• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

החלפת רכב נוכחי לרכב חשמלי

• פותח הנושא פותח הנושא Oraz
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
השנקל שלי:

1. רכב חשמלי חדש לא חוסך כסף למי שמסתפק בדייהטסו שרייד שנת 86. הוא נועד לחסוך כסף למי שמעוניין לקנות רכב חדש/כמעט חדש/מודרני.

2. המדינה נכון להיום מעודדת בצורה אגרסיבית רכבים חשמליים גם במחיר החשמל וגם בהקלות מיסים, מה שגורם לרכב חשמלי להיות מאוד אטרקטיבי בעיקר מטעמי חסכון (אקטואריה מפתיע בשנקל בהמשך )

3. כדי להסביר את האבסורד:

טסלה 3 הוא רכב פרימיום ספורט סדאן (מכוניות מנהלים שמוותרות קצת על הנוחות והגודל כדי לספק חווית נהיגה טיפה ספורטיבית) בעולם ועולה בהתאם, אלה המתחרות שלה:
https://www.motortrend.com/features/best-luxury-compact-sedans/

בגלל הטבות המס, והעובדה ששוק הרכב נשלט על ידי אוליגופול (ויש שיאמרו קרטל) היבואנים הישראלי. המתחרות שלה בארץ עולות 300 אלף שח ומעלה.

כנ"ל לגבי מודל s. כדי להבין, מודל s הוא רכב יוקרה-ביצועים עם 670 כ"ס שעושה 0 ל 100 ב 3 שניות. רכבי יוקרה בנזין שעושים דבר כזה עולים מאות אלפים יותר וגרועה מזה עולים הון לתחזוקה. להשוות אותו לרכבי דיזל זה קצת לא לעיניין.

וזה לא נכתב כהמלצה לטסלה, אלא כדי להסביר למה טסלה עושה כזה רעש. היא שברה את קרטל יבואני הרכב לפחות בתחום הרכב החשמלי. מאז שהגיע קיבלנו רכבים חשמליים בתמחור הרבה יותר הוגנים מבעבר.
להלן רשימת רכבים חשמליים בתמחור הוגן מהזול ליקר:
פיאט 500e - זול בסיסי לשימוש עירוני
Mg zs - נמכר בתמחור הוגן, אבל נכון להיום לא מומלץ כי הופיע מתיחת פנים עם שיפור טווח שתגיע בשנה הבאה.
יונדאי קונה - ג'יפון חשמלי במחיר דומה לגרסאות הבנזיניות שלו.
יונדאי איוניק 5 - רכב גדול מאוד (לא להתבלבל עם האיוניק החשמלית הרגילה שלא שווה את הכסף)
סקודה אניאק - דומה לאיוניק 5 מתוצרת סקודה.
טסלה מודל 3 - רכב ביצועים/ספורטיבי בתצורה סדאן משפחתית.

4. סוללות - רוב החשמליות בעולם עדיין בתקופת האחריות והחלפות בתשלום הם בעיקר על ידי חברות ביטוח בגלל נזק לסוללה. מה שאומר שהמחירים כוללים רכיבים שלא תמיד יהיה צורך להחליף במקרה של דגנרציה, מה גם שבדרך כלל חברות ביטוח משלמות מחיר מלא msrp ללא הנחות.

על פי טסלה, היום, עלות משוערת של החלפת סוללה של טסלה מודל 3 (דגם הבסיסי עם סוללת lfp שעשויה מחומרים קצת פחות אקזוטיים. בדגמים היותר יקרים שלה הסוללות עשויות מחומרים אחרים ויותר יקרות לקוט"ש ב 20-30 אחוזים) היא 10 אלפים דולר בארה"ב, מאחר וטסלה בדרך כלל שומרת על מחירי תפעול דומים בין מדינות בתוספת מיסים מקומיים, אומר שעלות החלפת סוללה בארץ אמור לעמוד על 40 אלף ש"ח בערך, ואני מניח שהיבואנים/יצרנים האחרים יצטרכו להשוות מחירים למחירים של טסלה כפי שנעשה עם מחירי הרכבים.
המחירים האלה דומים להחלפת גיר או מנוע לרכב בנזין, רק שבדרך כלל מחליפים למשופץ או מפירוק. סביר להניח שתעשיה כזאת תתפתח גם לסוללות חשמליות, וכל הרכבים החשמליים מגיעים היום עם 8 שנות אחריות. בנוסף עלות הסוללות לקוט"ש ירדה בעשור האחרון בכמעט 90% ולפי אנליסטים הירידה תתמתן ומחיר הסוללות ירד ב 50% בעשור הקרוב. כך, שבעוד עשור, שהרכב יצא מאחריות גם אם הסוללה תתקלקל מדובר על עלויות שלא שונות מרכב בנזין שצריך החלפת מנוע או גיר(לטוב או לרע).

ולאקטואריה בשנקל:
נשווה עלויות לשלוש שנים בין שני רכבים, רכב בנזין משומש , של פותח השרשור, ששווה 100 אלף ש"ח ועושה 10 קמ לליטר (הרכב שלו עושה 1 ל 8, אבל זה חריג אז עיגלתי ל 10 שיותר דומה לרכב משומש ממוצע בתנאי פקקי ארצנו) שעושה 20 אלף ק"מ בשנה, לבין טסלה חדשה! הרכב הכי יקר ברשימה.

- ירידת ערך: לרכב המשומש נתתי ירידת ערך של 11% בשנה שזה ירידת ערך ממוצעת לרכב משומש עם ביקוש סביר+ ו 14% לטסלה שיש לה היום ביקוש רב, אבל לשם התרגיל נעשה לפי ממוצעים של רכב חדש. תוצאה: משומש יעלה: 30k טסלה: 70k שח

הוצ. דלק(מחירי הדלק והחשמל יעלו אבל נעשה לפי הנוכחיים): משומש: 39000 טסלה: 5000 שח.

טיפולים ובלאי סביר: משומש 3000 שח טסלה: 0 שח

קיזזתי את אגרת הרישוי הזולה של הטסלה עם הביטוח היקר יותר שלה(למרות שלהבנתי טסלה סגרה דיל עם הפניקס שנותן עלויות זולות של ביטוח אפילו פחות מרכב משומש, אבל לא בטוח שזה ישאר)

סיכום: משומש 72k שח. טסלה 75k .
את נושא המימון לא חישבתי, לא מכיר עלויות אבל התוצאה לא תשתנה בהרבה אני מניח. הפער זעיר לעומת תמורה של רכב בטיחותי יותר, גדול, נוח,מאובזר לגמרי ומהיר ברמות של רכב ספורט והכי חשוב רכב שכולו באחריות לעומת רכב שתמיד יכול ליצר תקלה שתעלה הרבה כסף. ואם לא רוצים סדאן ספוריטיבית אפשר לקנות suv בגודל מטורף! לדעתי שווה את ההפרש, והחישוב נכון לרוב הרכבים החשמליים למעט הוצאות טיפולים שמחייבים ברכבים אחרים(למה????).
ואם ניתן להסתדר עם טווח קצר יותר יונדאי קונה תחסוך כבר הרבה יותר, או שניתן לחכות ל mg zs החדשה שתתן טווח טוב בנוסף.

אז זהו עוברים לרכב חשמלי ....לא כל כך מהר:
1. רכב היברידי משומש, כמו קורולה היברידית ,הוא עדיין הבחירה הכלכלית ביותר למשפחה בישראל והפער בינה לבין חשמלי יהיה מעל 20k שח ל 3 שנים. כחדש ההבדלים בין היברידי לחשמליים קטנים עד נעלמים וחשמליים נותנים יותר, ביצועים, אבזור גודל וכו'
2. הפערים לטובת הרכב המשומש גדלים למי שלא נוסע כל כך הרבה.
3. מי שמטייל הרבה נכון להיום. מצב תשתיות הטעינה בדרכים לא משהו, וחוץ מטסלה שמקימה מערך טעינה חדשות לבקרים (נכון להיום רק לבעלי טסלה) רוב החברות האחרות עושות את זה בעצלתיים. כך שמי שמטייל הרבה או עושה נסיעות ארוכות, אולי עדיף לו לחכות שנה שנתיים עד שקצב הקמת התשתיות תשתפר.

כל הנ"ל נכון רק למי שיכול להתקין עמדת טעינה ביתית. לא חישבתי אותה כי בחלק מהרכבים החדשים, העמדה היא חלק מהעיסקה ובכל מקרה מדובר על השקעה לטווח ארוך, שכן רוב היצרנים הצהירו למעבר לרכבים חשמליים בעשור שניים הקרובים
הביטוח של טסלה יותר זול מבנזין משומש שהיה לי. תשלום על הטענה יש תעו"ז כבר היום שחותך 20% לפחות, ובהמשך יהיו עוד אופציות. כרגע סופרצרגרים בחינם, וגם בעבודה למי שתופס. עלות הקנייה למי שהקדים היתה 20k פחות.
במקור העריכו תמחור של 300k לבסיס, 400k ללונג ריינג. כלומר שטסלה תתנהג כמו כולם. זה לא מה שקרה, ולכן המכירות המטורפות.

מצב תשתיות הטעינה בדרכים לא משהו, וחוץ מטסלה שמקימה מערך טעינה חדשות לבקרים (נכון להיום רק לבעלי טסלה) רוב החברות האחרות עושות את זה בעצלתיים. כך שמי שמטייל הרבה או עושה נסיעות ארוכות, אולי עדיף לו לחכות שנה שנתיים עד שקצב הקמת התשתיות תשתפר.
לא רק טעינה בדרכים.
בפריפריה, ליד הבית, חסרות עמדות הטענה. אני גר בנהריה ואצטרך לנסוע 20-30 דקות לעמדת ההטענה מתוך 3 בגליל המערבי...
אז עוד חזון למועד,

לא רק טעינה בדרכים.
בפריפריה, ליד הבית, חסרות עמדות הטענה. אני גר בנהריה ואצטרך לנסוע 20-30 דקות לעמדת ההטענה מתוך 3 בגליל המערבי...
אז עוד חזון למועד,
למי שאין לו אפשרות להתקין נקודת הטענה בבית זה באמת הופך לסיפור מאוד לא נוח ולא משתלם, לדעתי גם אם אתה חי במרכז.

טיפולים ובלאי סביר: משומש 3000 שח טסלה: 0 שח
3000 זה המון לרכב יחסית חדש.
חלקים ושמן מקוריים של היצרן עולים 200-250 שח . עבודה עוד 200-300 שח.
פלאגים מחליפים כל 90k שהם 4 שנים לרוב הנהגים, וגם אז זה 90-120 לפלאג.
רפידות ברקס וצלחות אתה תחליף באותה תדירות גם בטסלה.

תקלות -אני לוקח בחשבון לרכב ישן 1000-1500 לשנה בממוצע, כאן מדובר ברכב בן 3 כך שלא אמורים להגיע לסכומים כאלה.

תקלות בטסלה -מי יודע ? אולי מנוע וגיר אין, אבל תקלות מזגן יכולות להיות , מחשב רכב ,תקלות חשמל , החלפה של מוטות ייצוב ,בולמי זעזועים. כל אלה יש גם ברכב רגיל.

הרבה פחות בגלל regen breaking.

למי שאין לו אפשרות להתקין נקודת הטענה בבית זה באמת הופך לסיפור מאוד לא נוח ולא משתלם, לדעתי גם אם אתה חי במרכז.
מסכים וזה די הדעה הרווחת, בלי נקודת הטענה פרטית זה עדיין לא נח בארץ. מאמין שבזכות הכניסה של טסלה נתחיל לראות האצה בשינוי ובהתקנה של הרבה יותר עמדות, בעיקר מהירות, וגם התקנה של עמדות יעד (בחניונים במקומות עבודה) יעזור.

טעות. יש בלימה רגנרטיבית שזה אומר שבפועל נדיר ביותר שנוגעים בבלמים.
מדברים על החלפה פעם בכמה מאות אלפי קילומטרים.
חלקים ושמן מקוריים של היצרן עולים 200-250 שח . עבודה עוד 200-300 שח.
לרכב חדיש טיפול במוסך טוב עם חלקים מקוריים יעלה לך יותר מזה.
לא רק טעינה בדרכים.
אז עוד חזון למועד,
מיותר כמעט לחלוטין אם יש לך עמדת הטענה בבית, אם אין לך אז באמת מאד לא מומלץ לרכוש חשמלי.

לא רק טעינה בדרכים.
אז עוד חזון למועד,
שדרות הגעתון 54 נהריה
עמק יזרעל 2, נהריה
ביאליק 10 נהריה
דוד בן גאון 36.

לפי plugshare. יש עוד כמה, אפילו בנהריה עצמה.
כל אלה 22kw, כלומר הטענה לא מהירה.
בטסלה תקבל 11kw, כמו הטענה ביתית.

אני מכיר משוגע אחד שקנה טסלה למרות שאין לו עמדה בבית. כל יום ראשון בבוקר הוא ב 7 במשרד לתפוס את העמדה החינמית. משוגע.

נערך לאחרונה ב:
אני מכיר משוגע אחד שקנה טסלה למרות שאין לו עמדה בבית. כל יום ראשון בבוקר הוא ב 7 במשרד לתפוס את העמדה החינמית. משוגע.
אם יש לך עמדה יעודית (או אחת בסבירות גבוהה) בעבודה זה גבולי-סביר אם אתה ממש רוצה טסלה. אם הרכב בהטענה 9 שעות במשרד, זה נותן לך כ-100-150 קמ טווח, ויביא את האוטו לטעינה מלאה בכל פעם, מה שמשאיר המון מרווח נסיעה גם לימים שהעמדה לא פנויה או לסופ״ש וכד, מבלי להזדקק לטעינה בתחנה.
לאדם ״נורמלי״, כיום בישראל עדיין טעות בלי עמדה ביתית.

מסכים, עם זאת אי אפשר להתחשב במשתנה שלא קבוע.

אם לא היה ברור מהשירשור אני ממש לא מחפש רכב חשמלי כי זה ״מגניב״.
אני הרבה יותר נהנה מרכב שעושה רעש, פשוט אני לא מכווון להנאה.

בנתיים יונדאי החדשה עולה יותר מטסלה,
למיטב הבנתי המיסוי כרגע על חשמליות הוא משתלם ואי אפשר לדעת בעתיד אם יעלו אותו. (מסיבות ברורות)
אתה לא מכוון להנאה ואתה נוהג על רכב ב100 אלף שקל?

אפשר לקנות מכוניות מנהלים מפנקות ואיכותיות כמו סקודה סופרב או פולסווגן פסאט
לטעמי פינוק זה בן אדם שקרוב אליך שדואג שיהיה לך כיף ונעים בוודאי שלא קניית מוצרים
עצם הרעיון של מסחור הפינוק, כלומר שפינוק זה צריכה של מוצרים בעיקר יקרים, זאת תרבות צריכה שאיני מסכים איתה. אחרי הרבה פרסומות "פינוק" נהפך לצורך שממתמש על ידי צריכת מוצרים מיותרים.
אני מעדיף שיעשו לי נעים בגב, או תה צמחים חם.

אותי מאוד מעניינת הזווית הבריאותית והחשיפה לקרינה. האם יש מדד מקובל שבו מודדים את הקרינה? כמה קרינה פולט ברכב במנוחה\נסיעה\מאמץ?

ב2015 הייתה לי אוריס היברידית ליסינג וזכור לי שבספר רכב היה רשום שלא מומלץ לילדים לשהות בספסל האחורי מעל X שעות בשבוע.
פה מדובר ברכב חשמלי כולו.

תשווה את ה"קרינה" לחשיפה למזהמים שרכב שנוסע על דיזל ובנזין פולט וידועים כמסוכנים.

אותי מאוד מעניינת הזווית הבריאותית והחשיפה לקרינה. האם יש מדד מקובל שבו מודדים את הקרינה? כמה קרינה פולט ברכב במנוחה\נסיעה\מאמץ?
לא רלוונטי, זו קרינה בלתי מייננת ואין לזה השפעות בריאותיות כלשהן.
במקומך הייתי מודאג פי כמה מחשיפה לשמש דווקא: זו כבר קרינה מיינת והיא מסוכנת.

תשווה את ה"קרינה" לחשיפה למזהמים שרכב שנוסע על דיזל ובנזין פולט וידועים כמסוכנים.
לא הבנתי מה הקשר . גם סיגריות הורגות.
שאלתי שאלה מאוד פשוטה וברורה לגבי רמת הקרינה הנפלטת מרכב חשמלי.
למיטב ידיעתי, אין תקן אחיד שכל היצרנים מודדים לפיו. אפשר רק לנחש מה עושה יצרן סיני עלום שם או יצרן גרמני מפורסם.

"טרם נערכו מחקרים מספקים לגבי השפעותיה השליליות של הקרינה (מכלי רכב היברידיים, ה.פ) כך שמידת הסיכון שבה טרם התבררה במלואה" ממשיכים התובעים המיוצגים על-ידי משרד עורכי הדין רפפורט לוין וביטון. "נוכח אי הוודאות הגדולה ביחס למשמעות החשיפה לקרינה, המלצותיהם של הגופים הרשמיים (הן בישראל והן בעולם) היא למזער את החשיפה לקרינה אלקטרומגנטית, ובכל מקרה להמצא מתחת לרף חשיפה של 4 מיליגאוס לשנה בממוצע", נאמר.
מקור
עוד כתבה
כנראה שכולם חוץ ממני מומחים לקרינה. האם למישהו יש הפניה למחקרים בנושא שלא מומנו ע"י תעשיית הרכב?

"טרם נערכו מחקרים מספקים לגבי השפעותיה השליליות של הקרינה (מכלי רכב היברידיים, ה.פ) כך שמידת הסיכון שבה טרם התבררה במלואה" ממשיכים התובעים המיוצגים על-ידי משרד עורכי הדין רפפורט לוין וביטון. "נוכח אי הוודאות הגדולה ביחס למשמעות החשיפה לקרינה, המלצותיהם של הגופים הרשמיים (הן בישראל והן בעולם) היא למזער את החשיפה לקרינה אלקטרומגנטית, ובכל מקרה להמצא מתחת לרף חשיפה של 4 מיליגאוס לשנה בממוצע", נאמר.
קוראים לזה עקרון הזהירות המונעת.

בוא נדבר שניה על טלפון סלולרי - מומלץ שלא לדבר בסלולרי יותר מדיי בגלל עקרון הזהירות המונעת וקבעו תקן שכל מכשיר צריך לעמוד בו, למרות שבמאות מחקרים בעשרות השנים האחרונות לא הצליחו למצוא שום סיכון. עבור קרינה סלולרית - מידת הסיכון של קרינה בלתי מיינת בתקן לעולם לא תתברר ולעולם לא יהיו מחקרים מספקים לכך, הסיבה היא שבחשיפה לקרינה בלתי מייננת בכמויות שבתקן מעולם לא הצליחו להוכיח נזק, אז הנושא ממשיך להיות מוגדר מדעית בסטטוס של "לא יודעים עד הסוף" וממשיכים לחקור את זה ולנסות למצוא נזקים (בינתיים ללא תוצאות). לא תמצא ולו מחקר אחד שאומר "סלולר זה סבבה", אבל תמצא מאות שאומרים "ניסינו למצוא נזק בחשיפה בשימוש טיפוסי ולא הצלחנו". האם אתה נמנע מטלפונים סלולריים או שהמסה המחקרית בנושא מספקת אותך? בסופו של דבר הרי עדיין מדובר במכשיר פולט קרינה בלתי מייננת שגם את השפעותיו לא חקרו עד הסוף.

בחזרה לנושא - עבור רכבים חשמליים ספציפית, כמות המחקרים דלילה כי הם חדשים.
אבל עבור קרינה א"מ בתדרים זהים יש המון מחקרים (למשל חשיפה של עובדים במפעלים לשדות א"מ של מכשירים חשמליים גדולים) וגם יש כאן יש את עקרון הזהירות המונעת וקיימים תקנים שנחשבים בטיחותיים. רכבים חשמליים אמורים לעמוד בתקנים מחמירים הרבה יותר מאשר מפעלים ומקומות עבודה, אין לי ידע ספציפי בנושא ואני סומך על הרגולטורים בעולם.

אם אתה לא סומך על הרגולטורים והיצרנים, אז תימנע מרכבים היברידיים וחשמליים עד שייצאו מספיק מחקרים איכותיים שיספקו אותך בנושא הספציפי הזה, כרגע אין המון כאלו, בטח לא כאלו שמודדים השפעות לטווח ארוך, עוד 20 שנים אפשר יהיה לומר שזה בטוח למדיי, כמו שאנחנו אומרים על סלולר עכשיו ולא יכולנו לומר ברמה גבוהה של ודאות לפני 40 שנים.

הסיבה שכולם "מומחים לקרינה" היא מכיוון שברמה העקרונית, לא ידוע (לפחות לא לי) על מנגנון פיסיקלי שבמסגרתו קרינה בלתי-מייננת בכמויות קטנות ולאורך זמן קצר מסוגלת לפגוע בבני אדם. את ההבנה הפיסיקלית הזו ניתן להשליך על כל מכשיר חשמלי שפולט קרינה בלתי-מייננת גם בלי לחכות לניסויים ספציפיים במכשירים שונים, כמו טלפון סלולרי או רכב חשמלי.

נערך לאחרונה ב:
גם מיקרוגל לא מיינן, ועדיין אם ישימו אנשים במיקרו מספיק גדול לזמן לא כזה ארוך, הם יתבשלו למוות.
קרינה החל מהספק מסוים תגרום לתזוזה של מולקולות בגוף, וגם אם הריאקציות הכימיות לא משתנות עקב שינוי בקליפות האלקטרונים, עדיין יכולה להיות על כך השפעות בריאותיות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
גם מיקרוגל לא מיינן, ועדיין אם ישימו אנשים במיקרו מספיק גדול לזמן לא כזה ארוך, הם יתבשלו למוות.
נכון אבל מחום שנגרם כתוצאה מהקרינה.
במכוניות חשמליות לא חם, רכב חשמלי אינו מיקרוגל.

תדאגו מהשמש, לא מסוללות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A התלבטות - החלפת רכב קילומטראז' גבוה או טיפול יקר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
I החלפת רכב ביש ברירה צרכנות פיננסית 11
א החלפת רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 36
E דמי אחזקת רכב או החלפת ההטבה בשכר ברוטו גבוה יותר בגובה דמי החזקת הרכב, מה עדיף מבחינת מס? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
Blue החלפת רכב - התלבטות בין כמה חלופות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
ב החלפת דרכון חירום אמריקאי בדרכון רגיל התפתחות אישית 1
F חסכון לכל ילד - החלפת בית השקעות שוק ההון 26
ל החלפת קרן מחקה שוק ההון 5
מ החלפת ארנק קר קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
M החלפת פריים במשתנה לא צמודה נדל"ן 17
M החלפת מסלול קבועה צמודה למסלול קבועה לא צמודה נדל"ן 19
א משא ומתן (החלפת טיוטות) - חוזה מכר דירה - בקשה להמלצות נדל"ן 15
K החלפת כסף לקראת לימודים בחול שוק ההון 3
N ניצול מגן מס לטובת החלפת קרן סל שוק ההון 3
M החלפת דולרים ישנים לשקלים / דולרים חדשים צרכנות פיננסית 3
M התייעצות החלפת קרן מחקה sp500 של בלאקרוק בסכום כניסה קטן יותר שוק ההון 11