יפה שהכל ברור לך. לי שום דבר ממה שרשמת לא ברור וגם לא ברור לי בכלל מה זה ימין ומה זה שמאל.
לא ברור לך מה זה ימין ומה זה שמאל אז אני אסביר את העיקרון כמו שאני רואה אותו:
בגדול ימין בעד מדינה יהודית ולכן נגד הגירה ובעד צביון יהודי למדינה כמו אי הכנסת חמץ לבתי חולים ולצה"ל בפסח, לא מאמין לפלשתינים שהם רוצים שלום ולכן לא מוכנים לתת להם שטחים, נגד גירוש יהודים מבתיהם ביהודה ושומרון. יש כמובן הבדלים בתוך הימין על נושאי דת ומדינה אבל בגדול הימין יותר נוטה למסורת.
שמאל נוטה יותר למדינת כל אזרחיה ולאו דווקא להדגשת יהדותה של המדינה, מה שאומר הכנסת מהגרים באופן חופשי יותר, בעד פתרון של שני מדינות (מדינה פלשתינית ומדינת כל אזרחיה) ומאמינים שאנו כובשים ביהודה ושומרון ואזור זה לא שלנו.
יש נושאים שבהם ההסכמות חוצות את נושא הימין והשמאל, וכשאנשים מתחילים לדבר בלי סיסמאות הם מגיעים להרבה הסכמות אם לא מדובר בקצוות.
הבאתי פה קודם קישור לדירוג מדינות העולם לפי מידת העצמאות של מערכת המשפט. בראש
אוקי הבאת לי טבלה ואתה מרשה לי לבחור אם אני רוצה להיות שוויץ או איראן.
ואם רוצים לשנות את שיטת המשפט אנחנו אירן.
מה זה מידת עצמאות של מערכת המשפט?
בית המשפט ימשיך להיות עצמאי. שופט יכול להיבחר על כיסא של שמרן ואז להצביע נגד דרעי עם הלכה חדשה של השתק, כפי שקרה. הוא עצמאי לגמרי, גם אם נבחר בקומבינה של איילת שקד בזמנו שניסתה להכניס שמרנים ע"י דילים של הכנס ימני תמורת שמאלני (או תמורת דברים אחרים כפי שראינו).
אני לא רוצה להיכנס לשיטת מינוי השופטים בכל מדינה כי אני לא בקיאה בזה. אבל יודעת שבארצות הברית לשלטון יש הרבה יותר השפעה על מינוי השופטים, ע"ע טראמפ שיצר רוב שמרני בעליון.
ועניינית, מה אתה מציע למישהו שבוחר ימין ומקבל שמאל כי בית המשפט קובע בנושאים ערכיים לפי שיפוטו?