• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

"99 טיפים לעצמאות כלכלית"

הסולידית

מנהל
מייסדת
דירוג
6,645
מכיוון שאני חותרת ללא לאות להפוך את חיי "לחסכוניים ונוחים יותר", קראתי את פרויקט "99 הטיפים" שפרסם דה מרקר בנושא לכבוד יום העצמאות. הנה כמה דברים שלמדתי:

* אורח חיים חסכוני הוא סוג של דיאטה או "עבודה" -- מבאסת, קורבנית, סגפנית, פועל יוצא של חוסר ברירה; לא בחירה מודעת לחיות חיים יעילים ובריאים יותר, עשירים בזמן, בכסף ובחלל פנוי, נקיים מגושי בזבזנות רוטטים, חופשיים מתלות כלכלית באחרים.

* במקום לבצע קיצוץ חד פעמי בהוצאות הכבדות ביותר, עדיף להיצמד לתקציב משפחתי שנתי חנוק ומגביל.

* במקום ללמוד לבשל ממוצרים המוצעים במבצע, עדיף להיצמד לרשימת קניות בסופר ולהעדיף מוצרים בפיקוח ממשלתי .

* כדי להנות באמת מחיים נוחים וחסכוניים, תחילה עלי להניח את ראשי בין מלתעותיו הפעורות של הקרייריזם: לכתוב מה שצריך בקורות החיים, להגיד מה שצריך בראיון העבודה, ובאופן עקרוני לעשות כל מאמץ כדי להצטייר בתור ההומו סאפיינס הצייתנית מכולם, כדי שמקום העבודה "הנוח והיציב ביותר" יבחר בי.

* כדי לבנות תיק השקעות יש להתייעץ עם "גורם מקצועי כמו מנהל השקעות בבנק".

* קרנות מחקות ותעודות סל מיועדות בעיקר "למשקיעים שאינם בקיאים בשוק ההון" -- הרי ידוע ש"בקיאות" פירושה יכולת לחזות את העתיד.

* "חיסכון פנסיוני הוא ההשקעה הפיננסית הגדולה בחיינו."

* לפעמים יש הצדקה לקחת הלוואות כדי לשפץ את הבית או לקנות מכונית, ואפילו לשבור חסכונות פנסיוניים פטורים ממס לשם כך. חייבים מטבח חדש, קארפה דיים!

* כדאי להיות נהג מונית ב-uber, אפילו אם הרגולציה בישראל אוסרת על פעילותה.

* אם חשקה נפשי להשתתף באורגיית צרכניזם משוללת רסן, כדאי להתחבר לאיש הקבע הקרוב לביתי ולנצל את הנחות הענק להן הוא זוכה.

* והטיפ החשוב מכולם, ספק פרפרזה, ספק אמירה חתרנית של הדה מרקר: להיזהר מעיתונות כלכלית ומהרעש שהיא מייצרת.

אמממ...לא קראתי את הכתבה, אבל נשמע כמו משהו שיכול היה באותה מידה להופיע ב"לאישה" :)

לי זה נשמע כמו משהו שאמור להופיע במגזין הומוריסטי כלשהו, אני בהחלט התפקעתי מצחוק :)

דרך החיים שאת מקדמת (פשטות חסכון והשקעה) נתפסת עבור רוב האנשים כאגרסיבית מדי בשביל שהם יוכלו לקבל.
אם חלק גדול מאוד מהאנשים מתפרעים בסופר וקונים במאות שקלים יותר ממה שהם היו קונים אם הייתה להם רשימה אז נקודה להתחיל ממנה היא לעבוד רק עם רשימה ולא לקנות ממבצעים.
אם רוב האנשים רוצים לקנות אוטו חדש אז נקודת התחלה טובה היא שהם יבינו שזה מפגר ויקנו יד שנייה או אוטו ידני. אחר כך, אפשר יהיה לדבר על תחבורה ציבורית בלבד או אופניים.

נו לפחות הם אמרו שעיתונות כלכלית זה רעש לבן. תני להם קצת קרדיט :)

כאשת שיווק ההימור שלי היא שהכתבה הזו היא בגדר תוכן שיווקי ויש מי ששילם לדה מרקר בעבורה (למי למשל יש אינטרס שאנשים יקחו הלוואות?).
מעבר לזה, להגיד שהלוואות זה עצמאות כלכלית זה כמו לומר ש...מכבי ת"א מייצגת לוזריות. זה כמו לומר שמוניקה בלוצ'י לא סקסית בטירוף. זה כמו לומר שגבינה צהובה בריאה לעורקים. זה כמו לומר שטילדה סווינטון לא שחקנית איכותית. זה כמו לומר שפנתר הוא לא חיה אצילית. זה כמו לומר ש...
טוב, תעצרו אותי פה, לא, לא, תחזיקו אותי...

כאשת שיווק ההימור שלי היא שהכתבה הזו היא בגדר תוכן שיווקי ויש מי ששילם לדה מרקר בעבורה.
מעבר לזה, להגיד שהלוואות זה עצמאות כלכלית זה כמו לומר ש...מכבי ת"א מייצגת לוזריות.

זו האשמה קשה ולא מבוססת על העיתון היחיד שמנסה לשנות כאן את סדר היום הכלכלי, וזאת מבלי להיכנס לתוכן של רבות מהעצות שגם אני לא מסכים אתן.

אגב, גם על שאר הקביעות שלך אפשר להתווכח. מכבי ת"א למשל...

@HHH בוודאי שאני לא יודעת את זה ב-100% ולכן כתבתי שזה ההימור שלי. זו אחת הפעילויות החמות בתחום השיווק היום וממה שאני יודעת לפחות גם דה מרקר לוקחים בזה חלק. לא יודעת אם ספציפית במקרה דנן ולכן ציינתי שזה הימור שלי.
נכנסתי עכשיו לכתבה לשנייה.
שים לב שיש שם לינקים. בד"כ בכתבות "מטעם" יש לינקים לאתרים שלהם (למרות שנתקלתי בלינקים לאתרי חו"ל ורפרפתי רק על איזה 4-5 עצות).
עכשיו מצאתי עוד לינקים לאתרים ישראליים :-)

נערך לאחרונה ב:
ואגב, דווקא בגלל שאני מחזיקה מקהל קוראי דה מרקר העצות שהובאו להלן לא נראות לי עולות בקנה אחד עם רמתם של הקוראים. יש פער גדול מדי לדעתי.

אגב, גם על שאר הקביעות שלך אפשר להתווכח. מכבי ת"א למשל...

לגבי מכבי התכוונתי שהם מועדון שלא מייצג לוזריות ברוח שלו. לא מדברת על משהו נקודתי כזה או אחר. מדברת על מה שנקרא "הרוח המכביסטית" המייצגת יהירות, זחיחות וכד'.

זו האשמה קשה ולא מבוססת על העיתון היחיד שמנסה לשנות כאן את סדר היום הכלכלי, וזאת מבלי להיכנס לתוכן של רבות מהעצות שגם אני לא מסכים אתן.
יש שם קישורים רבים ל-wobi ול-mysupremarket שהם בהגדרה קישורי אפילייאט אך לא הוסגרו ככאלה

אז 15,000 ש"ח לחודש זה הבנצ'מארק של גיל אורלי לרווחה כלכלית. תן לי 15,000 ש"ח בחודש ובחיי שלא אדע מה לעשות בכסף (חוץ מלהשקיע אותו :P ).
אם נתעלם רגע מהנתון הזה (שהביאו אותו כדוגמא) כל שאר הטקסט די מתאר יפה את הגישה של לחסוך ולהשקיע בנכסים מניבים, אני אהבתי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A חיסכון בסופר 2026 - טיפים, רעיונות, השקפת עולם... מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 45
algo.il תהליך תביעה בביטוח בריאות פרטי - טיפים ומאילו טעויות להימנע? צרכנות פיננסית 2
A טיפים לחיפוש משרה התחלתית בפיתוח תוכנה התפתחות אישית 24
עידו ג כלב מפוחד מאוד - טיפים התפתחות אישית 9
C טיפים לטיול סולידי בקליפורניה צרכנות פיננסית 20
דנילה יש למישהו טיפים לניקיון יעיל וחסכוני של הבית? אוף טופיק 87
algo.il החזר מס ערך מוסף כשחוזרים מחופשות בחו"ל - טיפים ודגשים מיסים 0
B פתיחת חשבון ב- Schwab - טיפים למתחילים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 20
S המחשות ב-AI -> שימוש - טיפים? פוסטים מאיכות נמוכה 5
י טיפים לאיך להשקיע בצורה פאסיבית בשוק ההון שוק ההון 6
J טיפים להצלחה בתפקיד בחברת גמפא התפתחות אישית 5
ו טיפים להתגבר על הפחד להשתתף במסיבת ריקודים? (לא יכולתי לחשוב על כותרת מוצלחת יותר) התפתחות אישית 9
אנא-אל טיפים תזונה / שוקו אורגני אוף טופיק 19
Cleo החזרת משלוח יקר לחו"ל על חשבוני + הגשת בקשה להחזר מכס - טיפים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
H טיפים לתביעה קטנה בנוגע לרשלנות רפואית אוף טופיק 27
W טיפים של מאסטרים לנצח את השיטה התפתחות אישית 2
אושו טיפים למשכיר המתחיל נדל"ן 5
N צריך מאגר טיפים , להתנהלות עם חברות ההשקעות הישראליות - שרובן ככולן כושלות. ומעלות סיכונים רבים ובעיות פוטנציאליות. פוסטים מאיכות נמוכה 22
S טיפים ותובנות - הגשת דו"ח שנתי 1301 למס הכנסה (כולל רווח הון בחו"ל) מיסים 19
ש טיפים לאבא גרוש מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
Skazi טיפים בקניית דירה ישנה נדל"ן 18
ד טיפים לשימוש במערכת ספארק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
A טיפים לחיסכון בהוצאות משפחה 2021, 2022, 2023 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 155
E מבקש טיפים לקניית נכס מכונס ושאלה נדל"ן 13
A טיפים להפתחת מיסוי בעקבות משבר הקורונה מיסים 6
G טיפים למרכז הערכה אוף טופיק 3
ה המנוהל בעל כורחו - בקשת טיפים לשליטה על תיק מנוהל שוק ההון 1
D טיפים חסכניים והמלצות לחתונה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 29
D טיפים להכנסה מדיבידנדים שוק ההון 1
G טיפים לפני סבב משכנתא? שוק ההון 16
M סטודנט - מחפש טיפים כלכליים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 25
B טיפים לשדרוג נכס להשכרה נדל"ן 3
ס טיפים ללמוד לבד? התפתחות אישית 27
קוף שמבין טיפים לחשיבה מחדש על מנהג הטיפים האדיוטי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 19
D ביטוח סיעודי - טיפים לתביעה? צרכנות פיננסית 6
S טיפים חסכניים לטיול תרמילאי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
M מעקב שוטף אחרי תקציב- טיפים? צרכנות פיננסית 1
M טיפים לנותני שירותים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 104
משה מחפש טיפים לתואר שני התפתחות אישית 10
א טיפים לחתונה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
אiהד טיפים לזיהוי שרלטנים אוף טופיק 26
Y טיפים לתיירות זולה בחגים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
אנא-אל טיפים, קריאה ועיניים. התפתחות אישית 40
ארי1 טיפים לבניית תיק השקעות שוק ההון 36
A השקעה בנדל"ן מסחרי- טיפים? שוק ההון 5
נ שאלה על הסימולטור לעצמאות כלכלית של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0