• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

הגעתי לעצמאות כלכלית. מה עושים עכשיו?

• פותח הנושא MMM
  • פורסם בתאריך
אם כבר להיפך.. מלגלגים על אנשים עובדים.
מסכים שראיתי פה גם לגלוגים מהסוג הזה שאיני מסכים איתם. נקודה.

אבל
@breezblock פיספסת , פיספסת ....
ואת\ה יודע\ת :) שאני יכול לחפש ציטוטים.
אולי , ובלי להעליב (באמת , באמת) הגמל לא תמיד רואה את דבשתו.
יש התנשאות מאוד מורגשת בהצעות כגון אלו

http://www.hasolidit.com/kehila/thr...-הייתם-מתכננים-לפרוש.3562/page-11#post-123895
למי שרוצה לפרוש מוקדם.

זה בניגוד חמור לאתיקה של עורכי דין ;)
יש בזה משהו. עורכי הדין החברתיים הן הם בדרך כלל כאלו מלכתחילה ולא כרישים שעברו השתלת מצפון

זה רוח המייסדת, הבלוג שלה מלא בכך
כמו שכתבת : הבלוג שלה.
אני יכול אולי למצוא כמה ציטוטים שיכולים אולי לראות שהיא חוזרת (קצת :) ) מהרוח הזו ... אבל לא זו הנקודה.
הנקודה היא שתרבות שלנו עבודה היא במרכז ובשביל לייצור הייפ (hype) ולעודד את אלו , שלא כמוך , לא שפר גורלם לאהוב את עבודתם או כל עבודה אחרת צריך להשתמש בחוק השלישי של ניוטון -->
For every action, there is an equal and opposite reaction.

זה אולי מה שמושך קוראים גם אם אם זה מוקצן ולא לרוחי.
בשלב מאוחר יותר אולי מבינים ש
"ליגלוג על הדת(**) הוא לנוער , סימפטום של דמיון ננסי."
בין אם זו דת העבודה ו\או הצריכה ובין אם זו דת הפרישה.

ועכשיו , אחרי שהסתבכתי עם כולם.
אני הולך :)
שבת שלום.
וחג שמח.

שלא כמוך , לא שפר גורלם לאהוב את עבודתם
יש לך נטיה להמציא טענות ולתקוף אותן להנאתך בלי לדעת דבר על הכותב.

1. ציינתי עובדה (שהבלוג מלא בדימויים מעולם בעלי החיים ביחס לעובדים, שזה דה-הומניזציה של פעילות אנושית שאינה מסוכנת לזולת בהגדרה (לא מדבר על מה עושים בעבודה)
2. התגובה היתה ל @breezblock ולא ברור לי הטיקבוק שלך
3. באמת שלא אכפת לי מי עובד ומי לא עובד ומי מרגיש טוב עם עצמו ולמה ומי מרגיש מתוסכל/משועמם ולמה

נערך לאחרונה ב:
מלגלגים על אנשים עובדים.
אני לא מלגלגת על אנשים שרוצים לקום בבוקר ולעשות דברים פרקטים, בין אם זה עבודה או התנדבות או יצירה או ספורט או ניקיון, אלא תוהה האם אותם אנשים היו עושים זאת גם ללא צורך ביצירת משמעות (שהיא בעיניי מלאכותית).
כשבחנתי על עצמי מה המשכתי לעשות אחרי שביטלתי את המשמעות מחיי, ראיתי שנשארו מעט מאד עשיות (ובתדירות קטנה בהרבה). עם כל זאת, חיי לא הפכו לשעמום מונוטוני ואני לא מבלה חצי מהיום במיטה.

אני לא מלגלגת על אנשים שרוצים לקום בבוקר ולעשות דברים פרקטים, בין אם זה עבודה או התנדבות או יצירה או ספורט או ניקיון, אלא תוהה האם אותם אנשים היו עושים זאת גם ללא צורך ביצירת משמעות (שהיא בעיניי מלאכותית).
כשבחנתי על עצמי מה המשכתי לעשות אחרי שביטלתי את המשמעות מחיי, ראיתי שנשארו מעט מאד עשיות (ובתדירות קטנה בהרבה). עם כל זאת, חיי לא הפכו לשעמום מונוטוני ואני לא מבלה חצי מהיום במיטה.
מה פירוש מלאכותית? ברור שהיא סובייקטיבית לגמרי אבל למה מלאכותית?

@גרהם, למה?
מה זה שונה מרו"ח/חשמלאי/מימוש זכויות או כל סיוע מקצועי אחר?
לא יודע כי לא מכיר רואי חשבון וחשמלאים חברתיים.
לגבי עריכת דין, זה מקצוע שבדרך כלל יש בו צורך במצבי קונפליקט. פחות מושך אנשים שהייעווד שלהם לעזור לזולת אבל כמובן שיש גם עורכי דין כאלו וחלקם מוותרים על הרבה כסף כדי לישון טוב עם עצמם. וניתן למצוא משמעות גם לא דרך העזרה לזולת.

חזרת להיות גבר? :>
בכל אופן, צריך לברר עם @גרהם למה הוא התכוון כי הוא זה שטען שהעבודה נותנת משמעות.
כפי שכתבתי זה סובייקטיבי.
קבלן מרגיש שהוא יוצר דבר חדש ובונה את הארץ, רופא מומחה לפריון יוצר חיים שבלעדיו לא היו קיימים, עורך דין עוזר לצדק לצאת לאור, מתכנת יוצר כלי שמשפר לאנשים איכות חיים או ניצול זמן. אין סוף לדוגמאות.
זו משמעות שנפרדת מהתחושה הטובה של מיצוי יכולות ולא קל להשיג דבר דומה מחוץ למסגרת העבודה.

קבלן מרגיש שהוא יוצר דבר חדש ובונה את הארץ, רופא מומחה לפריון יוצר חיים שבלעדיו לא היו קיימים, עורך דין עוזר לצדק לצאת לאור, מתכנת יוצר כלי שמשפר לאנשים איכות חיים או ניצול זמן. אין סוף לדוגמאות.
למען האמת מעולם לא פגשתי בקבלן, רופא, עו"ד או כל בעל מקצוע רווחי אחר שאמר לי שכך הוא מרגיש. רובם בחרו במה שיביא להם את מירב ההתפרנסות בתחום שהם חושבים שיצליחו למקסם את כישוריהם לצורך כך. את מי שאני מיודדת איתו שאלתי על זה. השאר פשוט מתנהגים כך (שופוני או חשיבות עצמית).
כן נתקלתי באמירות האלו בראיונות לתקשורת או כל סוג של יח"צ.
אתה עו"ד, נכון? אתה עוזר לצדק לצאת לאור? יש קשר בכלל בין חוק וצדק? אם יבוא אליך לקוח גנב, רוצח או אנס, מתפקידך להגן עליו בלי קשר לצדק.

חזרת להיות גבר?
לפעמים אין ברירה.

אני לא לגמרי סגור על הכוונה שלכם, אני לא יודע אם מה שאני עושה, לפרנסתי ולהנאתי מעניק לי משמעות.
אני כן יכול לומר בוודאות שזה מעניק לי סיפוק.
גם אם אני לא נהנה מהעבודה עצמה (הרבה פעמים מדובר ברצף פעולות סיזיפיות ומשעממות), אני בדרך כלל נהנה מהפירות שלה.. או מהתוצר, כי יצרתי משהו יפה או מועיל, או מהכסף שהיא הכניסה לי שאני יכול לנצל לתחביבי, או לחיסכון עתידי למען מטרה נחשקת בעייני.
בנוסף, אני אדם הישגי ומוחצן. כשמפרגנים או מחמיאים לי, אני מבסוט, ומכיוון שאני חי בעולם חומרי, כשמפרגנים לי בכסף על תוצר שהוא יפה ויש בו ערך, אני מבסוט שבעתיים.
האם זה מה שנקרא משמעות?

אני לא לגמרי סגור על הכוונה שלכם, אני לא יודע אם מה שאני עושה, לפרנסתי ולהנאתי מעניק לי משמעות.
זהו, שכנראה כל אחד מאיתנו מייחס כוונות אחרות לאותו מושג.
@סולידי דיבר על תחושת ערך עצמי, @גרהם דיבר על תחושת משמעות ואני מפקפקת בשני המושגים האלה.

ישנן תאוריות שקושרות בין המהפכה התעשייתית, ובמיוחד לאחר שכמות הייצור עלתה על הצרכים של האנשים, ובין פיתוח הרעיונות שיובילו את האנשים לצרוך יותר ויותר. כדי לצרוך יותר, אתה צריך להשתוקק ליותר וכדי להשתוקק ליותר אתה צריך שישכנעו אותך שאם רק תשיג את זה ואת זה (ואחר-כך את זה) תהיה מאושר/מסופק. ואחרי שהשגת את ההשתוקקויות שלך וגילית שלא הביאו לך את האושר המיוחל, יציעו לך את הדבר הבא. כל מחקר פסיכולוגי חדש מנוצל מיידית לטובת פירסום ושיווק שיגרום לך להמשיך במסע הלא נגמר של השתוקקות, שכמובן חייבת לעלות כסף ותצטרך לעמול בשבילה עד זיקנה.

@בת העמק ו @breezblock
ברור שאנשים מפיקים מהעבודה תחושת מיצוי כישורים וכבוד לסוגיו אבל יש כאלו שמפיקים גם תחושת משמעות.
אני יכול לספר עלי ועל חבריי, עובדי מדינה, ולהרגשתנו יש לעבודה שלנו משמעות בעיני אני תורם לחברה בה אני חי ועוזר לעצב מערכת שיש לה חשיבות חברתית רבה בעיני. ברור שקל לזלזל ולראות בכך סוג של יחצ, אבל כך נכון לגבי כל תחושה סובייקטיבית. דווקא הטענה שזה אפשרי רק במקצועות לא רווחיים היא הדורשת הסבר.
אגב לתחושת המשמעות יש מחיר כלכלי כבד במקרה שלי.

ובקשר להגנה על רוצחים ואנסים, רק מיעוט קטן מבין עורכי הדין עוסקים בכך. אני מניח שמבין אלו שבחרו בכך לחלקם יש תחושת משמעות שנובעת ממנה האישיות והערכים שלהם (סובייקטיבי, זוכרים?).

נערך לאחרונה ב:
דווקא הטענה שזה אפשרי רק במקצועות לא רווחיים היא הדורשת הסבר.
אגב לתחושת המשמעות יש מחיר כלכלי כבד במקרה שלי.
המשפט השני הוא בדיוק ההסבר למשפט הראשון. אנשים מוכנים להרוויח פחות כדי לעסוק במקצועות בהם יש יותר "משמעות" (למשל תרומה לזולת), לכן היצע וביקוש גורמים לכך שהמקצועות האלה יהיו פחות רווחיים.

המשפט השני הוא בדיוק ההסבר למשפט הראשון. אנשים מוכנים להרוויח פחות כדי לעסוק במקצועות בהם יש יותר "משמעות" (למשל תרומה לזולת), לכן היצע וביקוש גורמים לכך שהמקצועות האלה יהיו פחות רווחיים.
יש הרבה גורמים שמשפיעים. לא בטוח שלסניטר או למזכירה במשרד עו"ד יש יותר תחושת שליחות מרופא או עו"ד. אני מסכים שבמקצועות בהם יש מגע אישי ותחושה של סיוע לזולת קל יותר להבין את המשמעות שהעוסקים מוצאים בהם.
בכל מקרה מדובר בהכללות. פגשתי אנשים רבים שמרוויחים הרבה מאד כסף שיש להם תחושה חזקה של משמעות לעבודתם.

מדובר בהכללות. פגשתי אנשים רבים שמרוויחים הרבה מאד כסף שיש להם תחושה חזקה של משמעות לעבודתם.
אני לא טוענת שכל מי שמרוויח הרבה לא מוצא משמעות בעבודתו, אלא שבתפקידים שיש בהם הרבה פוטנציאל למשמעות, יש יותר אנשים שמוכנים לעבוד בשכר יותר נמוך, מה שגורם לכך שבתפקידים האלה השכר בפועל אכן יהיה נמוך יותר (בהשוואה לעבודה מקבילה עם פחות משמעות).

אז אני בן 32 , עובד בסטארט אפ ביוטכנולוגי בעבודת מחקר שנחשבת מבחינתי חצי תחביב כי אני קם בהתרגשות כל יום לעבודה ( כבר כמעט שלוש שנים).
עדיין רחוק מאוד מעצמאות כלכלית (חוסך בערך 60-70% מהכנסתי החודשית לא כולל קרן השתלמות ופנסיה, משקיע באפיקים סולידים אבל לא רק) אבל נראה לי שהדבר הכי חשוב הוא להנות מהדרך- מבחינתי יעד יעד יותר חשוב מפרישה מוקדמת...
זה שבן אדם עובד לא אומר שהוא לא יכול לפתח תחביבים אם זה אומר להשקיע בהם קצת כסף ולהתרחק ממועד הפרישה הרשמי.
אז איך אני ממליץ? קודם כל יוגה /מדיטציה - או גם וגם.
גלישה/ סאפ תחביבים שמעירים אותי ב6 בבוקר וגורמים לחייך כל היום.
בישול אפייה זה נהדר.
ותכלס כל נושא שאפשר ללמוד - אחד היעדים שאני לא מוצא להם זמן זה נגרות ובכלל בנייה בכל מיני צורות אלטרנטיביות כי לצערי אני מקבוצת האוכלוסיה שלא היו בSTATE OF MIND של דירה כהשדבר עוד היה סביר...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ט איך הגעתי ל30K בחודש בהייטק *בלי ללמוד תכנות* יומני מסע אישיים 60
M הגעתי להחלטה על התיק הראשון שלי שוק ההון 2
c881 אז הגעתי לנקודת הפקדה חודשית לפנסיה שיש לחלק את הסכום שוק ההון 40
O בדרך לעצמאות כלכלית.. הרהורים יומני מסע אישיים 34
T זוג סולידי עם שאיפות לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 13
S המסע לעצמאות כלכלית (בן 21) יומני מסע אישיים 32
השקעה לא מזל איזה משפט/מוטו מלווה אתכם לעצמאות כלכלית ? פוסטים מאיכות נמוכה 3
M החלום שלי לצאת לעצמאות כלכלית מתי זה יקרה?? יומני מסע אישיים 17
י התלבטות ביישום תיק ההשקעות שלי לעצמאות כלכלית שוק ההון 21
צ יציאה לעצמאות התפתחות אישית 2
F ספרות מומלצת לבניית תוכנית לעצמאות כלכלית התפתחות אישית 3
I הקרבות בדרך לעצמאות כלכלית אוף טופיק 4
F מה צריך ללמוד כדי להגיע לעצמאות פיננסית? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 29
C יומן מסע לעצמאות כלכלית לאדם הצעיר יומני מסע אישיים 7
ימבו סדר במוצרים פנסיונים | עצמאי בדרך לעצמאות כלכלית שוק ההון 13
אל ניניו הדרך שלי לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 73
S כמה שנים נותרו לכם לפרישה? (לעצמאות כלכלית) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 50
noamovich בן 21 מתחיל את הדרך לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 18
חסכונית חסכונית בדרך לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 64
ayeletavr מכשולים בדרך לעצמאות כלכלית - הרהורים פילוסופיים לקראת שבת יומני מסע אישיים 178
oz1987 מגיעים לעצמאות כלכלית - המומחים ממליצים צרכנות פיננסית 22
לא חשוב שמות מהן הסכומים שאמורים להיות בידינו כשאנו פוצחים במסע לעצמאות כלכלית? יומני מסע אישיים 8
נ מפת חום לעצמאות כלכלית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 28
B הגעתם לעצמאות כלכלית, מה הלאה? התפתחות אישית 12
O משיכת כספי הפנסיה בזמן היציאה לעצמאות כלכלית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 44
H מחפשת את הדרך הנכונה להתחיל את החיים בשביל להגיע לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 49
מתכנת עדכון אישי: שלב שני בדרך המובילה לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 34
D יעד לעצמאות יומני מסע אישיים 52
S המסע שלי לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 15
הסולידית "99 טיפים לעצמאות כלכלית" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
rina מבלבול לבהירות ועד לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 61
B הדרך לעצמאות הכלכלית שלי מתחילה כאן. עזרו לי. שוק ההון 22
צ מחייל בודד לעצמאות כלכלית - אי שם בגיל 50 יומני מסע אישיים 16
ארגמן התמודדות של מס הכנסה עם מי שמגיע לעצמאות כלכלית צרכנות פיננסית 17
A מעבר לקטנוע חשמלי - כדאיות כלכלית לעומת חסרון טווח הנסיעה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
N קנית דירה ראשונה למגורים - התאבדות כלכלית או החלטה חכמה? נדל"ן 8
ס יומן מסע בדרך לחירות כלכלית יומני מסע אישיים 11
W זוג בני כמעט 30 שרוצים להתפתח כלכלית- חוסכים כל חודש 14 אלף ורוצים להשקיע שוק ההון 12
whybe יעוץ השקעות בראי עצמאות כלכלית פוסטים מאיכות נמוכה 5
P מדד איכות חיים 2020 (למ"ס) - שביעות רצון כלכלית אוף טופיק 0
A התנהלות כלכלית הורה מזדקן אוף טופיק 13
אחת שרוצה לדעת מחיילת לעצמאית (כלכלית) יומני מסע אישיים 27
P חשבתם פעם להצביע לפי מדיניות כלכלית ? פוסטים מאיכות נמוכה 32
M רכישת רכב. מה הדבר הנכון כלכלית? צרכנות פיננסית 18
M מסודר כלכלית ואלהורי - מתקשה למצוא משמעות בחיים התפתחות אישית 86
L באמת יש התאוששות כלכלית? לפעמים נדמה שלא פוסטים מאיכות נמוכה 8
M עשיתי תוכנית כלכלית, לפני שמתחיל רוצה לוודא שלא טעיתי בדרך שוק ההון 25
S עצמאות כלכלית ממשכורת של מורה? האמנם? יומני מסע אישיים 139
Homer המשך הפרשה לפנסיה גם לאחר עצמאות כלכלית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 16
אגוז_קוקוס לקיחת אחריות כלכלית לקראת ילד ראשון יומני מסע אישיים 44