסתננות אלו ממשלות הימין. מזל שיש בגצ להאשים אותו בכל המחדלים.
למה חוק הפיקדון הוא פופוליסטי ולא חוק ענייני שבא לפעול לפי רצון הבוחרים כדי לשמור על צביונה היהודי של המדינה?
כנ"ל. את צריכה לבוא בטענות למי שלא עשה כלום מול שטפון הפליטים. לגבי חוק הפקדון, חלוקות הדעות לגבי יעילותו והוא ודאי לא היה מתקן את ההזנחה הפושעת של אי הטיפול בבעיה במשך שנים.
בכל מקרה, באמירה על פעולות פופוליסטיות התייחסתי לדרכו של עולם, לא לחוק ספציפי.

במקרה הוא היחיד המזרחי.
בפעם האחרונה, זה שקר (שלא אתה המצאת כמובן).
ובקשר לדעת המיעוט, היא כנראה מחמירה יותר עם דרעי בטווח הארוך, כי אומרת שהחוק הפרסונלי כלל לא חל עליו.
למה אתה חושב שאני מסתיר את הסיבות האמיתיות, אם תקרא את ההודעה שלי שוב תראה שבדיוק הבאתי את השינוי החוק, כדי להשאיר את דרעי שר.
זו המטרה קרובה והקלה.
אחריה המטרה היא ביטול המשפט ואם לא יצלח, יצירת אווירה ציבורית שלא תאפשר קבלת או קיום הכרעת דין שאינה לרוחו של המנהיג.

כנ"ל. את צריכה לבוא בטענות למי שלא עשה כלום מול שטפון הפליטים. לגבי חוק הפקדון, חלוקות הדעות לגבי יעילותו והוא ודאי לא היה מתקן את ההזנחה הפושעת של אי הטיפול בבעיה במשך שנים.
לא הבנתי.
מצב נתון של פליטים בגלל רשלנות ממשלת הימין. אני בהחלט באה בטענות.
אבל מה קרה אח"כ?
בנו גדר ורוצים לתקן.
אבל בגצ תוקע כל פתרון.

וגם אם הפתרון לא יעיל לדעתך (אני חולקת), אז מה?
חוסר יעילות זו סיבה לפסול חוק?

עשיתי רק סדר ב"רצחון הבוחרים" שהצביעו למי שסיכל את רצונם בכך שהזניח את הטיפול בבעיה.
האשם העיקרי הוא מי שעליו האחריות ולו הסמכות לטפל בבעיה.
וגם אם הפתרון לא יעיל לדעתך (אני חולקת), אז מה?
חוסר יעילות זו סיבה לפסול חוק?
את מוזמנת לקרוא את הפסק הדין. לא מדובר בדעתי ולא בגלל זה נפסל החוק.

את מוזמנת לקרוא את הפסק הדין
תודה על ההצעה מסתפקת בתקצירים. הפסילה בגלל הפגיעה בזכות הקניין.
ממש במקרה דווקא סולברג פסק נגד ביטול החוק.

גם בגוש קטיף הייתה פגיעה חמורה בהרבה בזכות הקניין. שם במקרה דווקא אדמונד לוי פסק נגד.
גם בבתים שהרסו במרכזי ישובים בגלל טענת בעלות שאפילו לא הוכחה, ולמרות הצעות לפיצוי כספי הייתה פגיעה בזכות הקניין.
מה שמחזיר אותנו להשקפת עולמם של השופטים.

זה לא מתמטיקה.
השופטים מתחשבים באיזונים הנדרשים בין הערכים השונים. משקלו של כל ערך מוכרע על פי תפיסת עולמם.
אפשר בקלות לכתוב פסק דין ואת היפוכו תוך שימוש באותם כלים, ע"י שימת המשקל על הערכים הקרובים ללבנו.

תודה על ההצעה מסתפקת בתקצירים. הפסילה בגלל הפגיעה בזכות הקניין.
ממש במקרה דווקא סולברג פסק נגד ביטול החוק.

גם בגוש קטיף הייתה פגיעה חמורה בהרבה בזכות הקניין. שם במקרה דווקא אדמונד לוי פסק נגד.
גם בבתים שהרסו במרכזי ישובים בגלל טענת בעלות שאפילו לא הוכחה, ולמרות הצעות לפיצוי כספי הייתה פגיעה בזכות הקניין.
מה שמחזיר אותנו להשקפת עולמם של השופטים.

זה לא מתמטיקה.
השופטים מתחשבים באיזונים הנדרשים בין הערכים השונים. משקלו של כל ערך מוכרע על פי תפיסת עולמם.
אפשר בקלות לכתוב פסק דין ואת היפוכו תוך שימוש באותם כלים, ע"י שימת המשקל על הערכים הקרובים ללבנו.
נכון, זה לא מתמטיקה ויש שופטים שמרנים וליברלים (בערך חצי חצי במינויים האחרונים בעליון) ואלו ואלו טועים לעיתים.
כל זה לא מצדיק הצעה לפיה הממשלה תמנה לבד את השופטים ששיקול דעתם יהיה מצומצם מאד, וממילא יגיעו אליהם עתירות על החלטת השר שיודע לבד, בלי ייעוץ משפוטי בלתי תלוי, מה חוקי.ואת כל הכוח הזה ניתן לפוליטיקאים שלדעתם הסעיף החשוב ביותר, הראשון שחוקק על ידם, בחוקת ישראל הוא הסעיף לפיו גנב ישמור על הכסף באוצר. ממש אור לגויים.
עריכה: השמאל רחוק מאד מלהיות מרוצה מפסיקות בגצ.בית המשפט ממעט להגן על זכויות חברתיות של עניים, מאשר באופן כמעט אוטומטי פעולות בטחוניות ואפילו בנושאים בהם קיימת אפלייה בוטה כדוגמת הגיוס, נמנע ממתן סעד לנפגעים.

נערך לאחרונה ב:
נכון, זה לא מתמטיקה ויש שופטים שמרנים וליברלים
אוקי התקדמנו, כי מהמדיה נראה ששופטים הם תמיד אובייקטיביים ושופטים לפי חוקים בלי קשר לדעותיהם.
ורק לחברי הכנסת יש דעות.

במינויים האחרונים לעליון בערך חצי חצי כמו שכתבת. למה? כי הם התבצעו כשהימין בשלטון תוך דילים עם השופטים להכניס גם אנשי שמאל קיצוני.

עכשיו אשמח שתענה בכנות. אם השמאל בשלטון, האם עדיין ייבחרו שופטים שמרנים? או שכולם יראו עין בעין ויבחרו שופטים ברוח אהרון ברק?

אוקי התקדמנו, כי מהמדיה נראה ששופטים הם תמיד אובייקטיביים ושופטים לפי חוקים בלי קשר לדעותיהם.
ורק לחברי הכנסת יש דעות.

במינויים האחרונים לעליון בערך חצי חצי כמו שכתבת. למה? כי הם התבצעו כשהימין בשלטון תוך דילים עם השופטים להכניס גם אנשי שמאל קיצוני.

עכשיו אשמח שתענה בכנות. אם השמאל בשלטון, האם עדיין ייבחרו שופטים שמרנים? או שכולם יראו עין בעין ויבחרו שופטים ברוח אהרון ברק?
אין לי מושג על איזה שופט מדובר שהוא הזדהה כ"שמאל קיצוני" או שמאל בכלל.
אהרון ברק עליו כתבת מונה כמובן על יד ממשלת ימין, לאחר שכיהן כיועמש דומיננטי ואין ספק שחברי הממשלה והכנסת יכלו לעמוד על כישוריו ועמדותיו המשפטיות. מצד שני, בשיח הנוכחי מרידור וריבלין הם "שמאל" אז כנראה גם בגין שמאלני לפי הז'רגון הימני היום. מאיר שמגר, מאידך, אשר איני יודע מה דעותיו אולם ידוע ששירת באצ"ל בצעירותו, מונה על ידי ממשלת שמאל ונחשב לאחד מגדולי שופטי ישראל.
התיקון של סער לפיו נדרש רוב של 7 חברי ועד לבחירת שופט עליון מבטיח שכמעט תמיד ייעשו עסקאות במינויים ולא יהיה צד אחד שישלוט בועדה.
בכל מקרה, ה"בעיה" שאת מציגה לפיה השמאל שמונה היום כ-4 מנדטים יחזור לשלטון וימנה רק שופטים "גרועים" כמו אהרון ברק או מאיר שמגר, לא מצדיקה את הפתרון המוצע היום לפיו רק הקואליציה תמנה שופטים בלי צורך להתחשב באף גורם אחר.

נערך לאחרונה ב:
התיקון של סער לפיו נדרש רוב של 7 חברי ועד לבחירת שופט עליון מבטיח שכמעט תמיד ייעשו עסקאות במינויים ולא יהיה צד אחד שישלוט בועדה.
זה נכון כשהימין בשלטון.

אבל אני שאלתי מה קורה כשהשמאל בשלטון או במשרד המשפטים? אז אין צורך בעסקאות כי כולם רואים עין בעין. בממשלה כזו לא יבחרו שום שופט שמרן, והשופטים ישובטו.
כמו ניסנקורן שבחר תוך שעה עשרות שופטים בלי שום צורך בעסקאות.

זה נכון כשהימין בשלטון.

אבל אני שאלתי מה קורה כשהשמאל בשלטון או במשרד המשפטים? אז אין צורך בעסקאות כי כולם רואים עין בעין. בממשלה כזו לא יבחרו שום שופט שמרן, והשופטים ישובטו.
כמו ניסנקורן שבחר תוך שעה עשרות שופטים בלי שום צורך בעסקאות.
גם זה לא נכון. נתתי לך דוגמה לאחד מגדולי שופטי ישראל שהיה בצעירותו באצ"ל ומונה לעליון בזמן ממשלת שמאל.
הסיכוי שבועדה למינוי שופטים יהיו 7 חברים ומעלה שרואים את הדברים עין בעין הוא אפסי.דווקא ההצעה שרק הקואליציה תבחר שופטים דווקא תגשים את תסריט הבלהות שאת מדברת עליו. כפי שכתבתי קודם, בועדה כזו, מינויים כמו אתי כרייף יהיו הסטנדרט, לא החריג, כמו בכל המינויים הפוליטיים המוכרים לנו ממערכות שונות.

נערך לאחרונה ב:
  • אהבתי
Reactions: HHH
הבאתי פה קודם קישור לדירוג מדינות העולם לפי מידת העצמאות של מערכת המשפט. בראש הטבלה שוויץ ואוסטרליה ובסוף הטבלה מדינות כמו צפון קוריאה וונצואלה. מטרת הרפורמה היא להפוך את מערכת המשפט כפופה לממשלה, מה שיביא את ישראל לכיוון סוף הטבלה. אז האם האידיאל של הימין זה מדינה כמו צפון קוריאה או ונצואלה? או אולי איראן? מה היא המדינה האידיאלית ברשימה מבחינת הימין?
מר ליאו היקר, תראה-
אינני תומך של הממשלה הנוכחית, לא הצבעתי לה ולא אצביע לה בעתיד, לא מחבב את העומדים בראשה ולא את דעותיהם, כך שאין לי שום עניין ומטרה להגן על הרפורמה, ובאמת אינני מגן עליה. חלקים מסויימים ברפורמה הזו הלכו רחוק מידי לטעמי. אם כי אני עדיין חושב שרבים מידי נוטים לקנות את מה שמוכרים להם פוליטיקאים ובעלי אינטרסים לפיו יש כאן קץ הדמוקרטיה וקץ המדינה. אין צורך להגזים וצריך לקחת דברים בפרופורציה.
אבל- כל עוד המלחמה כנגד הרפורמה הזו באה מתוך המצב הקיים, כמעט שאין רפורמה שיכולה להיות גרועה ואנטי דמוקרטית יותר מהמצב העכשווי. אני אישית מאשים את אהרון ברק בכל המצב שנוצר כעת, אם לא שהיה נמהר ונוטל לעצמו סמכויות רחבות כ"כ, ושהיה מתנהג בדורסנות כזו, לא היינו מגיעים למצב שבו אנו נמצאים.
אבל, לא יתכן לעמוד ולתקוף שום רפורמה בטענה שהיא אנטי דמוקרטית כל עוד המצב הקיים עומד על תילו, אני לא חושב שאפשר למצוא שום מדינה בעולם שבה אין שום גבול בכלל לסמכויות של שופטי בית המשפט העליון, בכוחם לבטל כל חוק אך ורק בטענה שהוא לא נראה להם סביר.
א. ברמת העיקרון שופט כיום יכול לבטל את תקציב המדינה בטענה שהוא לא נראה לו סביר- המצב הזה לדעתי לא סביר בעליל. לא יתכן שבג"ץ יוכל לפסול כל חוק שהוא, ואפילו חוקי יסוד שהם קבעו לא פעם שזה בסמכותם.
ב. גם המצב הזה שבו השופטים בעצמם הם אלו שנטלו לעצמם את הסמכויות, שלא ניתנו לו מעולם על ידי שום גורם ושום חוקה, זה לדעתי תחת לכל ביקורת.
ג. המצב הזה שבו השופטים עצמם יכולים להטיל וטו על כל מינוי שהוא לעליון, זה ג"כ מצב אבסורד לדעתי.

יותר מזה, במצב הנוכחי שהשופטים מצהירים על עצמם השכם והערב שהם אנשים נקיים ונטולי אינטרסים, על זה לבד ראוי לשלול מהם סמכויות, הם פשוט או שקרנים או מדומיינים. פשוט אין דבר כזה בעולם. למה בארה"ב למשל כל שופט מצהיר על עצמו בלי בושה שהוא שמרן או ליברל וכדו', וכאן הם צריכים לעבוד עלינו כביכול הם רק ענייניים ואין להם שום אינטרסים ושיקולים זרים. ההתנשאות הזו עצמה פשוט מגעילה ומונעת מרבים לעמוד בצד שלהם.

שוב, אני לא חושב שהרפורמה המוצעת טובה בכלל, אבל בוודאי ובוודאי שהיא לא יותר גרועה מהמצב הקיים.

לא ברור לך מה זה ימין ומה זה שמאל אז אני אסביר את העיקרון כמו שאני רואה אותו:
בגדול ימין בעד מדינה יהודית ולכן נגד הגירה
נראה לי על זה יש קרוב לקונצנזוס בציבור.
ובעד צביון יהודי למדינה כמו אי הכנסת חמץ לבתי חולים ולצה"ל בפסח,
על זה בהחלט אין הסכמה בציבור.
לא מאמין לפלשתינים שהם רוצים שלום ולכן לא מוכנים לתת להם שטחים, נגד גירוש יהודים מבתיהם ביהודה ושומרון.
אז לפי זה בגין ושרון היו שמאל?
יש כמובן הבדלים בתוך הימין על נושאי דת ומדינה אבל בגדול הימין יותר נוטה למסורת.

שמאל נוטה יותר למדינת כל אזרחיה ולאו דווקא להדגשת יהדותה של המדינה, מה שאומר הכנסת מהגרים באופן חופשי יותר, בעד פתרון של שני מדינות (מדינה פלשתינית ומדינת כל אזרחיה)
למה שמישהו ירצה פתרון כזה? נראה לי שכל ההיגיון בפתרון שתי מדינות הוא לשמור על האופי היהודי של ישראל עם רוב יהודי וחוק השבות.
ומה הימין רוצה? מדינת כל אזרחיה שעלולה להיות עם רוב ערבי? אפרטהייד? גירוש של הערבים?
ומי רוצה להכניס לפה מהגרים לא יהודים? לא נראה לי הגיוני.
ומאמינים שאנו כובשים ביהודה ושומרון ואזור זה לא שלנו.
על זה יש דעות שונות, שנראה לי לא קשורות בהכרח לדעות בנושאים אחרים, אם כי יש כנראה קורלציה מסויימת.
יש נושאים שבהם ההסכמות חוצות את נושא הימין והשמאל, וכשאנשים מתחילים לדבר בלי סיסמאות הם מגיעים להרבה הסכמות אם לא מדובר בקצוות.

אוקי הבאת לי טבלה ואתה מרשה לי לבחור אם אני רוצה להיות שוויץ או איראן.
ואם רוצים לשנות את שיטת המשפט אנחנו אירן.
כמו איזו מדינה מהרשימה היית רוצה להיות? המדד הוא של עצמאות מערכת המשפט. הרפורמה מרחיקה אותנו ממדינות כמו שוויץ ואוסטרליה ומקרבת אותנו לצפון קוריאה וונצואלה. זאת עובדה. זה מה שהמדד מייצג. אז השאלה כמו איזו מדינה את רוצה שישראל תהיה? צפון קוריאה? וונצואלה? תורכיה? איראן? מדינה אחרת?
מה זה מידת עצמאות של מערכת המשפט?
בית המשפט ימשיך להיות עצמאי. שופט יכול להיבחר על כיסא של שמרן ואז להצביע נגד דרעי עם הלכה חדשה של השתק, כפי שקרה. הוא עצמאי לגמרי, גם אם נבחר בקומבינה של איילת שקד בזמנו שניסתה להכניס שמרנים ע"י דילים של הכנס ימני תמורת שמאלני (או תמורת דברים אחרים כפי שראינו).
נו באמת. כל המטרה של הרפורמה היא לבלטל את עצמאות מערכת המשפט.
אני לא רוצה להיכנס לשיטת מינוי השופטים בכל מדינה כי אני לא בקיאה בזה. אבל יודעת שבארצות הברית לשלטון יש הרבה יותר השפעה על מינוי השופטים, ע"ע טראמפ שיצר רוב שמרני בעליון.

שינסה לחיות במדינה כמו צפון קוריאה או וונצואלה, שם בית המשפט נאמן לגמרי למצביעים. גם בגרמניה הנאצית בית המשפט היה נאמן למצביעים. מה לעשות שכשמחפשים דוגמאות למדינות עם בית משפט, שנשלט ע”י פוליטיקאים, אז אלה הדוגמאות שיש.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
גם זה לא נכון. נתתי לך דוגמה לאחד מגדולי שופטי ישראל שהיה בצעירותו באצ"ל ומונה לעליון בזמן ממשלת שמאל.
הסיכוי שבועדה למינוי שופטים יהיו 7 חברים ומעלה שרואים את הדברים עין בעין הוא אפסי.דווקא ההצעה שרק הקואליציה תבחר שופטים דווקא תגשים את תסריט הבלהות שאת מדברת עליו. כפי שכתבתי קודם, בועדה כזו, מינויים כמו אתי כרייף יהיו הסטנדרט, לא החריג, כמו בכל המינויים הפוליטיים המוכרים לנו ממערכות שונות.
אתה נותן לי כדוגמא את שמגר שנבחר בשנת 1975?
הרי עד לפני כ 30 שנה בית המשפט לא היה מבטל חוקים של הכנסת ולא היה מתערב בהחלטות ערכיות פוליטיות וכדי להגיע לבגצ היית צריך להוכיח שיש לך זכות עמידה. מה הקשר?

בוועדה כל השופטים ונציג הלשכה מצביעים בבלוק אחד בדרך כלל. התלות בין שופטים ללשכה הביאו את אתי כרייף ואת חימי. הסיכוי אפסי ש7 יראו עין בעין כשהשמאל במשרד המשפטים? אז איך בתקופת ניסנקורן זה קרה?

אפשר להסכים שבית משפט מחליט על נושאים ערכיים, שהשופטים מושפעים מתפיסת עולמם?
ושהשופטים שואפים לבחור אנשים עם תפיסת עולמם?

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס השפעת הפנסיות על הכלכלה בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 37
R השפעת המלחמה מול איראן על בנית/בחירת דירה נדל"ן 6
R השפעת המכסים של טראמפ על שער שקל דולר שוק ההון 2
ד השפעת המערכה מול איראן על מחירי הנדלן באיזורי ביקוש אוף טופיק 14
Y השפעת מנהלי קרן פאסיבית על אקטרטיביות ורווח הקרן פוסטים מאיכות נמוכה 3
י השפעת שינוי מט"ח על רכישת המניות הראשונית שוק ההון 53
ה השפעת המע"מ על דירה שנקנתה נדל"ן 2
ד האם יש דרך לנטרל השפעת הדולר במסלולים כמו עוקב SP500 בפנסיה וקרן השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
F דעתכם האישית על השפעת הבינה המלאכותית על חברות הטק אוף טופיק 8
ר השפעת יחסי ישראל-אירלנד על קרנות איריות שוק ההון 143
A לגבי השפעת מטח בקרנות חוץ שוק ההון 6
ד השפעת מכירת פסגות על פסגות טרייד שוק ההון 3
ב השפעת המלחמה על הריבית של פיקדונות דולריים בבנקים צרכנות פיננסית 5
Y השפעת מט״ח על קרן אירית מחקה מדד שנסחרת בשקלים שוק ההון 0
א השפעת מות ההפיכה המשפטית על שווקים בישראל פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 499
Y השפעת מט״ח על קרנות הנסחרות בשקלים שוק ההון 265
דו דו השפעת דיבידנד על שערי קניה ומכירה בחישובי דף עזר 1325 מיסים 1
I השפעת קריסת SVB על הכלכלה הישראלית שוק ההון 19
הטירונית אג"ח ממשלתי 5116181 MTF מחקה תל גוב-כללי - השפעת הארועים הפוליטיים על הקרן שוק ההון 22
C ״השפעת המיסוי הריאלי אל מול הנומינלי חזקה יותר בטווח הקצר״ שוק ההון 3
ב השפעת הלוואה קודמת על פרופיל לווה למשכנתא נדל"ן 6
S השפעת האינפלציה והעלאת הריבית על מגזר ההייטק פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 9
ש השפעת מעבר בנק על דירוג האשראי צרכנות פיננסית 0
A השפעת הריבית העולה והאינפלציה על מחירי הנדל״ן נדל"ן 109
E השפעת הירידות בבורסה על היום-יום ומצב הרוח שוק ההון 63
D מניות דואליות - השפעת מחיר המניה והבדלים בימי מסחר שוק ההון 1
K השפעת מלחמת רוסיה-אוקראינה על הכלכלה העולמית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2508
L השפעת הוצאות על פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
א השפעת מט"ח על נייר 1159235 שוק ההון 2
ס השפעת עלייה קלה בריבית הפריים נדל"ן 33
N השפעת שער הדולר על קרן שקלית שוק ההון 34
ר ילדים במהלך התואר - השפעת הורות על התפתחות אישית התפתחות אישית 32
E השפעת שער הדולר על שער הפאונד אוף טופיק 2
E השפעת מט"ח על תיק ההשקעות שוק ההון 1
לא חשוב שמות השפעת תופעת הפרישה המוקדמת על המשק הישראלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 42
B השפעת שינוי שער הדולר על מניות זרות לא דואליות שוק ההון 5
E השפעת ג'ו ביידן על המדדים שוק ההון 3
M השפעת קבלת מענקי CARES act על דילול בעלי המניות? שוק ההון 1
נ השפעת המגפה בעולם על דור הY והZ, דעתכם בנושא? אוף טופיק 47
G השפעת הגישה של טראמפ על השוק אוף טופיק 29
ה השפעת הקורונה על נדלן - דיון תיאורטי נדל"ן 363
ר השפעת דמי ניהול על מחיר קרן סל שוק ההון 14
O השפעת מכירת בית השקעות על תנאים קיימים שוק ההון 2
P השפעת "הכנסות פטורות" על חישוב סך ה"הכנסה" צרכנות פיננסית 20
A השפעת קרבה לבית ספר על איכות חיים ושווי הנכס נדל"ן 9
מוריארטי השפעת היפראינפלציה על מיסוי ניירות נקובים בדולר מיסים 14
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8