• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

התלבטות ביישום תיק ההשקעות שלי לעצמאות כלכלית

יושב על הגדר

משתמש סולידי
דירוג
24
שלום לכולם!
רקע:
בן 25, הכנסה 9K, ושיעור חיסכון של כ4K בחודש
נכסים:
* 30K בקרן פנסיה, 5K בקופת גמל להשקעה (פתחתי בגלל הזדמנות מפתיעה לדמי ניהול של כ-0.3), קרן השתלמות שנפתחה השנה ועדיין אין בה סכום משמעותי.
מרבית ההון שלי (100K) נמצא כרגע בעו"ש (לצערי) ואותו אני מתכוון להעביר בהדרגה לתיק ההשקעות.

אחרי מספר חודשים שאני קורא בפורום ובבלוג אני מרגיש שאני דוחה את טבילת האש שלי וגורם ליותר נזק מאשר תועלת ולכן כתבתי לעצמי חוזה אישי בנוגע לתיק ההשקעות ומטרותיו.
תיק ההשקעות:
ישנן מספר מטרות לתיק
* השגת עצמאות כלכלית, במקרה הגרוע ביותר אסתפק בהגעה ליעד בעוד כ25 שנה (בסימולציות התיקים מספקים את הסכום למשיכה של כ3% בשנה)
* מעוניין שהתיק יהיה כמה שיותר פסיבי מהצד שלי וכמה שפחות מסובך להבנה.
* דמי ניהול נמוכים ככל שאפשר בעל פיזור מקסימלי
* צמצום מיסים לסוגיהם

רציונאל הפיזור בתיקים
אני מתלבט לגבי חלוקת הנכסים של תיק, אני לא יודע מהי סיבולת הסיכון האמיתית שלי מכיוון שלא חוויתי מחיקה גדולה של הנכסים שלי מצד אחד, אך מצד שני אני צעיר ולפחות ב5 שנים הקרובות לא תהיה השפעה נוראית גם אם כל התיק ימחק.
הערכה הנוכחית שלי היא שאסתדר בצורה טובה עם מחיקה של כ-25% מערך התיק

הרצתי סימולציה על מספר תיקים ואני עדיין לא בטוח מי מהם יהיה עדיף במבחן המציאות (נוחות תפעול, דמי ניהול וכו' - לא מבחינת תשואה עתידית)
אשמח לשמוע את חוות דעתכם לגבי התיקים אשר בניתי:

תיק מבוסס על תיק כל העונות של ריי דליו -
30% מניות | 40% אגח ארוך טווח | 15% אג"ח טווח בינוני | 7.5% זהב | 7.5% סחורות
הקצאת נכסים:
1. VTI 15%
2. VSUX 15%
3. 40% תכלית TTF 00 שקליות ריבית קבועה ממשלתיות +5 שנים
4. 15%תכלית TTF (00) שקליות ריבית קבועה ממשלתיות 2-5 שנים
5. 7.5% GLD - זהב
6. 7.5% DBC - סחורות
הסימולציה בלינק הזה
* הבעיה העיקרית שלי בתיק הזה היא צורת ההשקעה בסחורות וזהב

תיק מבוסס שוקולד מריר 60% -
60% מניות | 40% אג"ח
הקצאת נכסים:
1. VTI 30%
2. VSUX 30%
3. 20% תכלית TTF 00 שקליות ריבית קבועה ממשלתיות +5 שנים
4. 20% תכלית TTF (00) צמודות מדד ממשלתיות 5-10 שנים
הסימולציה בלינק הזה
* הבעיה העיקרית שלי בתיק זה היא חשיפה גבוהה יותר למניות מאשר תיק כל העונות.
מהסימולציה שמתי לב שהסיכוי להפסד של מעל ל15 אחוז משווי התיק הוא לא בהרבה יותר גבוה מזה של תיק כל העונות אך התשואה עדיפה.

האופציה האחרונה שאני רואה היא להתחיל מתיק שוקולד מריר 70% בהרכב נכסים זהה לזה של ה60% ובמידת ואני רואה שאני לא עומד בסיכון אז להוריד את האחוזים ל60%. (לא חושב שזאת אופציה מוצלחת במיוחד כי יש סיכוי שאמכור בהפסד במהלך נפילה חדה של השוק)

הנחות בנוגע לצורת ההשקעה בכל התיקים:
* הפקדה ראשונית של 20K כדי להתרגל לקונספט ולראות את דפוסי ההתנהגות שלי בעקבות ההשקעה
* בכל רבעון מזרים 10K בשנה הקרובה (בתקווה שיותר מזה בשנים הבאות) ומאזן את התיק בעזרת סכום זה.
* פעם בשנה במידה והתיק יצא לגמרי מאיזון (מעל 25 אחוז סטייה של רכיב מסוים) אאזן באמצעות מכירת הנכסים שעלו בהתאם.
* במהלך השנה הקרובה אני מתכנן להעביר בהדרגה את הכסף מהעו"ש לתיק ההשקעות ככל שאתרגל לרעיון ולשמור ממנו רק את הסכום המיועד לקופת חירום
* כאשר יהיה לי סכום מספק לIRA בקרן השתלמות שלי אאזן את התיק בצורה בה המניות יושקעו בקרן ההשתלמות ושאר הנכסים היציבים יותר יושקעו בתיק השקעות אישי
* כרגע אין לי תוכנית לקופת הגמל שלי - לא יודע האם לסגור או למשוך אותה כמו שהיא

התלבטויות:
1. זאת ההשקעה הראשונה שלי בצורה עצמאית, אני מתכנן לפתוח את התיק בבנק ולאחר שיצטבר סכום מספיק גדול (50K? 100K?) להעביר לבית השקעות - האם התהליך הזה גורר עלויות משמעותיות כלשהן?
אני שוקל לעבור בעתיד ***, האם העברת התיק אליהם ספציפית כרוכה בעלויות משמעותיות?

2. אני לא בטוח בנוגע לאג"ח אותן בחרתי ולא יודע בדיוק איזה אלטרנטיבות טובות יש במקומן - אשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי או לפרט יותר בנושא

3. בנוגע לVTI + VXUS - בחרתי כרגע לחלק אותן שווה בשווה ובמידה ובשלב מסוים תהיה נטייה משמעותית לשוק מסוים אז אאזן בהתאם

4. בחרתי ב VTI + VXUS ולא ב-blackrock בגלל שבשלב זה בחיי אני לא חושש ממס ירושה, האם יש עוד משהו שעלי לשקול בנושא זה?

אני בעיקר מחפש חיזוק לכיוון אחת מתוכניות ההשקעה שתספק לי אישור פנימי שאני יכול להתחיל במסע.
האם הייתם מבצעים דברים אחרת? האם ניירות הערך שבחרתי מתאימים? אשמח לשמוע מה דעתכם
תודה רבה על העזרה, מעריך את זה מאד

הסימולציה
בסימולציה יש אג"ח אמריקאי, קשה להשליך מזה על אג"ח ישראלי (חוץ מזה שקשה להשליך מהתנהגות העבר של אג"ח להתנהגות העתידית שלו).
זה לא ארוך.
כאשר יהיה לי סכום מספק לIRA בקרן השתלמות שלי אאזן את התיק בצורה בה המניות יושקעו בקרן ההשתלמות
זה אפשרי גם בלי IRA.
אני שוקל לעבור בעתיד ***, האם העברת התיק אליהם ספציפית כרוכה בעלויות משמעותיות
לא יותר מהעברות אחרות. בבנקים זה מפוקח לדעתי, ובכל מקרה כדאי לברר כשפותח תיק.
האם יש עוד משהו שעלי לשקול בנושא זה?
כן. לטווח ארוך מאוד, לאיריות יש יתרון של דחיית מס חלקית על דיבידנדים (תוכל למצוא על זה הרבה מידע בפורום אם עדיין לא נתקלת).
בנוסף, חלק מהאיריות הנסחרות בשקלים ממוסות ריאלית, ואילו קרנות אמריקאיות מנוסות נומינלית.
האם הייתם מבצעים דברים אחרת?
אני בספק אם תמצא עוד משתמש בפורום עם תיק זהה, אז התשובה הפשוטה היא שכן. אבל בספק כמה תיקים זהים בכלל תמצא בין חברי הפורום, ואין שום סיבה. כל אחד משקיע לפי מה שמתאים לו, לא לאחרים...

כן. לטווח ארוך מאוד, לאיריות יש יתרון של דחיית מס חלקית על דיבידנדים (תוכל למצוא על זה הרבה מידע בפורום אם עדיין לא נתקלת).
בנוסף, חלק מהאיריות הנסחרות בשקלים ממוסות ריאלית, ואילו קרנות אמריקאיות מנוסות נומינלית.

איזה איריות ממוסות ריאלית?

בסימולציה יש אג"ח אמריקאי, קשה להשליך מזה על אג"ח ישראלי (חוץ מזה שקשה להשליך מהתנהגות העבר של אג"ח להתנהגות העתידית שלו).
תודה על ההערה, חשבתי על כך ולכן בהתלבטויות כתבתי שאני לא סגור על החלק האג"חי בתיק שלי, ואיזה אלטרנטיבות יש לי כדי לייצר את החלק היציב של התיק.

זה לא ארוך.
נכון, הכוונה היא שלאחר 5 שנים יכול להיות שאצטרך לדאוג לאנשים אחרים נוספים חוץ מעצמי. אבל זה לא אמור להשפיע על חיי התיק - המטרה שלו היא עדיין ללוות אותי למשך כל החיים.

זה אפשרי גם בלי IRA.
כרגע גם קרן הפנסיה וגם קרן ההשתלמות נמצאות במסלולים עם אחוז המניות הגבוה ביותר מבין האופציות שעמדו בפני (סוג של הסכם קיבוצי אז יש דמי ניהול נמוכים בבחירת קרן מהאופציות)

לא יותר מהעברות אחרות. בבנקים זה מפוקח לדעתי, ובכל מקרה כדאי לברר כשפותח תיק.
מה הכוונה בכך שבבנקים זה מפוקח יותר? במה זה מתבטא?

חשבתי על איריות לחלק המנייתי שלי בתמהיל הזה:
60% - iShares Core S&P 500 UCITS ETF
25% - iShares Core MSCI Europe UCITS ETF
15% - iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF
ראיתי שהוא יחסית נפוץ בפורום ויש לו פיזור מספיק טוב.
השאלה היא, במידה ואני אעבור *** בהמשך, האם זה לא יהווה בעיה בגלל המרת מט"ח? שכן את אותן מניות אני אקנה בהתחלה בשקלים?
בנוסף, החלוקה הזאת יוצרת תיק יותר מסובך שעם הזמן יכול להיות קשה יותר לאזן, לא?
האם בטווח הארוך מאד(אני מתכוון שהתיק הזה יישאר איתי למעל 25-30 שנה) חלוקה זאת עדיין תשיג ביצועים טובים יותר בגלל דחיית המס?

אני בספק אם תמצא עוד משתמש בפורום עם תיק זהה, אז התשובה הפשוטה היא שכן. אבל בספק כמה תיקים זהים בכלל תמצא בין חברי הפורום, ואין שום סיבה. כל אחד משקיע לפי מה שמתאים לו, לא לאחרים...
בדיוק בגלל הסיבה הזאת אני מתייעץ איתכם, אני מעריך מאד את הידע וניסיון שצברתם. אני יודע שלכל אחד יש צרכים שונים ומנסה להבין, האם תמהיל התיק שכתבתי למעלה תואם את הצרכים שלי שתיארתי בצורה סבירה. אני יודע שזה לעולם לא יהיה מושלם אבל אני מחפש משהו שהוא good enough כדי להתחיל במסע וללמוד תוך כדי.

תודה רבה על התגובה :)

תודה על ההערה, חשבתי על כך ולכן בהתלבטויות כתבתי שאני לא סגור על החלק האג"חי בתיק שלי, ואיזה אלטרנטיבות יש לי כדי לייצר את החלק היציב של התיק.
אני לא יודע מה להציע לך (אני לא מחזיק אג"ח), ואני לא מנסה לומר שמה שבחרת לא טוב. אני רק אומר שאג"ח ישראלי לא מקביל לאג"ח אמריקאי, ושסימולציות על מה אג"ח עשה בעבר לא אומרות כלום על העתיד. יש הרבה דיונים בפורום, חלקם עשירים מאוד, על פלח האג"ח, ממליץ שתחפש ותצטרף לדיון קיים.
נכון, הכוונה היא שלאחר 5 שנים יכול להיות שאצטרך לדאוג לאנשים אחרים נוספים חוץ מעצמי. אבל זה לא אמור להשפיע על חיי התיק - המטרה שלו היא עדיין ללוות אותי למשך כל החיים.
מצטער, הציטוט שלי לא היה ברור. התייחסתי למח"מ הקרן שציינת 5+.
כרגע גם קרן הפנסיה וגם קרן ההשתלמות נמצאות במסלולים עם אחוז המניות הגבוה ביותר מבין האופציות שעמדו בפני (סוג של הסכם קיבוצי אז יש דמי ניהול נמוכים בבחירת קרן מהאופציות)
אז אתה צריך להסתכל עליהם כפלח מניית בתיק הכולל שלך, גם אם ההקצאה הפנימית לא זהה לתוכנית המדוייק שלך.
לדוגמה, אם המטרה שלך היא להחזיק 30% מניות, וכרגע הגמל (לסוגיו) מהווה כ-25% מהתיק והוא מנייתי, אז רק שיעור קטן מהתיק הממוסה שלך צריך להיות מופנה למניות (כ-7K בחישוב מהיר ולא מחייב).
מה הכוונה בכך שבבנקים זה מפוקח יותר? במה זה מתבטא?
העמלה על העברת ני"ע מהבנק היא עמלה מפוקחת, בשונה מבתי השקעות.
חשבתי על איריות לחלק המנייתי שלי בתמהיל הזה:
...
השאלה היא, במידה ואני אעבור *** בהמשך, האם זה לא יהווה בעיה בגלל המרת מט"ח? שכן את אותן מניות אני אקנה בהתחלה בשקלים?
אם אתה מעדיף לרכוש ניירות במטבע זר, יש מגוון עוד יותר עשיר של איריות שנסחרות באירופה.
חוץ מזה יתכן שאתה יכול להמשיך להחזיק בניירות הנקובים בשקל גם אם תעבור ל-IB, אני לא בטוח (אם כי נכון להיום לא תוכל לרכוש עוד כאלו, אבל כאמור הם נסחרים גם באירופה).
בנוסף, החלוקה הזאת יוצרת תיק יותר מסובך שעם הזמן יכול להיות קשה יותר לאזן, לא?
לא כזה הבדל משמעותי לדעתי מ-VTI/VXUS (אגב, מה רע ב-VT אם כבר?). ושוב, באירופה נסחרים עוד ניירות איריים, לדוגמה נייר מחקה לכל השווקים המפותחים.
(לא ממליץ לכאן או לכאן)
האם בטווח הארוך מאד(אני מתכוון שהתיק הזה יישאר איתי למעל 25-30 שנה) חלוקה זאת עדיין תשיג ביצועים טובים יותר בגלל דחיית המס?
אף אחד לא יודע:)
אבל אני מחפש משהו שהוא good enough כדי להתחיל במסע וללמוד תוך כדי.
אני חושב שאתה כבר מזמן שם (אישית אני בעד ללמוד בפרקטיקה, לא בתיאוריה). המחיר של שינוי תקופה קצרה אחרי תחילת ההשקעה, ובפרט כשהתיק קטן, הוא לא גבוה (ואם התיק ברווח אז כמובן המחיר נמוך יותר מלהישאר בחוץ).

אני לא יודע מה להציע לך (אני לא מחזיק אג"ח), ואני לא מנסה לומר שמה שבחרת לא טוב. אני רק אומר שאג"ח ישראלי לא מקביל לאג"ח אמריקאי, ושסימולציות על מה אג"ח עשה בעבר לא אומרות כלום על העתיד. יש הרבה דיונים בפורום, חלקם עשירים מאוד, על פלח האג"ח, ממליץ שתחפש ותצטרף לדיון קיים.
מגניב, תודה על הפירוט, אנסה למצוא דיונים מעמיקים לגבי אג"ח

מצטער, הציטוט שלי לא היה ברור. התייחסתי למח"מ הקרן שציינת 5+.
אני מסכים איתך, מקווה למצוא את האג"ח הנכון בשבילי במקום כלשהו בפורום :)

אז אתה צריך להסתכל עליהם כפלח מניית בתיק הכולל שלך, גם אם ההקצאה הפנימית לא זהה לתוכנית המדוייק שלך.
לדוגמה, אם המטרה שלך היא להחזיק 30% מניות, וכרגע הגמל (לסוגיו) מהווה כ-25% מהתיק והוא מנייתי, אז רק שיעור קטן מהתיק הממוסה שלך צריך להיות מופנה למניות (כ-7K בחישוב מהיר ולא מחייב).
זאת נקודה ממש טובה שלגמרי נעלמה לי מהעיניים, אני אחשב את הסכום הכולל שיש לי בקרנות כדי להבין כמה אחוז מהתיק כבר אכן מושקע במניות גם אם לא בדיוק כמו שהייתי רוצה.
אגב, האם כדאי לחשב את הסכום הכולל של המניות בכל הקרנות שלי לפי הפילוח אותו החברות מציגות לי ולחשב גם את הסכום הכולל המושקע באג"ח או נכסים אחרים יציבים? לאחר מכן בתיק השקעות הפרטי שלי להשקיע סכומים שיביאו את המאזן הכולל של כל הנכסים שלי לזה שאני רוצה להגיע?
לדוגמא: במידה ואני רוצה להגיע לתיק בהשראת שוקולד מריר 60% והקרנות שלי מאוזנות ב80% מניות 20% אחר(אפשר להניח שזה יציב או שכדאי לבדוק יותר לעומק?) אז אשקיע סכום בתיק ההשקעות הפרטי שלי יותר אחוזים של אג"ח ופחות של מניות כדי להגיע לתמהיל סופי של נכסים שהוא 60% מניות 40% אג"ח?

העמלה על העברת ני"ע מהבנק היא עמלה מפוקחת, בשונה מבתי השקעות.
טוב לדעת :)

אם אתה מעדיף לרכוש ניירות במטבע זר, יש מגוון עוד יותר עשיר של איריות שנסחרות באירופה.
חוץ מזה יתכן שאתה יכול להמשיך להחזיק בניירות הנקובים בשקל גם אם תעבור ל-IB, אני לא בטוח (אם כי נכון להיום לא תוכל לרכוש עוד כאלו, אבל כאמור הם נסחרים גם באירופה).
לא ממש מעדיף ניירות במטבע זר אבל האופציה הטובה היחידה שאני רואה בארץ היא של בלאקרוק ואני מתלבט מולה למול VTI/VXUS שדמי הניהול שם נמוכים מאד ואולי יהיה שווה לספוג את ההמרות

לא כזה הבדל משמעותי לדעתי מ-VTI/VXUS (אגב, מה רע ב-VT אם כבר?). ושוב, באירופה נסחרים עוד ניירות איריים, לדוגמה נייר מחקה לכל השווקים המפותחים.
(לא ממליץ לכאן או לכאן)
מההבנה שלי להשקעה בVTI/VXUS יהיה דמי ניהול עדיפים על פני VT וזה נכון שההבדל של בלאקרוק היא רק עוד נייר וזה לא סוף העולם... התחבטות שלי עם עצמי.
פחות מכיר ניירות באירופה האמת והסיבה העיקרית בגללה בחרתי את VTI/VXUS היא ההמלצות הרבות בפורום והיתרונות היחסית רבים שמבחינתי עלו על חיסרון ההמרות

אף אחד לא יודע:)
D:

אני חושב שאתה כבר מזמן שם (אישית אני בעד ללמוד בפרקטיקה, לא בתיאוריה). המחיר של שינוי תקופה קצרה אחרי תחילת ההשקעה, ובפרט כשהתיק קטן, הוא לא גבוה (ואם התיק ברווח אז כמובן המחיר נמוך יותר מלהישאר בחוץ).
תודה רבה, אני מעריך את זה מאד, זאת בדיוק שהייתי צריך - לדעת שאני לא מדבר שטויות בעיקר

כרגע אני נוטה לכיוון שוקולד מריר 60% עם מניות איריות של בלאקרוק בגלל שאני רואה את התיק הזה הולך איתי לאורך עשרות שנים וממה שקראתי גם אם אני אעבור לברוקר זר, אולי לא אוכל להמשיך לקנות את המניות השקליות של בלאקרוק אבל אוכל לקנות את המקבילות שלהן בחו"ל, האם זה נכון?

אולי לא אוכל להמשיך לקנות את המניות השקליות של בלאקרוק אבל אוכל לקנות את המקבילות שלהן בחו"ל, האם זה נכון?
נכון.
תוכל גם להמיר אחד למקביל הדולרי שלו (או הפוך) ללא מכירה.

אז אם תבנה תיק שוקולד מריר 50% מניות ו 50% אגח הוא יהיה "מושלם" עבורך?
אני לא חושב, יש לי קונפליקט פנימי בין העובדה שתמהיל של 50/50 ממש סולד מסיכון ובגיל שלי דווקא "לוגית" כדאי לי לייצר תמהיל עם רמת סיכון גבוהה יותר כדי לנצל את זמן ההשקעה הארוך.
הייתי רוצה להשקיע 70% במניות אבל אני לא באמת יודע מה סיבולת הסיכון שלי ולכן מסתפק ב60% - מהסימולציות שהרצתי נראה שהוא בסבירות טובה יכיל הפסד שאני כרגע חושב שאני יכול לספוג

מנקודת המבט שלי, ביחס לטווח ההשקעה והגיל שלי הוא מרגיש לי נמוך וכזה שאחוזי התשואה יגרמו לדחיית הסכום עד הגעה לעצמאות כלכלית.
אני לא יודע באמת כמה משמעותי 10% באמת יהיו בעתיד, כנראה שאף אחד לא יודע אבל אני מנסה למקסם את הסיכון שאני לוקח ביחס להרגשה שאני "חושב" שאקבל במהלך תנודות

אז אתה אומר בעצם שתיק 100 אחוז מניות עוקב מדד הוא הכי אגרסיבי מבין המשקיעים?
לא, יש כאלה (כמוני) שגם ממנפים אותו כלומר יותר מ100%.

כדאי לי לייצר תמהיל עם רמת סיכון גבוהה יותר
אמנם נושא השרשור הוא התלבטות ביישום, אך בין הודעה זו להודעה הפותחת שקלת מגוון אחוזי מניות בין 30-70%.

הייתי מציע לקחת צעד אחורה ולהגדיר אסטרטגיה - מה מטרות הכסף, מה אופק ההשקעה, מה הסיכון שבחרת,...

לא, יש כאלה (כמוני) שגם ממנפים אותו כלומר יותר מ100%.
אוקיי ואיך אתה ממנף אותו אם אפשר לשאול... על ידי תעודה ממונפת? או בדרך אחרת.
והאם אתה מחזיק בה באופן תמידי או מנסה לתזמן בגלל שתיווצר שחיקה?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A התלבטות עקב שינוי קריירה התפתחות אישית 4
H התלבטות לגבי מכירת דירה לטובת רכישת צמוד קרקע נדל"ן 1
M זכייה במחיר למשתכן עם הון עצמי יחסית גבוה - התלבטות נדל"ן 69
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 5
ד התלבטות בין 2 דירות מקבלן נדל"ן 2
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 5
D התלבטות דווקא פסיכולוגית שוק ההון 8
D התלבטות ברכישת רכב עד 85 אלף שח אוף טופיק 2
D התלבטות בנוגע לעסקת פליפ לנדלן ותכנון מיסוי - דירה שניה נדל"ן 6
ק התלבטות אסטרטגית קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
M התלבטות בין דירה בפרויקט בבניה לבין דירה בבנין ישן יותר נדל"ן 9
ח התלבטות לגבי דירה להשקעה - להחזיק או למכור נדל"ן 21
ז התלבטות בנוגע ללימודי תעשייה וניהול התפתחות אישית 5
S התלבטות לגבי עסקת נדלן בתוך המשפחה לפני ירושה נדל"ן 7
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
F התלבטות בין שני בתי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
א התלבטות לגבי מהלך נדל"ני נדל"ן 2
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
Y התלבטות לגבי מימוש רווחים בקרן כספית מול תעודות סל מנייתיות שוק ההון 8
D התלבטות לגבי שדרוג דירה נדל"ן 5
NachYur התלבטות | מיסים אמריקאיים מיסים 0
A התלבטות - החלפת רכב קילומטראז' גבוה או טיפול יקר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
ש התלבטות - איך לעזור להורים לקנות דירה? נדל"ן 4
T מגרש לבנייה עצמית מרמ"י בהנחה משמעותית (אזור עדיפות לאומית ב) - התלבטות קשה נדל"ן 42
R התלבטות השקעת כסף נזיל לזוג בטיול ארוך ובפרישה מעבודה. שוק ההון 2
B התלבטות לגבי קופת גמל להשקעה והלוואה כנגדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קושי בתואר, התלבטות לגבי העתיד התפתחות אישית 8
S התלבטות לגבי רכישת דירת גן מקבלן - עצות? נדל"ן 6
D התלבטות אם למכור RSUs שוק ההון 1
ה התלבטות קשה בבחירת המסלול התפתחות אישית 5
ש התלבטות לגבי דירה יד שנייה בחיפה נדל"ן 2
D התלבטות בין רכישת דירה 3 להשקעה לבין המשך השקעה בקרן כספית + קה"ל נדל"ן 9
מ התלבטות בין שתי הצעות לדמי ניהול בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
K התלבטות לגבי מסלולי השקעה בקופת גמל בתיקון 190 שוק ההון 0
F התלבטות מבחינת 2 דברים בפתיחת תיק אצל הברוקר שוק ההון 5
א קרן כספית - התלבטות שוק ההון 15
O התלבטות אם להשאיר דירה שניה או למכור נדל"ן 10
B עבודה ראשונה בהייטק התלבטות קופג או קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 61
Bosco התלבטות קשה - השקעה עבור בן משפחה שוק ההון 32
deussex התלבטות האם השקעה דרך בית השקעות ישראלי ובלאק רוק עולמית - מאבדת בעצם את הדיבידנד ? שוק ההון 10
מ התלבטות קשה לגבי דמי אבטלה, דמי לידה ומה שביניהם יומני מסע אישיים 2
E התלבטות לגבי חלק סולידי בתיק השקעות שוק ההון 0
O התלבטות לאן לנתב כסף פנוי כל חודש שוק ההון 5
B התלבטות בין S&P500/כספית/העברה מט״ח שקל לדולר - לטווח של כחצי שנה שוק ההון 7
D ויתור על אזרחות אמריקאית - התלבטות מיסים 43
O התלבטות בבחירת דירה - דירה בהנחה נדל"ן 9
מ התלבטות בין פיקדון בבנק לקרן מחקה אגח מיסים 0
הפרופסור התלבטות מה רלוונטי יותר לתעשיה, היום ובעתיד התפתחות אישית 6

נושאים דומים

Back
למעלה