• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

הגעתם לעצמאות כלכלית, מה הלאה?

• פותח הנושא פותח הנושא brest
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

brest

משתמש רגיל
דירוג
132
לא מזמן היה לי פה נושא שנמחק על רעיון לעסק ואפילו כתבתי על הימים הראשונים איך התחלתי.
נראה לי שעברו 3-4 חודשים מאז, ומה שקרה זה שזה סוג של התפוצץ (בצורה חיובית) ואפילו עברתי את המטרות הגרנדיוזיות שהצבתי לעצמי.

אני עוד מעט בן 24 ואני עצמאי כלכלית. יש לי הכנסה פסיבית (יחסית) מאוד גדולה.

יש פה הרבה אנשים עם יותר ניסיון חיים ממני
סתם ככה, אני אוהב לשמוע מאנשים אחרים עם ניסיון חיים- מה הייתם עושים במקומי?
לא בקטע הפיננסי של איך לנהל את הכסף, יותר ברמה של מה הייתם עושים הלאה בחיים? אני ברצינות במקום דיי מוזר עכשיו שלא חשבתי שאהיה בו כל כך מוקדם. אין לי עבודה ללכת אליה או משכנתא לשלם או איזשהי מחויבות כלשהי. שום מסגרת. מצד אחד כל האופציות פתוחות מצד שני לא יודע מאיפה להתחיל בכלל.

thoughts? (לצורך העניין תחשבו שיש לכם 6 ספרות בחודש הכנסה אחריי מיסים, מה לעזזאל הלאה?)

לא מזמן היה לי פה נושא שנמחק על רעיון לעסק ואפילו כתבתי על הימים הראשונים איך התחלתי.
נראה לי שעברו 3-4 חודשים מאז, ומה שקרה זה שזה סוג של התפוצץ (בצורה חיובית) ואפילו עברתי את המטרות הגרנדיוזיות שהצבתי לעצמי.

אני עוד מעט בן 24 ואני עצמאי כלכלית. יש לי הכנסה פסיבית (יחסית) מאוד גדולה.

יש פה הרבה אנשים עם יותר ניסיון חיים ממני
סתם ככה, אני אוהב לשמוע מאנשים אחרים עם ניסיון חיים- מה הייתם עושים במקומי?
לא בקטע הפיננסי של איך לנהל את הכסף, יותר ברמה של מה הייתם עושים הלאה בחיים? אני ברצינות במקום דיי מוזר עכשיו שלא חשבתי שאהיה בו כל כך מוקדם. אין לי עבודה ללכת אליה או משכנתא לשלם או איזשהי מחויבות כלשהי. שום מסגרת. מצד אחד כל האופציות פתוחות מצד שני לא יודע מאיפה להתחיל בכלל.

thoughts? (לצורך העניין תחשבו שיש לכם 6 ספרות בחודש הכנסה אחריי מיסים, מה לעזזאל הלאה?)

ההצעה שלי היא לשכוח מההכנסה הפסיבית - כלומר לנתב אותה לתיק השקעות פסיבי מגוון לטווח ארוך, או לקנות דירה עם משכנתא ולנתב הכסף להחזר המשכנתא, ולהתחיל החיים מחדש , עם מיזם חדש, או מקצוע חדש.

אל תתפתה לבזבז אותו.

ההצעה שלי היא לשכוח מההכנסה הפסיבית - כלומר לנתב אותה לתיק השקעות פסיבי מגוון לטווח ארוך, או לקנות דירה עם משכנתא ולנתב הכסף להחזר המשכנתא, ולהתחיל החיים מחדש , עם מיזם חדש, או מקצוע חדש.

אל תתפתה לבזבז אותו.
דירה - אני פשוט לא רואה צורך בכאב ראש הזה. ואני אפילו לא צריך משכנתא (במידה וזו דירה להשקעה ולא למגורים). אני צעיר, אין לי אישה וילדים, אין לי סיבה להיות תקוע בדירה. ולקנות דירה בתור השקעה זה חד משמעתית תהיה החלטה מפגרת מצידי.
אגב לא עשיתי אקזיט חד פעמי. יש לי עסק שמתפקד, זה מאוד שונה. ככה שאני לא יכול "לבזבז אותו".

ולא בא לי על מיזם חדש. כבר שנים שאני קורע את התחת ב-"מיזמים" שונים. אני גם בספק שאצליח לעשות משהו יותר רווחי ממה שאני עושה כעת.

באופן כללי, אני מאוד בטוח בגישה שלי כלפיי כסף והדרך שלי להשקיע אותו (לא תיק השקעות או נדלן או כל דבר אחר שאין לי יתרון משמעותי על אף אחד אחר בו),

אני יותר מחפש דעות מה הייתם עושים במצב שהייתם צעירים וחופשיים כלכלית, מה הייתם עושים בהיעדר מסגרת ושכל האפוציות פתוחות?

אני מציע לך לנשום עמוק ולהירגע לפני שאתה חושב על הפנסיה.
אין לי מושג איזה עסק פתחת אבל חודשיים שלוש זה לא אנדקציה לכלום, במידה ועלית על רעיון מבריק על תשכח שאין לך פטנט רשום ומערכת שבנית תוך זמן כ"כ קצר ומכניסה כ"כ הרבה כסף אפשר כנראה לשכפל בקלות(בטח יותר קל מהעבודה שאתה עשית רק צריך להעתיק)
אני מציע שתתרכז בלפתח את העסק שלך ולשמור אותו רווחי לאורך זמן ולהשקיע בנתיים את הרווחים באפיקים אחרים.
יכול להיות שאני בכלל לא בכיוון כי אין לי מושג מה בדיוק אתה עושה אבל מקווה שנתתי לך נקודות למחשבה.

אגב לא עשיתי אקזיט חד פעמי. יש לי עסק שמתפקד, זה מאוד שונה. ככה שאני לא יכול "לבזבז אותו".

אז אולי תעבוד בעסק ותפתח ותרחיב אותו?

אני יותר מחפש דעות מה הייתם עושים במצב שהייתם צעירים וחופשיים כלכלית, מה הייתם עושים בהיעדר מסגרת ושכל האפוציות פתוחות?

אני לא מבין את השאלה. כל חייל משוחרר הוא בעצם בסיטואציה הזאת, לא? האם הכסף משנה את מצבך? לדעתי לא.

אני מציע לך לנשום עמוק ולהירגע לפני שאתה חושב על הפנסיה.
אין לי מושג איזה עסק פתחת אבל חודשיים שלוש זה לא אנדקציה לכלום, במידה ועלית על רעיון מבריק על תשכח שאין לך פטנט רשום ומערכת שבנית תוך זמן כ"כ קצר ומכניסה כ"כ הרבה כסף אפשר כנראה לשכפל בקלות(בטח יותר קל מהעבודה שאתה עשית רק צריך להעתיק)
אני מציע שתתרכז בלפתח את העסק שלך ולשמור אותו רווחי לאורך זמן ולהשקיע בנתיים את הרווחים באפיקים אחרים.
יכול להיות שאני בכלל לא בכיוון כי אין לי מושג מה בדיוק אתה עושה אבל מקווה שנתתי לך נקודות למחשבה.
אם מישהו אחר היה כותב כזה דבר גם אני הייתי חושב כמוך. אבל זה לא המקרה.
זה לא רעיון מבריק שהוצאתי משום מקום, לא המצאתי את הגלגל, אני העתקתי ממקור אחר ושיפרתי המון המון. העסק ממשיך לצמוח מיום ליום לכמובן. זה לא פטנט, זה משהו שיש בישראל לפחות 50 חברות שיושבות בתל אביב ומתעסקות. אני פשוט עקפתי אותם בגלל יתרון מסויים שיש לי. אין על מה לרשום פטנט פה אני לא עושה שום דבר מיוחד. כל עסק אפשר לסכם שזה בסה"כ arbitrage. אתה קונה תפוח בשקל ומנסה למכור ב2 שקל. כנל מה שאני עושה, בערך.

ואגב גם הורים שלי למשל מציקים לי "תקנה דירה זה הכי טוב" - אבל כמו שאני אומר להם "הייתי מספיק חכם לעשות את הכסף בלי עצות, בבקשה אל תייעצו גם איך להשתמש בו"

ברור שאני ממשיך להרחיב ולגדול, אבל זה לא שאני צריך לשבת על זה 16 שעות ביום כמו פעם. אני דיי מכור לעבודה למען האמת וזה למה אני מחפש לגוון קצת.
אני לא מבין את השאלה. כל חייל משוחרר הוא בעצם בסיטואציה הזאת, לא? האם הכסף משנה את מצבך? לדעתי לא.
לדעתי כן. גם אני הייתי חייל משוחרר וזה מאוד שונה. וזה לא רק עניין הכלכלי, זה גם עניין של יש לי מסלול ברור של "קריירה" = יזם. ה"קריירה" הזאת הובילה אותי כבר לאנשהו בחיים. חיילים משוחררים (כולל אני בזמנו) לא ממש סגורים מה הם רוצים מעצמם בכלל. זה מאוד שונה.

אבל שוב, זה חוזר להצעות פיננסיות של מה לעשות. ודווקא פה אני מרגיש שאני חזק - ולא לשם רציתי לגרור את הדיון.

אם יש לך כסף ויש לך זמן אז תלך ללמוד משהו שמעניין אותך. יש המון אפשרויות ללמוד כל דבר שרק עולה בדעתך.

בספר של טים פרייס "ארבע שעות עבודה בשבוע" הוא מדבר על הדרך שבה הוא מעביר את הזמן. בשורה התחתונה הוא לוקח תחומים שמעניינים אותו וממשיך ללמוד ולהתפתח בהם (לדוג' ריקוד, כושר, בישול).

אם אתה משלב את הזמן הפנוי שלך יחד עם טכניקות למידה אגרסיבית כמו של סקוט יאנג אתה יכול להתפתח בכל תחום שמושך אותך
https://www.scotthyoung.com/blog/

שום דבר בחיים לא בטוח. אקסטרפולציה קדימה עד גיל 90 בהנחה שתמשיך לקבל אותו שכר כל חודש היא ללא ספק מדהימה (שקול לתיק פסיבי של 40 מיליון שח עם משיכה של 4% שנתי). אבל זה לא תיק פסיבי, ואין לך 40 מיליון. יש לך ברז מזומנים ומה שאתה צריך לעשות זה למלא דליים. הרבה מהם.
תמנע מסגנון חיים שמניח שזה ימשך לנצח או אפילו לזמן רב, תחסוך ותשקיע באיפיקים שאינם שותםים לאותם הסיכונים כמו מקור ההכנסה שלך (קרי לא אותה תעשיה).
*כש*מקור המזומנים הזה יפסק או יתדלדל, מה שישאר לך זה החסכונות שבנית עד אז.

לגבי מה לעשות עם החיים שלך? לא יודע. אבל אל תלחץ, תקרא את MMM (הוא כבר 11 שנים עצמאי כלכלית וכותב על מה עשה בזמן הזה), ואתה כבר תמצא מה ימלא לך את הזמן.

@brest, קודם כל, כל הכבוד!
בהנחה שההכנסה הפסיבית היא לנצח, לדעתי בשלב זה המטרה שלך היא להגדיל את רמת האושר שלך.

כמה הצעות:
1. התנדבות: אחרי שיש לך את כל הכסף שאתה צריך (ועוד קצת), הדרך להעלות את האושר שלך יכולה להיות ע"י נתינה. חפש ארגון שעוסק בפעילות שאתה רואה בה ערך והתנדב בו.
2. פילנטרופיה: בהמשך לסעיף הקודם, תרומה לארגונים שפועלים למען איכות הסביבה, ילדים עניים בארץ ובעולם, מלגות לסטודנטים מצטיינים שמתקשים כלכלית. רק תבחר.
3. טיולים בארץ: ממליץ על שביל ישראל. קח לך 3-4 חודשים ותהיה "שביליסט".
4. טיולים בעולם: לא לרוץ מאטרקציה לאטרקציה, הכוונה כאן היא לטיול ארוך בארץ זרה בה אתה חי כבן המקום. יש המון ארצות והמון עמים ואתה יכול לבלות כמה זמני חיים שלמים ועדיין לא לראות את הכל.
5. פוליטיקה: סוציאליסט בארון? ליברטריאן בינוני וסביר? בחר לך מפלגה ותתחיל לקדם את מה שאתה מאמין.
6. לימודים: לא בשביל ש"יהיה תואר", לא כדי לקדם את עצמך כלכלית אלא באמת כדי ללמוד ולחקור.
7. ספורט: ריצה, שחיה, ג'ודו, אייקידו, מרתון, טריאתלון, איש הברזל.
8. גיימינג: גם סוג של ספורט. אם אתה אוהב לשחק במשחקי מחשב תוכל להיות גיימר. נשמע כיף.
9. משפחה כבר הקמת? זה יכול להעסיק אותך לכמה עשרות שנים.

בהצלחה!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עש לילה הגעתם לגיל 65 - אבל בלי פנסיה. מה עכשיו? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 38
אנא-אל איך הגעתם לתחום? יומני מסע אישיים 28
Y בדרך לעצמאות כלכלית נדל"ן 4
F מעבר לעצמאות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y איך להגיע לעצמאות כלכלית? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
O בדרך לעצמאות כלכלית.. הרהורים יומני מסע אישיים 34
T זוג סולידי עם שאיפות לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 13
S המסע לעצמאות כלכלית (בן 21) יומני מסע אישיים 33
השקעה לא מזל איזה משפט/מוטו מלווה אתכם לעצמאות כלכלית ? פוסטים מאיכות נמוכה 3
M החלום שלי לצאת לעצמאות כלכלית מתי זה יקרה?? יומני מסע אישיים 17
י התלבטות ביישום תיק ההשקעות שלי לעצמאות כלכלית שוק ההון 21
צ יציאה לעצמאות התפתחות אישית 2
F ספרות מומלצת לבניית תוכנית לעצמאות כלכלית התפתחות אישית 3
I הקרבות בדרך לעצמאות כלכלית אוף טופיק 4
F מה צריך ללמוד כדי להגיע לעצמאות פיננסית? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 29
C יומן מסע לעצמאות כלכלית לאדם הצעיר יומני מסע אישיים 7
ימבו סדר במוצרים פנסיונים | עצמאי בדרך לעצמאות כלכלית שוק ההון 13
אל ניניו הדרך שלי לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 73
S כמה שנים נותרו לכם לפרישה? (לעצמאות כלכלית) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 50
noamovich בן 21 מתחיל את הדרך לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 18
חסכונית חסכונית בדרך לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 76
ayeletavr מכשולים בדרך לעצמאות כלכלית - הרהורים פילוסופיים לקראת שבת יומני מסע אישיים 178
oz1987 מגיעים לעצמאות כלכלית - המומחים ממליצים צרכנות פיננסית 22
לא חשוב שמות מהן הסכומים שאמורים להיות בידינו כשאנו פוצחים במסע לעצמאות כלכלית? יומני מסע אישיים 8
נ מפת חום לעצמאות כלכלית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 28
O משיכת כספי הפנסיה בזמן היציאה לעצמאות כלכלית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 44
H מחפשת את הדרך הנכונה להתחיל את החיים בשביל להגיע לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 49
M הגעתי לעצמאות כלכלית. מה עושים עכשיו? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 116
מתכנת עדכון אישי: שלב שני בדרך המובילה לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 34
D יעד לעצמאות יומני מסע אישיים 52
S המסע שלי לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 15
הסולידית "99 טיפים לעצמאות כלכלית" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
rina מבלבול לבהירות ועד לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 61
B הדרך לעצמאות הכלכלית שלי מתחילה כאן. עזרו לי. שוק ההון 22
צ מחייל בודד לעצמאות כלכלית - אי שם בגיל 50 יומני מסע אישיים 16
ארגמן התמודדות של מס הכנסה עם מי שמגיע לעצמאות כלכלית צרכנות פיננסית 17
D טיולים בחו'ל התנהלות כלכלית נכונה. צרכנות פיננסית 8
מ הערכת גובה מס רווחי הון במשיכה שנתית לאחר עצמאות כלכלית מיסים 10
ETF Shark דילמה כלכלית לגבי תואר בבאר שבע. התפתחות אישית 13
V פרשת דרכים כלכלית בעקבות זוגיות והקמת משפחה (אשמח להתייחסויות) יומני מסע אישיים 41
tomer111 למקרה קריסה כלכלית היכן הכי כדאי שהכסף יהיה? אוף טופיק 41
G עצה לגבי רכישת דירה ראשונה / התנהלות כלכלית נדל"ן 1
ח החלטת בית הדין בהאג והתארגנות כלכלית לקראתה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 12
A מעבר לקטנוע חשמלי - כדאיות כלכלית לעומת חסרון טווח הנסיעה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
N קנית דירה ראשונה למגורים - התאבדות כלכלית או החלטה חכמה? נדל"ן 8
ס יומן מסע בדרך לחירות כלכלית יומני מסע אישיים 15
W זוג בני כמעט 30 שרוצים להתפתח כלכלית- חוסכים כל חודש 14 אלף ורוצים להשקיע שוק ההון 12
whybe יעוץ השקעות בראי עצמאות כלכלית פוסטים מאיכות נמוכה 5
P מדד איכות חיים 2020 (למ"ס) - שביעות רצון כלכלית אוף טופיק 0
A התנהלות כלכלית הורה מזדקן אוף טופיק 13

נושאים דומים

Back
למעלה