• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

החלפת רכב נוכחי לרכב חשמלי

• פותח הנושא פותח הנושא Oraz
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
זאת אומרת שאתה רואה רציונאל למהלך כזה?

דווקא אני הייתי בצד הפסימי שחושב שיש משהו שאני מפספס שעלול להכניס אותי לברוך כלכלי.
או שסתם זה לא המהלך הכי חכם שיש.

אגב,
יש היגיון בלקנות רכב חשמלי יד ראשונה בעזרת המימון או אולי יד 2?

צמיגים, מצבר, ברקסים ומגבים מחליפים גם במכונית חשמלית.

החיסכון שלך הוא בשמנים, דלק ומידה מסוימת בחלפים מתכלים.

פלאגים מחליפים ב-100,000 ק"מ. פילטר דלק פעם ב-100,000 ק"מ. טיימינג (אם יש) פעם ב-100,000 ק"מ.

טיפול 15,000 עולה 500 - 600 ש"ח במוסך מורשה משרד התחבורה או 800 - 1,000 ש"ח במוסך יבואן. נניח אתה חוסך את זה פעם בשנה. לא ביג דיל.

חסכון בעלות אגרת רישוי זה משהו שיכולים לבטל מהיום למחר ככה שלא הייתי מכניס את זה למשוואה.

פחת יש גם במכונית חשמלית. האנומליה שיש כרגע בשוק הרכבים תחלוף.

שחיקה של ברקסים נגזרת בעיקר מסגנון הנהיגה. כמובן בלימה רגנרטיבית עוזרת מאוד בשמירה על הבלמים, אבל גם במכונית רגילה אפשר לשמור על הבלמים קילומטרז ארוך. אישית אני מחליף רפידות פעם ב-60,000 - 70,000 ק"מ. לא מטעמי חסכון אלא כי ככה השחיקה בסגנון נהיגה שלי.

ככה שאתה נשאר בעיקר עם החיסכון של מעבר מדלק לחשמל. אם אתה נוסע המון אולי זה ישתלם לך. תבדוק.

נערך לאחרונה ב:
נכון אבל מחום שנגרם כתוצאה מהקרינה.
במכוניות חשמליות לא חם, רכב חשמלי אינו מיקרוגל.

תדאגו מהשמש, לא מסוללות.
אני לא אומר שצריך לדאוג מרכבים חשמליים, אני אומר שהיעדר קרינה מיננת לא מבטיח היעדר נזק בריאותי.

קרינה בהספק גבוה בתדרים מסוימים יכולה לחמם רקמות שונות. מיקרוגל הוא דוגמא קיצונית, אבל גם לישון באופן קבוע ליד מכ"ם זה לא בריא, למרות שכנראה לא חם לידו.

התכוונתי לצטט מישהו אחר.

גם מיקרוגל לא מיינן, ועדיין אם ישימו אנשים במיקרו מספיק גדול לזמן לא כזה ארוך, הם יתבשלו למוות
גם מנוע בעירה פנימית לא מיינן אבל אם הוא יפול לך על הראש מגובה 3 קומות אתה מת מייד.

גם מנוע בעירה פנימית לא מיינן אבל אם הוא יפול לך על הראש מגובה 3 קומות אתה מת מייד.
עכשיו השתכנעתי שקרינה לא מייננת לא יכולה להיות מסוכנת.
תודה על ההסבר.

קרינה בהספק גבוה בתדרים מסוימים יכולה לחמם רקמות שונות. מיקרוגל הוא דוגמא קיצונית, אבל גם לישון באופן קבוע ליד מכ"ם זה לא בריא, למרות שכנראה לא חם לידו.
ההבדל שמיקרוגל מקרין בתדירות שבהם מתנודדות מולקולות המים עד שהם וכל מה שמכיל מים רותח.
כמו שכתבו כאן להוציא חימום אין מנגנון פיסיקלי שידוע שמסכן את הבריאות , אחרת לא היו מכניסים נבדקים לMRI למשל שלא לדבר על עובדי חברת החשמל.
מזון לא בריא ,קרינת שמש, ומזהמים מהרכב השכן הרבה יותר מסוכנים בוודאות מאשר ה"חשש מקרינה"

ההבדל שמיקרוגל מקרין בתדירות שבהם מתנודדות מולקולות המים עד שהם וכל מה שמכיל מים רותח.
כמו שכתבו כאן להוציא חימום אין מנגנון פיסיקלי שידוע שמסכן את הבריאות , אחרת לא היו מכניסים נבדקים לMRI למשל שלא לדבר על עובדי חברת החשמל.
מזון לא בריא ,קרינת שמש, ומזהמים מהרכב השכן הרבה יותר מסוכנים בוודאות מאשר ה"חשש מקרינה"
תדרים שונים מנדנדים שונה מולקולות שונות. האם לדעתך זה בטוח להתגורר לצד מכ"ם?
מישהו אי פעם בדק איך שהייה ממושכת של תינוקות בסביבת קרינה לא מיננת חזקה משפיעה על ההתפתחות?
שוב -- אני לא אומר שהקרינה מסוכנת, ואני די משוכנע שיש עוצמות קרינה שמוגדרות "בטוחות" ושהרכבים החשמליים עומדים בהן. כל מה שאמרתי הוא שקרינה לא מייננת לא גוררת בהכרח היעדר כל סיכון.

מזון לא בריא
אבל הוא טעים!

קרינת שמש
אבל שמש זה טוב! שיזוף ויטמין די וסמיילי שילדים לומדים לצייר בתוך השמש מגיל 2.

מזהמים מהרכב השכן
רכבים קיימים כבר מעל 100 שנים. אנחנו כל כך אוהבים אותם שאפילו בנינו את כל הערים שלנו סביבם.

פויה קרינה. אני לא מוכן שתעשה ניסויים על הילדים שלי. מישהו בדק שרכב טסלה מודל 3 לונג ריינג׳ בצבע אדום שנוסע במהירות 100 קמ״ש עם קיבולת סוללה של 80% בכביש 6 לא מסרטן? מה זה משנה שעשו מאות ואלפי מחקרים על קרינה של טלפונים סלולריים משנות ה-90, אף אחד לא בדק את זה עדיין על טסלה 3 לונג ריינג׳ בצבע אדום.

שוב -- אני לא אומר שהקרינה מסוכנת, ואני די משוכנע שיש עוצמות קרינה שמוגדרות "בטוחות" ושהרכבים החשמליים עומדים בהן. כל מה שאמרתי הוא שקרינה לא מייננת לא גוררת בהכרח היעדר כל סיכון.
תדר של סוללה חשמלית הוא הרבה יותר נמוך משל טלפון סלולרי ומיקרוגל. יש המון דרגות בקרינה לא מייננת.

נערך לאחרונה ב:
מישהו אי פעם בדק איך שהייה ממושכת של תינוקות בסביבת קרינה לא מיננת חזקה משפיעה על ההתפתחות?
ברור שבדקו. גם בעולם וגם בישראל.
זה נושא חם בעולם, בעיקר בכל הנוגע לבריאות ילדים.

תקציר - לא נמצאה הוכחה מדעית בין קרינה לא מיינת להשלכות בריאותיות.

תדר של סוללה חשמלית הוא הרבה יותר נמוך משל טלפון סלולרי ומיקרוגל. יש המון דרגות בקרינה לא מייננת.
מה הקשר לסוללה? מה שחשוב הוא הזרם והתדר בו הוא משתנה.

ברור שבדקו. גם בעולם וגם בישראל.
זה נושא חם בעולם, בעיקר בכל הנוגע לבריאות ילדים.

תקציר - לא נמצאה הוכחה מדעית בין קרינה לא מיינת להשלכות בריאותיות.
הבאת לינקים לכך ש-WIFI הוא בטוח. זה אומר שבטוח להושיב ילד לצד כבלים בהם זורמים עשרות אמפרים במשך שעות?

*בעוצמות נמוכות* אכן אין כל אינדיקציה לסכנה של קרינה לא מייננת. הרכב החשמלי כנראה גם עומד בתקנים של עוצמות נמוכות. לא מבין אבל איך קופצים למסקנה שקרינה לא מייננת לא יכולה להיות מסוכנת.

לא מבין אבל איך קופצים למסקנה שקרינה לא מייננת לא יכולה להיות מסוכנת.
לא ראיתי שמישהו טען שקרינה מייננת לא יכולה להיות מסוכנת. זו תוספת שלך.

הטענה היא שנכון להיום אין הוכחות מדעיות לכך.

מה הקשר לסוללה? מה שחשוב הוא הזרם והתדר בו הוא משתנה.
הקרינה האלקטרומגנטית הכי גבוהה בתא הנוסעים נמדדת צמוד לריצפה, קרוב לסוללות. אגב, גם שם זה צריך לעמוד בתקן, ועפ ניסויים חיצוניים שבוצעו במכוניות חשמליות זה אכן עומד. ככל שעולים הקרינה יורדת לערכים אפסיים.

כל מה שאמרתי הוא שקרינה לא מייננת לא גוררת בהכרח היעדר כל סיכון.
ואתה צודק! תיאורית יכול להיות שזה מסוכן ופשוט עוד לא גילו את זה. הבעיה שאתה יכול להגיד את זה גם על חתולים (אני אישית בטוח שהם ממש מסוכנים לבריאות).

כנראה לרוב האנשים, לפחות בפורום הזה, העדר הוכחות מדעיות על סכנה במשך 40 שנה של מחקרים מספיקות. אם זה לא מספיק לך (וזה בסדר!), אתה מוזמן לכסות את רצפת הרכב החשמלי שלך בנייר אלומיניום או פשוט לא להשתמש באחד כזה.

הבעיה שאתה יכול להגיד את זה גם על חתולים (אני אישית בטוח שהם ממש מסוכנים לבריאות).
חתולים באמת מסוכנים לבריאות:
והם די אגוצנטריים באופן כללי.

לא ראיתי שמישהו טען שקרינה מייננת לא יכולה להיות מסוכנת. זו תוספת שלך.

הטענה היא שנכון להיום אין הוכחות מדעיות לכך.
ואתה צודק! תיאורית יכול להיות שזה מסוכן ופשוט עוד לא גילו את זה. הבעיה שאתה יכול להגיד את זה גם על חתולים (אני אישית בטוח שהם ממש מסוכנים לבריאות).
בארגון הבריאות העולמי דווקא טוענים שיודעים מתי קרינה לא מייננת מסוימת הופכת להיות למסוכנת

RF fields below 10 GHz (to 1 MHz) penetrate exposed tissues and produce heating due to energy absorption. The depth of penetration depends on the frequency of the field and is greater for lower frequencies. Absorption of RF fields in tissues is measured as a Specific Absorption Rate (SAR) within a given tissue mass. The unit of SAR is watts per kilogram (W/kg). SAR is the quantity used to measure the dose of RF fields between about 1 MHz and 10 GHz.

An SAR of at least 4 W/kg is needed to produce known adverse health effects in people exposed to RF fields in this frequency range.

RF fields above 10 GHz are absorbed at the skin surface, with very little of the energy penetrating into the underlying tissues. The basic dosimetric quantity for RF fields above 10 GHz is the intensity of the field measured as power density in watts per square metre (W/m2) or for weak fields in milliwatts per square metre (mW/m2) or microwatts per square metre (µW/m2).

Exposure to RF fields above 10 GHz at power densities over 1000 W/m2 are known to produce adverse health effects, such as eye cataracts and skin burns.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
תגיד, לא התעקשת לומר במשך מספר פוסטים שכל קרינה מייננת עלולה להיות מסוכנת? מה עכשיו האג'נדה שלך?
שום אג'נדה. הועלתה טענה שקרינה לא מייננת לא יכולה להיות מסוכנת (להבדיל מקרינה מייננת שנפלטת מהשמש), אמרתי שזה לא נכון והבאתי דוגמאות קיצון של מיקרוגל ומכ"ם.
איש חכם כלשהו טרח להסביר שבאותה מידה גם מנוע בעירה פנימית מסוכן כי הוא הורג כשנופל על הראש.
אח"כ נטען שאין כל עדויות לסכנות כלשהן מקרינה לא מייננת.
חיפוש של 10 שניות העלה תוצאה לדוגמא מארגון הבריאות העולמי בו נכתב לגבי קרינה בתדרים מסוימים מה ההספקים בהם היא מסוכנת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A התלבטות - החלפת רכב קילומטראז' גבוה או טיפול יקר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
I החלפת רכב ביש ברירה צרכנות פיננסית 11
א החלפת רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 36
E דמי אחזקת רכב או החלפת ההטבה בשכר ברוטו גבוה יותר בגובה דמי החזקת הרכב, מה עדיף מבחינת מס? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
Blue החלפת רכב - התלבטות בין כמה חלופות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
ב החלפת דרכון חירום אמריקאי בדרכון רגיל התפתחות אישית 1
F חסכון לכל ילד - החלפת בית השקעות שוק ההון 26
ל החלפת קרן מחקה שוק ההון 5
מ החלפת ארנק קר קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
M החלפת פריים במשתנה לא צמודה נדל"ן 17
M החלפת מסלול קבועה צמודה למסלול קבועה לא צמודה נדל"ן 19
א משא ומתן (החלפת טיוטות) - חוזה מכר דירה - בקשה להמלצות נדל"ן 15
K החלפת כסף לקראת לימודים בחול שוק ההון 3
N ניצול מגן מס לטובת החלפת קרן סל שוק ההון 3
M החלפת דולרים ישנים לשקלים / דולרים חדשים צרכנות פיננסית 3
M התייעצות החלפת קרן מחקה sp500 של בלאקרוק בסכום כניסה קטן יותר שוק ההון 11