יושב על הגדר
משתמש סולידי
- דירוג
- 24
שלום לכולם!
רקע:
בן 25, הכנסה 9K, ושיעור חיסכון של כ4K בחודש
נכסים:
* 30K בקרן פנסיה, 5K בקופת גמל להשקעה (פתחתי בגלל הזדמנות מפתיעה לדמי ניהול של כ-0.3), קרן השתלמות שנפתחה השנה ועדיין אין בה סכום משמעותי.
מרבית ההון שלי (100K) נמצא כרגע בעו"ש (לצערי) ואותו אני מתכוון להעביר בהדרגה לתיק ההשקעות.
אחרי מספר חודשים שאני קורא בפורום ובבלוג אני מרגיש שאני דוחה את טבילת האש שלי וגורם ליותר נזק מאשר תועלת ולכן כתבתי לעצמי חוזה אישי בנוגע לתיק ההשקעות ומטרותיו.
תיק ההשקעות:
ישנן מספר מטרות לתיק
* השגת עצמאות כלכלית, במקרה הגרוע ביותר אסתפק בהגעה ליעד בעוד כ25 שנה (בסימולציות התיקים מספקים את הסכום למשיכה של כ3% בשנה)
* מעוניין שהתיק יהיה כמה שיותר פסיבי מהצד שלי וכמה שפחות מסובך להבנה.
* דמי ניהול נמוכים ככל שאפשר בעל פיזור מקסימלי
* צמצום מיסים לסוגיהם
רציונאל הפיזור בתיקים
אני מתלבט לגבי חלוקת הנכסים של תיק, אני לא יודע מהי סיבולת הסיכון האמיתית שלי מכיוון שלא חוויתי מחיקה גדולה של הנכסים שלי מצד אחד, אך מצד שני אני צעיר ולפחות ב5 שנים הקרובות לא תהיה השפעה נוראית גם אם כל התיק ימחק.
הערכה הנוכחית שלי היא שאסתדר בצורה טובה עם מחיקה של כ-25% מערך התיק
הרצתי סימולציה על מספר תיקים ואני עדיין לא בטוח מי מהם יהיה עדיף במבחן המציאות (נוחות תפעול, דמי ניהול וכו' - לא מבחינת תשואה עתידית)
אשמח לשמוע את חוות דעתכם לגבי התיקים אשר בניתי:
תיק מבוסס על תיק כל העונות של ריי דליו -
30% מניות | 40% אגח ארוך טווח | 15% אג"ח טווח בינוני | 7.5% זהב | 7.5% סחורות
הקצאת נכסים:
1. VTI 15%
2. VSUX 15%
3. 40% תכלית TTF 00 שקליות ריבית קבועה ממשלתיות +5 שנים
4. 15%תכלית TTF (00) שקליות ריבית קבועה ממשלתיות 2-5 שנים
5. 7.5% GLD - זהב
6. 7.5% DBC - סחורות
הסימולציה בלינק הזה
* הבעיה העיקרית שלי בתיק הזה היא צורת ההשקעה בסחורות וזהב
תיק מבוסס שוקולד מריר 60% -
60% מניות | 40% אג"ח
הקצאת נכסים:
1. VTI 30%
2. VSUX 30%
3. 20% תכלית TTF 00 שקליות ריבית קבועה ממשלתיות +5 שנים
4. 20% תכלית TTF (00) צמודות מדד ממשלתיות 5-10 שנים
הסימולציה בלינק הזה
* הבעיה העיקרית שלי בתיק זה היא חשיפה גבוהה יותר למניות מאשר תיק כל העונות.
מהסימולציה שמתי לב שהסיכוי להפסד של מעל ל15 אחוז משווי התיק הוא לא בהרבה יותר גבוה מזה של תיק כל העונות אך התשואה עדיפה.
האופציה האחרונה שאני רואה היא להתחיל מתיק שוקולד מריר 70% בהרכב נכסים זהה לזה של ה60% ובמידת ואני רואה שאני לא עומד בסיכון אז להוריד את האחוזים ל60%. (לא חושב שזאת אופציה מוצלחת במיוחד כי יש סיכוי שאמכור בהפסד במהלך נפילה חדה של השוק)
הנחות בנוגע לצורת ההשקעה בכל התיקים:
* הפקדה ראשונית של 20K כדי להתרגל לקונספט ולראות את דפוסי ההתנהגות שלי בעקבות ההשקעה
* בכל רבעון מזרים 10K בשנה הקרובה (בתקווה שיותר מזה בשנים הבאות) ומאזן את התיק בעזרת סכום זה.
* פעם בשנה במידה והתיק יצא לגמרי מאיזון (מעל 25 אחוז סטייה של רכיב מסוים) אאזן באמצעות מכירת הנכסים שעלו בהתאם.
* במהלך השנה הקרובה אני מתכנן להעביר בהדרגה את הכסף מהעו"ש לתיק ההשקעות ככל שאתרגל לרעיון ולשמור ממנו רק את הסכום המיועד לקופת חירום
* כאשר יהיה לי סכום מספק לIRA בקרן השתלמות שלי אאזן את התיק בצורה בה המניות יושקעו בקרן ההשתלמות ושאר הנכסים היציבים יותר יושקעו בתיק השקעות אישי
* כרגע אין לי תוכנית לקופת הגמל שלי - לא יודע האם לסגור או למשוך אותה כמו שהיא
התלבטויות:
1. זאת ההשקעה הראשונה שלי בצורה עצמאית, אני מתכנן לפתוח את התיק בבנק ולאחר שיצטבר סכום מספיק גדול (50K? 100K?) להעביר לבית השקעות - האם התהליך הזה גורר עלויות משמעותיות כלשהן?
אני שוקל לעבור בעתיד ***, האם העברת התיק אליהם ספציפית כרוכה בעלויות משמעותיות?
2. אני לא בטוח בנוגע לאג"ח אותן בחרתי ולא יודע בדיוק איזה אלטרנטיבות טובות יש במקומן - אשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי או לפרט יותר בנושא
3. בנוגע לVTI + VXUS - בחרתי כרגע לחלק אותן שווה בשווה ובמידה ובשלב מסוים תהיה נטייה משמעותית לשוק מסוים אז אאזן בהתאם
4. בחרתי ב VTI + VXUS ולא ב-blackrock בגלל שבשלב זה בחיי אני לא חושש ממס ירושה, האם יש עוד משהו שעלי לשקול בנושא זה?
אני בעיקר מחפש חיזוק לכיוון אחת מתוכניות ההשקעה שתספק לי אישור פנימי שאני יכול להתחיל במסע.
האם הייתם מבצעים דברים אחרת? האם ניירות הערך שבחרתי מתאימים? אשמח לשמוע מה דעתכם
תודה רבה על העזרה, מעריך את זה מאד
רקע:
בן 25, הכנסה 9K, ושיעור חיסכון של כ4K בחודש
נכסים:
* 30K בקרן פנסיה, 5K בקופת גמל להשקעה (פתחתי בגלל הזדמנות מפתיעה לדמי ניהול של כ-0.3), קרן השתלמות שנפתחה השנה ועדיין אין בה סכום משמעותי.
מרבית ההון שלי (100K) נמצא כרגע בעו"ש (לצערי) ואותו אני מתכוון להעביר בהדרגה לתיק ההשקעות.
אחרי מספר חודשים שאני קורא בפורום ובבלוג אני מרגיש שאני דוחה את טבילת האש שלי וגורם ליותר נזק מאשר תועלת ולכן כתבתי לעצמי חוזה אישי בנוגע לתיק ההשקעות ומטרותיו.
תיק ההשקעות:
ישנן מספר מטרות לתיק
* השגת עצמאות כלכלית, במקרה הגרוע ביותר אסתפק בהגעה ליעד בעוד כ25 שנה (בסימולציות התיקים מספקים את הסכום למשיכה של כ3% בשנה)
* מעוניין שהתיק יהיה כמה שיותר פסיבי מהצד שלי וכמה שפחות מסובך להבנה.
* דמי ניהול נמוכים ככל שאפשר בעל פיזור מקסימלי
* צמצום מיסים לסוגיהם
רציונאל הפיזור בתיקים
אני מתלבט לגבי חלוקת הנכסים של תיק, אני לא יודע מהי סיבולת הסיכון האמיתית שלי מכיוון שלא חוויתי מחיקה גדולה של הנכסים שלי מצד אחד, אך מצד שני אני צעיר ולפחות ב5 שנים הקרובות לא תהיה השפעה נוראית גם אם כל התיק ימחק.
הערכה הנוכחית שלי היא שאסתדר בצורה טובה עם מחיקה של כ-25% מערך התיק
הרצתי סימולציה על מספר תיקים ואני עדיין לא בטוח מי מהם יהיה עדיף במבחן המציאות (נוחות תפעול, דמי ניהול וכו' - לא מבחינת תשואה עתידית)
אשמח לשמוע את חוות דעתכם לגבי התיקים אשר בניתי:
תיק מבוסס על תיק כל העונות של ריי דליו -
30% מניות | 40% אגח ארוך טווח | 15% אג"ח טווח בינוני | 7.5% זהב | 7.5% סחורות
הקצאת נכסים:
1. VTI 15%
2. VSUX 15%
3. 40% תכלית TTF 00 שקליות ריבית קבועה ממשלתיות +5 שנים
4. 15%תכלית TTF (00) שקליות ריבית קבועה ממשלתיות 2-5 שנים
5. 7.5% GLD - זהב
6. 7.5% DBC - סחורות
הסימולציה בלינק הזה
* הבעיה העיקרית שלי בתיק הזה היא צורת ההשקעה בסחורות וזהב
תיק מבוסס שוקולד מריר 60% -
60% מניות | 40% אג"ח
הקצאת נכסים:
1. VTI 30%
2. VSUX 30%
3. 20% תכלית TTF 00 שקליות ריבית קבועה ממשלתיות +5 שנים
4. 20% תכלית TTF (00) צמודות מדד ממשלתיות 5-10 שנים
הסימולציה בלינק הזה
* הבעיה העיקרית שלי בתיק זה היא חשיפה גבוהה יותר למניות מאשר תיק כל העונות.
מהסימולציה שמתי לב שהסיכוי להפסד של מעל ל15 אחוז משווי התיק הוא לא בהרבה יותר גבוה מזה של תיק כל העונות אך התשואה עדיפה.
האופציה האחרונה שאני רואה היא להתחיל מתיק שוקולד מריר 70% בהרכב נכסים זהה לזה של ה60% ובמידת ואני רואה שאני לא עומד בסיכון אז להוריד את האחוזים ל60%. (לא חושב שזאת אופציה מוצלחת במיוחד כי יש סיכוי שאמכור בהפסד במהלך נפילה חדה של השוק)
הנחות בנוגע לצורת ההשקעה בכל התיקים:
* הפקדה ראשונית של 20K כדי להתרגל לקונספט ולראות את דפוסי ההתנהגות שלי בעקבות ההשקעה
* בכל רבעון מזרים 10K בשנה הקרובה (בתקווה שיותר מזה בשנים הבאות) ומאזן את התיק בעזרת סכום זה.
* פעם בשנה במידה והתיק יצא לגמרי מאיזון (מעל 25 אחוז סטייה של רכיב מסוים) אאזן באמצעות מכירת הנכסים שעלו בהתאם.
* במהלך השנה הקרובה אני מתכנן להעביר בהדרגה את הכסף מהעו"ש לתיק ההשקעות ככל שאתרגל לרעיון ולשמור ממנו רק את הסכום המיועד לקופת חירום
* כאשר יהיה לי סכום מספק לIRA בקרן השתלמות שלי אאזן את התיק בצורה בה המניות יושקעו בקרן ההשתלמות ושאר הנכסים היציבים יותר יושקעו בתיק השקעות אישי
* כרגע אין לי תוכנית לקופת הגמל שלי - לא יודע האם לסגור או למשוך אותה כמו שהיא
התלבטויות:
1. זאת ההשקעה הראשונה שלי בצורה עצמאית, אני מתכנן לפתוח את התיק בבנק ולאחר שיצטבר סכום מספיק גדול (50K? 100K?) להעביר לבית השקעות - האם התהליך הזה גורר עלויות משמעותיות כלשהן?
אני שוקל לעבור בעתיד ***, האם העברת התיק אליהם ספציפית כרוכה בעלויות משמעותיות?
2. אני לא בטוח בנוגע לאג"ח אותן בחרתי ולא יודע בדיוק איזה אלטרנטיבות טובות יש במקומן - אשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי או לפרט יותר בנושא
3. בנוגע לVTI + VXUS - בחרתי כרגע לחלק אותן שווה בשווה ובמידה ובשלב מסוים תהיה נטייה משמעותית לשוק מסוים אז אאזן בהתאם
4. בחרתי ב VTI + VXUS ולא ב-blackrock בגלל שבשלב זה בחיי אני לא חושש ממס ירושה, האם יש עוד משהו שעלי לשקול בנושא זה?
אני בעיקר מחפש חיזוק לכיוון אחת מתוכניות ההשקעה שתספק לי אישור פנימי שאני יכול להתחיל במסע.
האם הייתם מבצעים דברים אחרת? האם ניירות הערך שבחרתי מתאימים? אשמח לשמוע מה דעתכם
תודה רבה על העזרה, מעריך את זה מאד