AlexNOSAM
משתמש בכיר
- דירוג
- 2,717
יש הרבה כלים וזה תלוי מה הכלי המתאים לך. אם יש לך זיקה כלשהי לדת נגיד, זה למה הרבה אנשים דתיים קוראים מזמורי תהילים. אם לא קראת אף פעם, זה על רגל אחת אוסף של מזמורי דיכאון על סיטואציות אומללות להחריד בחיים - ועל איך שהמשורר סומך על אלוהים שיושיע אותו מפניהם. ופה ושם יש גם מזמורים אחרי שהמשורר נושע ממצבי הביש האלה ומוקיר תודה.מדוייק. יש לי בעיה גדולה בחוסר אמונה, מנסה לעבוד על זה.
תוכל בבקשה רק לדייק אותי יותר? איך זה אמור להתבטא?
או טקסטים אמוניים אחרים כמו:
43 וְאִשָּׁה זָבַת דָּם זֶה שְׁתֵּים־עֶשְׂרֵה שָׁנָה – שֶׁהוֹצִיאָה אֶת כָּל מִחְיָתָהּ עַל רוֹפְאִים וְאִישׁ לֹא הִצְלִיחַ לְרַפְּאָהּ – 44 הִתְקָרְבָה מֵאֲחוֹרָיו וְנָגְעָה בִּכְנַף בִּגְדוֹ. מִיָּד נֶעֱצַר זוֹב דָּמָהּ. 45 שָׁאַל יֵשׁוּעַ: "מִי זֶה שֶׁנָּגַע בִּי?" כֵּיוָן שֶׁהַכֺּל הִכְחִישׁוּ, אָמַר כֵּיפָא: "אֲדוֹנִי, הֲמוֹן הָעָם דּוֹחֵק וְלוֹחֵץ אוֹתְךָ!" 46 אַךְ יֵשׁוּעַ אָמַר: "מִישֶׁהוּ נָגַע בִּי, כִּי הִבְחַנְתִּי שֶׁיָּצְאָה מִמֶּנִּי גְּבוּרָה." 47 כַּאֲשֶׁר רָאֲתָה הָאִשָּׁה שֶׁאֵינָה נִסְתֶּרֶת עוֹד, נִגְּשָׁה בִּרְעָדָה וְנָפְלָה לְפָנָיו, וּבְאָזְנֵי כָּל הָעָם סִפְּרָה מַדּוּעַ נָגְעָה בּוֹ, וְכִי נִרְפְּאָה מִיָּד. 48 אָמַר לָהּ יֵשׁוּעַ: "אֱמוּנָתֵךְ הוֹשִׁיעָה אוֹתָךְ, בִּתִּי, לְכִי לְשָׁלוֹם." (לוקס ח)
אם זה פחות מדבר אליך דת, זה פשוט אומר להתחיל להתעודד ולראות בכל זאת את האור במצב שלך. הכי מדוייק שאני מצליח כרגע לתאר את זה, זה להבין אולי את ההבנות הבאות:
- להבין שהמצב שלך יכול להתהפך מאוד מהר בכל זמן. ההברקה שאתה מחפש יכולה להיות מעבר לפינה.
- להבין שאתה בטוח לא היחיד ולא הראשון במצבך.
- לנצל את העונה כדי להתחזק נפשית. לא קורה כרגע בשבילך כלום (ככה לפחות אתה חושב ותופס דרך החושים המוגבלים שלך). אז, זה הזמן דווקא לעבוד על הפן הנפשי הזה. כי ברגע שיגיע הגל שירים אותך, אז אתה תיסחף חזרה לתוך הזרימה של החיים עד המשבר הבא. לחזק את ההבנות האלה שאתה פשוט עובר תקופה, ואולי היא אפילו לא תהיה קצרה כמו שהיית רוצה.
- להבין שאם משהו לא קרה בשבילך, אז כנראה זה ממילא לא היה מתאים לך (או לא מתאים באותה עת). אבל להבין את זה במובן החיובי, לא במובן של מרמור. אולי להשתלב בתחום הדיזיין זה לא בשבילך השנה, אלא במועד אחר. והשנה, אתה רק צריך לרפא את הנפש שלך ולהתאפס קצת. להפסיק להיות ממורמר ונואש כל היום.
אני סתם כותב את הדברים האלה מהראש, אין לי איזה רשימה מוכנה. לא נעים לי להישמע כמו הדתיים, כי אני לא כזה, אבל זה מאוד מזכיר לי את הגישה של רבי נחמן מברסלב, עם הסלוגן שלו ש-״אין יאוש בעולם כלל״. אולי הוא הקואוצ׳ר המודרני הראשון חחח...
אבל זה לא רק דברים שצריך להבין שכלית - אלא צריך שזה ישב בתת-מודע. כי להבין את זה שכלית זה לא חוכמה.
אני בנאדם מאוד רציונלי ולקח לי איזה שני עשורים להבין את זה, שלא תחשוב חס חלילה שאני מדבר אליך שלא בגובה-עיניים.