היי,
הקדמה
אני בשנות ה20 המוקדמות.
עשיתי הון יחסית (לגילי) גדול של כ600 אלף שקל ללא עזרה חיצונית או משפחתית. הכל בכוחות עצמי.
ימים ללא שינה וכמה עבודות במקביל עזרו לי להגיע למשכורות גבוהות של כ40K-80K (ברוטו) בחודש לתקופה מסוימת (rat-race).
בשינוי ניגודי ענק, מצאתי את עצמי מבחירה עם עבודה לא רווחית בטווח הקצר בו אני מרוויח סכום של כ-17K ש"ח ברוטו חודשי אשר נכנס לחשבון העסקי שלי - דבר שלא ניתן להוציא בקלות.
הטריגר להתבגרות כלכלית
לא מזמן קניתי דירה בישראל בשווי של כ1,500,000 ש"ח ושילמתי כ500K מן הכסף כמקדמה עבור הפרויקט.
הפרויקט יהיה מוכן רק בעוד של כשנה וחצי, מה שאומר שיש לי מעט זמן לגייס כסף בשביל שאני אוכל לכסות כמה שאפשר מהחוב המצטבר.
בחרתי לא להעביר את כלל הסכום שהצלחתי לחסוך כהון ראשוני עבור קניית הדירה, אלא לקחת סכום של כסף ולמנף אותו לצרכי השקעות נוספות כדרך שתעזור לי לכסות בעתיד את תשלום הדירה/משכנתא ועוד.
מצב ראשוני
יש בידי חברה בע"מ בבעלות מלאה, עם סכום כסף של כ200K ש"ח שקיים בתוך החברה, עד עכשיו לא הוצאתי אף כסף מתוך החברה אך כרגע המצב שונה ובעתיד רוב הסיכויים שאצטרך לקחת משכנתא, לכן בחרתי להוציא משכורת בשביל זרם מזומנים חיובי בחשבוני הפרטי.
ע"פ הדברים הנ"ל, יש בידי סכום של כ100K ש"ח בחשבוני הפרטי.
אסטרגיות:
הפרוטפוליו שלי יהיה בנוי ממניות ואג"חים/נדלן באירופה כרשת גידור.
אני לא מתכוון לפתור את הבעיות לבדי, אני לא מוכן לקחת סיכונים מכיוון שהידע שלי נורא דל בנושא ההשקעות.
יש אנשים המלומדים ומנוסים ממני ולכן אני אעזר בהם בשביל לקחת את ההחלטות הנבונות ביותר.
הקדמה
אני בשנות ה20 המוקדמות.
עשיתי הון יחסית (לגילי) גדול של כ600 אלף שקל ללא עזרה חיצונית או משפחתית. הכל בכוחות עצמי.
ימים ללא שינה וכמה עבודות במקביל עזרו לי להגיע למשכורות גבוהות של כ40K-80K (ברוטו) בחודש לתקופה מסוימת (rat-race).
בשינוי ניגודי ענק, מצאתי את עצמי מבחירה עם עבודה לא רווחית בטווח הקצר בו אני מרוויח סכום של כ-17K ש"ח ברוטו חודשי אשר נכנס לחשבון העסקי שלי - דבר שלא ניתן להוציא בקלות.
הטריגר להתבגרות כלכלית
לא מזמן קניתי דירה בישראל בשווי של כ1,500,000 ש"ח ושילמתי כ500K מן הכסף כמקדמה עבור הפרויקט.
הפרויקט יהיה מוכן רק בעוד של כשנה וחצי, מה שאומר שיש לי מעט זמן לגייס כסף בשביל שאני אוכל לכסות כמה שאפשר מהחוב המצטבר.
בחרתי לא להעביר את כלל הסכום שהצלחתי לחסוך כהון ראשוני עבור קניית הדירה, אלא לקחת סכום של כסף ולמנף אותו לצרכי השקעות נוספות כדרך שתעזור לי לכסות בעתיד את תשלום הדירה/משכנתא ועוד.
מצב ראשוני
יש בידי חברה בע"מ בבעלות מלאה, עם סכום כסף של כ200K ש"ח שקיים בתוך החברה, עד עכשיו לא הוצאתי אף כסף מתוך החברה אך כרגע המצב שונה ובעתיד רוב הסיכויים שאצטרך לקחת משכנתא, לכן בחרתי להוציא משכורת בשביל זרם מזומנים חיובי בחשבוני הפרטי.
ע"פ הדברים הנ"ל, יש בידי סכום של כ100K ש"ח בחשבוני הפרטי.
אסטרגיות:
- לעשות הלוואת בעלים לחשבון החברה ולצבור סכום של כ-300K ש"ח דבר אשר יפתח בפני כלים פיננסים גדולים יחסית להשקעה (נדלן - כרשת גידור).
הפרוטפוליו שלי יהיה בנוי ממניות ואג"חים/נדלן באירופה כרשת גידור.
- להשאיר את ה200K ש"ח בחשבון העסקי וליצור פרוטפוליו שבנוי ממניות ואגח. להשקיע את ה100K בחשבון הישראלי בפרוטפליו מעט שונה בשביל לא להשים את כל הביצים בסל אחד.
- למצוא יועץ פיננסי שידע לתת לי את היעוץ היעיל ביותר (בבקשה לא לפנות אליי בפרטי ולא לשלוח לי המלצות ליועץ).
- לחשוב על דרכי השקעות אחרות שיכולות להיות רלוונטי
- אבקש העלאה למשכורת גבוהה יותר + נגזרות חשובות (חשבתי על אסטרגיה מבריקה בשביל להשיג את זה, במידה וזה יצא לפועל זה יהיה מגניב). אני יודע מה אתם אומרים, 80K בחודש לשנה וחצי יסדרו אותי, אבל מדובר ביכולות שהם מעבר לכסף, יכולות שכדאי להשקיע בהם לעתיד טוב יותר.
- אגדיל את הפרויקטים השונים שלי לצורך הכנסות גדולות יותר
אני לא מתכוון לפתור את הבעיות לבדי, אני לא מוכן לקחת סיכונים מכיוון שהידע שלי נורא דל בנושא ההשקעות.
יש אנשים המלומדים ומנוסים ממני ולכן אני אעזר בהם בשביל לקחת את ההחלטות הנבונות ביותר.
נערך לאחרונה ב: