• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

החלפת רכב ביש ברירה

• פותח הנושא פותח הנושא investable
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

investable

משתמש סולידי
דירוג
23
היי,
לא מעניין אותי איך נראה\מרגיש הרכב שלי (לא טירוף) ובן כמה הוא (ישן) כל עוד המזגן עובד והוא מביא אותי מנקודה א' לנקודה ב' באמינות - וזה די המצב.
אבל הסביבה שלי חושבת שכדאי לי להחליף, ואני לא פוסל על הסף כי יש להם כמה טיעונים טובים.

בראש ובראשונה שאם הוא ימות לי אחד הימים, יקח זמן למצוא אחד אחר, ואני לא רוצה לעשות את זה בלחץ ולקבל החלטה רעה.
[התניידות בתחב"צ לא אופציה במקרה שלי]

הטיעונים שלי מנגד היא שהרכב כן עשה בעיות, וכן יש נורות דולקות שלא אמורות לדלוק, אבל הוא עבר החלפת ראש מנוע לאחרונה ולכן כנראה האריך את החיים שלו (לא באמת מבין בזה)
ומעבר לזה מרגיש לי ברמת ההתנהלות הכלכלית שאולי דווקא נכון לחכות שהוא יתפגר, ורק אז להחליף.
בסוף ככל הידוע לי להחליף רכב זה נטו חור בכיס מירידת ערך ובירוקרטיות, וגם אם אני אחליף זה לא יהיה ברכב יקר (השופוני לא עושה לי את זה ולהבנתי זה לא משתלם) אלא ברכב יש 2 מיד ריינג' לכל היותר.
ומעבר לזה כאמור באמת לא אכפת לי שהוא ישן או נראה לא משהו. אני דווקא מחבב אותו מאוד.

רואים טיעון נוסף שלא העליתי לצד זה או אחר?
התפיסה שלי מוטעית באיזשהי צורה?
מה דעתכם?

שיקולי בטיחות.
אם הרכב הנוכחי ישן מאוד ואינו כולל מערכות בטיחות אקטיביות - הוא פחות בטוח. גם ללא קשר למערכות בטיחות אקטיביות - רכב חדש שקיבל 5 כוכבי בטיחות במבחני ריסוק השנה הוא בטוח יותר מרכב שקיבל את אותו ציון בשנה קודמת כי הקריטריונים לקבלת הציון הולכים ועולים משנה לשנה.

• אהבתי
Reactions: HHH
שיקולי בטיחות.
אם הרכב הנוכחי ישן מאוד ואינו כולל מערכות בטיחות אקטיביות - הוא פחות בטוח. גם ללא קשר למערכות בטיחות אקטיביות - רכב חדש שקיבל 5 כוכבי בטיחות במבחני ריסוק השנה הוא בטוח יותר מרכב שקיבל את אותו ציון בשנה קודמת כי הקריטריונים לקבלת הציון הולכים ועולים משנה לשנה.
תודה. אולי הייתי צריך לציין קצת יותר פרטים עליו: יונדאי 2008. לא יודע כמה זה נחשב ישן - איפה זה נופל בגזרת הבטיחות

שיקולי בטיחות.
מסכים לגבי שיקולי הבטיחות שבהחלט משץפרת משנה לשנה ובשנים האחרונות בעיקר בזכות כניסת מערכות אקטיביות מתקדמות גם לרכבים עממיים.

רק רוצה לתקן שזה לא כל שנה: התקן האירופאי מתעדכן כל 3 שנים והאמריקאי כל כמה שנים באופן לא קבוע (פעם אחרונה ב2020 אם אינני טועה ולפני זה ב2011).

תודה. אולי הייתי צריך לציין קצת יותר פרטים עליו: יונדאי 2008. לא יודע כמה זה נחשב ישן - איפה זה נופל בגזרת הבטיחות
זה ישן. לא אמרת איזה יונדאי אז ההמר פה על גטס או אקסנט. בשנתון הזה אין מערכות בטיחותיות אקטיביות בכלל למעט abs ובקרת יציבות. ליונדאי i20 מודרנית (גרסת פרימיום) יש בלימת חירום אוטומטית, התרעת שטח מת ותיקון מעבר לנתיב לא פנוי ומערכת שמירת נתיב. גם המרכב בטיחותי יותר ולדעתי גם יש 6 כריות אוויר לעומת 2 יונדאי גטס.

אגב, אתה לא חייב רכב חדש מהניילונים - גם לרכב מ2018-2019 יהיו כנראה רוב המערכות החדשות. אגב - מבחינת בטיחות לפעמים עדיף לרדת שנתון או שתיים ולהעדיף את הגרסה המאובזרת של אותו המודל.

זה ישן. לא אמרת איזה יונדאי אז ההמר פה על גטס או אקסנט. בשנתון הזה אין מערכות בטיחותיות אקטיביות בכלל למעט abs ובקרת יציבות. ליונדאי i20 מודרנית (גרסת פרימיום) יש בלימת חירום אוטומטית, התרעת שטח מת ותיקון מעבר לנתיב לא פנוי ומערכת שמירת נתיב. גם המרכב בטיחותי יותר ולדעתי גם יש 6 כריות אוויר לעומת 2 יונדאי גטס.

אגב, אתה לא חייב רכב חדש מהניילונים - גם לרכב מ2018-2019 יהיו כנראה רוב המערכות החדשות. אגב - מבחינת בטיחות לפעמים עדיף לרדת שנתון או שתיים ולהעדיף את הגרסה המאובזרת של אותו המודל.
תודה... כל זה חדש לי.

נסה לעשות חישוב, גם אם גס, כמה כסף אתה מוציא על הרכב בגלל שהוא ישן.
מה הכוונה?
תיקונים - כמה כסף אתה מוציא על מוסכים? (הזכרת שהחלפת לאחרונה ראש מנוע)
דלק - רכב חדש כנראה יהיה יותר חסכוני.
ביטוח - ביטוח מקיף כנראה יהיה יותר יקר (במיוחד אם כרגע אתה לא עושה בכלל ביטוח מקיף), אבל ביטוח חובה כנראה יהיה יותר זול בגלל מערכות הבטיחות ברכב החדש.
תוסיף לזה את העובדה שכרגע אתה יכול למכור את הרכב בכמה גרושים, אבל אם תחכה שהוא יתפגר אתה תוכל להוציא ממנו הרבה הרבה פחות (אם בכלל).

זה כמובן לא יצא לך שלרכוש רכב חדש זה משתלם (כלכלית נטו), אבל אולי זה יקל על ההוצאה של רכישת רכב חדש.

בראש ובראשונה שאם הוא ימות לי אחד הימים, יקח זמן למצוא אחד אחר, ואני לא רוצה לעשות את זה בלחץ ולקבל החלטה רעה.
אישית, אני לא מבין ברכבים, מתנייד בתחב''צ ובשעת הצורך לוקח רכב שיתופי ברחוב.
אך נראה לי שזה לא שיקול, אפשר בקלות לשכור רכב לשבועיים ולקבל החלטה בנחת. תחליט מהו החלון שבו אתה מרגיש בטוח על קבלת החלטה על קנייה, ותבדוק כמה תעלה לך שכירות של רכב פשוט לאותו הזמן. (יש חברות שיש להן רכבים חילופיים, והשכירות בהן זולה משמעותית. לא בטוח שמותר לכתוב שמות אז אשאיר פתוח)

נסה לעשות חישוב, גם אם גס, כמה כסף אתה מוציא על הרכב בגלל שהוא ישן.
מה הכוונה?
תיקונים - כמה כסף אתה מוציא על מוסכים? (הזכרת שהחלפת לאחרונה ראש מנוע)
דלק - רכב חדש כנראה יהיה יותר חסכוני.
ביטוח - ביטוח מקיף כנראה יהיה יותר יקר (במיוחד אם כרגע אתה לא עושה בכלל ביטוח מקיף), אבל ביטוח חובה כנראה יהיה יותר זול בגלל מערכות הבטיחות ברכב החדש.
תוסיף לזה את העובדה שכרגע אתה יכול למכור את הרכב בכמה גרושים, אבל אם תחכה שהוא יתפגר אתה תוכל להוציא ממנו הרבה הרבה פחות (אם בכלל).

זה כמובן לא יצא לך שלרכוש רכב חדש זה משתלם (כלכלית נטו), אבל אולי זה יקל על ההוצאה של רכישת רכב חדש.
מבחינה כספית עדיף לא להחליף .
אין שאלה בכלל כי אין לו ירידת ערך .
חובה + צד ג עולה 2000-2500 לרכב ישן .
עלות הדלק זניחה .
תיקונים -הרבה פחות ממה שאתה חושב , הוא יכול להגיד לך כמה הוא שילם בכל התקופה הזאת.
רכב חדש = ירידת ערך
ובנוסף סיכון שכל השוק יתהפך וגם מה שקנית יאבד את ערכו .(לדוגמא - נטישת רכבי בנזין \ מיסוי רכבים חשמליים\גילוי תקלות הרסניות בחשמליות סיניות).

• אהבתי
Reactions: drx
הקונה לא יודע את זה?
בשוק משוכלל המחיר היה משקלל באופן מדויק את ההסתברות שהרכב יתפגר. זה לא המצב בשוק ברכב, ובכל זאת הקונה מבין שזאת אפשרות, וזה מתבטא במחיר.

בלי קשר, בתור מישהו שהחליף לאחרונה רכב משנת 2008 לשנת 2020, אני מרוצה. לא כי הרווחתי כסף - זה עלה לי הרבה עשרות אלפים, וספק אם החסכון בתחזוקה ובדלק יחזיר את זה. אבל אני מבלה לא מעט שעות ברכב, וזה יותר נוח מהרבה בחינות.
אז יש כאן הוצאה צרכנית שאני מרוצה ממנה.
זה נכון בכלל להחזקת רכב.

התשובה מאוד פשוטה, על סמך הנתונים שנתת אין שום סיבה שתחליף את הרכב.

אם אתה נוסע הרבה, הייתי מחליף לרכב קטן חדיש יותר בגרושים (שוב תלוי בהרכב המשפחתי).

נניח אלטו 2013 עם 100,000 קמ תעשה לך אחלה עבודה בכ-15K שח. (בקושי שותה דלק, ולא בטיחותי אם זה חשוב לך).

הייתי נשאר עם היונדאי ומושך איתו כמה שצריך, עד שיעצבן אותי עלויות הדלק המופרזות (שיפוץ מנוע מעלה את הצריכה) ו\או צרות שיבואו עם הזמן, נניח לא יעבור טסט והתיקון יקר - להתראות לרכב ותוציא סכום נמוך יחסית לרכב אחר. אין שום סיבה לקנות חדש. השוק יד שנייה היום פח המחירים בעננים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A התלבטות - החלפת רכב קילומטראז' גבוה או טיפול יקר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
א החלפת רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 36
O החלפת רכב נוכחי לרכב חשמלי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 186
E דמי אחזקת רכב או החלפת ההטבה בשכר ברוטו גבוה יותר בגובה דמי החזקת הרכב, מה עדיף מבחינת מס? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
Blue החלפת רכב - התלבטות בין כמה חלופות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
M החלפת פריים במשתנה לא צמודה נדל"ן 17
M החלפת מסלול קבועה צמודה למסלול קבועה לא צמודה נדל"ן 19
א משא ומתן (החלפת טיוטות) - חוזה מכר דירה - בקשה להמלצות נדל"ן 9
K החלפת כסף לקראת לימודים בחול שוק ההון 3
N ניצול מגן מס לטובת החלפת קרן סל שוק ההון 3
M החלפת דולרים ישנים לשקלים / דולרים חדשים צרכנות פיננסית 3
M התייעצות החלפת קרן מחקה sp500 של בלאקרוק בסכום כניסה קטן יותר שוק ההון 11
U החלפת מטבע יואן סיני לפני נסיעה לסין אוף טופיק 3
T החלפת דירה ללא הון עצמי נדל"ן 0
JBUZZ החלפת עבודה ראשית - איך לסמן בטופס 101? מיסים 2
S החלפת אסטרטגיית השקעה שוק ההון 5